• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem, eşim ve kendime saygım

Çok üzüldüm. Hassas birine benziyorsunuz, hassas insanlar karşısındakilere de hassas davranırlar ve kötü insanlara denk gelirseniz çok yaralanırsınız. Ben de benzer şeyler yaşadım, sizinkini okuyunca yine hatırlayıp bütün moralim bozuldu. Eşimin ablası çok problemli biriydi, etrafındaki herkesle kavgalı ben ise kimseye kırıcı bir söz dahi söylemeyen biriyim. Böyle iki insan yan yana gelince tabii ki yıpranan ben olacaktım öyle de oldu, mesafemi koydum artık görüşmüyorum. Ben mesafe koyunca eşim bir keresinde kahvaltı yaparken “ senin yüzünden canımdan çok sevdiğim yeğenimi göremiyorum o yüzden sana kinleniyorum” dedi ve ağladı. İşte ben bu lafı aşamıyorum yaptığı haksızlığı aşamıyorum bir türlü. Bana sürekli haklı olduğumu söylerdi ama sonunda böyle bir laf edince diğer dediklerinin hiçbir önemi kalmadı. Sakın fedakarlık yapmayın taviz vermeyin, sonradan çok zorunuza gider.
Sizin durum ne şu anda eşinizle aranız nasıl.

Merhabalar,
7 senelik evliyim 4 yaşında bir çocuğum var.
Sözlülükten beri yaşanan kayınvalide, görümce sorunundan bir türlü kendimi kurtaramadım.
Her zaman beni haklı bulan, ailesinin ne deli ne kötü kalpli olduğunu herkese neler neler yaptığını ve dikkat etmemi söyleyen eşim asıl sorunum.
kayınvalidem sürekli emrivakiler ile bana köle muamelesi yapmaya çalışan insan. Dini inanılmaz kullanıyor.
Görümcem ise korkunç bir iki yüzlü. Şöyle ki herkese melek gibi davranır davrandığı kişi arkasını döndüğü an hemen kötüler. Veee kardeşini inanılmaz kıskanıyor benden en başından beri tek tek yaptıklarını buraya yazsam inanın ömrünüzden dakikaları çalmış olurum.
Şöyle diyeyim, evlenme teklifi aldığım gün bana hadi yine iyisin yüzüğü kapmışsın sinsirella demişti 😏
Ben bunlardan uzak durmaya çalıştıkça asla başarılı olamadım. Sebebi ise eşim.
Ailesi kötü davrandıkça bize eşimin onlara karşı düşkünlüğü olduğunu anladım. Hatta inanılmaz bağımlıymış meğerse ve benden bunu saklamış.
Bu insanlar ne çocuk, ne iş, ne de başka bir alanda bana tek yardımı dokunmamıştır. Aynı semtte oturuyoruz uzak kalmaya çalışıyorum.
Geçen gün eşim otururken annemlerle görüşmek istemiyorsun beni tek gönderiyorsun anneme bir şey olursa sana olan sevgim azalır diye korkuyorum dedi.
O günden sonra inanılmaz derecede eşimden soğudum. Bildiğiniz bana yabancı biri giib geliyor midem bulanıyor. Severek evlendik ama şuan gözümde adaletsiz bir insan.. ailesinin yaptığını bir şekilde sineye çekiyordum mesafeli durmaya çalışarak.
Ancak eşimin söylediği şeye karşı asla kayıtsız kalamıyorum. Sözümü, nişanımı, düğünümü, çocuk doğurduğum gün ve sonrasını, başım dertte olduğu her anları bana zehir eden annesi ve ailesine az gidersem ya da gitmezsem beni az sevmekten korkuyormuş.
Ne yapmalıyım? Uyuyamıyorum sanki yabancı bir adamla birlikteyim. İğreti duruyor tüm her şey.
Okuyan herkese teşekkür ederim.
kayınvalide tarafının ne yaptığına çok girmek istemiyorum benim için asıl sorun kaynağı eştir her zaman.
dini kullandıklarından bahsetmişsiniz, dinimizde kayınvalidenin gelinine iş buyurması, zorlaması caiz değildir. lütfen bir gelin ve eş olarak dini haklarınızı araştırın ve sınır çekmesini bilin. din öyle çocuk oyuncağı değil ki hamur gibi bir oraya bir buraya çekilsin. örneğin eşinizden onun ailesinden bağımsız sadece ikinize ait olan bir ev talep etmeye hakkınız vardır. kayınvalide ile yaşamak zorunda değildir hiçbir müslüman. ikinci bir örnek de kayınvalideniz sizden bir köle edasıyla hiçbir şeyi buyuramaz. bir şeye ihtiyaçları varsa eşinizin ana baba hakkına riayet ederek gidermesi gerekir. kayınvalidenize, görümcenize, kayınpederinize ya da eşinizin hiçbir aile üyesine hizmet etmek zorunda değilsiniz. ha etmek isterseniz edebilirsiniz, sevap kazanırsınız. ama bu da sadaka vermek gibi bir şey, yaparsan sevap alırsın yapmazsan günah kazanmazsın. lütfen bunu ilgili kaynaklardan araştırın ve kendisine delilli kanıt sunun ki bu tarz şeylerde size dini manipülasyon uygulamasın. kayınvalidenizin sizden siz istemezseniz bir tabağı bile kaldırmanızı istemeye dince HAKKI YOK. yıllarca yıllarca bu tarz şeylerle türk halkının aklı bulandırıldı ve ülkemizde verilen din eğitimi SADECE sadaka vermenin faydalarını anlattığı sürece, insanlar haklarını öğrenemediklerinden bu tarz manipülasyonlara maruz kalıyor. bir dine inanıyorsanız oradaki haklarınızı bilin, öğrenin. yoksa insanlar bunu işlerine göre kullanmayı pek seviyor.

Sizi çok iyi anlıyorum. Benzer şeyler yaşadım, benzer duygular besliyorum eşime. Sırf bu sebepten boşanma davası açtım. Eşim şu an düzeltmeye çalışıyor, annesi ve genel olarak yaşam tarzımızla çocuklarla ilgili çok net çizgiler çizdim kabul ediyorsan deneriz ama etmiyorsan bu iş çoktan bitti dedim. Çok net konuştum, zaten davayı da açtığım için korktu. Annesi ile ilgili hiç konuşmamıştım kendisine, hiç kötülemedim vs. Ama konusurken bildiğiniz düşmanımdan bahseder gibi konuştum annesi ile ilgili, çok şaşırdı ve çekindi açıkçası. Çevresi de annesine ve kendisine çok kızdı, benim haklı olduğumu söylediler. Şimdilik baya değişmiş görünüyor, ben avukattaki paramı ve vekaletimi çekmedim, dilekçem de duruyor. Herhangi bir durumda avukatım direkt davayı açacak kendisine söylemeyeceğim bile.
Ben çocuklarıma karşı vicdani sorumluluk olarak, yarın bir gün ben annenizden şans istedim düzeltecektim ama izin vermedi dememesi için şimdilik gidişata bakıyorum.
Siz de eğer çocuğunuz için eğer bu konuyu düzeltirse devam ederim diyebiliyorsanız önce sağlam bir rest çekmelisiniz. Ailenizin de sizin arkanızda olması çok önemli bu süreçte. Eşinizin nasıl bir tarz olduğunu tahmin edebiliyorum. Biz 4 ay ayrı yaşadık. Etraftan da yanlışlarını dinleyince bazen gözlerini açabiliyorlar. Biz evlilik danışmanına da gideceğiz. Şimdilik durum bu.
Anneci erkek düzelmez ama hiç değilse sizi muhattap etmesin sizin lafınızı ettirmesin. Ben de bunun savaşını verdim.
Merhaba, merak ettim şimdi nasılsınız?

Back