• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem iyi biri mi kötü biri mi çözemedim...

Karnını nasıl saklıyosun? Ben olsam ağzımdan kaçırırdım yada dayanamaz söylerdim bravo valla ders almam lazım senin gibi akıllı hatunlardan benim neyim varsa ortada dersaneye gidicem saklamak istiyorum umarım beceririm konu sahibi geçmiş olsun Allah tüm annelere ysvrularını bağışlasın
ben serklajlıyım çalışmıyorum dısarı çıkmıyorum sadece okuldakıler mecburen bılıo annem kayınvalıdem fılan bılıyo o kadar yatıyorum sureklı evde zaten kendı memleketımde degılım esımın memleketındeyız baska bır ılçedeyız gıdıp gelmıyorz benı kötu gelın sanıyolar :D ben akıllı degılım cnm bıssuru kayıptan sonra akıllandım

ben sizin tavrınızı yanlış buldum.
kayınvalidede bir problem göremedim..
belki söylemeni istemedi sürekli ziyarete gelip sana soru soracaklar diye konuyla ilgili yorum yapmanı istememiştir.
ne o çocuk gibi "istersem camı açıp düşük tehlikem var diye bağırıım" demeler. madem hamile sensin çocuk senin o zaman kanaman olduğunda bir sorunun olduğunda kayınvalideden bişey bekleme..

sen annene de böyle desen kalkıp giderdi gelmezdi daha..
hamile olmak demek, düşük tehlikesi olmak demek canının istediği gibi hareket etmek demek değil..
sonuç kayınvalide iyiymiş..

melek kaynana yoktur !! illa bir şekilde el kızı oldugunu hissettirir.anne gibi olmaz tabiki de...

canım ilk öncelikle hayırlı olsun Rabbim kucağına almayı da nasip etsin inşallah.. skma canını böyle şeylere zor bir süreç aldirmamaya çalış he he de geç bebeğin için umarım doğumdan sonrada tasinirsiniz ki bu sizin için çok iyi olur

kv deden ziyade düşük tehlikesi olan hamile eşine hesap soran kocaya kızdım ben

hiç kimse insanın annesi gibi olmaz... eşiniz annesine kanamanız var dio 3 yıldır çocuk istiosunuz ve gelmio bence iyi biri deil... iyilik çok karşılık beklenmeden yapılır karşısındaki kötü ise kötü olmasına rağmen yapılır...

Neden çözmeye çalışıyorsun ki onun da kendince kendine göre açıklamaları vardır. O bunun kötü insan olduğunu da tescillemez aslında. Düşük tehlikeni söylemenle ona göre:
1. nazar değip gerçekten düşürebileceğini düşünmüş olabilir.
2. komşuyu tanıyordur sevmiyordur özel konulara girmene kızmış olabilir.
3. bazı geri kafalı kadınlar düşük gibi durumlarda kadın kaynaklı bir kusur olduğunu düşünürler ve senin öyle olduğunu düşünmesini istememiştir.
Oğlunu kasıtlı doldurmak yerine bu can havliyle hareket etmiş gibi geldi bana.

Klasık kaynana modeli kaşıkla verip kepçeyle isteyen cinsten biraz yardımı dokunduysa illa olay çıkması laZım tabii

aysima00 aysima00

Bitanem benim sağolasın.. Anne kıymeti bilememişim ona yanıyorum.. Anne olunca anladım derler ya, ben bebeğim karnıma düştüğünde anladım anneliğin nasıl bir şey olduğunu.. Rabbim yardımcımız olsun.. Durumlarımız birbirine benzer nitelikte.. Sağ salim bebeklerimizi kucağımıza alalım.. gerisi boş arkadaşım.. :KK200:

Hangi kaynananın analık vasfına yakın davranışlarda bulunduğu gorulmus ki en ufak şeylerde hemen tartışma düşman gorme yardım esirgeme mahrum birakmalara girisiyorlar yakın zamanda bende KV ile olay yaşadım çok saçma bir mevzu yüzünden zamanında kendileri de kvlerinden cekmelerine rağmen gelin alınca insan muamelesi yapmak kendini onun yerine koymak zor geliyor.Ben KV nizin niye söyledin demesine takilmazdim sonra ki yaptıkları olmasa tam bir cahillik sonrası anneniz yanınızda değil yardıma ihtiyacınız var şaşırdım yanı kavgalı bile olsa sırf torunu için yanınıza gelip yardım etmesi gerekir.Neyse dedigim gibi benim KV apir SAPIR herşeyi ortalıkta konuşan bi tip olduğu için bireyleri saklayan KV hoşuma giderdi sonraki yaptıkları olmasa nazar değmesin diye sakladığını dusunurdum.Ama bu davranışlar anormal olmuş.Bencede firsatiniz varsa taşının ne kadar yakın olursa o kadar suyu cikiyor

Neden çözmeye çalışıyorsun ki onun da kendince kendine göre açıklamaları vardır. O bunun kötü insan olduğunu da tescillemez aslında. Düşük tehlikeni söylemenle ona göre:
1. nazar değip gerçekten düşürebileceğini düşünmüş olabilir.
2. komşuyu tanıyordur sevmiyordur özel konulara girmene kızmış olabilir.
3. bazı geri kafalı kadınlar düşük gibi durumlarda kadın kaynaklı bir kusur olduğunu düşünürler ve senin öyle olduğunu düşünmesini istememiştir.
Oğlunu kasıtlı doldurmak yerine bu can havliyle hareket etmiş gibi geldi bana.
Niye çözmeye çalışıyorum? Kötü bir insansa bir ömür aynı binada yaşamak istemem.. İyi bir insansa herşeye değer derim, katlanırım.. Komşu kayınvalidemin 30 yıllık komşusu, benim hamilelik haberimi oturmuş hemen bu komşuyla paylaşmış bir insan.. Nazar olayını zerre düşünmedi.. Sağır sultana bile duyurdu hamileliğimi.. Artı kızlar dün ben bu olayı çok detaylandırmadan anlatmak istemiştim.. Eltim biz hastanedeyken bu komşuya görümceme gittiğimizi söylemiş.. Ben de düşük tehlikesini söyleyince k.Valide eltimi kastederek o böyle söyledi sen niye böyle diyosun diyerek tepki gösterdi.. Ayrıca eskiden eltimle yaşadığımız bazı şeylerden de örnek verdi.. Ben de bunun üstüne sinirlendim.. Germeyin beni dedim.. Olay böyle ilerdi yani..

Klasık kaynana modeli kaşıkla verip kepçeyle isteyen cinsten biraz yardımı dokunduysa illa olay çıkması laZım tabii
Aynen öyle arkadaşım daha ne lafları var da çok fazla konulara girmek istemiyorum.. Hamilelikte gerilmek istemediğim için.. Henüz ben hamile kalmadan önce doğmamış torununa beddua ettiğini duydum ben.. Şu anda da torununu çok düşündüğünü zannetmiyorum.. Oğlunun gözüne girebilmek için sanırım yapıyo.. Çünkü dün yanında hıçkıra hıçkıra ağladım, bana sırtını döndü.. Yüzüme bakıp teselli verebilirdi, ağlama kızım bebeğine bir şey olmaz diyebilirdi, ama demedi...

Ya sizin melek anneleriniz oglu varsa onlar da birer kaynana yalniz.
Ben konuda hamilelikten dolayi gerim gerim gerilmis bir kadin goruyorum sadece.
Kendi anneniz de kizim soyleme diyebilirdi. Eski toprak onlar goz, nazar, mahrem vs vs abuk nedenlerle bu tur seyleri dillendirmezler. Sen cosmussun. Kadin aglayinca da oglunu doldurmus olmus. Benim annem de samana cope aglar gelini olsa yandi demekki. Yapmayin Allah askina hadi konu sahibi neyse de sirf bu olaydan kadini nasil mimleyebiliyosunuz?

Konu sahibi sen anneni ozlemissin. Cagir anneni annen ilgilensin. Zaten hamilelik stresini, nazini oyle herkes cekemez kimse gerilmesin, tehliken de varmis Allah korusun. Annem menapoza kaliyor yemin ederim ben kiziyken ben katlanamiyorum bazen, bi'de gelini olsa kanli bicakli olurlardi.

Merhaba kızlar.. Geçen hafta düşük tehlikesi yaşadım.. Bu arada 3 sene gebe kalamadım.. Her gün iğne vuruluyorum bu nedenle.. Kaynanam refakatçi kaldı yanımda, hastaneye kaldırıldım.. Annem şehir dışında olduğu için kayınvalidem kaldı yanımda.. Peki bunda ne var diceksiniz? Sorun şu ki; ben kayınvalidemin iyi bir insan mı yoksa kötü biri mi.. ne olduğuna karar veremedim.. Bir yanıyla samimi bulamıyorum nedense.. Bugün tartışma yaşadık..Bu arada aynı binada yaşıyoruz.. Komşunun biri geldi ben oradayken.. Uzanmıştım ben de, iğneden gelmiştim.. Kadın sordu işte ne oldu filan diye ben de açık açık dedim düşük tehlikesi diye.. Komşu gitti kayınvalidem bana hesap sormaya başladı, vay ben neden demişim öyle?? Saklamam gerekmiş.. Ben de yalan söyleyemedim dedim.. Ne var yani germeyin beni, canım isterse açarım camı tüm sokağa bağırırım! Benim düşük tehlikem var diye.. Bir anda sinirlendim bana hesap sorunca.. Eve çıktım eşim geldi annesi ağlamış sızlamış.. Senin amacın ne dedi bana.. Ben de tebrik ederim annen iyi doldurmuş dedim.. Eşim de gidelim konuşalım, annem bir şey demedi.. Ağlıyodu sadece dedi.. Neyse gittik biz konuşmaya.. Ben de olayı anlattım.. Kayınvalide görümceme gidicekmiş kalmaya iki üç günlüğüne.. Benim stresim kendime yeter dedim.. Hastanede kaldın benimle teşekkür ederim seni kırdıysam da özür dilerim..
Hamileliğin verdiği duygusallıkla ağlamaya başladım.. Bi'kere bile demedi ki kızım sen hamilesin üzme kendini ağlama diye.. Orada vicdanını ölçtüm diyebilirim.. Neyse eve çıktım wcye girdim.. Yine kanamam gelmiş.. Ben başladım banyoda ağlamaya.. Sonra eşim geldi yanıma..Sakinleşmem çok zor oldu..Saatlerce kanamam oldu.. Eşim kayınvalideme kanamamın olduğunu söylediği halde, hiç yanıma gelip ilgilenmedi benimle.. Demem o ki; çok kırgınım.. Doğumdan sonra taşınmayı düşünüyorum, ya da artık muhattap olmak istemiyorum.. Düşük tehlikem olduğu için sadece wcye kalkıyorum.. Arada sırada yemeğe filan çağırıyodu.. Annemin geçen sene şehir dışına taşınması üzdü beni.. Yoksa beni bırakmazdı kayınvalide eline.. Annem her gün arayıp halimi soruyor.. Ama yanımda olması gibi olmuyor.. Onu çok özlüyorum.. Hiçkimse insanın annesi gibi olmuyor..
Henüz bekar olan kızlar, annenizin kıymetini bilin..
Kbakmada cok huysuz davranmissin

Yorumun için teşekkür ederim canım haklısın inşallah sorunsuz bir
hamilelik olur.. Dün döktüğüm gözyaşını ben biliyorum.. Bundan sonra kafama takmıycam bebeğimi strese sokuyorum böyle olunca, bunun da farkındayım..

Üzmeye değmez kimse için kendini, eğer ki illa üzeceğim yada yapılanları düşüneceğim dersen doğumdan-lohusalıktan sonra durum değerlendirmesi yaparsın, şimdi mutlu olma vakti :)) inşallah bebeğin sağlıkla doğar her şeyin hayırlısını dile, hayat üzülmek için çok kısa, yazık gözyaşlarına da sana da, pozitif ol; negatifliklere karşı kör ol..

canım kayınvalıden çok kötu bısey yapmamıs kötu bırı dıyemem ama nasıl dıyım senın hıslerını anlayıs gösterememıs tabı kı bu durumda sen cok hassassın ve ıstedıgını yaparsın

ılk bebegımı kaybetmeden once ben de oyle yaptım ıstedıgıme soylerım soylemem dedım ama bu bebısı kımse bılmıo dogurabılırsem canlı canlı o zaman ıstee ben hamıleydım dorgurdum dıycem

neden bılıo musun

bu deneyımı yasamamıs ınsanlar senı oyle kırıyo kı

sana acıyolar
ah vah edıyolarr
kadersız dıyolarrr
kendı bebebklerıne sarılıp ohh ıyı kı yapmısım teyzesıııı dıyolarr
bebiş bebiş bebişş dıye yanınada peşlerinde gezıyolar resmen senı çatlatmak ıcın
dogurganlıgını ön plana cıkarabılmek ıcın ahhh kocam ceketını attı gebe kaldım ayol nasıl koruncaamı sasırdım diyolarrrr

neler neler ınan oyle zoruna gıdıyo kı bunlar keske kımseye soylemeseydım dıyosun

ben kayınvalıdenın dogru soyledıgını anladım cnm yasayarak anladım dılerım rabbımden sen onun dogru soyledıgını anlama dılerım rabbımden daha hıc tehlıken olmasın sağlıkla kucagına al cnm benım seni çok sevdıgımı bılıyosun....

Onlar ne çirkin insanlr öyle arkadaşım? :KK57::KK57::KK57:İnanamadım. Sen canını sıkma. Bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah.

Merhaba kızlar.. Geçen hafta düşük tehlikesi yaşadım.. Bu arada 3 sene gebe kalamadım.. Her gün iğne vuruluyorum bu nedenle.. Kaynanam refakatçi kaldı yanımda, hastaneye kaldırıldım.. Annem şehir dışında olduğu için kayınvalidem kaldı yanımda.. Peki bunda ne var diceksiniz? Sorun şu ki; ben kayınvalidemin iyi bir insan mı yoksa kötü biri mi.. ne olduğuna karar veremedim.. Bir yanıyla samimi bulamıyorum nedense.. Bugün tartışma yaşadık..Bu arada aynı binada yaşıyoruz.. Komşunun biri geldi ben oradayken.. Uzanmıştım ben de, iğneden gelmiştim.. Kadın sordu işte ne oldu filan diye ben de açık açık dedim düşük tehlikesi diye.. Komşu gitti kayınvalidem bana hesap sormaya başladı, vay ben neden demişim öyle?? Saklamam gerekmiş.. Ben de yalan söyleyemedim dedim.. Ne var yani germeyin beni, canım isterse açarım camı tüm sokağa bağırırım! Benim düşük tehlikem var diye.. Bir anda sinirlendim bana hesap sorunca.. Eve çıktım eşim geldi annesi ağlamış sızlamış.. Senin amacın ne dedi bana.. Ben de tebrik ederim annen iyi doldurmuş dedim.. Eşim de gidelim konuşalım, annem bir şey demedi.. Ağlıyodu sadece dedi.. Neyse gittik biz konuşmaya.. Ben de olayı anlattım.. Kayınvalide görümceme gidicekmiş kalmaya iki üç günlüğüne.. Benim stresim kendime yeter dedim.. Hastanede kaldın benimle teşekkür ederim seni kırdıysam da özür dilerim..
Hamileliğin verdiği duygusallıkla ağlamaya başladım.. Bi'kere bile demedi ki kızım sen hamilesin üzme kendini ağlama diye.. Orada vicdanını ölçtüm diyebilirim.. Neyse eve çıktım wcye girdim.. Yine kanamam gelmiş.. Ben başladım banyoda ağlamaya.. Sonra eşim geldi yanıma..Sakinleşmem çok zor oldu..Saatlerce kanamam oldu.. Eşim kayınvalideme kanamamın olduğunu söylediği halde, hiç yanıma gelip ilgilenmedi benimle.. Demem o ki; çok kırgınım.. Doğumdan sonra taşınmayı düşünüyorum, ya da artık muhattap olmak istemiyorum.. Düşük tehlikem olduğu için sadece wcye kalkıyorum.. Arada sırada yemeğe filan çağırıyodu.. Annemin geçen sene şehir dışına taşınması üzdü beni.. Yoksa beni bırakmazdı kayınvalide eline.. Annem her gün arayıp halimi soruyor.. Ama yanımda olması gibi olmuyor.. Onu çok özlüyorum.. Hiçkimse insanın annesi gibi olmuyor..
Üzüldüm,
Tatlım benim allah kucağına almayı nasip etsin cnm duvarındada okumuştum yazdımda yanlış hatırlamıyosam sorununa gelince malesef kayınvaldeler böyle oluyo canım benimkide bi iyi bi kötü nezaman ne olucağını kestiremiyorsun kendi kızı değilsin sadece anne gibi yakın olmaya çalışıyolar ama bi yerde erkek annesi olduklarını unutturmuyolar tam güveniyosun arkamda bi anne daha var diyosun sonra bi bakmışsın püff uçup gitmiş seni çok iyi anlıyorum canım _Verda_ _Verda_ ama üzülmemen lazım canım allah muafaza dikkat et ve yorma kendini

Kayınvalideniz kötü biri değil. Onu kırmışsınız o da kendini çekmiş. Ondan bir annenin kızına gösterdiği ilgiyi göstermesini bekleyemezsiniz. O sizin anneniz değil. Bu nedenle fazla beklenti içinde olmayın. Ne kendinizi ne de başkalarını üzmeyin. Allah sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almanızı nasip etsin inşallah.

Onlar ne çirkin insanlr öyle arkadaşım? :KK57::KK57::KK57:İnanamadım. Sen canını sıkma. Bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah.
ben bunalrın hepsını yasadım kımı farkında kımı farkında olmadan yapıo ama canını çok yakıolar sonra dıosun kı nıye soyledım keske kımseye soylemeseydım

Ben sana dua edicem Allah yardimcin olsun. Zor durum ama sen üstesinden gelebilecek gücü minicik bebeginden alacaksın. İnsan bazen hayatta ne kadar yalnız olduğunu zor zamanlarında anlıyor.
Güzel düşün kendini motive et, seneye bu zamanlar seni hiç yalnız bırakmayacak evladın yanında olacak. Aklına kötü şey getirme bol bol dua et. :anneadayı::anneadayı::KK25:

Back