• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem beni yok sayıyor..

İlk olarak yeni düzenlenen yeni eşyası alınan evlenecek olan çifte ait evde kalınmaz.

İkinci olarak hadi öyle bir öküzlük yaptın, o evin kadını olacak insan belli. Kim olursa olsun, önce o evin kadınından izin alınır kalmak hatta eve girmek için.

Üçüncü olarak hadi izin almadı gitti kaldı, siz ona perdelerin kullanılmasını istemiyorum dediğiniz anda kendi evinden eski veya kullanmadığı (ben yeni evliyim bende bile var öğrencilik yıllarımdan kalan) bir perde en kötü eski çarşaf getirir asar insan.

Kayınvalideniz saygısız. Nişanlınız henüz aradaki dengeyi kuramamış, kurar mı bilemiyorum. Saygısız insana saygısızlık yapsaydınız ve eve girmesini istemeseydiniz keşke en başından kendisine söyleyip. Siz sınırlarınızı net belli etmedikçe kayınvalideniz sizin hayatınızın ortasında kendi kararlarını uygulayacak gibi görünüyor. Allah şimdiden sabır versin. Eğer halk tabiriyle biraz yırtık değilseniz kesinlikle en kısa sürede nişanı atın.

Ben kesinlikle güler yüzlü, sempatik, aman tadımız bozulmasın diye laf yutan bi insanım genelde. Fakat iş benim özel hayatıma benim evime benim eşyama geldiği zaman tavrımı belli ederim. Böyle olun lütfen. Yoksa mutsuz olacaksınız.

Merhaba. İçerisinde olduğum ve beni üzen bir durumu anlatıp yerimde olsanız ne yapardınız diye sormak istiyorum. Geçtiğimiz sene nişanlandım. Nişanlandıktan sonra nişanlımla birlikte evi boyattık, tadilat işlerini yaptırdık, temel eşyalarımızı alıp yerleştirdik. Bu süre zarfında kayınvalidem ve kayınbabam bir kere olsun çıkıp evin son durumunu merak edip bakmadılar, bir ihtiyacınız var mı diye sormadılar malesef, maddi beklenti anlamında değil, manevi destek anlamında da birşey göremedik. Herşey için ben ve nişanlım koşuşturduk. Nişanlım askere gitti daha sonra. Geçtiğimiz hafta kayınvalidem nişanlımı aramış. Ben işe gidip geliyorum, evdekilere korona bulaşmasın, sizin evde kalayım karantinaya alayım kendimi demiş. Ki hani işten de ayrılmadı hala işe devam ediyor yani korona ne zaman biterse artık. Ancak sorun şu ki "evde doğalgaz, musluk bataryası, ocak, beyaz eşya vs" hiçbir şey yok bir tek duşakabinin bir tane muslugu var yani mecbur kendi evine gidecek yine bazı günlerde. Oturma odası takımı ve yatak odası takımı var. Bir de perde diktirmiştim 3 ay peşine koştuk yanlışlık çıktı sürekli diye, onları da bazanın altına kaldırdım düğüne daha var diye, camlara gazete yapıştırdık.
Neyse kayınvalidem arıyor nişanlımı. Birlikte karar veriyorlar kayınvalidemin evlenince oturacağımız evde kalmasına. Ben karar alındıktan sonra haberdar oluyorum. Saygıyla karşıladım kötüye yormak istemedim hatta bir ihtiyacınız olursa haber verin getireyim vs. dedim. Yinede insan bekliyor kızım durum bu bu rızan var mı diye sorulmasını ama sorulmadı.
Güneşlik var mı evde diye beni aradı kayınvalidem. Ben de ben onları evlenene kadar asmayacağım camlardada gazete var dedim. Tamam dedi kapattı telefonu eve yerleşmesine daha 2 gün vardı. Herhalde perde ya da bi örtü alır gelir cama perde istiyorsa diye düşündüm. Eve geldiği gün beni aradı, 5dkya gelde bana hangi perdenin neresinin olduğunu göster dedi. Şok oldum. Kırmamak için tekrardan nazikçe ben evlenene kadar asılmasını istemiyorum dedim. O işi geç, bu ev güneşliksiz olmaz parası neyse veririm ya da aynisini diktiririm dedi (bunca zaman hiçbir şeye destek olmayıp bunu demesi ayri birsey) .. Pencerede gazeteler var diyip olayı kapattım ve telefonları kapattık.. Sonra markete giderken bir de ne göreyim.. Perdeleri bazanın altından çıkartıp asmış... Nişanlımı aradım daha sonra böyle böyle oldu demek için, bir daha kayınvalidemle yüz göz olmak istemedim, nişanlıma evde sigara içilmemesini söylemesini istemiştim konuşurlarken laf arasında, astımım var ev bir daha boyanmayacak koku sinmesin diye. Annesine anne perdeleri zaten asmışsın artık birşey diyemiyorum ona ama senden ricam evde sigara içmesen dediğindede suratına telefonu kapatmış kayınvalidem. Ki benim astımım oldugunu da biliyor. Yok evide terkedecegim buraya da perde takacagim vs demiş -ki ben evde kalmasina birsey demedim, esyaya onem veriyor olsaydim koltuga da oturmasin dolabimida kullanmasin derdim- .. Sonra da kayınvalidem ve nişanlımın erkek kardeşi nişanlıma bir ton sayıp 1hafta boyunca nişanlımla konuşmadılar.. Nişanlımda kendi ailesine ağırlığını koyamayıp bana "bir perdenin lafını mı ettin, ben senin ailene boyle yapmazdım" dedi. Bende olayın perde olmadıgıni yok sayılmak oldugunu soyledim anlamadı yinede.. Benim ailem zaten ne eve girerdi ben girmeden, ne de çeyizlik eşyalara dokunurdu sormadan dedim.. Nişanlımda "perdeleri birlikte aldık evin eşyası sayılıyor çeyizin sayılmıyor, çeyizin olsa zaten dokunmazdı" dedi.. Bu cümlesinde de parasını biz verdik anlamında birşey hissettim.. Ancak evlilik masraflarini maaşı+ dedesinin evi dosememiz icin verdigi parayla doseyebildik. Anne babasinin dedigim gibi ne maddi ne manevi bir katkisi yoktu.. Napacağımı bilmiyorum yerimde olsanız ne yapardınız.. Kayınvalidem hala o evde kalıyor bu arada.. Geçen sokağa çıkma yasağı gelince kendi evine gitmiş duş alıp oturmuş yatmış, bu nasıl karantina anlamadım zaten..
Gerçekten anlamıyorum.Erkek ailelerinin oğullarının evlerine girme merakını.Abim evlendi altı ay sonra gördük evini birşey eksilmedi.O kadın patron benim olayını gösteriyor.Başedebilir misin bilmem.Bence değmez çünkü onun yaptıklarını konuştukça tek kötü sen olacaksın...

Öncelikle neden onlarla aynı apartmandasın, bu sorunun başı zaten. Onun haricinde iğrenç bi kayınvaliden var Allah uzak etsin. Nişanlında ailesine toz kondurmuyor hatta parasını biz verdik demiş resmen aşağılayıcı bi söz bence.
dipnot: evlenince her şey “mikemmel” olmayacak orda oturduğun sürece söyleyeyim.

Ben olsam perdeleri sonra asacağım demeye bile utanırdım pasif kalırdım, onlar da ağzıma rahatça tükürürdü. Ama siz gayet güzel uyarmışsınız sonuç değişmemiş. Bence asla evlenmeyin, perdeleri biz aldık diyen nişanlınız, anasına uyup burnunuzdan getirecek.
Bakın ben evimizin her şeyini nişanlımla aldım. Nişan kıyafetimi, düğün salonumu vs hepsini ben ödedim, ödemek zorunda bırakıldım. Düğüne iki hafta kala, anası dedi ki nişan için sana bir şeyler alalım. Gittik, bir gecelik takımı, bir iç çamaşır takımı aldım, baktım ki kasaya gidip benim borcunu ödediğim kartla ödüyorlar. Şok oldum, ağzım kilitlendi. Suratım düştü. Hala diyorlar ki gidelim ne istersen alalım. Hayır dedim, ayrıldım onlardan. Nişanlımın yanına gittim, bir haddini bildirdim. Sonra ne mi oldu? Anası demiş ki etek, ayakkabı, çanta alınması lazım. Nişanlımla gittik aldık ama nişanlım onları kendi evlerine götürdü, anası da bayram hediyesi diye tekrar alıp bana getirdi, yani onları da ben ödemiş oldum. Had bildirme işe falan yaramadı. Ben bunları istemiyorum, tekmeyi basayım dedim, öyle şey mi olur dediler, düğün zamanı geldi diye. Yani keşke salon, beyaz eşya, halı, perde, yatak odası falan aldım demeyip bassaydım tekmeyi. Bitmedi, düğüne bin kadar kişi çağırdılar. Yemekli düğün. Düğün salonunun sahibi, üç taksit yaptı sağolsun. Üç ay boyunca gidip bileziklerimi bozdurup salon kirası ödedik. Üstelik çağırdıkları o kadar kişiden sadece iki dandik bilezik geldi, diğerlerini benim akrabalar taktı. Onun ablası bile bilezik takmadı. Üstelik hep derler, oğlumuzun çok hakkı var diye. Resmen evin babası olmuş yıllardır. Düğünden sonra da eşim dedi ki düğünde takılan her şey ortaktır. Yine şok oldum. En son mehrimin bir kısmıyla yapmak istediğim bir şey vardı, ona da karıştı, bana sormadan karar alamazsın dedi, haddini bil dedim. Ama sonuç değişmedi, o ailesi her halta burnunu sokuyor. Her ramazanda sahura kalkmamız için aramalar mı dersin, evine aldığı peynirin parasının yarısını siz verin demesi mi dersin. Yani Kaç kurtul
Lütfen hala evli olmadığınızı söyleyin. 🙏🏻

Dugunden sonra akrabalarını evime getırıp yemek verdırmeye kalktı sonuc kendı ailesının evınde hazırlıksız olarak ıkram vermek zorunda kaldılar ..
Ve hıcbır zaman da tacizlerı bıtmedı.ta kı tavrını net belli edene kadar
Ama hala çekıyorum ..yani bitmez çilen

[QUOTE="LaBoum, post: 63510375, member: 777412"
Dugunden sonra akrabalarını evime getırıp yemek verdırmeye kalktı sonuc kendı ailesının evınde hazırlıksız olarak ıkram vermek zorunda kaldılar ..
[/QUOTE] Nasıl başardığınız hakkında biraz bilgi verebilir misiniz üstat :)

Nasıl başardığınız hakkında biraz bilgi verebilir misiniz üstat :)

Canim hemen fevri davranma pozitif dusun :) yaptiklari saygisizlik ama al karsina konus gorus bakalim ne dicekler.. takma kafana o zamanlarda herkez yasiyo bole seler duzelir..

Allah affetsin ama ben böyle kaynanaları okudukça bana bunların ç.kü var gibi geliyor. Bir laf var ya çok cinsiyetçi ama bence konuya oturuyor, bildiğin geline erkeklik taslayıp burnundan getiriyorlar. Sende geçmişte gelin oldun, kocan mı ezdi kim ezdi seni şimdi elin kızına eziyet ediyorsun. Böyle konuları okudukça ayağında çizme altında şalvar çklü çirkin bir kadın canlanıyor gözümde. Bir de oğluyla karı koca ilişkisi Yaşar gibi sürekli oğlum oğlum deyip gelinini içten içe kıskanan tipler var ki onlar da ensest gibi geliyor. Gerçekten yani herkes üreyip anne olmasın ya. Bu uyuzluktaki analarına söz geçiremeyen sünepelere de zaten adam diyemiyorum.

Kaç kurtar kendini ,yazından anladığım iyi niyetli saygılı birisin , bu insanlarla ugrastikca yorulur ,yilarsin .Sınırını bilen ,saygılı insanlar varken niye ömrünü ,ruhunu bu tiplerle tuketesin.Gitsinler ana oğul otursunlar o evde ,sen kaç kurtar kendini

Haddini hududunu bilmeyen buyuge saygi duymak cok zor,insani bir noktadan sonra saygisizliga zorluyor biliyorum.Cirkef kayinvaliden usulunce once seni arasaydi,eminim ne perdeni takmana,ne de ev de kalmasina bu denli rahatsiz olmazdin.Seni yok saymasi,ustune sozunu cignemesi zoruna gitmis haklisin,isin zor soyleyeyim sana.

Ayol çeyizi falan geç, evlenecek çiftin evinde çay bile içilmez evlenilip de o eve girilmeden, çift eşyalarını yeni yeni kullansın diye. Saygısız, dediğim dedik bir kaynana ve sizi yok sayan (asıl sizi yok sayan nisanliniz çünkü), annesine söylemesi gereken lafları size söyleyen bir nişanlı. Bu evlendiginizde de böyle olacak farkında mısınız? Kimbilir belki kvniz kafasina estikçe size gelicek, kalıcak kendi eviymis gibi sizi yok sayıp eşyalarınızı kullanıcak, eşiniz de annem mi sana battı, annemi mi kovayim evden diye size caticak. Yapmanız gereken çok açık ve net.

Back