• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem her aldığının fiyatını gözüme sokuyor

Ben öyle olacaklarına pek ihtimal vermiyorum. Hediye vermeyi seven insanlardan kötülük gelmez bence. Yani inşallah öyledir.

hediye başka ki onunda lafının ederinin dillendirilmemesi lazım harçlık başka..
o cebe sıkıştırılan paralar öyle şekilde karşısına çıkacak ki konu sahibinin keşke kk daki ablaların lafına itimat etseydim aslında iyiliğime yazmışlar onca diyecek..

Ben bu rahatlığı hakikaten anlayamıyorum. Daha evli değilsiniz bilin gayri resmi bi durum. Yarın bir gün nişan atılsa o hediyeleri avuca sıkıştırılan paraları nasıl iade edeceksiniz nasıl tam hesabı bileceksiniz. Şimdi bu kadar eli açık minnoş erkek tarafı ayrılma durumunda istemede götürdüğü çikolatayı bile isteyebilir hiç mi düşünmüyorsunuz bunları. Ayrıca o ev araba size alınmıyor yasal olarak üstünde hiçbir hakkınız yok nikah olmadığı için. O yüzden benim benim diye dilinizi alıştırmayın. Hepsinin ötesinde mesleğini eline almış belli bi yaşa gelmiş insan babasının bile avcuna para sen sıkıştırmasına mahçup olur ya. siz burda bi derdim var ayağına durumla övünüyorsunuz

Ben öyle olacaklarına pek ihtimal vermiyorum. Hediye vermeyi seven insanlardan kötülük gelmez bence. Yani inşallah öyledir.

Bende pahalisindan ucuzuns cok severim hediye almasini ama asla fiyatinin lafini etmem. Sanki biraz hediye vermenin anlayisina ters gibi sizcede oyle degilmi. Bu gösteris meraki ama konu sahibi memnun kayinvalide memnun Allah mesut etsin ne diyelim

Ben konuyu okurokumaz gelin kv nin ne kadar benzediğini düşündüm.

Konu sahibi al al,yarın öbür gün en ufak birseyde o paralar ailenin bile başına kakilir daha nişanlı iken besledik seni aileni diye...
Çalışıyorum ihtiyacım yok kimseye diyorsunuz o zaman neden ihtiyacınız olmayan parayi alıp acgozluluk yapıyorsunuz.
Daha evli bile değilsiniz.
Unutmayın gelin ata binmiş ya nasip demis...

Konu sanki dert yanmak icin degilde övunmek icin acilmis. Bana bu kadar deger veriyorlar su kadar altin ev araba para vs vs...

Konu resmen sinirimi bozdu gözardi edicem

Bi de genç kadınlarımız erkek tarafının nişan zamanı ev almasını kendilerine yapılan bi jest sanma hatası yapıyor. Aslında tam tersi; nikahtan önce alındığı için o ev sadece erkeğin oluyor yani 20 yıl da evli kalsanız o ev üstünde hakkınız olmuyor. Konu sahibi istediğim yerden ev aldılar diye sevinmenize gerek yok orada kıl kadar payınız olmayacak

Bi de genç kadınlarımız erkek tarafının nişan zamanı ev almasını kendilerine yapılan bi jest sanma hatası yapıyor. Aslında tam tersi; nikahtan önce alındığı için o ev sadece erkeğin oluyor yani 20 yıl da evli kalsanız o ev üstünde hakkınız olmuyor. Konu sahibi istediğim yerden ev aldılar diye sevinmenize gerek yok orada kıl kadar payınız olmayacak
Pay isteyen yok ki hediyedir teşekkür eder otururum ilerde boşanırsam ev de payım olacak mı diye ince hesaplar yapmadım yapmayı da düşünmüyorum Allah korusun Boşanırsak da hakkım olmayan şeyden pay istemem zaten

Pay isteyen yok ki hediyedir teşekkür eder otururum ilerde boşanırsam ev de payım olacak mı diye ince hesaplar yapmadım yapmayı da düşünmüyorum Allah korusun Boşanırsak da hakkım olmayan şeyden pay istemem zaten
İyi işte ben de dilini alıştırma diyorum benim benim diye. O paralar altınlar hatta kontörler de nikah kıyılana kadar ödünç duruyor sende.

Alıyorsa övünsün kadın boşver, bu devirde böyle alan kayınvalide ve peder çok zor bulunur. Relax ol sen de. Buldun da bunuyon mu kız :-)

Laf yani benim kv eşi benzeri olmayan harika muhteşem bir kadın dese ne var almış işte almayan kv bile şunu bunu aldık diye böbürlenerken senin kv bırak övünsün kendisiyle gerçi bende sevmem kendi ile övünç duyanlardan ama neyse beterin beteri her zaman vardır

hediye başka ki onunda lafının ederinin dillendirilmemesi lazım harçlık başka..
o cebe sıkıştırılan paralar öyle şekilde karşısına çıkacak ki konu sahibinin keşke kk daki ablaların lafına itimat etseydim aslında iyiliğime yazmışlar onca diyecek..
Bir sürü konu açılıyor kv sorunları ile ilgili.
Bende pahalisindan ucuzuns cok severim hediye almasini ama asla fiyatinin lafini etmem. Sanki biraz hediye vermenin anlayisina ters gibi sizcede oyle degilmi. Bu gösteris meraki ama konu sahibi memnun kayinvalide memnun Allah mesut etsin ne diyelim
Bencede öyle. Paranın lafı edilmez. Ayıp zaten. Ama konu sahibinin k v si olacak teyze bunu pek umursamış görünmüyor. ama sadece bu yüzden kötülük yapmaya da hazır diyemeyiz.

Benim kayınvalidem de öyle herşeyin en pahalısını alır her zaman, ve her zaman da fiyatını söyler ama sadece bana aldıklarının değil her şeyin fiyatını, ben gülüyorum valla hiç rahatsız olmuyorum. Hatta eşime derim annen tam bir çılgın bize şu paraya bilmem ne almış diye.
Allah aşkına şu eş ailelerinin herşeyine takmayın yahu, bazı kızlar resmen kusur arıyor burada çok görüyorum. Ayrıca kayınpederden harçlık bile alıyormuşsunuz da kadın aldığı şeyle övününce mi sinirinizi bozuyor. Keyfini çıkarın bence.

Laf yani benim kv eşi benzeri olmayan harika muhteşem bir kadın dese ne var almış işte almayan kv bile şunu bunu aldık diye böbürlenerken senin kv bırak övünsün kendisiyle gerçi bende sevmem kendi ile övünç duyanlardan ama neyse beterin beteri her zaman vardır
Aynen canım ben de sevmem ama almış yani 10 tane bilezik şu bu. Her şey para değil ama bazen gerekli de. Almayınca da bazen dert ediyorlar bir sürü konu görüyoruz. Boş boğazlığından konuşuyor işte. Ama umarım ilerde sorun etmezler

Valla inçe hesap yapmıyorum diyorsunuz da maşallah yani evlilik öncesinde bu kadar sarf aklım almadı, bir de gerçekten insan bırakın evlendiği insanı daha nişanlı olduğu birisinin Yen'i tanıdığı ailesinden nasıl bu kadar fütursuzca para kabul edebilir inanamadım ben , ben bekar halimle ablamdan harçlık aldığım zamanlarda bile eziliyorum kendi içimde

Valla inçe hesap yapmıyorum diyorsunuz da maşallah yani evlilik öncesinde bu kadar sarf aklım almadı, bir de gerçekten insan bırakın evlendiği insanı daha nişanlı olduğu birisinin Yen'i tanıdığı ailesinden nasıl bu kadar fütursuzca para kabul edebilir inanamadım ben , ben bekar halimle ablamdan harçlık aldığım zamanlarda bile eziliyorum kendi içimde
Siz nerden biliyorsunuz Yen'i tanıdığımı

Ben seni hatirladim senin konun banlanmisti.gorumcen kocasiyla geri geliyor.hersey elden gidicek die soylenmistin.
Simdide gelmis kayinvalideni elestiriyosun sen hala nasil utanmadan konusuyorsun.bide kendini hakli cikarmaya calisiyorsun kizlar bunn eski konusuna bakin ne demek istedigimi anlarsiniz... normalde kimseye bole agir konsmam ama halkediyosun

Ben seni hatirladim senin konun banlanmisti.gorumcen kocasiyla geri geliyor.hersey elden gidicek die soylenmistin.
Simdide gelmis kayinvalideni elestiriyosun sen hala nasil utanmadan konusuyorsun.bide kendini hakli cikarmaya calisiyorsun kizlar bunn eski konusuna bakin ne demek istedigimi anlarsiniz... normalde kimseye bole agir konsmam ama halkediyosun
Bu omu umarım böyle hesapçı ve övünen gelinim olmaz:))

Bazı gelinler ne şanslı,biz bi mendil görmedik kayınvalideden msşallah her dediğiniz olmuş,ev almışlar duymazdan gelin ne olcak

Düğünde az takı takıldı, kaynanam set takmadı, eltime 5 bana 3 bilezik takıldı vs diyenlere ibret olsun :)

Back