• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem, eşim ve kendime saygım

Bir anda böyle hissetmediniz, 7 yıllık birikimden dolayı bu son yapılan artık sizin patlama noktasınızdı. Ben olsam çekmem. Gitsin annesini uyarsın size bunları söyleyeceğine!
Çok sakin bir karakterim vardır. Açıkçası çirkefliği hiç sevmiyorum. Ama böyle bazen olay anında çıldırma noktasına geliyorum. Kayınvalideme söyleyecek onca sözüm varken hiçbir şey söyleyemiyorum sonra geceleri düşünmekten uyuyamıyorum dünya neden böyle yer diye.
Çok mu zordu diyorum karşılıklı anlayış, sevgi aynı zamanda sınır. Eşim annesine neden böyle yapıyorsun dediğinde ise hep hep hep üste çıkıyor anne baba hakkı diyor. Ağlıyor kadın.

Bence karşınıza alıp ciddi bir şekilde konuşun eşinizle. Anlamazsa da boşanmak istediğinizi kendi ailenizin bile size böyle davranmadığını ve kendinize daha fazla saygısızlık yaptırmak istemediğinizi söyleyin. Kendisinin ailesiyle görüşebileceğini ama sizin aranıza mesafe koymak istediğinizide belirtin.
Değerli yorumunuz için sağ olun. Eminim ki eşim bu durumu manipüle edecektir. Ancak deneyeceğim konuşmayı. Umarım hayırlısı olur. 🌺

Eşiniz daha çoookkk dayak yer onlardan...Bence siz son kez içinizdekileri söyleyip soğuduğunuzu belli edin ki çok işe yarayacağını düşünmüyorum ama. Düzelmezse bu evliliğe devam edip etmemek size kalmış..
İnanın düzelir mi hiç emin değilim. Bence erkekler evlenince tuhaf bir şeyler oluyor. Ölüm sanki anne babasına var sadece. teşekkür ederim yorumunuz için akşam konuşmayı deneyeceğim. Olmazsa o kurban rolünü oynamaya devam etsin ailesinin evinde.

Ne kadar haklısınız donup kaldım inanın yaklaşık 1 ay evvel yaşandı bu durum. Öyle uzağım ki. Bomboş biri benim için şuan. Tüm güzel huyları gözümde yok oldu gitti.
Bana yapılan onca haksızlığa, vefasızlığa göz yumuyor bu da yetmezmiş gibi diyor ki anneme bir şey olursa sevgim azalır diye korkuyorum. Sebep? Az gitmek istemem. Ya da görüşmek istememem.
Eşiniz 1 aydır hiç konu açıp demiyor mu, neden uzaksın benden diye

Hazır cevap olun. Sana sevgim azalır diye korkuyorum diyen herife senin çizgisizliğin yüzünden ben de sana dair sevgi kaldı mı sor bakalım deyiverecektiniz. O düşünecekti geceleri. Kimse bunların kalitesiz analarını babalarını çekmek zorunda değil. Biraz eliniz maşalı olsun.

Kusura bakmayın hata bende konu uzamasın diye çoğu şeyi yazmadım. Ablasıyla asla şuan sağlıklı bir bağları yok. Yani görüşmüyorlar desem yeridir düğünde cenazede . Sebep sadece bana söylediği şey değildi bir sürü şey oldu sonra görüşmeme kararı aldılar.
Ablasıyla bende görüşmüyorum 6 aydır hiçbir şekilde.
Sorun ailesine karşı olan tutumunun aşırı değişmesi bizimkiler böyle ama annem babam anne baba hakkı diyor . Kendi görüşebilir ama psikolojik olarak bana da baskı yapıyor bu konuda. O kadar çok şey yaptılar ki artık sineye çekip görüşmek manasız geliyor. Ayrıca bence de ailecek sağlıksızlar. Ve malesef bende de oluşuyor bu durum. Teşekkür ederim ilginize.
Anlattigin kadariyla ailesi berbat insanlardan oluşuyor hoca filan ablasi gidiyor eşin onlara karşi eskiden tavirli tepkiliyse boyle bir anda degişmesi boyle insanlar kendi çoçuklarina bile büyu yapar eşinden sogusun ayrilsin annesine filan baglansin diye herşey beklenir yani.Bu arada büyü yapmakda çok yaygin olmuş bende fark edince çok şaşirtmiştim megersem yuzumuze gulen insanlar gizlice boyle şeylerden medet umuyor.Dikkatli ol sende.Büyu gercek birşey çunki.

Hazır cevap olun. Sana sevgim azalır diye korkuyorum diyen herife senin çizgisizliğin yüzünden ben de sana dair sevgi kaldı mı sor bakalım deyiverecektiniz. O düşünecekti geceleri. Kimse bunların kalitesiz analarını babalarını çekmek zorunda değil. Biraz eliniz maşalı olsun.
Çok istiyorum öyle olabilmek. Ama beceremiyorum aşırı duygusal ve hassaslaşıyorum.

Anlattigin kadariyla ailesi berbat insanlardan oluşuyor hoca filan ablasi gidiyor eşin onlara karşi eskiden tavirli tepkiliyse boyle bir anda degişmesi boyle insanlar kendi çoçuklarina bile büyu yapar eşinden sogusun ayrilsin annesine filan baglansin diye herşey beklenir yani.Bu arada büyü yapmakda çok yaygin olmuş bende fark edince çok şaşirtmiştim megersem yuzumuze gulen insanlar gizlice boyle şeylerden medet umuyor.Dikkatli ol sende.Büyu gercek birşey çunki.
Korkunç böyle konular düşünmek istemiyorum açıkçası.

Sizi çok iyi anlıyorum. Benzer şeyler yaşadım, benzer duygular besliyorum eşime. Sırf bu sebepten boşanma davası açtım. Eşim şu an düzeltmeye çalışıyor, annesi ve genel olarak yaşam tarzımızla çocuklarla ilgili çok net çizgiler çizdim kabul ediyorsan deneriz ama etmiyorsan bu iş çoktan bitti dedim. Çok net konuştum, zaten davayı da açtığım için korktu. Annesi ile ilgili hiç konuşmamıştım kendisine, hiç kötülemedim vs. Ama konusurken bildiğiniz düşmanımdan bahseder gibi konuştum annesi ile ilgili, çok şaşırdı ve çekindi açıkçası. Çevresi de annesine ve kendisine çok kızdı, benim haklı olduğumu söylediler. Şimdilik baya değişmiş görünüyor, ben avukattaki paramı ve vekaletimi çekmedim, dilekçem de duruyor. Herhangi bir durumda avukatım direkt davayı açacak kendisine söylemeyeceğim bile.
Ben çocuklarıma karşı vicdani sorumluluk olarak, yarın bir gün ben annenizden şans istedim düzeltecektim ama izin vermedi dememesi için şimdilik gidişata bakıyorum.
Siz de eğer çocuğunuz için eğer bu konuyu düzeltirse devam ederim diyebiliyorsanız önce sağlam bir rest çekmelisiniz. Ailenizin de sizin arkanızda olması çok önemli bu süreçte. Eşinizin nasıl bir tarz olduğunu tahmin edebiliyorum. Biz 4 ay ayrı yaşadık. Etraftan da yanlışlarını dinleyince bazen gözlerini açabiliyorlar. Biz evlilik danışmanına da gideceğiz. Şimdilik durum bu.
Anneci erkek düzelmez ama hiç değilse sizi muhattap etmesin sizin lafınızı ettirmesin. Ben de bunun savaşını verdim.

Merhabalar,
7 senelik evliyim 4 yaşında bir çocuğum var.
Sözlülükten beri yaşanan kayınvalide, görümce sorunundan bir türlü kendimi kurtaramadım.
Her zaman beni haklı bulan, ailesinin ne deli ne kötü kalpli olduğunu herkese neler neler yaptığını ve dikkat etmemi söyleyen eşim asıl sorunum.
kayınvalidem sürekli emrivakiler ile bana köle muamelesi yapmaya çalışan insan. Dini inanılmaz kullanıyor.
Görümcem ise korkunç bir iki yüzlü. Şöyle ki herkese melek gibi davranır davrandığı kişi arkasını döndüğü an hemen kötüler. Veee kardeşini inanılmaz kıskanıyor benden en başından beri tek tek yaptıklarını buraya yazsam inanın ömrünüzden dakikaları çalmış olurum.
Şöyle diyeyim, evlenme teklifi aldığım gün bana hadi yine iyisin yüzüğü kapmışsın sinsirella demişti 😏
Ben bunlardan uzak durmaya çalıştıkça asla başarılı olamadım. Sebebi ise eşim.
Ailesi kötü davrandıkça bize eşimin onlara karşı düşkünlüğü olduğunu anladım. Hatta inanılmaz bağımlıymış meğerse ve benden bunu saklamış.
Bu insanlar ne çocuk, ne iş, ne de başka bir alanda bana tek yardımı dokunmamıştır. Aynı semtte oturuyoruz uzak kalmaya çalışıyorum.
Geçen gün eşim otururken annemlerle görüşmek istemiyorsun beni tek gönderiyorsun anneme bir şey olursa sana olan sevgim azalır diye korkuyorum dedi.
O günden sonra inanılmaz derecede eşimden soğudum. Bildiğiniz bana yabancı biri giib geliyor midem bulanıyor. Severek evlendik ama şuan gözümde adaletsiz bir insan.. ailesinin yaptığını bir şekilde sineye çekiyordum mesafeli durmaya çalışarak.
Ancak eşimin söylediği şeye karşı asla kayıtsız kalamıyorum. Sözümü, nişanımı, düğünümü, çocuk doğurduğum gün ve sonrasını, başım dertte olduğu her anları bana zehir eden annesi ve ailesine az gidersem ya da gitmezsem beni az sevmekten korkuyormuş.
Ne yapmalıyım? Uyuyamıyorum sanki yabancı bir adamla birlikteyim. İğreti duruyor tüm her şey.
Okuyan herkese teşekkür ederim.
kayınvalide tarafının ne yaptığına çok girmek istemiyorum benim için asıl sorun kaynağı eştir her zaman.
Annesine bi şey olmasından neden siz sorumlu tutulacakmışsınız? Bu erkeklerde hiç akıl yok. Sizde "Bu sinir, stres ve üzüntüyle bana bi şey olursa sorumlusu sensin" deseydiniz. Altta kaldıkça ezer bu erkek milleti, yüz vermeye gelmez.

Çocuklarım gidiyor mesela babaannelerine, bazen benimle ilgili ufak tefek can sıkıcı sözler saffetiğinde çocuklarıma, ben duymazdan geliyordum. Şimdi ufacık bir şey dahi duysam emin olmasam doğruluğundan yine de direkt eşimin karşısına dikiliyorum annenin ağzını kapat yoksa biter diyorum. Kafam öyle rahatladı ki. Kadının hakaretlerini işitip işitip oturuyodum aynı sizin gibi cevap veremiyodum donup kalıyodum eşime de annesini hiç kötülemiyordum artık öyle davranmıyorum.

Korkunç böyle konular düşünmek istemiyorum açıkçası.
Korkunç ama bir duşun derim gunumuz kaynanalar boyle şeylerle çok ugraşiyor ben seni uyardim boyle bir eşin bir anda degişmesi normal gelmedi açikcasi.Mesela boyle bir olay yakinimda yaşandi babasi oglunu çok severdi bir anda duṣman kesildi ogluna ayni şeyleri diger ogluda yapmişdi bakarsan ama iṣte diger oglanin kaynana tarafi galiba bu adama birşeyler yapmiş tekrarliyorlarmiş hatta adam biraz yumuşayinca yine çildiriyor çocuk olmasin diye yapanmi dersin ohoo ben gordum şok oldum yani asla duṣunmezdim insanlar boyle şeylerle ugraşir diye yapmazlar derdim ama gozle gorunce enayiymişim yani çevremden haberim yok.

Esinize "benim birine birsey olmasina beklememe gerek yok. Sen adaletsiz davrandikca ben senden zaten sogumaya devam ediyorum. Böyle devam edersen senin bahsettigin durum olana kadar icimdekileri coktan yok etmis olursun" deyin. Onun ki sevgi de sizi ki ne.
Teşekkür ederim çok haklısınız bu kadar bencil olması çok soğuttu.

Korkunç ama bir duşun derim gunumuz kaynanalar boyle şeylerle çok ugraşiyor ben seni uyardim boyle bir eşin bir anda degişmesi normal gelmedi açikcasi.Mesela boyle bir olay yakinimda yaşandi babasi oglunu çok severdi bir anda duṣman kesildi ogluna ayni şeyleri diger ogluda yapmişdi bakarsan ama iṣte diger oglanin kaynana tarafi galiba bu adama birşeyler yapmiş tekrarliyorlarmiş hatta adam biraz yumuşayinca yine çildiriyor çocuk olmasin diye yapanmi dersin ohoo ben gordum şok oldum yani asla duṣunmezdim insanlar boyle şeylerle ugraşir diye yapmazlar derdim ama gozle gorunce enayiymişim yani çevremden haberim yok.
Allahım sen insanlara merhamet ver. Hiç ahiret yok gibi yaşıyorlar. İlginiz için teşekkür ederim

Annesine bi şey olmasından neden siz sorumlu tutulacakmışsınız? Bu erkeklerde hiç akıl yok. Sizde "Bu sinir, stres ve üzüntüyle bana bi şey olursa sorumlusu sensin" deseydiniz. Altta kaldıkça ezer bu erkek milleti, yüz vermeye gelmez.
Kesinlikle haklısınız. Yumuşak yüz bu dünyada ezilmek için yeterli. Hep çirkefler baskın geliyor asla iyi kalpliler, merhametliler kazanmıyor bu dünyada. Diyorlar ki kaynanama kimse bakmadı en sonunda bana kaldı helallik istedi elbet kıymetini anlar ama ben yaşlanınca bakılmak için gene kıymetim anlaşılsın istemiyorum . Ben açıkçası en güzel senelerimi heba eden bir kadına ve adama hakkımı helal etmek istemiyorum.

Back