Yok mu kadın akşam bebegimi getirmedi yanıma ben yan koltukta uyurken koynunda uyutuyor zorlasimi kalmışYahu konuşma yapılacak ne var? Çocuk sizin, gidin alın koyun yanınıza. Gece de kalkıp emzirin. Zorla elinizden alıp mama verecek hali yok ya.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yok mu kadın akşam bebegimi getirmedi yanıma ben yan koltukta uyurken koynunda uyutuyor zorlasimi kalmışYahu konuşma yapılacak ne var? Çocuk sizin, gidin alın koyun yanınıza. Gece de kalkıp emzirin. Zorla elinizden alıp mama verecek hali yok ya.
Vazgeçtim şu an kayınvalideye hak verdim, leş gibi sigara kokup bi de el kadar yavruyu kucağınıza almayın zaten.Boş boş evin içinde geziyorum bol bol s*gara içiyorum yanına gidiyorum çocuğun ana kucağında oluyor uyuyor yüzü bana donukken birden çeviriyor ki kayınvalidemin annesi yaşıyor ve hasta duymuyor ama çocuğun yüzünü ona çeviriyor
Getirmedi ne demek ya gidip alın diyorum kilitli mi tutuyor çocuğu? Aynı evde değil misiniz siz? Siz istediğinizde alamıyorsunuz da onnasıl alabiliyor? İşinize geliyor desenize açık açık.Yok mu kadın akşam bebegimi getirmedi yanıma ben yan koltukta uyurken koynunda uyutuyor zorlasimi kalmış
Kayınvalidem de sigara kullanıyor üstüne ben o kokuyla çocuğumun yanına gitmiyorum sırf onun için sigara içerken ayrı Bir kıyafet giyiyorumVazgeçtim şu an kayınvalideye hak verdim, leş gibi sigara kokup bi de el kadar yavruyu kucağınıza almayın zaten.
Evlere şenliksiniz vallahi. Nerde şu anda bebek?Kayınvalidem de sigara kullanıyor üstüne ben o kokuyla çocuğumun yanına gitmiyorum sırf onun için sigara içerken ayrı Bir kıyafet giyiyorum
Senin derdin ne ki işsizlikten bana mı sardin kapıyınin dili bozuk kapı kendilinden açılıyor diye kapıyı bile kitliyor hadi buna ne diycen isims gelse burda niye fikir almaya çalışıyim hasta mısın sen umarım aynı şeyleri sende yaşarsınGetirmedi ne demek ya gidip alın diyorum kilitli mi tutuyor çocuğu? Aynı evde değil misiniz siz? Siz istediğinizde alamıyorsunuz da onnasıl alabiliyor? İşinize geliyor desenize açık açık.
Çok işsizim şu an. Bir daha doğurmayı düşünmüyorum sağol. Altını falan değiştiriyor musun bari onu da mı kv yapıyor?Senin derdin ne ki işsizlikten bana mı sardin kapıyınin dili bozuk kapı kendilinden açılıyor diye kapıyı bile kitliyor hadi buna ne diycen isims gelse burda niye fikir almaya çalışıyim hasta mısın sen umarım aynı şeyleri sende yaşarsın
Hamileyken de mi içtiniz?Kayınvalidem de sigara kullanıyor üstüne ben o kokuyla çocuğumun yanına gitmiyorum sırf onun için sigara içerken ayrı Bir kıyafet giyiyorum
Ne yapman lazım,? Hemen gidip o çocuğun annesi olduğunu ve ondan izinsiz bir daha dokunmamasini söyleyeceksinKizlar günaydın burda birçok kişinin durumunu okudum bebeği doğduktan sonra kayınvalidesinin yaklaşımı filan ama bizde şöyle bir sorun var ben sezaryan ameliyat oldum bebeğim dünyaya geldi üç gün nerdeyse hiç gözümü açamadım sonrasında kendime gelmeye başladım sağolsun kaynanam her konuda bana destek oldu ve oluyor hakkını ödeyemem ki onun yanında kalıyoruz ama doğum yaptım yapalı bebeğimi bana vermiyor yanında uyutuyor emzirsem alıp gazını çıkarıyor sabah benden alıp geceye kadar o bakıyor hazır mama veriyor verme desemde çocuğum sadece gece 3 den sabah 11 yada 10 kadar bende duruyor 8 günlük bebeğimi nereye gitse ev içinde yanında taşıyor mutfağa yatağına salona. Sırf bana vermemek için dinlen diyor ama ben iyim dedikçe anlamıyor ne yapmam lazım acil cevap verin lütfen.
Şunu ekleyeyim yazdıklarım yenidoğan dönemi için geçerli değil, o dönem tamamen anneye ait kimse annesi yerine kendini koyamaz bebek anne yanında olur ondan mahrum bırakılamaz bu konuda taviz vermeyin karşınıza kimi almanız gerekiyorsa alınAynı yollardan çoğumuz geçti, sorsan bizim rahatımız için uğraşıyorlar ama farkında olmadan bizi evladımızdan ayırıyorlar. Lohusa piskolojisi zaten çok hassas bir dönem, istiyorsun ki herkes gitsede ben tek başıma kalsam altını degissem karnını doyursam falan, ama olmuyor, söylesende çoğu şey değişmiyor tekrar yapiyorlar ve bu böyle bir süre gidiyor. Fakat birgün çok yakın arkadaşım dedi ki ilk çocukta bende ayniydim çok zoruma gidiyordu resmen kıskanıyordum gibi uzun birseyler anlattı ve ikinci çocukta öyle olmadı aksine istiyordum ki alsın baksinlar işlerimi halledeyim kendime zaman ayırayim, dışarı işlerimi rahat halledebileyim bir sıcak kahve içeyim dedi. İnan gün gelecek sende nefes almak isteyeceksin dedi, şuan ne kayınvalidem eskisi gibi davraniyir nede ben eskisi gibiyim, bazen kendim gönderiyorum işlerimi yapıyorum, duşumu alıp arkadaslarimla görüşüyorum, market işim varsa onu hallediyorum. Çocuğum sıkılıyor ben sürekli parka goturemiyorum amcası babannesi götürüyor iyide bakıyorlar çocuğum adına mutlu oluyorum geldiğinde enerjisini atmış oluyor. Bir konu daha var aynı arkadaşım birgün kızım arkadaslari ile konuşurken dinledim herkes babannesiyle anılarından bahsederken kızım anlatacak bişey bulamadi ve içim buruk oldu dedi, o gün bugün oğlumu çok seven babannesi amcası dayıları annanesi dedesi varken yaşasın istedim, fotoğrafları olsun videolar çekiyorum sevgiyle büyüsün istiyorum. Yanlış anlaşılmasın oğlumu bırakmam maksimum 3 saat onun haricinde gözümün önünde tutarım ihtiyaci olduğu zaman orada olurum anilarina eşlik ederim. Oğlumun bakımları bana ait annesi benim bunuda söyledim zaten annelik görevi benim sevmek oynamak sizin karistirmayin diye.
Buna nasıl izin veriyorsunuz, doğruca mutfağa gidin mamayı yok edin. Öyle şey mi olur ya, bağlanma konusunda ciddi sıkıntı oluşur ilerde. Uyu diye kafaya göre mama vermek nedir? Kayınvaliden gerçekten iyi niyetle yaptığını düşünüyor olabilir ama bu kadar pasif kalmayın lütfen. Bebek sizin karnınızdan çıktı sizin kokunuza ihtiyacı var.Kafasına göre
İmkanınız yoktu madem neden çocuk ?Amin inşallah ben yerinde olsam evi ayırım inan imkanım olsa hemen kacacam o kadar daralti ve sadece bunu 8 günde yaptı
Hemen çık git o evden. KabusKizlar günaydın burda birçok kişinin durumunu okudum bebeği doğduktan sonra kayınvalidesinin yaklaşımı filan ama bizde şöyle bir sorun var ben sezaryan ameliyat oldum bebeğim dünyaya geldi üç gün nerdeyse hiç gözümü açamadım sonrasında kendime gelmeye başladım sağolsun kaynanam her konuda bana destek oldu ve oluyor hakkını ödeyemem ki onun yanında kalıyoruz ama doğum yaptım yapalı bebeğimi bana vermiyor yanında uyutuyor emzirsem alıp gazını çıkarıyor sabah benden alıp geceye kadar o bakıyor hazır mama veriyor verme desemde çocuğum sadece gece 3 den sabah 11 yada 10 kadar bende duruyor 8 günlük bebeğimi nereye gitse ev içinde yanında taşıyor mutfağa yatağına salona. Sırf bana vermemek için dinlen diyor ama ben iyim dedikçe anlamıyor ne yapmam lazım acil cevap verin lütfen.
Valla başlarım onun özlemine. Çocuğun anne kokusuna ihtiyacı var onun kokuşmuşluğuna değil (lohusayım)Bence bu durumu kendinize dert edinmeyin, eğer sizi bu kadar düşünerek hareket ediyorsa art niyetsiz olabilir. Bir de bir kitapta şöyle okumuştum; kadınlar kendi çocuklarını büyütüp araya zaman girdiğinde bebek büyütme özlemi duyarlarmış. Belki de şuanda hem torun hem bebek büyütme özlemini gideriyor olabilir. Kendisiyle bir kahve yapıp karşılıklı konuşmak isteyin :) Kalbini kırmadan anneliğin ne güzel olduğunu, bebek ondayken çocuğunuzu özlediğinizi ve onu da yormak istemediğinizi söyleyin. Ve eğer aynı evde yaşamıyorsanız kendini evine uğurlayın :)