- 14 Ağustos 2011
- 27.183
- 3.148
- 448
aklıma bişey geldi ama saçma gelebilir belki, ben gene de yazayım bari ... eşiniz kardeşleriyle konuşsa ve annesi için maddi destek talep etse, sizin evinizin yakınında ya da apartmanınızda bile olabilir bi ev tutulsa, hem eşiniz vicdanen rahat olur, hem siz kendi evinizde rahat edersiniz hem de diğer kardeşlerde annelerine olan görevlerini yerine getirmiş olur, bu görevi sadece eşiniz üstlenmekten kurtulur. onlar da sorumluluk almalılar ! Olabilir mi ki ?
aklıma bişey geldi ama saçma gelebilir belki, ben gene de yazayım bari ... eşiniz kardeşleriyle konuşsa ve annesi için maddi destek talep etse, sizin evinizin yakınında ya da apartmanınızda bile olabilir bi ev tutulsa, hem eşiniz vicdanen rahat olur, hem siz kendi evinizde rahat edersiniz hem de diğer kardeşlerde annelerine olan görevlerini yerine getirmiş olur, bu görevi sadece eşiniz üstlenmekten kurtulur. onlar da sorumluluk almalılar ! Olabilir mi ki ?
malesef bekar erkek kardeşi yok ama bir ablası yeni boşandı 2 çocuğu var bana belki alırım dedi ama kendi bile umutsuzdu..çünkü kendi çocukları dahi tahammül edemiyor eşimde zaten umut etme diyor..anlıycanız çok kötü çıkmazdayım artık bunları konuşurken bile ağlıyorum :'(
biraz cırtlak olmassan tepene çıkarlar. o seni kırıp duruyorsa sende lafını söyle. tamam saygı önemli ama saygıyı haketmiyorsa sok sende lafı.
sen hep sessiz durmuşsun. neler yapıyor mesela gün içinde?
neden saçma gelsin canım benim sizlerden fikir almak için buraya geldim eşim bayramda konuştu ve şuanda bebeğimin düştüğünü bildikleri halde geçmiş olsun diye aramadılar bile.şikayet ettik diye üstlerine atcağımızdan korktular...
ayy nasıl insan bunlar yaa. geçmiş olsun bile demiyorlar. eşin annesine bilet alıp bayramda yollasın. kapıdan kovcak değller. sizde biraz kafanızı dinleyip düşünün. eşinde yumuşak biraz herhalde. sert konuşsun. en küçüğü evin diye ona atmışlar topu.
sabah kalkar kahvaltı yaparız çıtyok sonra salona tvnin karşısına bi geçer öyle bir ablukaya alıyorki salonu giremiyorum içeri yatak odasında köpeğimle eşimi bekliyorum her gün.akşama doğruda alel acele mutfağa girer bana gerek kalmadan yemek yapar.azıcık kafamı dağıtmaya anneme gitsem 10 dk sonra arkamdan geliyor.bana yetmediği gibi annemede aynı.hasta olur annem götürür hastaneye ilacı biter annem yazdırır.mesela akşam annemdeyiz es kaza diğer akşamda ordaysak dünden yemek kaldıysada asla yemez açıkça yemem ben onu der öylede yüzsüz!!
tamam da bu söylediğim fikre eşiniz ne der, önemli olan o. bu fikre ısınırsa eğer kardeşleri zaten anneyi istemiyor ya, pamuk ellerini ceplerine atarlar belki... ama önce eşinizin bunu kabul etmesi lazım. oooff hayat ne zor yaa, vallahi kadına da üzüldüm. derler ya bir anne kaç çocuğa bakarmış da kaç çocuk bir olup bi anneye bakamazmış...tamam geçimsiz vs. olabilir ama çözüm bulmak için el birliği yapmak zorunda bu 5 kişi. 1 hayırlı evlatla olmaz bu iş
ayy zor yaa. resmen özgürlüğün yok. ben dayanamazdım büyük konuşmıyım da. çeker giderdim. yeterr derdim. yada ruh hastası olurdum. kendi evinde tüm gün yatak odanda bekliyorsun. sevgi güzel ama huzur da önemli. huzur olmayan evde yaşamak ıstırap yaa. bi ömür çekilmez bu iş.
aynen öyle o tarafından da düşünüyorum dul bir kadın 5 çocuğuna heder etmiş ömrünü hepsi evlenmiş gitsin.ama burda unuttuğu birşey var diğer çocuklarında mutsuzsa bizde eviizin huzurunu kaçırmaması lazım madem bizle yaşıycak bizi germemesi lazım.ama hiç oralı değil malesef.
canım insanlar bencilleştiklerini farkedebilselerdi keşke, o zaman bambaşka bi dünyada yaşıyor olurduk...nefs öyle bişey ki o yüzden peygamber efendimiz küçük savaş bitti büyük savaş başladı der ama hala soruma cvp vermedin eşin bu ayrı ev fikrine, kardeşlerden maddi destek isteme fikrine ne der sence ? çok sıkıştırsan işe yarar mı ?
şu ev işini konuşun bakalım diğer kardeşlerle ne dicekler.
derler ya sadece bi kişiyle değil tüm ailesiyle evleniyorsun. dıoğru. bende kısmetse evlenicem seneye. kayınvalidem yalnız. iki kardeş benim nişanlım. kız kardeşi uzakta. biz ilgilenicez tabiki. ama kayınvalidem yalnız yaşıyor. zaten daha 50 sinde. bana bi kere dedi ben size yük olmam kızım dedi. hoşuma gitti anlayışlı olması. nişanlımda biz ilerdek apımız kapıcaz ikimiz olcaz kimseyi sen takma dedi. tabi sonradan ne olur bilmem. hayırlısı.
senin için üzüldüm ama. resmen kendim yaşıyormuş gibi çıldırdım burda. kendimi senin yerine koydum. dedim ya en son kafayı kırar yollara atardım kendimi.
canım özür dilerim görmedim eşimi hala kardeşleri arayıp borç para istiyor daha evlendiğimizin ertesi günü en büyük ablasının bakkal bborcu varmış 600 llira onu gönderdik..kardeştir tabiki göndercek onlarında pek durumu yok olsa verirmiydii dersen sanmıyorum onuda konuştuk eşimle mantıklı ama yardımcı olmayacakları apaçık..
kayınvaliden geçinmeye yatkın olgun bi kadın olsaydı sana sabret dur aman büyütüyosun falan derdim ama gerçekten akıllara zarar. oturupta iki laf edilecek biri değil benim anladığım. siz daha çok yeni evlisiniz yazık size. kadının maaşıda varmış. ne yapıyor maaşını onu anlamadım. biriktiriyor mu?
bu arada eşinden ayrılmayı falan unut bence eltilerin ayrılmamışlar ki sen niye ayrılacaksın cok sevdigin eşinden dur bakalım. hem adamın suçu ne yazık ona da. anneside olsa bişe diyemeyebilir çünkü eşin yumuşak kalpli biri olabilir eğer annesine kötü söz diyebilseydi sanada zırlama artık falan derdi eninde sonunda senide azarlardı emin ol bundan. orta yolu bulup kimseyi kırmadan bi çözüm bulmalısınız. güzelce konuşmalı eşin annesiyle. ortak bi ev tutup arasıra ziyaretine gidersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?