Kayınvalidem, Objektif Bakar Mısınız?

Objektif olarak yaziyorum annem de bir kayinvalide yengemle beni bir tutmaz tüm isi bana yukler bir kayinvalidem ve gorumcem var kayinvalidem de ayni sekilde benden hicbir sey beklemez her seyi kizindan ister. Ailemde de, eşimin ailesinde de gordugum bu. Gelinle kiz esit tutulmaz gelin daha rahat ettirilir ki neticede el kizi aman bir seye alinmasin diye. Ben de kayinvalide oldugumda aynisini yaparim. Insanlar nasil damadina gelinine boyle pervasizca ve acimasizca davranir anlamis degilim. Kimse gorgusuz degil gittigi yerde illaki ev sahibize hepimiz ufak tefek yardimci oluruz. Ama ev sahibi kendi evindeki insan dura dura her isi misafirden mi bekler allah askina bu nasil bir gorgusuzluk. Bunu hicbir ev sahibi misafire yapmaz ama nedense gelin olunca yuklen babam yuklen. Bana cok ayip geliyor boyle seyler. Onlara bir sey demeye cekiniyorsan birgun esin bir sey isteyince elin ayagin var hayatim kendin alsana derseniz kimse bir daha sizden istemez herkes ne demek istediginizi anlar bence. Ama bana gore sizin asil sorununuz kayinvalidenin ailenize gittiginizdeki tavri ve size soyledikleri. Bu konuda en kisa surede net ve acik bir sekilde susturun ilerde cok basinizi agritir yoksa. Annenize babaniza gidip gelmenize karisma cesaretini esinize bile vermeyin derim. Neden gidiyorsun dedigi anda size neden geliyorsak o yuzden, ozaman sizede gelmeyelim desenize birdaha ki sefere. Esiniz ne diyor bu durumdan haberdar mi ?

Son düzenleme:
sanki parayla mal aldı ,ayyy çok sınır bozucu.

Birazda siz ideal gelin rolü oynamak istiyorsunuz. O bakişlari yok sayabilirsiniz sonuçta.

Siz ortayi bulmalisiniz. Ne fazla arsiz yada saygisiz, ne yapişik, sürekli yardim eden. Yardim etmek kullanilmak değil, ama adi üzerine, yardim. Baktiniz görümcenizde birşey yapmiyor, sizde yapmayin.

Özellikle sonuna kadar okudum patladığın yere gelebilmek için yok anam bu ne sabır tavrını belli et kendini kullandırtma dana görümcene söyle kçnı az kaldırıp yardm etsin dile getir yani sen susarsan daha çok ezilirsin öyle boş gazla insan yürümez kvdene de belli et ailene gidip gelme süresine karışamaz orda lafı söyliceksin

Evet zor değil fakat biraz sivri dilli birisiyim bir laf söylersem kırabilirim, kırmadan alındırmadan nasıl baş edeceğim onu öğrenmek istiyorum
Çok özür dilerim. Kesinlikle seni doldurmak değil niyetim. Fakat "ilk 1 sene gidersin ailenin yanına sonra senede 1" diyen kayınvalidenin kırmak şöyle dursun, ağzını bile yırtarım. Hiç bi gelin erkeğin ailesinin tapulu malı değil. Ve ne zaman isterse ailesinin yanına gidip istediği kadar kalabilir. Bu durumda fikrini beyan edebilme özgürlüğü yalnızca kadının eşine aittir.

Diğer konular bence tolere edilebilir.

İşte kırmadan tavrımı nasıl koyacağım onu bilemedim. Bundan sonra biraz kırılacaklar ama hadlerini de bilecekler sanırım.
Kesinlikle ses etmedikce iyice tepelere cikiyorlar birde salak yerine koyuyorlar insani valla ben sakaya karisirik soyluyorum yada soyleyip geciyorum kenera .esini eline al kuzum esin arkanda olsun vak bakalim o kaynanan nasil donuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…