Ahahah gidişat o yönde inşallah o yönde evrilirim biran önce :)Bir daha öyle bir densizlik yapılırsa rica ediyorum yapıştır kız cevabı şunlara,
Desene siz erkek halinizle oturun eliniz eliniz üstünde ben karnım burnumda 6 aylık hamile halimle gideyim diye.
Sonra da kızılcık şerbeti nursema gibi şalını/ saçını düzeltip odana geç
Ne söyleseniz haklısınız bunu başta kabul etmem hataydı ama eşim sözünde durdu çok şükür , ben sevgi dolu bi ailede büyüdüm tek istediğim benim de öyle bir yuvam olsun, bazı şeyleri burnum sürtüne sürtüne öğreniyorum evlilik gerçekten zor zanaatmiş
Çok haklısınız bu ev işini kabul etmem en başından hataydı ama çok şükür eşim sözünde durmak için elinden geleni yapıyor yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik öyle diyim , hem benim babamdan hem kvden borç alacağız düşünün benim kv öyle uyanık ki “ bana borcunuzu ödeyene kadar tapuya yazın beni “ diyor “ benim babam bu cümleyi kurmuyor sen nasıl kuruyorsun “ dedim o çıkışıma bi şaşırdıSene 2024 hala evlenip kayinvalide evine gitmek, hala oradayken üstelik bir senelik evliyken 6 aylık hamile olmak... Hata hata üstüne olmuş malesef. Sevindim sizin adınıza ayrı eve çıkmak üzere olduğunuz için.
Her dediklerini yapmayın, çaylar bitsin kalkıp doldurmayın, mutfağı falan toplamayın, belim ağrıyor sancım var diyip odanıza geçin.
Hamile kadına iş yaptırıyorlar???Merhabalar 6 aylık hamileyim hormonlardan mı bilmiyorum inanın hiç iyi değilim, kv canımı çok yakıyor yani mental olarak beni çökertiyor yaptığı davranışlar öksüzlüğümü daha çok yüzüme vuruyor, ben evleneli 1 sene olacak kv yanındayım evlenmeden önce eşim dedi biraz yanlarında oturalım dişimizi sıkalım evimizi alalım ben de kabul ettim çok şükür şuan o sürece girdik rabbim inşallah devamını getirmemizi de nasip eder neyse bi ara oturduk 1 tencere sarma sardık sonra kaynımlar görümcemler bize geldi onu pişirmişler biz de o akşam dışarıdaydık yemişler içmişler derken kalanını da kv eltimle görümceme pay etmiş çok zoruma gitti insan demez mi bu kız hamile ona da ayırayım yok demiyor işte neyse eltimler geliyor sofrayı ve mutfağı kendim topluyorum eltim koltukta telefonla oynuyor kv de oturuyor önlerine çayı koyuyorum kalkıp dolduruyorum vesaire Allahım diyorum hiç mi vicdanları yok ,eltimler bugün de geldiler ben sofrayı topladım mutfağı topladım geldim koltuğa oturdum eşim işte kv kayınbabama dedi bakkala git gel o da burun kıvırdı döndü bana dedi “ sen git gelsene” diye bakakaldım suratına yani öyle zoruma gidiyor ki düşünüyorum kendi kızı hamile olsa tüm mutfağı toplatıp bi de bakkala gönderir mi hiç sanmıyorum ama el kızı olunca böyle oluyor demek ki ,canım öyle çok yanıyor ki ben de bi ana babanın evladıyım annem bana böyle davrandıklarını görse kahrolurdu,babama tabi ki anlatmıyorum onun derdi başından aşkın , evlenmeden önceki yaşamımı çok özlüyorum annemi babamı kardeşlerimi evimi , hele annemi öyle çok özlüyorum ki gerçekten insanın annesi yoksa kimsesi yokmuş sonra belim ağrıyor diye odama geldim odaya girdiğim gibi hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım bebeğime bir şey olacak diye de korkuyorum ama kendimi o kadar boşlukta hissediyorum ki , şuan tek istediğim kızımın sağlıkla dünyaya gelmesi onun varlığı bana güç olacak beni hayata bağlayacak buna canı gönülden inanıyorum
evlilik böyle bir şey mi yani tüm bunlara susmak mı gerekiyor kabullenmek mi gerekiyor çok şükür eşimden yana bir sıkıntım yok ama ailesini gördükçe kendimi çok sorguluyorum “ ben niye evlendim neden ailemi ta başka şehirde bıraktım da geldim “ diye cidden evlenmeden önceki yaşamımı çok özlüyorum hep böyle mi devam edecek bilmiyorum boşuna dememişler bekarlık sultanlık diye , bunları içime atmaktan çok doldum paylaşmak istedim
İnanın akşama kadar yatıyorum misafir gelince böyle oluyor ben yattığım için mecbur kendi yapıyor o kadar uzun zamandır temizliğe elimi sürmüyorum ki sadece kendi odamı ha ben diğer yerleri yapsam gıkını çıkarmaz yorma kendini demez , ben ellemediğim için mecbur yapıyor belki arkamdan konuşuyordur ama iyilikle bir yere varılmıyormuş varsın kötü gelin olayımgo girllll
İşte böyle yapıştır cevabı hiç de umursama, kimseye de çay dökme gelen sofrayı kursun hamile halinle yapma.
O eline telefonu alıyorsa sen de al, doktor iş yapma eğilme kalkma dedi riskli aylara girmişiz dedi de yat dinlen bak keyfine.
Çok teşekkür ederim inşallah kızım da benim büyüdüğüm gibi bir ailede büyürÖyle oluyor. Maalesef bazi insanlar sizin verdiginiz enerjiyi yansitmiyor. Siz kendi evineze gecmeye bakin ve bu sevgi dolu ailenizi ilk kendi cekirdek aileniz icin gerceklestirin. Ilk kendi kaleniz olun. Digerleri katilsa ne ala. Yok etmiyorlar, kapinizi kapatin huzurunuza bakin. Insanlari kazanmaya ugrasmayin. Saglikla gelsin bebeginiz
Kız tabii varılmıyor, eşiniz de laf söyletmemeli size, bakkal konusunda ne yaptı?İnanın akşama kadar yatıyorum misafir gelince böyle oluyor ben yattığım için mecbur kendi yapıyor o kadar uzun zamandır temizliğe elimi sürmüyorum ki sadece kendi odamı ha ben diğer yerleri yapsam gıkını çıkarmaz yorma kendini demez , ben ellemediğim için mecbur yapıyor belki arkamdan konuşuyordur ama iyilikle bir yere varılmıyormuş varsın kötü gelin olayım
Bakın duygularınızı anlıyorum ama fevri olmak ve hak edilen noktada hak edildiği gibi konuşmak arasında fark var. Eğer tepkiniz yersiz olursa durup dururken haksız konumuna düşersiniz.Ben iyiliğin bu şekilde suistimal edileceğini bilmiyordum tamamen toz pembe bir dünyada kavgasız gürültüsüz huzur dolu bir ailede büyüdüm öyle söyleyim , ben dedim ki eşimin ailesi benim de ailem onlara saygılı sevgili olayım kendi aileme davrandığım gibi davranayım ama bu işler öyle olmuyormuş , sen iyi davrandıkça fazlası bekleniyormuş bunu zamanla anlıyorum, şuan baktığımız ev kvye çok çok uzak bir yerde geçen diyor “ ev çok uzak ben aliyi (salladım ismi) nasıl göndericem diyor sen kızını al da git diyor gülüyor şaka yapıyor kendince , orda “ benim anam babam ana baba değil miydi de beni ta başka şehirden buraya gönderdi , sen oğlunu al kundakla “ demem lazımdı ama bunu o an düşünemiyorum işte ama insanın sabrı bir yere kadar artık saygısız mı oluyorum ne olacaksam olup ağzıma gelen her şeyi söyleyeceğim bunu hakediyorlar
Eşim işte , eşim varken bana yardım eder sofrayı falan toplar çaydanlık ocakta olur genelde çayları o doldurur , bi ara görümcemin eşi dalga geçti eşimle iyice hanımcı olmuşsun diye görümcem de bana diyor “ seni kötü gösteriyor kötü duruma düşürüyor” gibisine bi laf etti ben de dedim niye ben kötü oluyormuşum adam hamile karısına yardım ediyor ne var bunda diye , kafaları bir garipSenin kocan olacak adam nerede bacım ?
Ayrıca sen köle misin mutfağı tek topluyorsun bakkala git diyorlar. Herkes o kıçını kaldırsin yediğini toplasın hamilesin onların yapması lazım . Neden kendini ezdirip duruyorsun?
Eşim bu akşam evde değil ona söyledim “ciddi ciddi seni mi yollamak istedi gel de kavga etme “ dediKız tabii varılmıyor, eşiniz de laf söyletmemeli size, bakkal konusunda ne yaptı?
İyi bari en azından aklı selim cevap vermiş, yanınızda olmuş.Eşim bu akşam evde değil ona söyledim “ciddi ciddi seni mi yollamak istedi gel de kavga etme “ dedi
Hep saygımı korumaya çalıştım sonuç bu , bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışacağım çok teşekkür ederim:)Bakın duygularınızı anlıyorum ama fevri olmak ve hak edilen noktada hak edildiği gibi konuşmak arasında fark var. Eğer tepkiniz yersiz olursa durup dururken haksız konumuna düşersiniz.
Kayınvalidenizden anne şefkati beklemeyin, sizin anneniz değil. Saygı duymanız gerekiyor ama. Size gülerek laf söylediyse siz de gülerek söyleyin lafınızı. Bakkala git dediklerinde, hamile halimle beni mi gönderiyorsunuz deyip orda tepkinizi koymalıydınız. Bundan sonra da yerli yerinde tepki vermeye çalışın ve fazlasını yapmayın. İçinizde biriktirmeden, yerinde söyleyin. Biriktirip anlamsız bir noktada patlarsanız eşinizle de aranız bozulur.
Madem ev işiniz az kalmış biraz politik olun. Ama dediğim gibi lafı da yerli yerinde, saygı sınırını aşmadan gerekirse gülerek söyleyin. İçinize atmayın.
Eşim farkında annesinin ama adam da diyor atsam atılmaz satsam satılmaz , ben tutup düşman olsun da istemiyorum annesine olan sevgisizliğimin sebebini anlasın istiyorum çok şükür onu da anlıyorİyi bari en azından aklı selim cevap vermiş, yanınızda olmuş.
Siz bu sıra hep bebekten girin, adamın elini alın böyle karnınıza götürün cilveli cilveli konusun kıyın kıyın kendinize yanaştırıverin biraz daha
Bebeğinizle, eşinizle her şeyin gönlünüzce olduğu musmutluu hayat diliyorum canıım
Canım bende o yollardan geçtim . Kayınvalide yanına gelin geldim . Baya bi sıkıntı yaşadım o hamile halimle boy boy bılaşık yıkadım ,görümcem yemeğe gelirdi yer kenara çekilirdi akşama kadar ayaktaydım . Yorgunluktan hamileliğimi unuturdum çok ağladığımı bilirdim . Ama evimi alıp işi hızlandırdım . Çocuk doğdu şanslı geldiMerhabalar 6 aylık hamileyim hormonlardan mı bilmiyorum inanın hiç iyi değilim, kv canımı çok yakıyor yani mental olarak beni çökertiyor yaptığı davranışlar öksüzlüğümü daha çok yüzüme vuruyor, ben evleneli 1 sene olacak kv yanındayım evlenmeden önce eşim dedi biraz yanlarında oturalım dişimizi sıkalım evimizi alalım ben de kabul ettim çok şükür şuan o sürece girdik rabbim inşallah devamını getirmemizi de nasip eder neyse bi ara oturduk 1 tencere sarma sardık sonra kaynımlar görümcemler bize geldi onu pişirmişler biz de o akşam dışarıdaydık yemişler içmişler derken kalanını da kv eltimle görümceme pay etmiş çok zoruma gitti insan demez mi bu kız hamile ona da ayırayım yok demiyor işte neyse eltimler geliyor sofrayı ve mutfağı kendim topluyorum eltim koltukta telefonla oynuyor kv de oturuyor önlerine çayı koyuyorum kalkıp dolduruyorum vesaire Allahım diyorum hiç mi vicdanları yok ,eltimler bugün de geldiler ben sofrayı topladım mutfağı topladım geldim koltuğa oturdum eşim işte kv kayınbabama dedi bakkala git gel o da burun kıvırdı döndü bana dedi “ sen git gelsene” diye bakakaldım suratına yani öyle zoruma gidiyor ki düşünüyorum kendi kızı hamile olsa tüm mutfağı toplatıp bi de bakkala gönderir mi hiç sanmıyorum ama el kızı olunca böyle oluyor demek ki ,canım öyle çok yanıyor ki ben de bi ana babanın evladıyım annem bana böyle davrandıklarını görse kahrolurdu,babama tabi ki anlatmıyorum onun derdi başından aşkın , evlenmeden önceki yaşamımı çok özlüyorum annemi babamı kardeşlerimi evimi , hele annemi öyle çok özlüyorum ki gerçekten insanın annesi yoksa kimsesi yokmuş sonra belim ağrıyor diye odama geldim odaya girdiğim gibi hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım bebeğime bir şey olacak diye de korkuyorum ama kendimi o kadar boşlukta hissediyorum ki , şuan tek istediğim kızımın sağlıkla dünyaya gelmesi onun varlığı bana güç olacak beni hayata bağlayacak buna canı gönülden inanıyorum
evlilik böyle bir şey mi yani tüm bunlara susmak mı gerekiyor kabullenmek mi gerekiyor çok şükür eşimden yana bir sıkıntım yok ama ailesini gördükçe kendimi çok sorguluyorum “ ben niye evlendim neden ailemi ta başka şehirde bıraktım da geldim “ diye cidden evlenmeden önceki yaşamımı çok özlüyorum hep böyle mi devam edecek bilmiyorum boşuna dememişler bekarlık sultanlık diye , bunları içime atmaktan çok doldum paylaşmak istedim
Ayy evet yaa lohusa haliyle kaynana hiç çekilmiyo vallaDaha kendi yasam alaniniz olmadan hamile kalmak niye desek kiziyorlar. Kayinvalide sizi sevmek zorunda degil. Sadece saygili olmak zorunda. Ama benim gödügüm böyle baskasinin evine gelin gidenler sizin gördügünüz muameleyi görüyor. Insallah bebek gelinceye kadar kendi evinize de gecersiniz yoksa sizin caniniz daha cok aciyacak lohusalikta..hic beklentiye girmeyin.
Ay sevindim sizin adınıza inşallah bizim kızımız da bereketi ile gelecek bakalım bi yola girdik rabbim inşallah devamını getirir tapu işlemlerimiz kaldı gün bekliyoruzCanım bende o yollardan geçtim . Kayınvalide yanına gelin geldim . Baya bi sıkıntı yaşadım o hamile halimle boy boy bılaşık yıkadım ,görümcem yemeğe gelirdi yer kenara çekilirdi akşama kadar ayaktaydım . Yorgunluktan hamileliğimi unuturdum çok ağladığımı bilirdim . Ama evimi alıp işi hızlandırdım . Çocuk doğdu şanslı geldihemen evimi ayırdım şükür
Eşiniz ev konusunda nasıl elinden geleni yapıyor ? Hem kayınvalidenizden hem de babanızdan yüklü miktarda borç almak/ borç almayı planlamak; yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmek olmuyor.Çok haklısınız bu ev işini kabul etmem en başından hataydı ama çok şükür eşim sözünde durmak için elinden geleni yapıyor yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik öyle diyim , hem benim babamdan hem kvden borç alacağız düşünün benim kv öyle uyanık ki “ bana borcunuzu ödeyene kadar tapuya yazın beni “ diyor “ benim babam bu cümleyi kurmuyor sen nasıl kuruyorsun “ dedim o çıkışıma bi şaşırdıartık böyle olmak gerekiyor gelinleri delirtip delirtip gelinlerden dert yanıyorlar sonra