- 9 Temmuz 2021
- 2.950
- 5.527
- 108
- 29
Eger oglum nikahsız bir sekilde bir kad8nla yasasaydi bende bu sartlarda kadini pek ve onunla olan iliskini pek ciddiye almazdim .kadinda ciddi olsa nikah ister diye dusunurdum.aranizda resmi hic bir bag yok .Merhaba arkadaşlar ben 4 seneye yakındır imam nikahlı evliyim 8 yaşında bir kızım var ilk eşimden. Şuan evlendiğim eşim hiç evlenmemiş ve doğu kökenliler. Eşimin annesi ablaları bana yapmadıkları kalmadı onlardan olmayan çocuğuma ölmüş babama anneme ve şahsıma namusuma kadar o kadar ağır küfürler ettiler ki anlatamam hep yuttum sabrettim. Benim oğlum kör mü topal mı çocuklu kadın alacak diye. Bende o yüzden resmi nikaha yaklaşmadım. Eşimde son 6 aydır annesini görmüyor. Eşime de çok hakaret ettiler adamlığına kadar . Şimdi eşim tutturmuş anamı görcem özledim diye. Bugüne kadar o kadar yoksulluk çektik aç kaldığımız oldu yıllarca aramadı kadın ya ben çocuğum göZ yaşına hayatta dayanamam ya. Ben de eşime dedim gidersen beni ölmüş bil ben bu kadarını kaldıramam dedim bu kadar kişiliğimi yerle bir edemem dedim kızlar siz söyleyin ne yapmalıyım. Aç kaldık işssiz kaldı hiç birinin umrunda olmadı
Ben eşimle anlaşmalı boşandım kendime değil direk çocuğa bağlattırdım nafaka yine söylüyorum benim derdim son zamanlarda ona güvenmiyorum ailesi çok baskı yapıyor bırak gel diye. Beni asla bırakmaz biliyorum ama ailesini istemiyorum hayatımda . Çünkü gururuma dokunuyor . Arkadaşlar konuyu anlamamakta diretiorsunuz demem şu o kadar sorumsuz bir ailesi var pis bir ailesi var ona rağmen ayaklarına gidecem diye uğraşıyor benim konum bu konuyu saptırmayın allah aşkına ya ben bugüne kadar kendi ayaklarım üzerinde durdum yaşımda genç çok şükür kendimde çalışıyorum . Anlatmak istediğim konuyu anlayınBilip bilmemeye gerek yok ki. O senin eşin değil. Bizim ülkemizde resmî nikah geçerli.
Ve asıl nikah olmayınca bir özgüven olur. Çünkü onu bağlayan birşey yok. Ya da mantığındak bir sıkıntı var. Ben babama bile güvenmem yani. Anlattıklarından dolayı güven yok aranızda. Ya sen malını mülkünü buna güvenmiyorsun ya da onun derdi malın mülkün. Böyle bir yaşam tarzı toplumca kabul görür değil. Ortada eşte yok kayınvalide de. Boşuna dert etme derim.
Ben de boşandım bu arada. 3 tane evi olana nafaka bağlanmaz ki. Sen eski eşten nafaka aldığını babanın sigortasını kullandığını da söylüyorsun. Anlattıklarında yalan olduğunu düşünüyorum çünkü kendinle çelişiyorsun
Tüm bu anlattiklarin tamam da resmi nikah bu yaşadıklarının hangisinde daha kötüye yol acacakda istemiyorsun bizim anlamadigimiz şey buBen eşimle anlaşmalı boşandım kendime değil direk çocuğa bağlattırdım nafaka yine söylüyorum benim derdim son zamanlarda ona güvenmiyorum ailesi çok baskı yapıyor bırak gel diye. Beni asla bırakmaz biliyorum ama ailesini istemiyorum hayatımda . Çünkü gururuma dokunuyor . Arkadaşlar konuyu anlamamakta diretiorsunuz demem şu o kadar sorumsuz bir ailesi var pis bir ailesi var ona rağmen ayaklarına gidecem diye uğraşıyor benim konum bu konuyu saptırmayın allah aşkına ya ben bugüne kadar kendi ayaklarım üzerinde durdum yaşımda genç çok şükür kendimde çalışıyorum . Anlatmak istediğim konuyu anlayın
Bu ezilmemiş haliniz mi?Kendisi işsiz kaldı pandemi döneminde bilip bilmeden yargılıyorsunuz. Arkadaşlar aldığım üç evin kirasıyla bile geçinirim ne nafakası ne babasından aldığı maaş diyip duruyorsunuz ben sadece nikah kıydıktan sonra başımı ezer mi anasına götürmek için baskı yapar mı nikah değiştirir mi hadi şimdi baskı yapamıyor bana . Bana hep yalvarıyor gel nikah kıyalım diye ben yanaşmıyorum allah yukarda çok iyi insan hiç bir zaman ezdirmedi 3.5 sene boyunca ama son bir hafta çok değişti
Evet bir de o var. Gelmiş burada eşim(?) işsiz kaldı aramadılar diyor. Kusura bakmasın da kimse kendisini ezip geçen oğlu, sevgilisiyle rahat yaşasın diye bir taraflarını yırtmaz. Koca adam. Bizi gözden çıkardıysa, başının çaresine baksın, burnu sürtsün diye düşünür. Bu evlat sevgisiyle bağdaştırılamaz . Bakıma muhtaç küçük çocuk değil yani. Görünen o ki adam da pişman olmuş ailesine sırt çevirdiği için. Dış kapının mandalı da kendinde hak görüyor. Çok komik.Eger oglum nikahsız bir sekilde bir kad8nla yasasaydi bende bu sartlarda kadini pek ve onunla olan iliskini pek ciddiye almazdim .kadinda ciddi olsa nikah ister diye dusunurdum.aranizda resmi hic bir bag yok .
Calisiyorsaniz niye nikahsiz yasadiginiz adamla ekmegi paylasiyorsunuz ,calismiyorsaniz adam olse 5 kurussuz kalacaksiniz
Siz de sorumsuz, pis bir aileden çıkan adamı hayatınızın ve tabii kızınızın hayatının baş köşesine oturttunuz. Peki.Ben eşimle anlaşmalı boşandım kendime değil direk çocuğa bağlattırdım nafaka yine söylüyorum benim derdim son zamanlarda ona güvenmiyorum ailesi çok baskı yapıyor bırak gel diye. Beni asla bırakmaz biliyorum ama ailesini istemiyorum hayatımda . Çünkü gururuma dokunuyor . Arkadaşlar konuyu anlamamakta diretiorsunuz demem şu o kadar sorumsuz bir ailesi var pis bir ailesi var ona rağmen ayaklarına gidecem diye uğraşıyor benim konum bu konuyu saptırmayın allah aşkına ya ben bugüne kadar kendi ayaklarım üzerinde durdum yaşımda genç çok şükür kendimde çalışıyorum . Anlatmak istediğim konuyu anlayın
Ben eşimle anlaşmalı boşandım kendime değil direk çocuğa bağlattırdım nafaka yine söylüyorum benim derdim son zamanlarda ona güvenmiyorum ailesi çok baskı yapıyor bırak gel diye. Beni asla bırakmaz biliyorum ama ailesini istemiyorum hayatımda . Çünkü gururuma dokunuyor . Arkadaşlar konuyu anlamamakta diretiorsunuz demem şu o kadar sorumsuz bir ailesi var pis bir ailesi var ona rağmen ayaklarına gidecem diye uğraşıyor benim konum bu konuyu saptırmayın allah aşkına ya ben bugüne kadar kendi ayaklarım üzerinde durdum yaşımda genç çok şükür kendimde çalışıyorum . Anlatmak istediğim konuyu anlayın
Kızınızla nikahsız elin çulsuz adamını nasıl aynı eve sokuyorsunuz bence asıl konu bu. Madem her şeyiniz var, muhtaç değilsiniz evladınızla ilgilensenize istenmeyen geçersiz evlilikler yapacağınıza.Ben eşimle anlaşmalı boşandım kendime değil direk çocuğa bağlattırdım nafaka yine söylüyorum benim derdim son zamanlarda ona güvenmiyorum ailesi çok baskı yapıyor bırak gel diye. Beni asla bırakmaz biliyorum ama ailesini istemiyorum hayatımda . Çünkü gururuma dokunuyor . Arkadaşlar konuyu anlamamakta diretiorsunuz demem şu o kadar sorumsuz bir ailesi var pis bir ailesi var ona rağmen ayaklarına gidecem diye uğraşıyor benim konum bu konuyu saptırmayın allah aşkına ya ben bugüne kadar kendi ayaklarım üzerinde durdum yaşımda genç çok şükür kendimde çalışıyorum . Anlatmak istediğim konuyu anlayın
Ben eşimle anlaşmalı boşandım kendime değil direk çocuğa bağlattırdım nafaka yine söylüyorum benim derdim son zamanlarda ona güvenmiyorum ailesi çok baskı yapıyor bırak gel diye. Beni asla bırakmaz biliyorum ama ailesini istemiyorum hayatımda . Çünkü gururuma dokunuyor . Arkadaşlar konuyu anlamamakta diretiorsunuz demem şu o kadar sorumsuz bir ailesi var pis bir ailesi var ona rağmen ayaklarına gidecem diye uğraşıyor benim konum bu konuyu saptırmayın allah aşkına ya ben bugüne kadar kendi ayaklarım üzerinde durdum yaşımda genç çok şükür kendimde çalışıyorum . Anlatmak istediğim konuyu anlayın
Aç kaldık işssiz kaldı hiç birinin umrunda olmadı
Benim durumum yerinde varlıklıyım ben sadece annesi yüzünden sonumu göremediğim için nikah kıyamıyorum
Ailem hayatta durumum yerinde
Eşimin sağlık güvencesi yok ben rahmetli babamdan bakınıyorum.
Nafakam kesilmez kesilse de farketmez varlıklıyım çok şükür babam herşeyini bırakıp gitti.
Benim durumum yerinde kendi evim var maaşım var varlıklıyım kimseye muhtarlığım yok çok şükğr
Arkadaşlar aldığım üç evin kirasıyla bile geçinirim
Sizin anlattiklariniz bir biri ile çelişiyorsa millet nasıl anlasın ?ben bugüne kadar kendi ayaklarım üzerinde durdum yaşımda genç çok şükür kendimde çalışıyorum . Anlatmak istediğim konuyu anlayın
aynen ben de oyle dusunuyorum ayriyetten babasinin sigorta maasini da aliyormus evlenirse o da kesilir tabi.Büyük ihtimal. Adama da güvenmiyor tabi şimdi, evlenirse nafaka kesilecek, koca arkasında durmazsa kalacak dımdızlak.
Çalışan insanın kendi sigortası olduğundan da habersizSizin anlattiklariniz bir biri ile çelişiyorsa millet nasıl anlasın ?
İlk mesajınızda aç kaldık, işsiz kaldı diyen sizsiniz.
Sonra babamın sigortasından faydalanıyorum diyen de sizsiniz.
Babadan kalma 3 daire ve ayriyeten nafaka diyorsunuz.
En sonunda da kendim çalışıyorum ayaklarımın üzerinde duruyorum yazmışsınız. Babanızın sigortasından nasıl hâlâ faydalanabiliyorsunuz?
Ne güzel konuştunuz. Ben aynı eve geçmeden bir yıl dışarda görüştük ailesine bir yıl yalvardı gidip isteyelim seviyorum diye. Ailesi çocukluyum diye kabul etmedi. Kabul etmeyince eşim de rest çekip onlara sırt çevirdi . Beni yüz yüze tanısaydınız ne demek istediğimi anlardınız çok şükür dominant bir insanım ne kızımı ne kendimi kimswye ezdirmedim bugüne kadar. Ezdirmediğim için de şuan ne yapacağım bilmiyorum ailesine giderse silmeli miyim ailesinin bana yaşattıklarından dolayı gururumu ayaklar altına almalı mıyımCahilligin en kötü çeşitli
Hem bilmiyorsunuz hemde bilmediginizi bilmiyorsunuz
Cidden bu dayanılmaz oluyor
Yanlış şeylere doğru diye tutunup yaşamaya calisiyorsunuz
Bakın siz bir evlat yetistiriyorsunuz yapmayın
O sizi örnek alacak
Ne demek nikah olursa beni zorla ailesine götürür diye nikah yapmadim
Valla kargalar güler buna
Anlamayacaksınız biliyorum ama sizin durumunuzda başkası varsa o okur o belki anlar diye yazıyorum
Sizi ezen ya da ezilmenize izin veren kişiyle peri padişahının oğlu olsa durmayın bu bir
Ne olursa olsun insanın annesi kanı canidir sizde annesiniz ister misiniz yarın bir gün evladiniza karaktersizin biri ya annen ya ben desin o da sizi atsın onu seçsin ne hissedersiniz ?
Kimseyi zorla yanınızda alikoyamazsiniz gitmek isteyen gider ona gidemezsin denilmez
Yolun açık olsun denilir
Lütfen hiç bir şey için değilse yetiştirdiğiniz evlat için kendinize gelin dik durun o yaşadığınız birliktelik surecekse nikah kıyın surmeyecekse ayrılın yavrunuz her şeyin normal ve olması gerektiği gibi bir ortamda büyüsün olur mu
Tuhaf değil mi ? Sonra çok uzatiyorsunuz bunlara takılmayın diyor.Çalışan insanın kendi sigortası olduğundan da habersiz
Arkadaşlar benim babam 5434 sayılı kanuna göre emekli o yüzden kesilmiyor tsk den emekliyim yetim aylığım varSizin anlattiklariniz bir biri ile çelişiyorsa millet nasıl anlasın ?
İlk mesajınızda aç kaldık, işsiz kaldı diyen sizsiniz.
Sonra babamın sigortasından faydalanıyorum diyen de sizsiniz.
Babadan kalma 3 daire ve ayriyeten nafaka diyorsunuz.
En sonunda da kendim çalışıyorum ayaklarımın üzerinde duruyorum yazmışsınız. Babanızın sigortasından nasıl hâlâ faydalanabiliyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?