Kayınvalidem bebeğime eşinin adını vermek istiyor

Gncnr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2024
13
4
23
Kızlar yeni evliyim birkaç ay oldu henüz. Hamile değilim ama kayınvalidem daha ortada olmayan çocuğuma kayınbabam ın adını vermek istiyor normalde aşırı sinirli tahammülsüz biriyim ama saygımı bozmamak için lafı olduğunda cevap vermiyorum ama artık aşırı doldum bu konuda sürekli eşimle kavga ediyorum annesine bişey demediği için ne yapmam gerekiyor nasıl ifade etmeliyim istemediğimi kırmadan?

Kızlar yeni evliyim birkaç ay oldu henüz. Hamile değilim ama kayınvalidem daha ortada olmayan çocuğuma kayınbabam ın adını vermek istiyor normalde aşırı sinirli tahammülsüz biriyim ama saygımı bozmamak için lafı olduğunda cevap vermiyorum ama artık aşırı doldum bu konuda sürekli eşimle kavga ediyorum annesine bişey demediği için ne yapmam gerekiyor nasıl ifade etmeliyim istemediğimi kırmadan?
Direkt söyleyeceksiniz. Kayınvalidenize: "Bir çocuğumuz olursa ismini eşimle beraber seçeriz. Ayrıca vefat eden bir insanın isminin yenidoğan bebeğe verilmesini de uygun bulmuyorum. Allah rahmet eylesin kayınpederime vb" diyebilirsiniz.

Direkt söyleyeceksiniz. Kayınvalidenize: "Bir çocuğumuz olursa ismini eşimle beraber seçeriz. Ayrıca vefat eden bir insanın isminin yenidoğan bebeğe verilmesini de uygun bulmuyorum. Allah rahmet eylesin kayınpederime vb" diyebilirsiniz.
Kayınbabam hayatta ve dünya iyisi birisi ama kayınvalidem her konuda söz geçirmek isteyip bide bunu herkese göstermek isteyen birisi bakın gelin oğlum istediğimi yaptı şeklinde. Olabildiğince taviz vermedim bu huyunu bildiğim için her konuda da yani ama çocuk muhabbeti etmeye başlandıktan sonra fırsatı oldukça eşinin adını koymamız istediğini söylüyor artık psikolojik olarak yıprandım çocuk yapmak benim için kabus haline geldi herşeye alınıp küsen birisi ne yapacağımı şaşırdım

Daha hamile bile değilsin yorma be kendini hamile kalınca adını bulduk dersin geçersin, 9 ay taşıyan sensin tabi senin istediğin olacak
Bende artık işin içinden çıkamayıp bunu düşünür oldum hamile değilim daha olunca düşünürüm diyorum çünkü bu şekilde sadece kendimi yıpratıyorum

Siz deyin. Yol yapiyor kadin siz sustukca dahada simaracak kabullendiler diye. Asla ben cocuguma kendi sevdigimiz bir isim koyacagim. Saka yapiyorsun diye ciddiye almamistim ama artik soyleme zamanimiz geldi sanirim gibi bi sey diyebilirsin.

Bende artık işin içinden çıkamayıp bunu düşünür oldum hamile değilim daha olunca düşünürüm diyorum çünkü bu şekilde sadece kendimi yıpratıyorum
Rahat ol şimdiden he geç hamile kalınca çocuğun ismini hazır et yeter🥳

Esi hayat da mi? Benim kayinpederim kendisi verilmesini istememisti. "Herkes kendi adı ile yasasin" dedi. Istemiyorsaniz bunu bastan net belirtin. Esiniz ama hic birsey söylemiyorsa onun da muhtemelen gönlü o yönde. Asıl o zaman sorun olur
Kayınbabam hiç bu konuda laf etmedi bugüne kadar ama kayınvalidem diyor eşimde zamanında annesi çok hastalık geçirdiği için şimdi bişey desem yine rahatsızlanacak ama sen rahat ol koymam onların dediklerini diyor ama işim rahat değil

Kayınbabam hayatta ve dünya iyisi birisi ama kayınvalidem her konuda söz geçirmek isteyip bide bunu herkese göstermek isteyen birisi bakın gelin oğlum istediğimi yaptı şeklinde. Olabildiğince taviz vermedim bu huyunu bildiğim için her konuda da yani ama çocuk muhabbeti etmeye başlandıktan sonra fırsatı oldukça eşinin adını koymamız istediğini söylüyor artık psikolojik olarak yıprandım çocuk yapmak benim için kabus haline geldi herşeye alınıp küsen birisi ne yapacağımı şaşırdım
O zaman rest çekmeniz çok daha kolay. Eşinizin babası var da sizin yok mu ? Kayınvalideniz eşinin adını devam ettirmek istiyorsa; kendi oğluna koysaymış eşinin adını.

H
Kayınbabam hiç bu konuda laf etmedi bugüne kadar ama kayınvalidem diyor eşimde zamanında annesi çok hastalık geçirdiği için şimdi bişey desem yine rahatsızlanacak ama sen rahat ol koymam onların dediklerini diyor ama işim rahat değil
Hayatta bu arada ona cevap vermeyi unuttum

Simdiden belli edin sonra siz baska isim koysanizda onlar istedikleri ismi soylerler.

Sizin dogurdugunuz cocuga kocasinin adini veremeyecek diye kirilmasin bir zahmet. Bence bu sizin en onemsiz sorununuz olacak cunku esiniz agzini bile acmadigi icin siz boyle kirilip uzuleceksiniz hala milleti kirmamak icin ugrasacaksiniz.

Ne şekilde söyleyebilirim peki cidden zorlanıyorum iyi geçinmek isteyen biriyim ama bu kırmızı çizgim kesinlikle istemediğim bişey normalde bebek isteyen ben artık gerekirse doğurmam demeye başladım bu durumda üzüyor beni hergece kabus görüyorum isimle alakalı sürekli kavga etmeye başladım eşim bana anlayışlı rahat ol koymam dediklerini istediğini koyarız diyor ama bilmiyorum rahatlatmıyor bu dedikleri tek istediğim kayınvalidem onun susturması ben bişey dediğimde beni kötü bilebilir ama oğluna kin tutmaz cevapta veremez ama eşim yapmıyor

X