• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem iyi biri mi kötü biri mi çözemedim...

Sakın ha kayınvalideler genellikle halden anlamaz kendi annene bağırırsın çağırırsın ama onlara yapamazsın nazını çekemzler hemen başka tarafa çekerler knuyu çok hassastırlar kendileri sonra ben seni böle bilmiodum beni çok kırdın derler seni suçlu ilan ederler ne kadar geçerli nedenin olursa olsun. Ses yükseltirsen asrın tribini yersin kin tutulursun ya afedersin köpek gibi yapvarıp ağlaya ağlaya anne çok özür dilerim dicen ya da böle devam eder gider. Sinirlendim şimdi ya torunu hak edio o şimdi dimi evet çok edio

Şuan en önemli şey bebeğiniz
Kendinizi hiç bişey için üzmeyin stres yapmayın
Bebeğiniz doğunca taşınmak en mantıklısı .

Sakin boyle bir sey icin canini skma ve melegine kavusacagin gunu bekle. Ben iki hafta once 32 haftalikken aniden kaybettim melegimi. Bunu ogrendigimde kayinvalideme soyledim. İlk tepkisi Allahim benim ne gunahim vardi diye kendini yerden yere vurmak oldu. Ben hastanede yatarken onun tek derdi hastanede yemek cesidi olmamasiydi. Canimi bosuna skmisim onun icin. Sen sanslisin melegin seninle. Bu yuzden etrafindaki kimseyi gorme duyma. Sadece bebegine kavusacagin gunu bekle.

Merhaba kızlar.. Geçen hafta düşük tehlikesi yaşadım.. Bu arada 3 sene gebe kalamadım.. Her gün iğne vuruluyorum bu nedenle.. Kaynanam refakatçi kaldı yanımda, hastaneye kaldırıldım.. Annem şehir dışında olduğu için kayınvalidem kaldı yanımda.. Peki bunda ne var diceksiniz? Sorun şu ki; ben kayınvalidemin iyi bir insan mı yoksa kötü biri mi.. ne olduğuna karar veremedim.. Bir yanıyla samimi bulamıyorum nedense.. Bugün tartışma yaşadık..Bu arada aynı binada yaşıyoruz.. Komşunun biri geldi ben oradayken.. Uzanmıştım ben de, iğneden gelmiştim.. Kadın sordu işte ne oldu filan diye ben de açık açık dedim düşük tehlikesi diye.. Komşu gitti kayınvalidem bana hesap sormaya başladı, vay ben neden demişim öyle?? Saklamam gerekmiş.. Ben de yalan söyleyemedim dedim.. Ne var yani germeyin beni, canım isterse açarım camı tüm sokağa bağırırım! Benim düşük tehlikem var diye.. Bir anda sinirlendim bana hesap sorunca.. Eve çıktım eşim geldi annesi ağlamış sızlamış.. Senin amacın ne dedi bana.. Ben de tebrik ederim annen iyi doldurmuş dedim.. Eşim de gidelim konuşalım, annem bir şey demedi.. Ağlıyodu sadece dedi.. Neyse gittik biz konuşmaya.. Ben de olayı anlattım.. Kayınvalide görümceme gidicekmiş kalmaya iki üç günlüğüne.. Benim stresim kendime yeter dedim.. Hastanede kaldın benimle teşekkür ederim seni kırdıysam da özür dilerim..
Hamileliğin verdiği duygusallıkla ağlamaya başladım.. Bi'kere bile demedi ki kızım sen hamilesin üzme kendini ağlama diye.. Orada vicdanını ölçtüm diyebilirim.. Neyse eve çıktım wcye girdim.. Yine kanamam gelmiş.. Ben başladım banyoda ağlamaya.. Sonra eşim geldi yanıma..Sakinleşmem çok zor oldu..Saatlerce kanamam oldu.. Eşim kayınvalideme kanamamın olduğunu söylediği halde, hiç yanıma gelip ilgilenmedi benimle.. Demem o ki; çok kırgınım.. Doğumdan sonra taşınmayı düşünüyorum, ya da artık muhattap olmak istemiyorum.. Düşük tehlikem olduğu için sadece wcye kalkıyorum.. Arada sırada yemeğe filan çağırıyodu.. Annemin geçen sene şehir dışına taşınması üzdü beni.. Yoksa beni bırakmazdı kayınvalide eline.. Annem her gün arayıp halimi soruyor.. Ama yanımda olması gibi olmuyor.. Onu çok özlüyorum.. Hiçkimse insanın annesi gibi olmuyor..
Henüz bekar olan kızlar, annenizin kıymetini bilin..
Kayinvaliden de sana kirilmis belli.
Muhtemelen goZ olur, oh cekilir, ya da sevinilir dusuk tehliken olduguna diye korkmustur.

Seni cok sevmiyor bence, bu da normal zaten evliligin ilk 5 yilinda, ama oglu icin yapiyor yaptiklarini. Ama sen de onu sevmiyorsun. Ve ondan bir seyler bekliyorsun ama o bir sey deyince geriliyorsun. Ondan ozur dilemen bile samimi deyildi ve onu hissetmis. Arayip sormamasi normal o da insan sonucta.

Merhaba kızlar.. Geçen hafta düşük tehlikesi yaşadım.. Bu arada 3 sene gebe kalamadım.. Her gün iğne vuruluyorum bu nedenle.. Kaynanam refakatçi kaldı yanımda, hastaneye kaldırıldım.. Annem şehir dışında olduğu için kayınvalidem kaldı yanımda.. Peki bunda ne var diceksiniz? Sorun şu ki; ben kayınvalidemin iyi bir insan mı yoksa kötü biri mi.. ne olduğuna karar veremedim.. Bir yanıyla samimi bulamıyorum nedense.. Bugün tartışma yaşadık..Bu arada aynı binada yaşıyoruz.. Komşunun biri geldi ben oradayken.. Uzanmıştım ben de, iğneden gelmiştim.. Kadın sordu işte ne oldu filan diye ben de açık açık dedim düşük tehlikesi diye.. Komşu gitti kayınvalidem bana hesap sormaya başladı, vay ben neden demişim öyle?? Saklamam gerekmiş.. Ben de yalan söyleyemedim dedim.. Ne var yani germeyin beni, canım isterse açarım camı tüm sokağa bağırırım! Benim düşük tehlikem var diye.. Bir anda sinirlendim bana hesap sorunca.. Eve çıktım eşim geldi annesi ağlamış sızlamış.. Senin amacın ne dedi bana.. Ben de tebrik ederim annen iyi doldurmuş dedim.. Eşim de gidelim konuşalım, annem bir şey demedi.. Ağlıyodu sadece dedi.. Neyse gittik biz konuşmaya.. Ben de olayı anlattım.. Kayınvalide görümceme gidicekmiş kalmaya iki üç günlüğüne.. Benim stresim kendime yeter dedim.. Hastanede kaldın benimle teşekkür ederim seni kırdıysam da özür dilerim..
Hamileliğin verdiği duygusallıkla ağlamaya başladım.. Bi'kere bile demedi ki kızım sen hamilesin üzme kendini ağlama diye.. Orada vicdanını ölçtüm diyebilirim.. Neyse eve çıktım wcye girdim.. Yine kanamam gelmiş.. Ben başladım banyoda ağlamaya.. Sonra eşim geldi yanıma..Sakinleşmem çok zor oldu..Saatlerce kanamam oldu.. Eşim kayınvalideme kanamamın olduğunu söylediği halde, hiç yanıma gelip ilgilenmedi benimle.. Demem o ki; çok kırgınım.. Doğumdan sonra taşınmayı düşünüyorum, ya da artık muhattap olmak istemiyorum.. Düşük tehlikem olduğu için sadece wcye kalkıyorum.. Arada sırada yemeğe filan çağırıyodu.. Annemin geçen sene şehir dışına taşınması üzdü beni.. Yoksa beni bırakmazdı kayınvalide eline.. Annem her gün arayıp halimi soruyor.. Ama yanımda olması gibi olmuyor.. Onu çok özlüyorum.. Hiçkimse insanın annesi gibi olmuyor..

Canım kimse iyi veya kötü değildir gridir
Kimi açık kimi koyu gridir ama hepimz griyiz
Kaynana gelince hamilelkte olur böyle deyip idare edebilirdi.ama neden sizi idare etmek zorunda olsun ki
Ben de genel anlamdai yi biri olduğumu düşünüyorun ama birini çok da sevsem onun için çok da endişrlensem de bana hakaret etmiş ya da bağırmışsa umrumda bile değil gibi davranırım.çünkü o benim sevgimi kırmıştır bi kere...Aranızdaki diyalog tam olarak nasıl gelişti bilmiyoeum ama çok kırıldıysa belki umursamaz görünüşü ondandır sadece..

Bence kayinvalideniz sadece kendini dusunen merhametsiz ve kinci bi kadin bir dusuk tehlikesi olan bi kadinla zatan tatrisilmaz bide kanaman oluyo hala gelmiyo insan telaslanir noldu kizim aman gel yat der ilgikenir bisey yapar yani karnindaki bebek onun torunu yani kayin validen icin kendi mirali senin dusuk tehlikenden daha onemli

eğer taşınma durumunuz varsa , eşiniz kabul ediyorsa doğumu beklemeden hemen taşının bence. şuan en duygusal dönemdesiniz ve en yakınınızdaki n sık görüştüğünüz kişinin yani kv nin herşeyinden olumsuz etkileniyorsunuz , en iyi çözüm bir an önce taşınmak , hem doğumdan önce evdeki gereksiz eşyalarınızı da elemiş olursunuz biblolar gibi .. çocuğunuza yaşam alanı kalır ..

Abartmayın ya herkes taşının taşının demiş. Kendi annesi başka şehirde olsun ne olur? Atlasaydı bi otobüse bi gün kaynana kaldıysa iki gün o kalsaydı. Kdın büyük fedakarlık yapmış başkası hayatta kalmazdı. Ben sorumluluk alamam bakamam ilgilenemem annen gelsin diyebilirdi ki deseydi haklıydı.

Hastalıkları fazla dillendirmez eskiler. Böyle bi uyarı yapmış geçiştirebilirdin 3 günün hatrına.

Kaynanan da kotu esin de kotu. Ikisi bir olup hamile kadinin ustune gitmisler. Gecenlerde huysuzlugum tuttu esimin hakli oldugu bir konuda atisiyorduk. Esim birden "ozur dilerim senin soyledigin gibi olsun o daha mantikli." Ben boyleyim :KK57: Sonradan caktim hamileyim diye stres yaptirmak istememis. Zaten normali de bu.

Imkanin varsa kesinlikle tasin bende kaesilikli apartmanda oturuyorum ama ne o tasinir nede biz tasinabiliriz surekli izlenmek gozetlenmek cok rahatsız edici kendi annemiz gibi olamaz bende her zaman hissediyorum boyle seyleri tek değilsin

Onu bunu boşver enyacım sen dinlenip rahat olmaya bak, kendini ve bebişini düşün canım
Geçmiş olsun.

canım kayınvalıden çok kötu bısey yapmamıs kötu bırı dıyemem ama nasıl dıyım senın hıslerını anlayıs gösterememıs tabı kı bu durumda sen cok hassassın ve ıstedıgını yaparsın

ılk bebegımı kaybetmeden once ben de oyle yaptım ıstedıgıme soylerım soylemem dedım ama bu bebısı kımse bılmıo dogurabılırsem canlı canlı o zaman ıstee ben hamıleydım dorgurdum dıycem

neden bılıo musun

bu deneyımı yasamamıs ınsanlar senı oyle kırıyo kı

sana acıyolar
ah vah edıyolarr
kadersız dıyolarrr
kendı bebebklerıne sarılıp ohh ıyı kı yapmısım teyzesıııı dıyolarr
bebiş bebiş bebişş dıye yanınada peşlerinde gezıyolar resmen senı çatlatmak ıcın
dogurganlıgını ön plana cıkarabılmek ıcın ahhh kocam ceketını attı gebe kaldım ayol nasıl koruncaamı sasırdım diyolarrrr

neler neler ınan oyle zoruna gıdıyo kı bunlar keske kımseye soylemeseydım dıyosun

ben kayınvalıdenın dogru soyledıgını anladım cnm yasayarak anladım dılerım rabbımden sen onun dogru soyledıgını anlama dılerım rabbımden daha hıc tehlıken olmasın sağlıkla kucagına al cnm benım seni çok sevdıgımı bılıyosun....
Karnını nasıl saklıyosun? Ben olsam ağzımdan kaçırırdım yada dayanamaz söylerdim bravo valla ders almam lazım senin gibi akıllı hatunlardan benim neyim varsa ortada dersaneye gidicem saklamak istiyorum umarım beceririm konu sahibi geçmiş olsun Allah tüm annelere ysvrularını bağışlasın

Öncelikle geçmiş olsun canım kafanı bunlara pek yorma, dinlen.. Kayınvaliden diyelim ki kırıldı, sen kötü durumdayken yanında durmalıydı. Ağlaması belki o da stres yapmıştır bilemeyiz onu. Doldurup doldurmadığını da bilemeyiz belki doldurdu belki doldurmadı. Ama bence ne olursa olsun senin kanaman tekrar başladığında yanında olmalıydı. Olmadıysa onun sorunu boşver.. Bunları bile yazmak istemedim çünkü kafanı yormamalısın üzmemelisin kendini. Düşünme salla gitsin en iyisi rahatlık. Senin ailen eşin ve doğacak bebeklerin, birde kendi aile tarafın. Kalbinde ilk sırada onlar var. O zaman aklında da onlar olsun sadece, gerisi ne demiş ne yapmış boşver.

Yorumun için teşekkür ederim canım haklısın inşallah sorunsuz bir
hamilelik olur.. Dün döktüğüm gözyaşını ben biliyorum.. Bundan sonra kafama takmıycam bebeğimi strese sokuyorum böyle olunca, bunun da farkındayım..

Ana gibi yar vatan gibi diyar olmuyo bende aynı binadayim kusuz eşim arkamda Allahtan annem uzakta hergun dusunmekten kahrloyurum burdan gitmek istiyorum imkânın varsa taşın doğumdan sonra ben öyle yapmayı dusunuyorum

Ah ah boşuna dememişler
bir şeyi anlamak için onu yaşamak gerekir diye..
Taşınma bu olay için değil, bunun öncesinde yaşadığım sıkıntılar yüzünden zaten gündemizde.. Hamile kalınca taşınamadık..
Allah yardımcımız olsun arkadaşım..

Onu bunu boşver enyacım sen dinlenip rahat olmaya bak, kendini ve bebişini düşün canım
Geçmiş olsun.
Sağol canım benim..
İnsan böyle durumda olunca
bir desteğe ihtiyaç duyuyo işte..
Inşallah bebeğim benimle kalır..
Bebeğiminden başka kimseyi düşünmüyorum zaten artık..

hepsimi aglayarak acıtasyon yaparlarya hepsimi.. benim kv kötü valla içinde iyilik oldugunu sanmıyorum en azindan bana ve ogluma karsı.. sen haklısın uzulme saglıkla bebegını kucagına al git o binadan keşke durumumuz olsa bizde gitsek görmek zorunda olmasam hergün

Ben annemle ayni ülkede bile degilim. Hamileligimde yoklugunu cok hissettim. Sizi anliyorum ama siz de anne oluyorsunuz. Daha guclu durun. Sizi uzen olaylari gormezden gelmeye calisin. Herkes ayni degil iste.
Gormezden gelemiyorsaniz kirildiginiz noktalari dile getirin kizmadan. Ayrica beni annem aramaz hergun. Ben ariyorum diye soylenip, kendi aralarinda sen konus sen konus yapiyorlardi duyuyordum

Back