• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KAYINVALİDEM BİZİ AYIRMAYA ÇALIŞIYOR

Benim durumum yerinde varlıklıyım ben sadece annesi yüzünden sonumu göremediğim için nikah kıyamıyorum
Ablacım ilk yorumunda aç kaldık ozaman arayan sormadı demişsiniz. Maden durumun iyi nasıl aç kaldınız eşinizle. Ya babanın maaşını alıyorsun nikah kıymıyorsun yada nafaka.

Çünkü ya devletten dul yetim maaşı ya da çocuğun babasından nafaka alıyor. Para daha önemli nikah ta neymiş.
Aynen vardır bi çıkarı, hem koca adı altında sevgilisi olsun hem maaşını alsın oh. Tabi devletin malı deniz dimi yiyin anasını satıyım.

Aynen vardır bi çıkarı, hem koca adı altında sevgilisi olsun hem maaşını alsın oh. Tabi devletin malı deniz dimi yiyin anasını satıyım.

Yaptığı sadece eve bir adam atıp evcilik oynamak. Oyun bozulunca da adam gidecek. Başlamış zaten bozulmaya anam anam demeye. Afedersiniz bilmemne yapıldığıyla kalacak ortada. Yazık o kız çocuğuna. Nelere şahit oluyor.

Merhaba arkadaşlar ben 4 seneye yakındır imam nikahlı evliyim 8 yaşında bir kızım var ilk eşimden. Şuan evlendiğim eşim hiç evlenmemiş ve doğu kökenliler. Eşimin annesi ablaları bana yapmadıkları kalmadı onlardan olmayan çocuğuma ölmüş babama anneme ve şahsıma namusuma kadar o kadar ağır küfürler ettiler ki anlatamam hep yuttum sabrettim. Benim oğlum kör mü topal mı çocuklu kadın alacak diye. Bende o yüzden resmi nikaha yaklaşmadım. Eşimde son 6 aydır annesini görmüyor. Eşime de çok hakaret ettiler adamlığına kadar . Şimdi eşim tutturmuş anamı görcem özledim diye. Bugüne kadar o kadar yoksulluk çektik aç kaldığımız oldu yıllarca aramadı kadın ya ben çocuğum göZ yaşına hayatta dayanamam ya. Ben de eşime dedim gidersen beni ölmüş bil ben bu kadarını kaldıramam dedim bu kadar kişiliğimi yerle bir edemem dedim kızlar siz söyleyin ne yapmalıyım. Aç kaldık işssiz kaldı hiç birinin umrunda olmadı
İmam nikahliyimdan sonrasini okumak zaman kaybi😒Yil olmus 2022

Merhaba arkadaşlar ben 4 seneye yakındır imam nikahlı evliyim 8 yaşında bir kızım var ilk eşimden. Şuan evlendiğim eşim hiç evlenmemiş ve doğu kökenliler. Eşimin annesi ablaları bana yapmadıkları kalmadı onlardan olmayan çocuğuma ölmüş babama anneme ve şahsıma namusuma kadar o kadar ağır küfürler ettiler ki anlatamam hep yuttum sabrettim. Benim oğlum kör mü topal mı çocuklu kadın alacak diye. Bende o yüzden resmi nikaha yaklaşmadım. Eşimde son 6 aydır annesini görmüyor. Eşime de çok hakaret ettiler adamlığına kadar . Şimdi eşim tutturmuş anamı görcem özledim diye. Bugüne kadar o kadar yoksulluk çektik aç kaldığımız oldu yıllarca aramadı kadın ya ben çocuğum göZ yaşına hayatta dayanamam ya. Ben de eşime dedim gidersen beni ölmüş bil ben bu kadarını kaldıramam dedim bu kadar kişiliğimi yerle bir edemem dedim kızlar siz söyleyin ne yapmalıyım. Aç kaldık işssiz kaldı hiç birinin umrunda olmadı
Senin kocan yok ki, birlikte yaşadığın sevgilin var.

Ablacım ilk yorumunda aç kaldık ozaman arayan sormadı demişsiniz. Maden durumun iyi nasıl aç kaldınız eşinizle. Ya babanın maaşını alıyorsun nikah kıymıyorsun yada nafaka.

Adam çok gururluymuşşş. Kadın parasına dokunmam demişş. Ondan aç kalmışlar.

Zaten o kişiliği yerle bir edeli uzun zaman olmuş.
Adam annesini görmek istiyorsa gidecek.
Ona karisamazsin,kanlı bıçaklı da olsalar anadır.Ben özledim diyorsa engel olamazsin.
Hep yutup sabrettiysen bunuda yutacaksın.
Yutmam diyorsan da kapının yerini biliyorsun zaten.
Ayrıca bu adam senin kocan değil,3 gün sonra resmi nikahı başkasına bastığında kuma kontenjanina dahil olursun.

En çok da böyle kocası olmayan adamlara eşim diyenlere sinir oluyorum.
Siz evli değilsiniz. Sadece beraber yaşıyorsunuz. O adamda eşiniz değil.
Durumunuz iyi olsa dediğinİz gibi güvencesi bile olmayan adamla yaşamazdınız sırf babanızın sigortasından yararlanmak için.

Senin eşin yok sevgilin var. Senle yaşadığı ilişki yüzünden ailesi onu istememiş. Eğer nikahın olsaydı ciddiye alırlardı. Neyse durumum iyi diyorsun sevgilinde ondan faydalanıyor. Ailesini de atmayacak muhtemelen hevesi de geçince basıp gidecek. Sen de kendini kullanılmış hissedeceksin. Ya resmî nikah yap ya da herşeye hazırlıklı ol.
Not: madem durumun iyi baban herşeyi yaptı gitti neden aç susuz kaldın ki?

bu evlilik degil malesef esim dediginiz es degil kaynana dediginizi kaynana degil. Siz onlarin gozunde malesef gelin degilsiniz. En buyuk hataniz resmi nikah olmadan ayni evde yasamak olmus. Birakin gitsin zaten evli degilsiniz bidahada geri donmesin kendi evladiniza zarar veriyorsunuz bu sekilde.

Bunun benzer ama farklı bir versiyonunu farklı bir açıdan deneyimleyen biri olarak neden resmi nikahınız yok?
Amaç ne? Eşiniz olaylara nasıl bakıyor?
Aile içinde kabul görmüyorsunuz köstekte oluyorlar onlardan yardım beklememeniz gerekiyor.
Ailem dediğiniz yalnızca 3 kişiden ibaret olacak bu şartlarda

Resmi nikah olmadan imam nikahiyla evli sayılmazsınız. Camide ki din görevlilerinin bu tarz nikah kıyması yasak.(onun aslı imam nikahı değil dini nikahtir.) Yani siz evli değilsiniz. Sevgilinizin ailesi ile olan ilişkiye karışma hakkınız yok. Aç kalacak kadar size bakamayan adamla yaşamayın. Yada ise girip çalışın. Kimse size para vermek zorunda değil.

Varlıklıysanız neden yalan söyleyip aç kaldık bilmem ne diye duygu sömürüsü yapıyorsunuz? Nafaka kesilmesin diye nikah kıymadım desenize.
ya neden kimse anlamıyor anlamıyorum arkadaşlar benim derdim para mal mülk değil çok şükür diyorum herşeyim var kalan miras bana da çocuğuma da yeter benim derdim böyle bir aileyle içli dışlı olmamak eşim bana söz vermişti sana yaşattıkları şeyler adına onların yüzüne asla bakmayacağım diye şimdi ise onları görmek istiyor ben nikah kıysam da pram var kıymasam da anlamadınız bir türlü konuyu

Benim durumum yerinde varlıklıyım ben sadece annesi yüzünden sonumu göremediğim için nikah kıyamıyorum
Aç kaldık işsiz kaldık yazdın şimdi de varlıklıyım yazdın. Hangisine inanalım?ama tek doğru var: senin kocan yok yohhhhhhh.

Senin eşin yok sevgilin var. Senle yaşadığı ilişki yüzünden ailesi onu istememiş. Eğer nikahın olsaydı ciddiye alırlardı. Neyse durumum iyi diyorsun sevgilinde ondan faydalanıyor. Ailesini de atmayacak muhtemelen hevesi de geçince basıp gidecek. Sen de kendini kullanılmış hissedeceksin. Ya resmî nikah yap ya da herşeye hazırlıklı ol.
Not: madem durumun iyi baban herşeyi yaptı gitti neden aç susuz kaldın ki?
Kendisi işsiz kaldı pandemi döneminde bilip bilmeden yargılıyorsunuz. Arkadaşlar aldığım üç evin kirasıyla bile geçinirim ne nafakası ne babasından aldığı maaş diyip duruyorsunuz ben sadece nikah kıydıktan sonra başımı ezer mi anasına götürmek için baskı yapar mı nikah değiştirir mi hadi şimdi baskı yapamıyor bana . Bana hep yalvarıyor gel nikah kıyalım diye ben yanaşmıyorum allah yukarda çok iyi insan hiç bir zaman ezdirmedi 3.5 sene boyunca ama son bir hafta çok değişti

Babanızın maaşı ve sağlık sigortası, eski kocanızın da nafakası kesilmesin diye resmi nikah kıymıyorsunuz. Gün gibi aşikar. Varlıklı olduğunuza da inanmıyorum. Sevgilinizin annesiyle görüşmesine de karışamazsınız. Öyle bir vasfınız yok. Ayrıca evli de olsanız karışamazdınız. Biz burda, eşi ailesiyle görüşmesine izin vermeyen kadınlara boşan deriz. Eşine hak vermeyiz, tabii çok extreme bir durum yoksa. Yani sırf evliliğe karşı çıktılar diye silemez kimse anne babasını. Ama sizin durumunuzda bir koca olmadığı için sorun da yok. Kayınvalideniz de yok.

ya neden kimse anlamıyor anlamıyorum arkadaşlar benim derdim para mal mülk değil çok şükür diyorum herşeyim var kalan miras bana da çocuğuma da yeter benim derdim böyle bir aileyle içli dışlı olmamak eşim bana söz vermişti sana yaşattıkları şeyler adına onların yüzüne asla bakmayacağım diye şimdi ise onları görmek istiyor ben nikah kıysam da pram var kıymasam da anlamadınız bir türlü konuyu

eşim yalvardı resmi nikah kıyalım diye ben yanaşmadım çünkü ben karın tokluğu için değil huzurlu bir hayat yaşamak adına o imzayı atmak istşyorum

siz yazmadınız mı karın tokluğuna yaşamak istemiyorum diye?

Kendisi işsiz kaldı pandemi döneminde bilip bilmeden yargılıyorsunuz. Arkadaşlar aldığım üç evin kirasıyla bile geçinirim ne nafakası ne babasından aldığı maaş diyip duruyorsunuz ben sadece nikah kıydıktan sonra başımı ezer mi anasına götürmek için baskı yapar mı nikah değiştirir mi hadi şimdi baskı yapamıyor bana . Bana hep yalvarıyor gel nikah kıyalım diye ben yanaşmıyorum allah yukarda çok iyi insan hiç bir zaman ezdirmedi 3.5 sene boyunca ama son bir hafta çok değişti
Bilip bilmemeye gerek yok ki. O senin eşin değil. Bizim ülkemizde resmî nikah geçerli.
Ve asıl nikah olmayınca bir özgüven olur. Çünkü onu bağlayan birşey yok. Ya da mantığındak bir sıkıntı var. Ben babama bile güvenmem yani. Anlattıklarından dolayı güven yok aranızda. Ya sen malını mülkünü buna güvenmiyorsun ya da onun derdi malın mülkün. Böyle bir yaşam tarzı toplumca kabul görür değil. Ortada eşte yok kayınvalide de. Boşuna dert etme derim.
Ben de boşandım bu arada. 3 tane evi olana nafaka bağlanmaz ki. Sen eski eşten nafaka aldığını babanın sigortasını kullandığını da söylüyorsun. Anlattıklarında yalan olduğunu düşünüyorum çünkü kendinle çelişiyorsun

Back