Kayınvalidem iyi biri mi kötü biri mi çözemedim...

_Verda_

𝓚𝓾𝓼̧𝓸̈𝓵𝓾̈𝓻𝓼𝓮𝓷𝓾𝓬̧𝓾𝓼̧𝓾𝓱𝓪𝓽ı𝓻𝓵𝓪
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2015
19.171
116.774
598
Merhaba kızlar.. Geçen hafta düşük tehlikesi yaşadım.. Bu arada 3 sene gebe kalamadım.. Her gün iğne vuruluyorum bu nedenle.. Kaynanam refakatçi kaldı yanımda, hastaneye kaldırıldım.. Annem şehir dışında olduğu için kayınvalidem kaldı yanımda.. Peki bunda ne var diceksiniz? Sorun şu ki; ben kayınvalidemin iyi bir insan mı yoksa kötü biri mi.. ne olduğuna karar veremedim.. Bir yanıyla samimi bulamıyorum nedense.. Bugün tartışma yaşadık..Bu arada aynı binada yaşıyoruz.. Komşunun biri geldi ben oradayken.. Uzanmıştım ben de, iğneden gelmiştim.. Kadın sordu işte ne oldu filan diye ben de açık açık dedim düşük tehlikesi diye.. Komşu gitti kayınvalidem bana hesap sormaya başladı, vay ben neden demişim öyle?? Saklamam gerekmiş.. Ben de yalan söyleyemedim dedim.. Ne var yani germeyin beni, canım isterse açarım camı tüm sokağa bağırırım! Benim düşük tehlikem var diye.. Bir anda sinirlendim bana hesap sorunca.. Eve çıktım eşim geldi annesi ağlamış sızlamış.. Senin amacın ne dedi bana.. Ben de tebrik ederim annen iyi doldurmuş dedim.. Eşim de gidelim konuşalım, annem bir şey demedi.. Ağlıyodu sadece dedi.. Neyse gittik biz konuşmaya.. Ben de olayı anlattım.. Kayınvalide görümceme gidicekmiş kalmaya iki üç günlüğüne.. Benim stresim kendime yeter dedim.. Hastanede kaldın benimle teşekkür ederim seni kırdıysam da özür dilerim..
Hamileliğin verdiği duygusallıkla ağlamaya başladım.. Bi'kere bile demedi ki kızım sen hamilesin üzme kendini ağlama diye.. Orada vicdanını ölçtüm diyebilirim.. Neyse eve çıktım wcye girdim.. Yine kanamam gelmiş.. Ben başladım banyoda ağlamaya.. Sonra eşim geldi yanıma..Sakinleşmem çok zor oldu..Saatlerce kanamam oldu.. Eşim kayınvalideme kanamamın olduğunu söylediği halde, hiç yanıma gelip ilgilenmedi benimle.. Demem o ki; çok kırgınım.. Doğumdan sonra taşınmayı düşünüyorum, ya da artık muhattap olmak istemiyorum.. Düşük tehlikem olduğu için sadece wcye kalkıyorum.. Arada sırada yemeğe filan çağırıyodu.. Annemin geçen sene şehir dışına taşınması üzdü beni.. Yoksa beni bırakmazdı kayınvalide eline.. Annem her gün arayıp halimi soruyor.. Ama yanımda olması gibi olmuyor.. Onu çok özlüyorum.. Hiçkimse insanın annesi gibi olmuyor.. Henüz bekar olan kızlar, annenizin kıymetini bilin..

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun canım kafanı bunlara pek yorma, dinlen.. Kayınvaliden diyelim ki kırıldı, sen kötü durumdayken yanında durmalıydı. Ağlaması belki o da stres yapmıştır bilemeyiz onu. Doldurup doldurmadığını da bilemeyiz belki doldurdu belki doldurmadı. Ama bence ne olursa olsun senin kanaman tekrar başladığında yanında olmalıydı. Olmadıysa onun sorunu boşver.. Bunları bile yazmak istemedim çünkü kafanı yormamalısın üzmemelisin kendini. Düşünme salla gitsin en iyisi rahatlık. Senin ailen eşin ve doğacak bebeklerin, birde kendi aile tarafın. Kalbinde ilk sırada onlar var. O zaman aklında da onlar olsun sadece, gerisi ne demiş ne yapmış boşver.

Ana gibi yar vatan gibi diyar olmuyo bende aynı binadayim kusuz eşim arkamda Allahtan annem uzakta hergun dusunmekten kahrloyurum burdan gitmek istiyorum imkânın varsa taşın doğumdan sonra ben öyle yapmayı dusunuyorum

Ne kadar guzel demişşiniz kendı annenız gıbı olmaz dıye. Hem komsuya söylemenıze tepkı vermesınıde normal buldum. Yıne sizi düşündügünden. Hem bunları düşünmeyin bebegınız üzülmesın

Bende düşük tehlikesi yaşadım 10 gün yattım o duygunu çok iyi anlıyorum.
Lütfen seni takmayanlari sende kafana takip stres yapma ve mümkün olduğunca ayağa da kalkmamaya çalış. Allah yardımcın olsun.
Kocan bir kaç gün izin alsada barı o hiç değilse senin yemek isinle ilgilense ona bile kalkmaman gerekiyor şimdi.

Bence kayınvalideniz "biri" vasfını hak edecek nitelikte insan değil
insan mı çözemedim ama
Üzmeyin lütfen kendinizi
Rabbim yardımcınız olsun,sağlıcakla alın kucağınıza yavrunuzu inşallah

canımm yaaaa... o tesadüfen gördüm konuyu... bakim derken senin oldunu gördüm.. inanki çook üzüldüm... bizzat yaşadım ortam olduguiçin gerçekten çok sinirlerinin bozulduğu bian... öncelikle geçmiş olsun... inşallah meleğin bırakmıcak seni.. sen güçlü oldugun sürece... kaynananın yanında kalması bi nevi gösterişinden mi olmuş yoksa mecburiyetlikten mi anlam veremedim.. yoksaeve geldiğinde biraz daha sana dikkat etmesiüzerine gelmemesi lazımken neyazıkki her kaynanada pamuk helva olmadını bildimiz gerçeğide çıkmıyor aklımızdan onlar böyle anlayışsız oldukça.. sen aşağı inme.. evinde yatışda ol.. eşin seni savundukça işin iyi tarafına bak ve şu zor dönemini atlat derim bu evredede senin yanında olmak istemeyen kaynanayıda defet aklından.. zamanı gelince dicek iki çift lafın olur... anneler ahhh anneler...yerleri dolarmı hiç..

Ben burda esını hatalı bulurum .. Çünkü siz bu zorlugu beraber cektınız ve sen hem gebesin hemde zor bir sürec gecırıyorsun sana hesap sormasını yalnış buldum canım .. Annemle aranı iyi tut vs dese tamamda ne demek amacın ne ? Bosver hiç takma moralini bozma bebegın senınle olsun gerısı bos .. Aglarsa anam aglar gerısı yalan aglar

Kvden pek bisey yapmamis aslinda sen fazla fazla gergin ve duygusalsin
Sana gelip aglama demezdi zaten deseydi yapmacik samimiyetsiz derdin bu seferde
Biraz daha sakin olmalisin aslinda yazdiklarinin sonunda asıl sorunun annene olan özlemin ve ihtiyac duyman
Benim kuzenimde surekli kanamali bi gebelik gecirdi suan 7. Ayinda hic bisey olmaz insallah korkma

geçmiş olsun el kızısın işte gözünde o yüzden.

kv deler hiç bir zaman kendi annenin yerini tutmaz nazın geçmez.

Enyalios cnm . He diyip gecseydin , klasik kayinnaa tripleri iste,, yazik gunah yani kac yil bekledin ,, sakin ol az ,, su anda nasilsin kanaman geçtimi??

Enyalios cnm . He diyip gecseydin , klasik kayinnaa tripleri iste,, yazik gunah yani kac yil bekledin ,, sakin ol az ,, su anda nasilsin kanaman geçtimi??
Şu an yok.. Doktorum kanamadan kalan kanlar geliyordur dedi.. Kahverengi çünkü kanamam..

Sağolun kızlar..

geçmiş olsun el kızısın işte gözünde o yüzden.

kv deler hiç bir zaman kendi annenin yerini tutmaz nazın geçmez.

Sağol şekerim.. torununun annesiyim ama el kızıyım nihayetinde.. Nazımın geçmediğini çok iyi anladım zaten.. Sabır istiyorum..

Inşallah bir sorun olmaz.. Anlayış bekliyorum ama bulamıyorum sorunumuz bu esasında.. Her şeyden önemlisi bebeğimin sağlıkla doğması..

Kayinvalidenin iyisi oldugunu hic gormedim
insanlar abartiyor diyordum ama sevgilimle ciddiyete binince bende herkesin ne demek istedigini anladim

iyi biri dayanamaz gelir kizim nasilsin derdi.. kendi dedigi olmadi diye aglayip kizip kin gutmezdi
bosver aldirma canim, esinede belirt kirildigini artik samimiyetine inanmadigini ve mesafeni koru

canım kayınvalıden çok kötu bısey yapmamıs kötu bırı dıyemem ama nasıl dıyım senın hıslerını anlayıs gösterememıs tabı kı bu durumda sen cok hassassın ve ıstedıgını yaparsın

ılk bebegımı kaybetmeden once ben de oyle yaptım ıstedıgıme soylerım soylemem dedım ama bu bebısı kımse bılmıo dogurabılırsem canlı canlı o zaman ıstee ben hamıleydım dorgurdum dıycem

neden bılıo musun

bu deneyımı yasamamıs ınsanlar senı oyle kırıyo kı

sana acıyolar
ah vah edıyolarr
kadersız dıyolarrr
kendı bebebklerıne sarılıp ohh ıyı kı yapmısım teyzesıııı dıyolarr
bebiş bebiş bebişş dıye yanınada peşlerinde gezıyolar resmen senı çatlatmak ıcın
dogurganlıgını ön plana cıkarabılmek ıcın ahhh kocam ceketını attı gebe kaldım ayol nasıl koruncaamı sasırdım diyolarrrr

neler neler ınan oyle zoruna gıdıyo kı bunlar keske kımseye soylemeseydım dıyosun

ben kayınvalıdenın dogru soyledıgını anladım cnm yasayarak anladım dılerım rabbımden sen onun dogru soyledıgını anlama dılerım rabbımden daha hıc tehlıken olmasın sağlıkla kucagına al cnm benım seni çok sevdıgımı bılıyosun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…