• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem, eşim ve kendime saygım

Sizi çok iyi anlıyorum. Benzer şeyler yaşadım, benzer duygular besliyorum eşime. Sırf bu sebepten boşanma davası açtım. Eşim şu an düzeltmeye çalışıyor, annesi ve genel olarak yaşam tarzımızla çocuklarla ilgili çok net çizgiler çizdim kabul ediyorsan deneriz ama etmiyorsan bu iş çoktan bitti dedim. Çok net konuştum, zaten davayı da açtığım için korktu. Annesi ile ilgili hiç konuşmamıştım kendisine, hiç kötülemedim vs. Ama konusurken bildiğiniz düşmanımdan bahseder gibi konuştum annesi ile ilgili, çok şaşırdı ve çekindi açıkçası. Çevresi de annesine ve kendisine çok kızdı, benim haklı olduğumu söylediler. Şimdilik baya değişmiş görünüyor, ben avukattaki paramı ve vekaletimi çekmedim, dilekçem de duruyor. Herhangi bir durumda avukatım direkt davayı açacak kendisine söylemeyeceğim bile.
Ben çocuklarıma karşı vicdani sorumluluk olarak, yarın bir gün ben annenizden şans istedim düzeltecektim ama izin vermedi dememesi için şimdilik gidişata bakıyorum.
Siz de eğer çocuğunuz için eğer bu konuyu düzeltirse devam ederim diyebiliyorsanız önce sağlam bir rest çekmelisiniz. Ailenizin de sizin arkanızda olması çok önemli bu süreçte. Eşinizin nasıl bir tarz olduğunu tahmin edebiliyorum. Biz 4 ay ayrı yaşadık. Etraftan da yanlışlarını dinleyince bazen gözlerini açabiliyorlar. Biz evlilik danışmanına da gideceğiz. Şimdilik durum bu.
Anneci erkek düzelmez ama hiç değilse sizi muhattap etmesin sizin lafınızı ettirmesin. Ben de bunun savaşını verdim.
Böyle sevgi ve saygı hissetmeden ben devam edemem zaten. Duygu yoğunluğumu abartıyor muyum? Yoksa gerçekten çok mu manipüle edilmişim bunu görmek adına bu konuyu dile getirmek istedim. Kıymetli yorumlarınız ve uzun uzun sürecinizi atlattığınız için teşekkür ederim.

Geçen gün eşim otururken annemlerle görüşmek istemiyorsun beni tek gönderiyorsun anneme bir şey olursa sana olan sevgim azalır diye korkuyorum dedi.
tepkim aynen böyle oldu eşine (inş küfürden ceza almam) insan olsunda annesini sustursun. Sizde '' bunun için küsüyorsan keyfin bilir en güzel anılarımı mahveden insanlarla görüşmem'' diyin. Alttan almayın.

Esiniz belli ki cok guzel doldurusa getirilmis. Esim bana boyle soylese bir daha adimimi atmam zorla hicbir aile uyesine. Ben esimle evlenmisim ailesiyle degil. Kendisi sevgisini benim onun ailesiyle olan iliskim uzerine kuruyorsa bu onun sorunu. Bir de sizi manipule etmeye calisiyor. Bu tarz soylemlerde bulundugunda onu siz bastirmalisiniz ki bir daha boyle kucuk basit akil oyunlarina basvuramasin. Sevmezse sevmesin sakin ola pispislamayin, oyununa gelip de kendinizi millete uzdurmeyin. Anasi bir gun olup gittiginde yaninda kimin kalacagini da dusunup uzulsun biraz madem. Hem kimin kimden once gidecegi belli degil. Cok ustelerse siz de ben ondan once gidersem mezarima bile ugrama madem diyin bakalim hosuna gidecek mi?

tepkim aynen böyle oldu eşine (inş küfürden ceza almam) insan olsunda annesini sustursun. Sizde '' bunun için küsüyorsan keyfin bilir en güzel anılarımı mahveden insanlarla görüşmem'' diyin. Alttan almayın.

Tam olarak böyle diyerek cinnet geçiresim geliyor bazen. Yorumunuz için teşekkür ederim. Uygulayacağım ezdirmeyeceğim annem beni bu psikopat aileyi çekeyim diye doğurmadı

Esiniz belli ki cok guzel doldurusa getirilmis. Esim bana boyle soylese bir daha adimimi atmam zorla hicbir aile uyesine. Ben esimle evlenmisim ailesiyle degil. Kendisi sevgisini benim onun ailesiyle olan iliskim uzerine kuruyorsa bu onun sorunu. Bir de sizi manipule etmeye calisiyor. Bu tarz soylemlerde bulundugunda onu siz bastirmalisiniz ki bir daha boyle kucuk basit akil oyunlarina basvuramasin. Sevmezse sevmesin sakin ola pispislamayin, oyununa gelip de kendinizi millete uzdurmeyin. Anasi bir gun olup gittiginde yaninda kimin kalacagini da dusunup uzulsun biraz madem. Hem kimin kimden once gidecegi belli degil. Cok ustelerse siz de ben ondan once gidersem mezarima bile ugrama madem diyin bakalim hosuna gidecek mi?
Çok sağ olun. Açıkçası bu kadar belirgin bir değişim var ve bu ya dolduruş yüzünden ya da diğer üyelerin bahsettiğinden diye şüpheleneceğim. Çok güzel tavsiyeler verdiniz teşekkür ederim

Rezalet ya kafaya bak. Siz gitmesine mani olmuyormussunuz, kendisi anasina gidiyor goruyor da, eee anasina bisey olursa sizin bundaki mesuliyetiniz ne ki sizden soguyacakmis beyefendi?? Ne yapsaniz haklisiniz. Ben bu sözü sindiremezdim sahsen

Bildiğiniz bana yabancı biri giib geliyor midem bulanıyor.
Ne yapmalıyım? Uyuyamıyorum sanki yabancı bir adamla birlikteyim. İğreti duruyor tüm her şey.
Bakın şu yazdıklarınızı bir daha okuyun.
Midenizi bulandıran bir adamla aynı yatağa girmeye devam mı ediyorsunuz?
Sebep?

Evet hepsini daha neler neler annesinin üzerime yürüdüğünü gördü sizin bu kıza yaptığınızın binde brini kayınvalidemler bana yapsa yüzlerine bakmazdım dedi annesinin. Bu arada ben hep naif davranıyorum. Çirkeflik karşısında donup kalıyorum. Eşim tepki veriyordu sürekli laf sokan biri kayınvalidem. Son seneler o benim annem napalım böyle biri diyor katlanacağız diyor
Şok oldum adamı boğasim geldi , dediği laf kaldırılır gibi değil, böyle ikiyüzlü davrandigin ,bunları bana söylediğin için ben senden inanılmaz soğudum diyin. İçe atılacak,sessiz kalınacak şeyler değil ki bunlar.

Ay valla eski erkek arkadaşımla evlenseydim neler olurduyu gösterdi bana bu konu. Erkeklerin bu sadece kendi aileleri olduğu düşüncesi beni delirtiyor, yahu biz kadınların da anne babası var, ama şu yapılan haksızlık karşısında ben anne babamı karşıma alırdım, bi erkek niye adil olmayı beceremez

Rezalet ya kafaya bak. Siz gitmesine mani olmuyormussunuz, kendisi anasina gidiyor goruyor da, eee anasina bisey olursa sizin bundaki mesuliyetiniz ne ki sizden soguyacakmis beyefendi?? Ne yapsaniz haklisiniz. Ben bu sözü sindiremezdim şahsen
Bakın şu yazdıklarınızı bir daha okuyun.
Midenizi bulandıran bir adamla aynı yatağa girmeye devam mı ediyorsunuz?
Sebep?
hayır c.nsellik asla. O kadar sevgim sarsıldı ki açıkçası merhamet duygumu da yitirdim ona karşı. Konuşup boşanmayı düşündüğümü söylemeli miyim çünkü yutabileceğim bir söz değil bu.
İlginç olan şey şu ben annesi bana kötü davrandığında cazgır cazgır bağıran bana böyle yapamazsın diyen biri de değil ki. Neyin vicdan azabını yaşatmaya çalışıyor bana anlamıyorum. Sanırım kötülükte genetikten bulaşıyor. Özüne dönüyor insan. Halbuki hiçbir falso vermemişti. Aileci asla değilim diyip duruyordu.

Ay valla eski erkek arkadaşımla evlenseydim neler olurduyu gösterdi bana bu konu. Erkeklerin bu sadece kendi aileleri olduğu düşüncesi beni delirtiyor, yahu biz kadınların da anne babası var, ama şu yapılan haksızlık karşısında ben anne babamı karşıma alırdım, bi erkek niye adil olmayı beceremez
Allah kurtarmış sizi. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim

Bu konuda deneyimi olan ve daha yeni bir arkadasimdan , bu konuda başarılı olmuş birinden de dinledim. Bosanmayi göze alacaksınız. (Kesinlikle bloften bahsetmiyorum)Kangren olmuş kv problemi ancak bu şekilde çözülür. Yoksa aynı döngü devam eder. Net açıkça annen bunu yaptı, kardeşin bunu yaptı. Ben de bir annenin evladıyım. Zulme daha fazla katlanmayacagim. Sen git gel. Ama bana tek kelime laflarını bile getirme. Hala yok kabul etmem diyorsan ayrilmak da bir seçenek. O da biliyor sizin haklı olduğunuzu sadece karşı tarafın çirkefi ile uğraşacak cesareti yok. Artık eşiniz ya annesi ile yüzleşecek ya da sizin gidebileceğiniz gerçeği ile. Ben olsam bu gece söyle derim. " Sen geçen gün sevgim azalabilir dedin. Düşündüm benim senin bu pasif davranışlarından sevgim azaldı bile. Buldunuz benim gibi sessizi resmen zulmediyorsunuz "diyeceksin. Sen bilirsin öyle hassasım, duysusalimla bu işler çözülmüyor.

E siz neden demediniz asil ben tam olarak senden su anda asiri sogudum ve sevgim azaldi diye? Annesinin eteginin altindan cikamamis bir adamla evlendigim icin cok pismaniz falan deseydiniz akli basina gelirdi belki

Çok üzüldüm. Hassas birine benziyorsunuz, hassas insanlar karşısındakilere de hassas davranırlar ve kötü insanlara denk gelirseniz çok yaralanırsınız. Ben de benzer şeyler yaşadım, sizinkini okuyunca yine hatırlayıp bütün moralim bozuldu. Eşimin ablası çok problemli biriydi, etrafındaki herkesle kavgalı ben ise kimseye kırıcı bir söz dahi söylemeyen biriyim. Böyle iki insan yan yana gelince tabii ki yıpranan ben olacaktım öyle de oldu, mesafemi koydum artık görüşmüyorum. Ben mesafe koyunca eşim bir keresinde kahvaltı yaparken “ senin yüzünden canımdan çok sevdiğim yeğenimi göremiyorum o yüzden sana kinleniyorum” dedi ve ağladı. İşte ben bu lafı aşamıyorum yaptığı haksızlığı aşamıyorum bir türlü. Bana sürekli haklı olduğumu söylerdi ama sonunda böyle bir laf edince diğer dediklerinin hiçbir önemi kalmadı. Sakın fedakarlık yapmayın taviz vermeyin, sonradan çok zorunuza gider.

Yorumlarınızda öğretmen oldıgunuzu okudum. Ailenizde sevgi gördüğünüzü yazmışsınız peki 7 yıldır size yapılan bu haksızlıklara neden göz yumuyorsunuz. Şimdiyr kadar çoktan dönüp gitmeliydiniz. İşim yok ailem yok katlanıyorum diyenlere asla çek git yazmam ama sizin kendinize yetecek gücünüz var. Hangi aşk hangi sevgi kaynananızın üzerinize yürümesini kaldırmanızı sağladı ?

Politik olduğunuz durumda da kv sorun çıkarttı mı?
Örneğin. Merhba iyiyim sağolun hayırlısı evet hayırlısı inş canım ya moduyla konuştuğunuzda yine sorun çıkarttı mı

Öyleyse bu kadınla net görüşmeyin
Eşinize verilecek cevap da annenle görüşmeye zorlarsan benim sana olan sevgim biter 😬

Bu konuda deneyimi olan ve daha yeni bir arkadasimdan , bu konuda başarılı olmuş birinden de dinledim. Bosanmayi göze alacaksınız. (Kesinlikle bloften bahsetmiyorum)Kangren olmuş kv problemi ancak bu şekilde çözülür. Yoksa aynı döngü devam eder. Net açıkça annen bunu yaptı, kardeşin bunu yaptı. Ben de bir annenin evladıyım. Zulme daha fazla katlanmayacagim. Sen git gel. Ama bana tek kelime laflarını bile getirme. Hala yok kabul etmem diyorsan ayrilmak da bir seçenek. O da biliyor sizin haklı olduğunuzu sadece karşı tarafın çirkefi ile uğraşacak cesareti yok. Artık eşiniz ya annesi ile yüzleşecek ya da sizin gidebileceğiniz gerçeği ile. Ben olsam bu gece söyle derim. " Sen geçen gün sevgim azalabilir dedin. Düşündüm benim senin bu pasif davranışlarından sevgim azaldı bile. Buldunuz benim gibi sessizi resmen zulmediyorsunuz "diyeceksin. Sen bilirsin öyle hassasım, duysusalimla bu işler çözülmüyor.
Değerli yorumunuz için teşekkürler konuşacağım

6 sene sizi koruyup son sene bu kadar değişmesi çok tuhaf tek açıklar noktası dede vefatı olmuş. Ailesine düşkünmüş ama haksızlık olunca sevgisini bastırıyormuş ölüm korkusu içini kemirmiş. Ancak maalesef arkadaşların yazdığı büyü konusu da ihtimal gibi geliyor. Ben de hep korkarım bu konulardan Allah hepimizi korusun

y
Vallahi öyle kötü insanlar ki evlat değil k.pek yetiştirir gibi davranmışlar. Eşim öyle sevgisiz dayakla büyümüş ki şuan onlardan sevgi kırıntısı görmek adına yalvarıyor resmen. İtme çekme kuvveti.
Zira bu yaşıma geldim çevremde böyle ailesi tarafından aşağılanan ve yine de o benim ailem diyen bir evlat yok.
Bekarken bana yaptıklarını bir kılıfa uydurmak için ailesi hakkında bunları söylüyordu. Yani onlar böyle zaten bakma sen onlara demek için. Ama evliliğin 7. Senesinde durumlar epey değişti
Yorum için teşekkürler
yapmaniz gereken sey kendinizle esinizin durumunu bir an once ayirin. anneme bi sey olursa sana sevgim azalir ne demek? sen annesini sevmek zorunda misin? sen evlatsin git ilgilen annenle de. hatta bir seyleri unutunca sen nasil evlatsin, ben asla anneme yapmam boyle vs de. seni kendi problemli iliskisine cekmemesi gerek. sen de bunu ona her zaman hatirlat.

Back