KAYINVALİDEM BİZİ AYIRMAYA ÇALIŞIYOR

Eger oglum nikahsız bir sekilde bir kad8nla yasasaydi bende bu sartlarda kadini pek ve onunla olan iliskini pek ciddiye almazdim .kadinda ciddi olsa nikah ister diye dusunurdum.aranizda resmi hic bir bag yok .
Calisiyorsaniz niye nikahsiz yasadiginiz adamla ekmegi paylasiyorsunuz ,calismiyorsaniz adam olse 5 kurussuz kalacaksiniz

Cahilligin en kötü çeşitli
Hem bilmiyorsunuz hemde bilmediginizi bilmiyorsunuz
Cidden bu dayanılmaz oluyor
Yanlış şeylere doğru diye tutunup yaşamaya calisiyorsunuz
Bakın siz bir evlat yetistiriyorsunuz yapmayın
O sizi örnek alacak
Ne demek nikah olursa beni zorla ailesine götürür diye nikah yapmadim
Valla kargalar güler buna
Anlamayacaksınız biliyorum ama sizin durumunuzda başkası varsa o okur o belki anlar diye yazıyorum
Sizi ezen ya da ezilmenize izin veren kişiyle peri padişahının oğlu olsa durmayın bu bir
Ne olursa olsun insanın annesi kanı canidir sizde annesiniz ister misiniz yarın bir gün evladiniza karaktersizin biri ya annen ya ben desin o da sizi atsın onu seçsin ne hissedersiniz ?
Kimseyi zorla yanınızda alikoyamazsiniz gitmek isteyen gider ona gidemezsin denilmez
Yolun açık olsun denilir
Lütfen hiç bir şey için değilse yetiştirdiğiniz evlat için kendinize gelin dik durun o yaşadığınız birliktelik surecekse nikah kıyın surmeyecekse ayrılın yavrunuz her şeyin normal ve olması gerektiği gibi bir ortamda büyüsün olur mu

Ben eşimle anlaşmalı boşandım kendime değil direk çocuğa bağlattırdım nafaka yine söylüyorum benim derdim son zamanlarda ona güvenmiyorum ailesi çok baskı yapıyor bırak gel diye. Beni asla bırakmaz biliyorum ama ailesini istemiyorum hayatımda . Çünkü gururuma dokunuyor . Arkadaşlar konuyu anlamamakta diretiorsunuz demem şu o kadar sorumsuz bir ailesi var pis bir ailesi var ona rağmen ayaklarına gidecem diye uğraşıyor benim konum bu konuyu saptırmayın allah aşkına ya ben bugüne kadar kendi ayaklarım üzerinde durdum yaşımda genç çok şükür kendimde çalışıyorum . Anlatmak istediğim konuyu anlayın

Tüm bu anlattiklarin tamam da resmi nikah bu yaşadıklarının hangisinde daha kötüye yol acacakda istemiyorsun bizim anlamadigimiz şey bu
Resmi nikah senin haklarını koruyacak
Sadece senin değil o minicik yavrunun bile toplum gözünde saygınlığını kazandıracak
Nikahsız yaşamak bile yadirganma sebebi niçin bunu anlamıyorsun
En önce kadın ister nikahı ya gerçekten beynim durdu
Ailesine gelince az evvelde yazdım yine yazıyorum kimse ailesini a ta maz anlıyor musun atamaz ve sende bunu isteyemezsin
Ayrilirsin en fazla

Bu ezilmemiş haliniz mi?

Evet bir de o var. Gelmiş burada eşim(?) işsiz kaldı aramadılar diyor. Kusura bakmasın da kimse kendisini ezip geçen oğlu, sevgilisiyle rahat yaşasın diye bir taraflarını yırtmaz. Koca adam. Bizi gözden çıkardıysa, başının çaresine baksın, burnu sürtsün diye düşünür. Bu evlat sevgisiyle bağdaştırılamaz . Bakıma muhtaç küçük çocuk değil yani. Görünen o ki adam da pişman olmuş ailesine sırt çevirdiği için. Dış kapının mandalı da kendinde hak görüyor. Çok komik.

Siz de sorumsuz, pis bir aileden çıkan adamı hayatınızın ve tabii kızınızın hayatının baş köşesine oturttunuz. Peki.

bence asıl mevzuyu siz anlamıyorsunuz.
adamın ailesi siz beğensenizde beğenmesenizde gitmek istiyorsa gider görüşmek istiyorsa görüşür. buna ömrü billah engel olabileceğinizi düşünmeniz mantıksız bir düşünce biçimi.
ayrıca sizin anlattıklarınızdan anlaşılan sevgilinizin ailesi oğullarının çocuklu bir kadınla dost hayatı yaşadığını düşünüyorlar şimdiye evlenmiş olsaydınız belki kabul ederlerdi sizi.
beni zorla ailesine götürmek ister mi diye nikah yapmamak saçma bir bahane.
şunu söyleseniz ben sevgilime güvenmiyorum evliliği yürütebileceğini düşünmüyorum o yüzden evlenmiyorum tamam. ille her ilişki evliliğe gidecek diye birşey yok sonuçta.

Kızınızla nikahsız elin çulsuz adamını nasıl aynı eve sokuyorsunuz bence asıl konu bu. Madem her şeyiniz var, muhtaç değilsiniz evladınızla ilgilensenize istenmeyen geçersiz evlilikler yapacağınıza.

Eh o zaman yalnis adamla beraber oldugunuzu neden kabul etmiyorsunuz? Adam eninde sonunda ailesine dönecek. Nikah olunca beni de zorlar diye düsünüyorsunuz, ama adam "bu benim karim" diye sizi ailesinin önüne cikartacak adamlikta degil daha. Mesele parayi da gectim. Bizim toplumda kim ne kadar inkar etse etsin sadece imam nikah ile yasayan kadinlara nasil bakiyorlar onu bir düsünün isterseniz. Cocugunuz olmasa ne haliniz varsa görün derim..ama ortada bir cocuk var. Sizin o erkek olamayan sevgilinizden daha önemli bu. Gelini dügün günü ailesi icin birakani gördük. Sözde oglan cok asikti. Siz güvenmemekle haklisiniz, sadece hala israrla sürdürmeniz hata

Aç kaldık işssiz kaldı hiç birinin umrunda olmadı

Benim durumum yerinde varlıklıyım ben sadece annesi yüzünden sonumu göremediğim için nikah kıyamıyorum

Ailem hayatta durumum yerinde

Eşimin sağlık güvencesi yok ben rahmetli babamdan bakınıyorum.

Nafakam kesilmez kesilse de farketmez varlıklıyım çok şükür babam herşeyini bırakıp gitti.

Benim durumum yerinde kendi evim var maaşım var varlıklıyım kimseye muhtarlığım yok çok şükğr

Arkadaşlar aldığım üç evin kirasıyla bile geçinirim

ben bugüne kadar kendi ayaklarım üzerinde durdum yaşımda genç çok şükür kendimde çalışıyorum . Anlatmak istediğim konuyu anlayın
Sizin anlattiklariniz bir biri ile çelişiyorsa millet nasıl anlasın ?
İlk mesajınızda aç kaldık, işsiz kaldı diyen sizsiniz.
Sonra babamın sigortasından faydalanıyorum diyen de sizsiniz.
Babadan kalma 3 daire ve ayriyeten nafaka diyorsunuz.
En sonunda da kendim çalışıyorum ayaklarımın üzerinde duruyorum yazmışsınız. Babanızın sigortasından nasıl hâlâ faydalanabiliyorsunuz?

Niye aç kaldık yardım etmediler diyorsunuz o zaman.

Büyük ihtimal. Adama da güvenmiyor tabi şimdi, evlenirse nafaka kesilecek, koca arkasında durmazsa kalacak dımdızlak.
aynen ben de oyle dusunuyorum ayriyetten babasinin sigorta maasini da aliyormus evlenirse o da kesilir tabi.
kendini uyanik zannediyor zavalli

Son düzenleme:
Çalışan insanın kendi sigortası olduğundan da habersiz

Ne güzel konuştunuz. Ben aynı eve geçmeden bir yıl dışarda görüştük ailesine bir yıl yalvardı gidip isteyelim seviyorum diye. Ailesi çocukluyum diye kabul etmedi. Kabul etmeyince eşim de rest çekip onlara sırt çevirdi . Beni yüz yüze tanısaydınız ne demek istediğimi anlardınız çok şükür dominant bir insanım ne kızımı ne kendimi kimswye ezdirmedim bugüne kadar. Ezdirmediğim için de şuan ne yapacağım bilmiyorum ailesine giderse silmeli miyim ailesinin bana yaşattıklarından dolayı gururumu ayaklar altına almalı mıyım

Arkadaşlar benim babam 5434 sayılı kanuna göre emekli o yüzden kesilmiyor tsk den emekliyim yetim aylığım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…