Biraz sabır dileyerek başlamak istiyorum.
Öncelikle bu anne ile kalma olayı sonradan çıkmış bir durum değil anladığım kadarıyla. Yani en başta kabul etmişsiniz. O zaman katlanmak zorundasınız. Kimse mükemmel dört dörtlük olamaz. Eminim bizlerinde sizinde insanların tahammülünü zorlayan huylarımız vardır. Yaşlandıkça çocuklardan beter oluyorlar. Hem nazlı hem huysuz hem de çekilmez oluyorlar. E bizlerde genciz. Herşeyi kolay kabullenemiyoruz annelerimiz gibi. Haklısınız. Ancak o insanlar bizler gibi kolay şartlarda büyümediler. Kim bilir ne sıkıntılar neler görmüşlerdir. Bizim dönemde en ufak sorunda hemen boşanma kelimesi ağzımıza alınıyor. Ama o insanlar herşeye, her türlü baskıya eziyete boyun eğmez durumunda kalmışlardır. Benim sevgilimin annesi köyde tarlada çalışmak için kendi çocuğunun cenazesine bile götürmemişler kadını. Düşünebiliyormusunuz baskıyı zulmu. Bu kadın acıların en büyüğünü yaşamış ve duyguları da körelmiş olabilir. Sabırlı olmak lazım. Sevgi ile yaklaşmak lazım. Nasıl ki çocuğumuz ne yaparsa yapsın vazgeçemiyoruz karşılıksız seviyoruz yaşlılarıda öyle kabullenmek lazım. Böyle uzaktan konuşmak kolay geliyor diyeceksiniz. Doğru olabilir. Evlenmedim henüz başımdan böyle birşey geçmedi Allah kimseyi bana muhtaç etmesin edecekse de beni sevgi ve merhamet duygusundan yoksun bırakmasın. Hep bunun için dua ederim. Siz iyi olun sevin yaptıklarına karşılık sevginizi onu sevdiğinizi gösterin emin olun size geri dönecektir. Ama sabır gerekiyor. Benim ananem 90 yaşında hasta bakıma muhtaç hiç bir gelini oğlu istemiyor 2 kızı var onlar canlarını verecek kadar sviyorlar ve iyi bakıyorlar. O kadar üzülüyorum ki ona. O yüzden lütfen ne olursa olsun sevin. İnsan olduğu için sevin. Allah yarattığı için sevin. İnanın mükafatını fazlasıyla göreceksiniz. Eşiniz sarıldığı zaman sizde sarılın. Belki 3-5 defa itec
ek sizi ama siz sabırla ona yaklaşırsanız kendisni sevdiğinizi düşünecek ve belki o da size sarılacak. Dediğim gibi lütfen sevin.
valla sende kendimi gördüm.benimki seninki kadar kötülük yapamasada aynı evde yaşamak çok zor.benim eşimde 5 kardeşin en küçüğü.2 eltim var ikiside istemiyor açık açık bakmayız diyor hoş oğullarıda istemiyor.isteseler 4 senedir benle kalıyor birazda gel bizde kal diyen yok.eşimde başka bir alem.çok çok iyi bir insan dediğin gibi kendi aramızda problemimiz yok ama malesef annenle yaşamak istemiyorum artık deyince hemen kavga ediyoruz birbirimizi kırıyoruz.annem benle kalacak diyor başka bişey demiyor.benim birde oğlum var çalışıyorumda allahtan çalışıyorum bütün gün onun suratına bakamazdım yoksa.yalnız bu yüzden yuvanı dağıtmaya hiç değmez.ozaman onu daha çok memnun edeceksin.bak oğlum beni bırakmadı ama seni bıraktı gibi ne biliyim anne bu tabiki atılmaz bunu bildikleri içinde baştan 1-0 önde başlıyolar maça.sabret.ben artık şunu yapıyorum.o evde yokmuş gibi davranıyorum söylediği birçok şeyi duymamazlıktan geliyorum.yemek yapma dışında hiçbir hizmetini yapmıyorum.eşime dedim yapmam sen yapacan madem annemi ben bakacam diyosun buyur bak bakmak karşısına geçip ona iki gözünle baklmak değildir.herşeyiyle sen ilgileneceksin.artık kaynanada alıştı benden bişey istemiyor.seninki kaç yaşında bilmiyorum benimki 68 yaşında.ben böyle bir çözüm buldum yoksa kafayı yer insan.
benimkide 65 yaşında canım evet çok benziyor anlattığına göre şuan artık onu görmemeye çalışıyorum dediğin gibi..benim kaynanam sofrada su yanımda olsun oğlundan su ister bana hiç müdanesi yok ve evde bana tahammülü yok malesef..bi gitsem dünyalar onun olucak!!
ya boşver istemesin.bende daha önce sofrada su yanında yine benden istemesine önümdeki dolu bardağı kapar gibi almasına sinir olurdum.ama artık yapmıyor.ne isterlerse onlardan istesinler zaten.yapsakta yaranılmıyoruz yapmasakta en iyisi yapmayalım yorulmayalım yaranılmayalım.
senin adına çok üzüldüm maalesef. sabır dilemekten başka birşey gelmiyor elimden. keşke eşin de senin kadar anlayışlı olsa, iyi niyetini suistimal etmeyip elini masaya vursa ve anneside olsa gereken cevabı verebilse. böyle annelere hayret ediyorum, nasıl bir insanlar, nasıl bir kişilikler hiçmi utanmıyorlar acaba. başlarını yastığa koyduklarında vicdanları sızlamıyormu. benimde kayınvalidem var elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmaz. aynı şekilde görümcemde öyle her konuda bana yardımcı olurlar. kayınvalideler her işi gelinlere yaptırmaya çalışır genel olarak, benim kayınvalidem ve görümcem tam tersine bana yapıyor, bi isteğin varmı diye soruyor. onların 1 sokak aşağısından ev aldık 6 ay önce. Anahtarıda verdik onlara 1 kez olsun anahtarla evime girmemiştir, sadece 2 kere ben yokken geldi oda dolaba yemek, meyve vs koymak için. geçen kocamla ev işleri için kavga ettik. kayınvalidem diyorki aman kızım tek sıkıntınız bu olsun ara beni deki ütüm var yapılacak ben gelir yaparım, deki akşama yemeğim yok ben ister evinde yaparım istersen yapar evine bırakırım, ha dersenki gelme ben gene yaparım akşam evine geçerken sen alırsın. Allah hepsinden razı olsun ailemden görmediğim ilgiyi, şevkati onlar gösteriyorlar. Allah gönlü güzel hereke böyle kaynana, kayınbaba ve görümce nasip etsin inşallah...
senin adına çok üzüldüm maalesef. sabır dilemekten başka birşey gelmiyor elimden. keşke eşin de senin kadar anlayışlı olsa, iyi niyetini suistimal etmeyip elini masaya vursa ve anneside olsa gereken cevabı verebilse. böyle annelere hayret ediyorum, nasıl bir insanlar, nasıl bir kişilikler hiçmi utanmıyorlar acaba. başlarını yastığa koyduklarında vicdanları sızlamıyormu. benimde kayınvalidem var elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmaz. aynı şekilde görümcemde öyle her konuda bana yardımcı olurlar. kayınvalideler her işi gelinlere yaptırmaya çalışır genel olarak, benim kayınvalidem ve görümcem tam tersine bana yapıyor, bi isteğin varmı diye soruyor. onların 1 sokak aşağısından ev aldık 6 ay önce. Anahtarıda verdik onlara 1 kez olsun anahtarla evime girmemiştir, sadece 2 kere ben yokken geldi oda dolaba yemek, meyve vs koymak için. geçen kocamla ev işleri için kavga ettik. kayınvalidem diyorki aman kızım tek sıkıntınız bu olsun ara beni deki ütüm var yapılacak ben gelir yaparım, deki akşama yemeğim yok ben ister evinde yaparım istersen yapar evine bırakırım, ha dersenki gelme ben gene yaparım akşam evine geçerken sen alırsın. Allah hepsinden razı olsun ailemden görmediğim ilgiyi, şevkati onlar gösteriyorlar. Allah gönlü güzel hereke böyle kaynana, kayınbaba ve görümce nasip etsin inşallah...
arkadaşlar tekrar merhaba,
eşimle şehir dışında 2 günlük kaçamak yapcaz anlıycanız anlamaya başladı beni daha güzel haberim ise çok güzel bi yerle iş görüşmesi yaptım eğer olursa çok daha mutlu olcam onca zaman beklediğime deycek gibi gözüyor umarm olur dua edin nolur..
arkadaşlar tekrar merhaba,
eşimle şehir dışında 2 günlük kaçamak yapcaz anlıycanız anlamaya başladı beni daha güzel haberim ise çok güzel bi yerle iş görüşmesi yaptım eğer olursa çok daha mutlu olcam onca zaman beklediğime deycek gibi gözüyor umarm olur dua edin nolur..
yokmu başka fikri olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?