• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem her aldığının fiyatını gözüme sokuyor

Evlenince ayrı evlerde yaşıcaz ve biz zaten çocuklarımızın ismini bile belirledik:) umarım dediğiniz gibi olmaz
Bugun tl yukleten eline cocuk gibi para sıkıstiran evlenince sizin hicbir sozunuze deger vermez.

Simdiden cocugunun ismini koyacaklari ve seninde burada acacagin konulari goruyorum.

Umarim yanlis tahminlerde bulunmus olurum.
Sana karaktersizsin demedim yanlış anlama olmasın. Benim karakterim böyle anlamında söylemek istedim.
Şunu söylemeden gecemicem böyle görgüsüzluk yapan tipler senide satın almış muamelesi yaparlar ileride.
Benim arkadaşım bolluk içinde ama satın alınmış gibi özgüveni tavan ama onlara karşı borçlu hissediyor ve susuyor çoğu konuda.
É ozaman minnet etme alma diyorum banane neden bende yağını yemeyim diyo. Yani 2 para ve altın için onları çekmek zorunda kalıyor.
Sana dikkatli olmanı tafsiye ediyorum her seferinde para alma mesela . Kabul etme yada et sen bilirsin. Evlenince birdaha konuşalım olurmu ?

Aaayyynııı benim kv. Biz can ciğerdik, evlenmeden önce de evlendikten sonra çocuk olana kadar da. Hediyeler alırdı, gezmelere götürürdü, e aramız iyi, severdim de, hoşuma giderdi.

Düşün benim eşimin ailesinin on tane evi var, iki tanesi on trilyona yakın ediyor. (A haaa ben de fiyatını söyledim :eek: vallahi hava atmak için değil, durumun vehametini anlatacağım )

Neyse bunlar bir gün 300 bin tllik bir borca girdi ve dediler ki gelin biz birlikte oturalım, sizin oturduğunuz evi kiraya verip, onunla borcu ödeyelim. Tıpkı sizde olduğu gibi bize de çok lüks bir sitede pahalı bir ev vermişlerdi. Ben kabul etmeyince de boşanmaya çıktık bu sebepten. Tabi alınan her şey biiiir bir sayıldı döküldü. Biz sana şunu yaptık da, sen bizim için bir fedakarlığa katlanmıyorsun diye.

Millet burada inanmadı ilk önce, çok dalga geçtiler, o kadar zengin insanlar niye böyle olsun, bu konu fake diye. Konularım durur halen, açıp bakın.

İnşallah sonunuz benimki gibi olmaz. Nişanlınız bile en ufak bir şikayetinizde, ama onlar seni çok seviyor bak senin için neler yaptılar, ettiler, aldılar demez.

Şimdi hiçbir şey kabul etmiyorum kesinlikle. Geç oldu, güç oldu ama oldu. :dua:

Aaayyynııı benim kv. Biz can ciğerdik, evlenmeden önce de evlendikten sonra çocuk olana kadar da. Hediyeler alırdı, gezmelere götürürdü, e aramız iyi, severdim de, hoşuma giderdi.

Düşün benim eşimin ailesinin on tane evi var, iki tanesi on trilyona yakın ediyor. (A haaa ben de fiyatını söyledim :eek: vallahi hava atmak için değil, durumun vehametini anlatacağım )

Neyse bunlar bir gün 300 bin tllik bir borca girdi ve dediler ki gelin biz birlikte oturalım, sizin oturduğunuz evi kiraya verip, onunla borcu ödeyelim. Tıpkı sizde olduğu gibi bize de çok lüks bir sitede pahalı bir ev vermişlerdi. Ben kabul etmeyince de boşanmaya çıktık bu sebepten. Tabi alınan her şey biiiir bir sayıldı döküldü. Biz sana şunu yaptık da, sen bizim için bir fedakarlığa katlanmıyorsun diye.

Millet burada inanmadı ilk önce, çok dalga geçtiler, o kadar zengin insanlar niye böyle olsun, bu konu fake diye. Konularım durur halen, açıp bakın.

İnşallah sonunuz benimki gibi olmaz. Nişanlınız bile en ufak bir şikayetinizde, ama onlar seni çok seviyor bak senin için neler yaptılar, ettiler, aldılar demez.

Orneklerimize kanitta geldi gecmis olsun.

Kimse karsiliksiz hediye altin para sacmaz gelecek icin yatirimdir hepsi.

Kabul etmeyeceksiniz. Bu kadar basit. Ne o oyle dilenciye verir gibi (sizi tenzih ederim) her geliste para sikistirmak. Biraz zarafet sahibi olsak ah ah:kızgın:

Neden kabul etmeme durumuna inanmıyosunuz. Bende hiçbi şey istemedim ve pahalı hiçbi şeyi kabul etmedim. Evli olduğumuz halde ev alırken yardım etmelerini de istemedim. Evladıma pahalı hediyeler almalarını da istemedim.. hatta en son akülü araba alıcaklardı kabul etmedim eşime biz alırız istemiyorum pahalı hediye dedim..

Tatil için otellere rezervasyon yaptırıyolar onu da kabul edip gitmiyorum.. sonra bi tatsızlık yaşadığımızda bunları kafama kakıcaklar genelde gösterişi seven insanlar böyledir.. veya üzerimde laf söz sahibi olcaklar ne gerek var..
Size katılıyorum. Yetişkin insanların artık kendi başının çaresine bakması lazım. Ufak hediyeler olur ama bu kadarı fazla. Benim eşimin ailesi gösterişçi falan değildir, asla bir şey demezler ama ben de kabul etmiyorum büyük bir şey asla.
Yurtdışına gidiyorum eğitim için diye kayınvalidem harçlık verdi illa ki, adetmiş, eşim de onu istemiyorum diyemezsin ayıp olur dedi. Ben de tamam deyip aldım ama şimdi o parayı onlara hediye alarak harcıyorum. Zaten bir kaç hediye parası kadar öyle büyük değil. Büyük bir miktar olsa ayıp olacak da olsa kabul etmezdim.
Kendi babam ev aldı bize oturalım diye çok ısrar etti, çok istiyorsanız yarısını falan verin öyle oturun dedi, neler neler, ama asla kabul etmedim. Şimdi kiradayım, ev alabileceğim zaman kendim alır çıkarım.
Arkadaşın kendi karakteri buna uygun olduğu için garip gelmiyor.

E aldılarsa kendi Gelinlerine aldılar. Sen olmasan başkasına alınacaktı. Yani konuyu şahsi algılama. Kadın sadece biraz sonradan görme. Onu da idare ediver artık ;)

Size katılıyorum. Yetişkin insanların artık kendi başının çaresine bakması lazım. Ufak hediyeler olur ama bu kadarı fazla. Benim eşimin ailesi gösterişçi falan değildir, asla bir şey demezler ama ben de kabul etmiyorum büyük bir şey asla.
Yurtdışına gidiyorum eğitim için diye kayınvalidem harçlık verdi illa ki, adetmiş, eşim de onu istemiyorum diyemezsin ayıp olur dedi. Ben de tamam deyip aldım ama şimdi o parayı onlara hediye alarak harcıyorum. Zaten bir kaç hediye parası kadar öyle büyük değil. Büyük bir miktar olsa ayıp olacak da olsa kabul etmezdim.
Kendi babam ev aldı bize oturalım diye çok ısrar etti, çok istiyorsanız yarısını falan verin öyle oturun dedi, neler neler, ama asla kabul etmedim. Şimdi kiradayım, ev alabileceğim zaman kendim alır çıkarım.
Arkadaşın kendi karakteri buna uygun olduğu için garip gelmiyor.
Yani makul olan da bu.. zaten varını yoğunu bize döküyo ailelerimiz.. bu saatten sonra onlar gönlünce harcasın bizi düşünmesinler.. gerektiği yerde elbet yardım ederler ama fazlası beni üzer. Kendilerinden kısıp bana bi şey yapmalarını istemem..

eş tarafım için de geçerlidir bu.. ki iyi görüştüğümüz dönemde de ya siz bizleri düşünmeyin artık gezin yiyin için paraydı birikimdi bırakalım diye sıkmayın kendinizi.. koca insanlarız herkes kendi başının çaresine bakar.. zamanında çok yokluk çekmişsiniz sefasını sürün derdim. Eşim de aynısını derdi. Eşim evlenip de anne babadan destek bekleyen insanlara benden daha çok kızıyo.. sırtlarını dayamışlar ailelerine yazık o anneye babaya der..

meraba kızlar ben nişanlıyım nişanlımın ailesinin durumu Allah'a şükür çok iyi istemesem de her ay günün de tl attırır kayınbabam her gelişimde cebime para sıkıştırır ne eşya istediysem aldılar beğendiğim evi aldılar sağolsunlar her gelişlerinde mutlaka altın kolye bileklik küpe bişey getirirler nişanda da çok takmışlardı ama ne alıyorsa biyere gittiğimiz herkesin içinde de şu bileklik şu fiyat kolye aldık şu kadar diyor tamam belki kötü niyetinden söylemiyor ama rahatsız oluyorum ne yapsam bilmiyorum kalbini de kırmak istemiyorum

Üzgünüm ama bunun sorumlusu sensin...
Neden kp iniz cebine para sıkıştırıyor? Neden sürekli pahalı hediyeler? Neden tüm eşyaları aldırttınız?

E gereğinden fazlasını yaptıklarında yorum yapma hakkı da otomatik olarak doğuyor.

Senin yaşındakiler daha yeni okullarından mezun, mezuniyet elbisesi telaşında sen burda evlenme telaşındasın bide alt üstlü oturcakmışsın neden yapılıyo bu kadar yatırım sanıyosun seni ezip muhtaç etmek için, bende 22 de evlendim ama ben atanmıştım memurdum paramı kazanıyodum kayınbabam babamın evindeyken cebime çocuk gibi para sıkıştırmıyodu

Neden kabul etmeme durumuna inanmıyosunuz. Bende hiçbi şey istemedim ve pahalı hiçbi şeyi kabul etmedim. Evli olduğumuz halde ev alırken yardım etmelerini de istemedim. Evladıma pahalı hediyeler almalarını da istemedim.. hatta en son akülü araba alıcaklardı kabul etmedim eşime biz alırız istemiyorum pahalı hediye dedim..

Tatil için otellere rezervasyon yaptırıyolar onu da kabul edip gitmiyorum.. sonra bi tatsızlık yaşadığımızda bunları kafama kakıcaklar genelde gösterişi seven insanlar böyledir.. veya üzerimde laf söz sahibi olcaklar ne gerek var..
kesinlikle aynı düşünüyorum
o bilmem şu kadarlık bilezik aldık şu kadar para harcadıkların hepsi toplanıyor
biz sana nişanlıyken şu kadar para harcadık bu evi arabayı sana biz aldık ailen sana ne yaptı oluyor
hadi evi arabayı oğullarına aldılar bilezik de taktılar ama telefona tl yüklemekmiş para sıkıştırmakmış konu sahibinin asla kabul etmemesi lazım

ne oldu eşinizle barıştınız mı
çok merak etmiştim sizin konuyu
ayrı eve çıkabildiniz mi

Senin yaşındakiler daha yeni okullarından mezun, mezuniyet elbisesi telaşında sen burda evlenme telaşındasın bide alt üstlü oturcakmışsın neden yapılıyo bu kadar yatırım sanıyosun seni ezip muhtaç etmek için, bende 22 de evlendim ama ben atanmıştım memurdum paramı kazanıyodum kayınbabam babamın evindeyken cebime çocuk gibi para sıkıştırmıyodu
O sizin tercihinizmiş bu benim tercihim kimseyi kaç yaşında evlendiğim alakadar etmez haddinizi bilin

kesinlikle aynı düşünüyorum
o bilmem şu kadarlık bilezik aldık şu kadar para harcadıkların hepsi toplanıyor
biz sana nişanlıyken şu kadar para harcadık bu evi arabayı sana biz aldık ailen sana ne yaptı oluyor
hadi evi arabayı oğullarına aldılar bilezik de taktılar ama telefona tl yüklemekmiş para sıkıştırmakmış konu sahibinin asla kabul etmemesi lazım
Evlilik hayatının içine girmeden gözler açılmıyo ne yazık ki.. aslında göstermişler kendilerini bu konuda bi sürü şey için ipucu bu..

Her şeyimizi kendimiz yaptığımız halde çıktığım pazarı bile dokadılar dillerine.. her şeyin pahalısını alıyomuşum hiç idare bilmiyomuşum vırt zırt.. çekiştirmediği komşu kalmamış.. halbuki işimizi büyüttük evimizi aldık arabımızı aldık çok şükür idare ediyoruz kendimizi.. tabi millet inanmamış buna.. bi iki bana da ima edince pazarda aldığım şeylere itiraz edince eşime dönüp " haftanın 4 5 günü dışarda yiyolar 300 350 den aşağı hesap ödemiyolar nerdeyse her sofraya.. benim evimde hergün yemek pişiyo tabiki iyisini alıcam.. benim 1 aylık mutfak masrafım onşarın 1 haftalık yediklerinin 4te 1 fiyatı. Üstelik pazarımı onlar mı görüyo para isteyen mi var onlardan " dedim.. o oldu.. fırsat verseymişim bilmiyorum neler olurdu..
Ki evin yarıdan fazlasını babam döşemişti o benim hevesim diye. 4 sene evinde oturduk katiyen kira veremedik birikiminizi yapın bi an önce evinizi alın dediler. Biz de evi tadilat ettirip altında kalmak istemedik.. ama bunlar sonradan görme olduğundan gerekli gereksiz her şeye laf söylemeye hak buldular kendilerinde ve ben tamah etmediğim için her seferinde susan onlar oldu..

Aydınlatmaya çalıştım konu sahibini fakat evlenmeden anlamıycak sanırım.. yine söylüyorum ( hiç sanmıyorum ama ) umarım ben yanılırım..

Ahaha ay çok tatlısın:) Sadece bazen kalabalık yerde söyleyince çok rahatsız oluyorum bilezik taktılar Nişanda 10 tane 25gr diyor bide kolumu tutup Güler misin ağlar mısın ama dediğin gibi takmamam gerek sanırım :)
Canım kayınvaliden gösterişten hoşlanıyor belli ki, olsun, sen susup izlemeye devam et :)

Back