Kayınvalidem beni dışladı

kaynanan seni dışlamamış canım...
aksine sana nasihat etmiş takma demiş...
eşine gelinceee bütün erkekler böyledir hemen hemen...
kavgayla tartışmayla fln çözülmez bu durumlar..
sakin ol bırak konuşsunlar..
zaten çocukça hareketler yapıyolar madem sen fakını hissettir onlara...

Kuzenlerini fazla dert etme derim,ama görümce ve özellikle de kayınvalidenle aranı iyi tutmaya çalış.
Kocanı sakın ama sakın "annen mi yoksa ben mi ?"ikilemine sürükleme,kaybeden sen olursun,analara bir şey olmaz.Ana bir tanedir,başka ana alamazsın kendine ama başka eş bulup evlenebilirsin yine.Bu yüzden kaynananla aranı iyi tutmaya çalış derim.

Kayın validenle aranı iyi tutmaya çalış ki sırtın sağlam olsun,o zaman ne görümcen ne de kuzenler laf uzatabilir sana.Diyelim ki uzattılar karşılık vermemeye çalış,terbiyenden ödün verme kendini bilmezler için.Böylece hem kaynananı hem de eşini yanında tutarsın.

sen ne demeye huzurunu bozuyosun ki,gül geç,problem yapma,alınma ya,sen gelinsin,sonradan gelensin yanitabiki bişeyler söyleyeceklerdir senin huyunu suyunu anlamak için...sıkma canını...üzülme.

Kayınvalideniz sizi dışlamış gibi gelmedi bana. Ama sizin böyle eften puften bir olayı kayinpederinize kadar taşımanız dogru olmamış. Kendi aranızda cozseydiniz daha iyi olurdu.

kaynananın dışladığına dair bir kelime göremedim yazdıklarınızda:44:

Kayınvalidemle aram benim çok iyiydi ama davranışlarında eski samimiyet yok,ben maddi olarak hiçbirşey istemedim herşeyi eşimle ben yaptık ve onlara yakın ev tuttum ,dışlamadan kastım bu ara soğuk davranıyor beni aramıyor ,eskiden yemeğe çağırırdı ama görümcem çok dolduruyor
görümcem eşinden boşanmış babaevinde şimdiye kadar hep eşim bakmış ona,maddi manevi destek olmuş ondan mı bilmiyorum hep tavırlı bana,kuzenlere fırsat veren de o zaten

görümcwnw bişey diyemem de teyze kızları,dış kapının mandalı yani ne takarsın kafana?ne derlerse desinler.onlar laf atmaya başlayınca sen de eşine sokul canım cicim vs de.daha da kudursunlar.

kayınvalidem beni dışladı demişsin ama seni dışayan görümcen ve teyze kızları, onlarda dış kapının dış mandalı, sen onları niye kafana takıyosun ki salla gitsin, senin umrunda olduklarını hissettirirsen senle uğraşmaya devam ederler düğünün çok güzel olmuşsa kıskanmışlardır bunun da seni mutlu etmesi gerekir bence..

kaynanam dışladı demişsin ama dışlamaya yönelik ben bişey okuyamadım daha çok sana nasihat etmiş..

kocanla mutlu olmaya bak daha yeni evlisin cicim aylarındasın doyasıya yaşa kimseleri kafanıza takmayın Allah aşkına yaaa.....

kocamın beni savunmasını istedim alıp götürmesini bekledim demişsin bizde bekliyoz ama, yok henüz öle erkek icat edilmedi güzelim... iki yüzlülük çok çirkin bişey ama ama öğreneceksin herkese 3 maymunu oyna gitsin, herkese sen iyisin de çık ne takıyon....

kayınvalidenizin yaklaşımı doğru..algıladığınız gibi tutumu sizi dışlamak değil,ortamı yumuşatmaya çalışmak..ne sizden vazgeçebilir nede kızından ve yeğenlerinden..düğün geçmiş bitmiş tekrar yeniden yapamayacağınıza göre gelen tepkilere kulak asmayın..kimin düğünü 4-4lük olmuş..mutlaka herkeste aksaklıklar,istemediği durumlar olmuştur...mutluluğunuza gölge düşürecek durumlardan uzak durun..çocukça gördüğünüz şeylere kızıp üzüleceğinize, gülüp geçin..kimseyi şikayet etmeyerek,kavga etmeyerek ciddiyetinizi,hanımlılığınızı göstererek evliliğinizin tadını çıkarın,mutlu olun..

Çok üsteliyorsunuz.Bu şekilde fevri davranmaya devam edersiniz eşinizlede ailesiylede ipler kopar ve toparlamanız mümkün olmaz.

Daha çok çok yenisiniz.Elbetteki anlaşmazlıklar çıkacak. Eşinizden sizi korumasını neden bekliyorsunuz.
İki kişi karşılıklı konuşuyorsunuz ve tartışıyorsunuz.

Eşinizin bu durumda ne yapmasını bekliyorsunuz anlayamıyorum.Siz kendinizi koruyamıyor musunuz ?
Elbetteki arayı bulacak o basit tartışmada, rest çekip herkesi karşısına almasını gerektiren bir durum yok..

Herkesle iyi geçineceksiniz diye bir durum yok.
Tartışmalarda, hele ki kalabalık ortamdaki konuşmalarda sinirlenmeden cvp.ınızı vermeniz gerekiyor.

Kavga etmek niye ? Daha bir aylık evliyken eşinizi bu yüzden üzerseniz sizin asla arkanızda olmaz.
Bunun yolu kavga değil.

Biraz arabeskçimiyim bilmiyorum ama eşimin benim karımla nasıl böyle konuşusursunuz deyip elimden tutup götürmesini bekledim
en azından tavrını koymasıı

Bana eşim böyle yaparsa onu affetmem.
Tartışma sırasında ne arkamın tutulmasını isterim ne de karşımdakine benden başka birinin tepki vermesini.

Neden çünkü anlattığınız olay çok basit.Konuşmalar olası bir tartışma..
Neden böyle basit bir mesele için ailesini alsın ki karşısına ? Neden çocuk gibi elimi tutup çıkarsın ki oradan beni ?
Siz neden öyle bir duruma düşesiniz ki ? Biliyor musunuz o elinizi tutup sizi götürdükten sonra ailesinin içinde oluşacak kinin büyüklüğünü ?

Ben bir bireyim.
Sinirlenip tartışıyorsam kendimide savunmasını bilmeliyim. Biriyle sorunum var diye başka biride ona tavır alırsa gözümden düşer.

Tekrar yazmak istiyorum. Özellikle kalabalık ortamlarda nezaketle cvp. vermeyi seçmelisiniz.
Sinirlenmek, o oratmın huzurunu kaçırmak, sonrasında eşten destek beklemek haksızlıktır. Bunu eşinize yaparsanız saygınızı kaybedersiniz.

herkes haddini bilecek sonuçta siz o ailenin gelinisiniz..bu mu yani gösterdikleri saygı..çok ayıp bence k.validenizle aranızı bozmayın konuşmayın bile bu konuyu artık..ama o kuzen ve görümcenizle resmi olun siz asilliğinizi hanımefendiliğinizi bozmayın ki onlar yaptıklarından utansınlar...

onların istedikleri zaten kendimi küçük düşürmem
bu ilk değil daha öncede azarlar gibi laf attılar bana,beni üzen kayınvalidemin bana soğuk olması benim suçum yokki

Canım aslında sen benim yapamadığımı yapmışssın.Benimde kayınvalidem iyidir ama görümcem sennkiler gibi laf sokmaya çalışır her defasındda ben 2 yıllık evliyim halen daha laf sokar ağzımı aıp bir kelime etmem,k.v. durumu biliyo aslında senin eşin gibi benmkide beni asla savunmaz sen sus der ben susuyorum şimdilik ama bi konuşursam kimse tutamaz beni belkide çok sinirli olduğum için şimdilik içime atıyorum...

eşim bana sus demez sadece takma der,onların huyu böyle der,ne yapalım takmayacağız biz de

bence de takma.. bismillah daha birinci aydasın. akraba sonuçta.. her ortamda karşılaşacaksın.. unutma eğer evliliğe bir ömür bakıyorsan, bir ömür bu insanlar hayatında...

Eşim 20 günür şehirdışında beni arayıp da nasılsın demiyorlar,gel bizde kal diye çağırmıyorlar
ben de eşime sitem ettim onlar hep beni şikayet ediyorlar bize gelmiyor falan diye halbuki nişanlıyken her hafta uğrardım
aman ne yapayım işte..

politik olmayı öğrenmek zorundasınız.hem öyle el tutup sizi odadan çıkarmasını gerektircek bir durumda yok ortada.biraz rahat olun güler yüzle sizde laflarınızı koyun ortaya saldırgan tutumda olmanız size kaybettirir.ben çok şey yaşadım,gördüm eşim fark etmedi bile ama yılların sonunda eşim bana sen hep haklısın dedi bu bana yetti.çok ayrıntıya girmek istemiyorum belki görümcem falan bulur beni samimi olmayın akrabaları ile ama ara bozucu durumuna siz gelmeyin.kayın valide yönünden şanslısınız değerini bilin.forumda bir gezin bakın ne kayın valideler var ALLAH korusun.evliğinizi zehir etmeyin boş verin rahatınıza geçiminize bakın böyle şeylerlede kendinizi ve eşinizi üzmeyin.esenlikle kalın.

Dün eşime kendi yanımda yokken babamda kalmak istediğimi söyledim,o da sebebinin sorunca onun ailesine yakın olduğumu ama yalnız kaldığımı söyledim
gerçekten eşim 20 gündür yok gel kızım biraz da bizde kal demediler,1 kere yemeğe çağırdılar o kadar
eşimde arayayım dedi face.den konuştuğumuz için dinledim eşim anne arıyormusun gelinini falan deyince k.validem birşey söyledi eşimde telefonu kapattı ama yüzü mosmor oldu
sıkıldım artık valla bu kaprislerden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…