Kayınvalidem evime yerleşti resmen

Benzer şeyleri yaşamışız, ben de saygıdan sevgiden sınırı o kadar çizememişim ki gerçek yüzlerini görmemişim, benimki de lohusalığımın ve annemin vefatının 4.gününde arkamdan eşime "boşan sen bu kızdan olmaz" dedi, sırf yelek giydirmeyelim kat kat olmasın doktor dedim diye. O zamana kadar eşyamın yerini değişse de teşekkür ettim bilmem ne yapsa da teşekkür ettim ondan iyiymiş meğersem bana karşı, en ufak bi karşı çıkışta abuu :)) biz tartışınca bizimki haftaya gitme kararı aldı, onu yapmayalım bunu yapmayalım deyip biraz sınır çizmeye başlamanız lazım o zaman küsüyolar 💔 yani kovmayın da sarma koymuşsun ama biz sarma değil pizza koyacaktık onu yarın pişirelim de yer açılsın falan diyebilirsiniz belki. Ben daha sertini yapamadım tabii yapsam onu örneklerdim de 😅

Peki, eşiniz haklıymış madem bebeği söz konusuydu.
Kayınvalideniz hem evde huzursuzluk çıkarmış hem de annenizin oldukça kötü bir sürecinden sonra hala olayı köpürtmeye devam etmiş. Ben olsam ne olduysa oldu, kadın kalp krizi geçirdi artık susayım da olay kapansın derdim. Çok mu zor bu?
Ondan dolayı sanırım siz gıcık olmaya devam ediyorsunuz.
Eşinize söylediniz mi hislerinizi, şu anda istemediğinizi?
Eşim daha olayların ikinci dakikasında annemin kötü olduğunu farkedince özür diledi zaten tamam sakibleşelim hastaneye gidelim filan dedi. Sonra anne ve babasını yolladı memlekete. Ben boşanmaya kalktım ama o istemedi anne babasına benim babama filan da ben karımı seviyorum yaptığıma pişmanım tekrar etmem dedi ikna etti beni ama ikna olmam 2 ayı buldu. Annesine de hak vermediği için ortalığı karıştırma diye olaylardan 2 gün sonra filan gönderdi işte. Aslında evden kovulmuş oldular yine yüzsüzce gelmişler

Şu an eşime söylemedim çünkü tekrar istemiyorum dersem yine kovar bunları. E çocuk var şimdi çok da mutlu duruyor babaanne ile. Annem de diyor babaannesidir yabancı kadın bakacağına onun kucağında dursun filan. Karar veremiyorum.

Böyle hep beraber nasıl olacak sizin evde siz eşinizle hep odayami kapanacaksiniz bir ortada salonda istediğiniz gibi duramayacakmisiniz TV de yarın dizim var olayı olunca onun ne olacak hayır gündüz gelip gecemi gidecek çocuk kaç yaşına gelince gidecek .Siz çocuğa yapma deyince canim kuzum yapsın diye sizin vereceğiniz terbiyeye disipline mani olursa ne olacak O evde nasıl aşk kalacak Bilmem çocuğun güvenliği lafına birşey diyememde iki yaprak sarması için ben bu bedeli ödeyemem yani

kayınvalidenizin dibine kadar kötü biri olduğunu düşünmüyorum hataları vardır üslub sorunu vardır belki gereksiz müdahaleleri de vardır evınızı temızlemesı size yardımcı olması çamaşırları yıkayıp katlaması gelince kaynanalık yapmak yerıne aman işte çalışıyorlar diyip her işe koşturması şimdi aman bebegı yabancıyla bırakmayalım die kendı duzenını bırakıp gelmıs olması .ayrıca bunu oturup beraber konuşmuşsunuz pat die çıkıp gelmemıs . Aslında tartışma oldu die sizle olan konuşmayı yememıs atmış arkasına bakmış önüne

Sesler yükselmiş kalpleri kırılmış sebeb olan eşinizi bile affetmişsiniz annenız affetmiş gelmıs evınızde bı hafta kalmış

Annenız,bakın annelık ne büyük erdemlık dimi kadın kuzum huzuruna bak bosver modunda hıc kötü olmanızı istemıyor .

Başlarda çok taviz vermıssınız şimdi de alışılageldik bi duruma dönüşmüş Yani ev aile sınırı çizilmemiş hep beraber yaşantı modunda takılmışsınız sizinde dediğiniz gibi işinize gelmıs iş yapmayı sevmedıgınız ıcın :) bundan sonraki tavrınız net olsun demek isterdim ama demicem belki herkesten farklı yorum yapıcam düşüncem herkese uymucak ama kayınvalideniz safi kötü birine benzemiyor cahil birine benziyor mesefanizi ayarlamayı becerebilirseniz bırakın destek olmaya devam etsinler

Son düzenleme:
Baştan ipleri vermişsiniz eline. Ben de aynı hatayı yaptım maalesef. Ve ben de lohusayken kp ile olay yaşadım. Aynı şekilde hergün tamire geliyordu ben zaten Bi yer bozuksa tamire ihtiyacı varsa söyler danışırım dediğiniz gibi. Çocuk büyütüyorum benim çocuğuma ben yokmuşum gibi sahip çıkmaya çalışıyor vs.

İnsanlar iyilik adı altında patavatsızlaşınca karşı taraf da bundan rahatsız olunca adı nanköre çıkıyor.
Ressmen gelmiş ve yayılmışlar. Rahatsız olduğunuzu dile getirmeniz gerek.

Sarma olmasın pizza olsun, o ev her gün süpürülmesin kendiniz rahatsız oldukça süpürün, bulaşıklar tezgahta kalsın, canınız isteyince yıkayın.. O ev sizin. Kendi düzeninizi kuramadığınız sürece hep huzursuz olmaya devam edeceksiniz bunu göz önünde bulundurun

Başta işinize gelmiş ne sınır çizmişsiniz ne de mesafe koymuşsunuz, şimdi zorunuza gidiyor.. Bundan sonra net olun, istemediğinize hayır diyin ve konuyu kapatın, kimse kimsenin evine elini kolunu sallayarak çay içmeye bile gidemez bırakın 4 ay kalmayı..
Aynen öyle oldu ya. İşten geliyorum hazır yemekler çaylar çerezler, evden çalışırken meyve tabağım geliyor masama filan. Benim de işime geldi ne yalan söyleyim 🥲

Eşim daha olayların ikinci dakikasında annemin kötü olduğunu farkedince özür diledi zaten tamam sakibleşelim hastaneye gidelim filan dedi. Sonra anne ve babasını yolladı memlekete. Ben boşanmaya kalktım ama o istemedi anne babasına benim babama filan da ben karımı seviyorum yaptığıma pişmanım tekrar etmem dedi ikna etti beni ama ikna olmam 2 ayı buldu. Annesine de hak vermediği için ortalığı karıştırma diye olaylardan 2 gün sonra filan gönderdi işte. Aslında evden kovulmuş oldular yine yüzsüzce gelmişler

Şu an eşime söylemedim çünkü tekrar istemiyorum dersem yine kovar bunları. E çocuk var şimdi çok da mutlu duruyor babaanne ile. Annem de diyor babaannesidir yabancı kadın bakacağına onun kucağında dursun filan. Karar veremiyorum.
eşiniz durumu dengelemiş saçma sapan davranmamış şükür ki
annenizin de dediği gibi babaanne ilgilensin çocukla idare edin
ama yukarıda da yazdığım gibi net olun anne ben öyle kullanmıyorum diyip taviz vermeyin inat edin

merak etmeyin 1 aya kalmaz gider zaten :)

4 ay olmasın bari, bir yolunu bulup erkenden gitmelerini sağlamanız lazım.
Bu süreçte de eşinize söyleyin, kafasına göre evin düzeniyle oynamasın annesi, söylesin annesine güzelce. Buzluk doldurmak, eşyaların yerini değiştirmek gibi şeyler yapmasın. Rahatsız olduklarınıza susmanıza gerek yok bence.
Orası sizin eviniz, kararı da siz verirsiniz. Aynı şekilde bebek de sizin, onun üzerindeki karar da size ait.

Öyle öyle yerleşir ben iyi niyetli değilim gerçek niyetliyim en sonunda dibinizde ev alır yerleşirler örneği çok.Ben bu tarz şeyleri evliliğe de tehdit olarak görüyorum evde bir büyükanne var yani bir süre sonra bir bakarsınız ev onun olmuş siz eşinizle o evin çocukları.Birsey deyincede ama biz iyi niyerliyiz yardımcı oluyoruz ne yaptikki olur

Ama bu da hiç adil değil . Suan yapılan tüm iyilikleri silip gecmıssınız .
Silip geçecek bir şey yapmadım henüz. Kayınvalide ile yüzleşmedik. Arkamdan konuştuklarını bildiğimi bilmiyor çünkü hala ona saygısızlık yapmıyorum. Gelince iyi davranıyorum evime gelen misafir diye.

Yani yeni doğmuş bebek ne anlayacak babanneyle mi duruyor bakıcıyla mı bence sizin mental sağlığınız daha önemli gibi geldi bana bebek için evde kamera da varmış ,şahsen ben sevmediğim kinli olduğum biriyle aynı ortamda çok kötü oluyorum asla yüzünü görmek elinden 1 bardak su içmek konuşmak zorunda olmak isttemiyorum modum düşüyo başım ağrıyo sürekli.
Evde de bir ordu insan nasıl yaşayabileceksiniz ki rahat rahat insan kocasıyla sarılıp öpüşemez bi film açıp izleyemez gönderin gitsin bence 4 ay nedir bu 4 ayda daha kötü olayların yaşanması olası.
kaynananızda kendini evin hanımı moduna sokmuş direkt 4 aya kendini ne hallere sokar Allah bilir

Silip geçecek bir şey yapmadım henüz. Kayınvalide ile yüzleşmedik. Arkamdan konuştuklarını bildiğimi bilmiyor çünkü hala ona saygısızlık yapmıyor.
Kayınvalidenızle yuzlesın annenızden sizden özürünü dilesin bakın %90 hıc bı kaynana yapmaz öyle gelının masasına meyvesını çamaşırını vay ne bıleyım cerezını çayını cidden kötü biri yapmaz cahilliğine verin affedın helallesın . Sonrası ıcınde sizi rahatsız eden seylerı söyleyin konuşun ne size dert olsun ne o mükemmelim zannetsin .

Yani yeni doğmuş bebek ne anlayacak babanneyle mi duruyor bakıcıyla mı bence sizin mental sağlığınız daha önemli gibi geldi bana bebek için evde kamera da varmış ,şahsen ben sevmediğim kinli olduğum biriyle aynı ortamda çok kötü oluyorum asla yüzünü görmek elinden 1 bardak su içmek konuşmak zorunda olmak isttemiyorum modum düşüyo başım ağrıyo sürekli.
Evde de bir ordu insan nasıl yaşayabileceksiniz ki rahat rahat insan kocasıyla sarılıp öpüşemez bi film açıp izleyemez gönderin gitsin bence 4 ay nedir bu 4 ayda daha kötü olayların yaşanması olası.
kaynananızda kendini evin hanımı moduna sokmuş direkt 4 aya kendini ne hallere sokar Allah bilir
Bebek bilmese bile daha şevkatli sevgi dolu bakması muhtemel. Annem o yüzden istiyor.

Silip geçecek bir şey yapmadım henüz. Kayınvalide ile yüzleşmedik. Arkamdan konuştuklarını bildiğimi bilmiyor çünkü hala ona saygısızlık yapmıyorum. Gelince iyi davranıyorum evime gelen misafir diye.
Ya bir de iki meyve getirdi, yemek yaptı diye yaptığı her şeyi sineye çekmek mi gerekir?
Lohusayken beni mutsuz eden kaynanamın ne yemeğini isterim ne temizliğini. Bok götürsün evimi daha iyi.

Kayınvalidenızle yuzlesın annenızden sizden özürünü dilesin bakın %90 hıc bı kaynana yapmaz öyle gelının masasına meyvesını çamaşırını vay ne bıleyım cerezını çayını cidden kötü biri yapmaz cahilliğine verin affedın helallesın . Sonrası ıcınde sizi rahatsız eden seylerı söyleyin konuşun ne size dert olsun ne o mükemmelim zannetsin .
Yüzleşmedik ve benim duyduklarımı bilmiyor ama kendisi gelip bana sarılıp keşke böyle olmasaydı filan dedi ben de bozmadım sarıldım o yüzden barıştık zannediyor. Ama ben lohusalıkta o psikoloji ile yaşadıklarımı unutamıyorum.

Bebek bilmese bile daha şevkatli sevgi dolu bakması muhtemel. Annem o yüzden istiyor.
Yani bilemedim öyledir elbet bakıcıya göre daha iyi olur ama.
size karşı tasvırları nasıl sınırlarıın bilen biri mi evin her yerine dalıp çıkan biri mi.
Siz bunun kararını şuan işten geldiğinizde huzurlu musunuz gergin mi hissediyosunuz rahat hareket edip edemediğinize göre belirleyebilirsiniz.

Yüzleşmedik ve benim duyduklarımı bilmiyor ama kendisi gelip bana sarılıp keşke böyle olmasaydı filan dedi ben de bozmadım sarıldım o yüzden barıştık zannediyor. Ama ben lohusalıkta o psikoloji ile yaşadıklarımı unutamıyorum.
Evet haklısınız yenı doğum yapar yapmaz hıc hoş şeyler yaşamamışsınız ama öbür türlü de eşinizin ailesi hayatınızdan tamemen silip atamazsınız . Yanı en azından akşama kadar burda ne kaynanalar okuyoruz sizinki sadece cahil bilememiş kendını.siz ve ailenız okumuş olunca unıversite falan muhabbeti dınleyınce sizlerin yanında ezik hissetmiş burda da cahilliğine yenilip çenesini tutamamıs .vallahi çalışan bi anne olarak bırakın ara ara gelip nefes almanıza yardımcı olsun muhtemelen size zaten saygı duyuyor içten içe ki bu kadar etrafınızda dolanıyor . Ama uzun süreli evınızde yatılı kalmasına hastalık muhabbeti olmadıkça müsade etmeyin . Orası sizin alanınız

Yani bilemedim öyledir elbet bakıcıya göre daha iyi olur ama.
size karşı tasvırları nasıl sınırlarıın bilen biri mi evin her yerine dalıp çıkan biri mi.
Siz bunun kararını şuan işten geldiğinizde huzurlu musunuz gergin mi hissediyosunuz rahat hareket edip edemediğinize göre belirleyebilirsiniz.
Bana karşı tavırları eskisi gibi. Eskiden de kızıymışım gibi davranırdı işte kaynanalık yapmazdı.
Aslında beni en çok bu yaraladı zaten ondan hiç beklemiyordum annem yerine koymuştum aramız çok iyi zannederken o içinde neler neler tutmuş ilk fırsatta alakasız bir tartışma sonrasına kustu hepsini. İşte 3 ay önce elim kanamıştı gelip bakmadı bana, beni dışladı annesi gelince filan aslı astarı olmayan şeyler uydurdu çok kırıldım çünkü beklemiyordum.

X