• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalıdelerıne hala anne dıyemeyenler biz ne yapacağizzz

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende kara kara düşünüyorum bunu
sırf anne baba demek kolay olsun diye önceden teyze yada amca diye hitap etmedim
ama sevdiceğim hiç zorlanmaz sanmam inanılmaz canayakın bir insandır çünkü
haziranda nişanım var nişanlanmadan önce diyebilirim inşallah :))
ama laf olsun diye değil.. yürekten söylemeyi nasip etsin Allah :Saruboceq:

bu sorunla ılk nişanlandıgımda bende karsılasmıstım.. ne yapsam yapıyım ıcımden anne demek gelmıordu... dıyemeıyodum agzımdan cıkmıyodu.. teyzemler hadı soyle artık nolcak falan dıyolardı.. bır ıkı kez soyledım sonra cık olmuyo soyleyemıyom siz dıye hıtap edıyodum kadına... şimdi eşimin annesıyle benı ıstemeden once konustuguuzda teleonda falan annemmmm kızım falan dıyodu onun samımıyetı cok etkılemıstı benı o yuzden cok cabuk anne dedım... bence bıraz karsı tarafın tutumu etkılıyo sızı bu konuda...

Sadece bizlerde bitmiyor,kaynananında gelin yerine kızım demesi lazım öyle değilim???

bende ewlenmeden önce tanıyodum kaynamı hep siz bizli konuşurdum evlendik bi süre diyemedim çok zor geldi anne demek nedense

ewlendim 1 yıl oldu.topluyorum bütün cesaretimi koşuyorum yanına tam anne dicem çıkmıyor yaaa diyemiyorum azıma kilit vuruluyor o anda sanki :1no2:
kaç kere denedim 1-2 kez telefonda dediim ama nasıl kısık bir ses tonuyla benim gibi cırtlak biri böle sessiz sessiz kedi miyavlaması gibi anne diyor yaaaaaaa :mymeka:
aramızda çok iyi...kaçtım ben eşime.tam 5 ay aynı ewde yaşadım ailesiyle...şimdide ewlerimiz karşılıklı.her akşam çay içmeye giderim.güzel yemeklerini yerim.muhabbet ederim ordan burdan şurdan... ama hala anne diyemiyorum. baba diyemiyorum... ewlenmeden önce hem amca teyze diye diye... bide ismi münevver uzuuun uzuuun...kimsede ona sülalede sitede münevver demiyor minoş diyolrmış.neden anne baba diyemiyorum ben hala... utanıyorumda söylemeye hay allahım bu ne garip bir duygudur böyle çözemedim :a015:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende diyemiyorum ya.. Bana kızım falan dio hep ama ben ne anne ne de baba diyebiliyorum... Nasıl yapcam bilmiyorum..Bayağıda ayıp oluyor yani...

aynı sorun bendede var kızlar bende anne dıyemyrm 5yıldır tanıyrm anne demek çok tuhaf ve zor gelıyo kayınvalıdemde kızım demez bana zaten :)

Zor oluyor bir başkasının annesine anne babasına baba demek. Ben de çok zorlanmıştım. Bazıları anne demiyor da mesela kayınvalidesinin ismiyle beraber mesela "ayşe anne" "fatma anne" diyor. dile daha kolay geliyor ben de öyle desem dedim ama geç kaldım. :)

aynen bende demiyorum 2,5 sene oldu daha bi kere bile demedim nolcak bu halimiz bilmiyorum valla aslında kayınvalidem çok iyidir ama ne biliyim TRDCFVGHBJNMÖ

Son düzenleyen: Moderatör:
Kim anne den daha anne olabilir?? Benimde kayınvalidemle aram çok iyidir ama asla ve asla Annemden daha Anne kimse olamaz bana

Kim anne den daha anne olabilir?? Benimde kayınvalidemle aram çok iyidir ama asla ve asla Annemden daha Anne kimse olamaz bana
Sadece kendimi bağlayan yorumlar yaptım çünkü sadece kendimden söz ettim,bunu anlamak zor olmasa gerek!!! Ayrıca gönderme yapmak istesem sizin gibi direk sizi muhatap alarak konu$urdum..Sizi muhatap alarak konu$madığıma göre neden cevap hakkı hissettiniz? Ben sizin mesajınızdan alıntı yapıp onu da cevaplamadım?? Kimsenin annesiyle olan diyaloğuyla da ilgilenmedim size nasihatta vermedim!! Ben bir çok manevi özelliklerinden dolayı ba$tacı yapılması gereken anneleri ba$tacı yapmakla neden size rahatsızlık verdiğimide anlayamadım...

arkadaşlar ben de diyemeyenlerdenim ama buna sebep kayınvalidem.bir kere karşınızdakinin sıcaklığına yakınlığına ve samimiyetine göre ağzınızdan bu söylenmesi zor kelime çıkar.anne olamaz tabi ama yine de bu isme yakışır davranışlar görmek istersiniz.görmezseniz de demenin bir anlamu yok . bu bir saygısızlık değil.o biraz düşünsün bana niye hala anne demiyor diye.eksiği kendin de arasın..anne olup da anne gibi olmayanlar var maalesef.

angelbabby sana katılıorum.bizzat yaşayıp gördüm ve görüorum.ben annemle eskiden hiç anlaşamazdm.hep babamla yakın olmuşumdur.sonra işte araya bu olaylar girdi yani nişanım oldu 2 ay sonrada düğünüm olacak.başlarda derdmki nekadr şanslıyım annemle anlaşamıorum kayınvaldemle daha yakınım çok ii bir kayınvalidem var derdim.ama zamanla değişti herşey ve şuan çok i anlıorumki kayınvalide herzamn kayınvalide.herkesin annesi kendine.nekdrda kızımsn sn bnm gelinim değil deselerde maalesef yeri gelior oğullarını öyle bir kayırıolarki anında anlıosn yabancı olduğunu.ve şimdi çok ii anlıorum bnm annem bir tane.ve şuanda hiçbizamn olmadğmz kadr yakınız onu artık daha ii anlıorum eskiden konuşamadıklarımı şimdi konuşuorum şuanda gerçktn anne kızız.ve evlenincede anneme yakın oturcam evimizi tuttuk.eskidn derdimki uzak olcm ama şmdi bilerek yakın tuttum.ii ki annem var ve iiki bni yetiştirmş bu şekilde.üzgünm kızlar bu bir gerçek ve sadece kendi adıma konuşuorum kimse üzerine alınmasın ama lütfen unutmayın ve kendi annenizle kayınvaldienzi bir tutmayın yinede size kalmış bn baştan bunu yaptım ve pişmanım.samimiyetimle yazdm tüm bunları.

yaa uzun zamandır tanısıoruz..ama fatma teyze diyorum..:1closedeyes:arada bir ^anne^ demek isteyip desem de yine fatma teyze demeye dewam ediyorum ma içimden öle qeliyooor kaydirigubbakcemile4

Bende diyemiyordum...taaaaaki nikahimiz kiyilana kadar...sonra önce ismi ile hitap ediyordum, örnegin "Ayse Anne", "Fatma Anne" gibi...!

Simdi rahatlikla anne diyorum ve sadece baskalarinin yaninda gerektiginde ismini kullaniyorm...bazen komsular hangi annemden bahsettigimi anlayamiyor..! kaydirigubbakcemile5

Artık anne demeyeceğim,bu kadar kutsal bir sıfatı benim ağzımdan haketmediğine karar verdim.Benim annem bir tanebuyrunnnnnnnnn

Back