• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalıdelerıne hala anne dıyemeyenler biz ne yapacağizzz

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben diyorum demesine de hiç içimden gelerek demiyorum açıkcası.içimden gelmeden sölediğim için de baya baya bi tuhaf hissediyorum kendimi.onun için de sık sık dememeye mecbur kalınca demeye çalışıyorum.

ben hiç teyze demedim özellikle alşmam zor olur die hahah:))) hep siz diye konuşuodum hahaha:)))
ilk başta banada zor geldi şimdi yawaş yawaş alıştım diyorum:)))
ama dedikleri gibi baba demek nedense daha kolay oldu:))) aman bi yerden sonra öle bi alışıosun ki teyze amca der gibi oluo hahaha:)))

sanırım bu konuda ben de zorlanacağım..
çünkü amca teyze demiştim..gerçi dememeye çalıştım..
siz dedim, genel konuştum ki sonradan zorlanmayayım..

bir de arkadaşlar nişan ya da yüzük takıldıktan sonra mı demeye başladınız?

AAY kizlar ben naapicam.Simdi iki olay oldu.

1.Nisanlimin ablasinin dügünüde Damat "Nisanlimin annesine" :1closedeyes: Ismiyle hitap etti.Bende hemen firaldim. AAAahhh böyle mi hitap edilir annene. Anne diye hitap etmen lazim dedim ;((( Niye dediysem.Bana ne degil mi? .Herkese bana aferim dedi bana. Biz söyleyemedik filan dediler ;((((. Hemde öyle sesli demisim ki. Simdi ben demesem nasil olur ;=((((...
Hic icimden gelmiyor. Ben onlara hic bir sekilde hitap etmiyorum. Naber, nasilsin. Sen napiyorsun filan ;)))

2. Bir gün onlarda oturuyoruz. "Nisanlimin babasi" dediki.Bu kim? ve "Nisanlimin annesini" gösterdi. Bende: Ay bunu sende bilmiyorsan artik,cok ayip dedim...

Zaten annemde bana kiziyor o konuda bana.Yaaaa daha hayatimdakacdefa gördüm ki onu, anne diye sesleniim degil mi? BENIM ANNEME HAKSIZLIK etmis gibi hissediyorum kendimi. ;=((((

ben heralde teyze ve amca derim..
anne baba demem... sonucta benim kendi ailem var...
kendi oglu diyo ya onlara anne baba diye. o yeter zaten :lepi:
simdilik Gülo$ diyorum ama sadece msjlarda.. yaninda hicbisi diyemiyorum yaa :utangac:

bende demiyorum valla. 2 ay sonra düğünüm var diyeceğe de benzemiyorum :1closedeyes:

hatırlarsanız emrahın büyük yalan diye bi dizisi vardı. orda duyduğum bi laf vardı:
BAZI SIFATLAR HAKEDİLİR.

böyle işte...:1no2:

anne yada baba demek cokkk saçma bana dunya kadar hata yapmışş canımı yakmış bır kadına anne demek zorunda kalıyorum. onda azıcık annelık gudusu olsa Allahtan korkar canımı bu kadar yakmazdı. ben anne demedım hala da demıyorum zaten hala da bu konu yuzunden kavgalıyız yıllardır konuşmuyoruz. olurum de demem.

Ben daha demedim diyemiyorum zaten
Siz biz o kadarrrrr
onlar bana kızım demiyor ki

nasıl diyecem...yok diyemem...demem....sanki öss ye giriyorsunuzkaydirigubbakcemilenişanlınız veya eşiniz sizinkilere anne baba demezse içiniz kırılmaz mı:1closedeyes:ilk anda zorlanırsınız sonra kendiliğinden çok doğal birşey halinde çıkıverir ağzınızdan bu kadar:sm_confused:iki oğlum var eğerki gelinlerim bana anne demesin bende ölürüm "kızım"demem:oklava:hatta oğullarımada bana "anne" diyemeyenin annesine babasına sen dersen hakkımı helal etmem derim:mymeka:hıh!! gördünüz mü kayınvaldeler nasıl kaynana haline dönüşüyor...altı üstü bir anne baba demeyi bile bu kadar olay yaparsanız olacağı bu olur....sanki çok büyük bir olay yapıyorsunuz...karlı dağın tepelerinden,kar bağışlıyorsunuz:dilcikar:....zaten kızım yok bir kızın ağzından "anne"kelimesi duymak özlemim...buraya bakılırsa içten denmeyecek zaten bellide hiç değilse yalancıktan nezaket icabı der insan:delphin:ki anne derse ona içim ısınır benimseyebilirim....teyze veya siz biz denmesine ihtiyacım yok ....dışarda bunlar zaten deniliyor...oğlumun çıktığı,gezdiği kızlarda bana teyze,teyzeciğim diyor...eee ne farkı var o zaman o gezdiği kızlardan gelin olacak hanımın....:kahve:...hıh her koyun bacağından asılır....eğer bana böyle bir gelin düşerse birkaç yıl sonra...benim gelinim olacak taze'ninde "derdim var"bölümünde birkaç kaynana şikayet topiği olur heralde:jeyyar::dilcikar::roflol::roflol::roflol:

:Saruboceq:
Ben nişanlandıktan 1 ay sonra demeye başladım ve çok hoşlarına gitti,ama karşılıklı diyoruz o da benimkilere diyor,yoksa demezdim emin olun,ama herşey karşılıklı saygıdan geçer"demem,demeyeceğim"diyenlere ben şaşırıyorum doğrusu,çünkü aileyle de evleniyoruz bi bakıma,kendimizi saydırıp sevdirmezsek o evlilikten hayır gelmez diye düşünüyorum..Annemizin babamızın yeri kesinlikle apayrı,zaten onların yerine bi başkalarını koymamız imkansız..Anne-baba desek hiç birimizin ağzından birşey eksilmez,gösterdiğimiz saygını karşılığını biz ilerde kendi çocuklarımızdan görürüz,kısacası bu durum ilerde bizlerin lehine işler,daha çok gözlerine gireriz,kocalarımızın da çok hoşuna gider,benim gördüklerim bunlar şimdilik.....Ama noolur;bana saygı göstermezler,benim söylediklerimi hiçe sayarlar o zaman ağzımı bile açmam valla...

Allah'ım:Saruboceq::Saruboceq:senden bir tanede bana nasip etsin inşallahhhhhhhh:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:işte böyle açık yürekli olacak...yerim seni ben yerŞenizcokacimcoook...bu cadılardan da beni korusun.:Saruboceq:amiinn...hıh :dilcikar::kahve:

bende sözden sonra söyledim ama söz günü değil
daha sonra onlara gittiğimdekaydirigubbakcemile4
kayınvalidem sarıldı bana anne deyince cok duygulanmıstı:bbo:
bizimkide nasıl diyecem diyodu yüzyüze bi geldiler içindeki
birikimi döktü 10 saniyede bir annecim diyodusengözlerimebaksanab:lepi:

amaann bee..
sstt kaynanaa diye cagirin yeter...
kaydirigubbakcemile3

sevgılı ekrulum, sızın gıbı kayınvalıdem olsa derdım emın olun.. a.s. .bazen işi bu hale getırıyorlar ne yazık kıiii...bırı sıze kufur ederken annecım demek zor olur öyle degıl mı? yaşamadıysanız ben yaşadım..söylenmıyor.

normal sartlarda haklı olabılırsınız ama ıstısnalarda öyle degıl. ben ıyı aile terbıyesı aldıgım ıçın kayınvalımdemle kılıt gıbı kusum...aile terbıyem eksık olsaydı şuan bırbırımızı yiyor olacaktık ne yazık kı... sevgıler

:Saruboceq:

Allah'ım:Saruboceq::Saruboceq:senden bir tanede bana nasip etsin inşallahhhhhhhh:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:işte böyle açık yürekli olacak...yerim seni ben yerŞenizcokacimcoook...bu cadılardan da beni korusun.:Saruboceq:amiinn...hıh :dilcikar::kahve:

bunun cadılıkla alakası yok ki ablacım bende isterdim demeyi diyebilmeyi. gerçekten anne gibi görebilmeyi. neyse...

sevgılı ekrulum, sızın gıbı kayınvalıdem olsa derdım emın olun.. a.s. .bazen işi bu hale getırıyorlar ne yazık kıiii...bırı sıze kufur ederken annecım demek zor olur öyle degıl mı? yaşamadıysanız ben yaşadım..söylenmıyor.

normal sartlarda haklı olabılırsınız ama ıstısnalarda öyle degıl. ben ıyı aile terbıyesı aldıgım ıçın kayınvalımdemle kılıt gıbı kusum...aile terbıyem eksık olsaydı şuan bırbırımızı yiyor olacaktık ne yazık kı... sevgıler

bunun cadılıkla alakası yok ki ablacım bende isterdim demeyi diyebilmeyi. gerçekten anne gibi görebilmeyi. neyse...

kızlar inşallah kalbinizi kırmadım:uhm:ben işe biraz espiri katarak düşüncelerimi ifade etmek istedim...tabiiki insanın iyisi,kötüsü var doğal olarak kötü veya iyi kayınvaldeler yada aynı şekilde kötü veya iyi gelinler var:sm_confused:...ne kayınvaldeler gördüm Allah'ım sen koru dediğim,öte yandan ne gelinlerde gördüm Allah'ım evlatlarımıza ve bize hayırlısını nasip et,sen evimizi ocağımızı koru dediğim:Saruboceq:...ben gelinlerimi çok severim buna inanıyorum...ama yok uzak durayım,mesafe koyayım diyen bir soğuk nevale olursa,onun koyduğu mesafenin 10 katını ben koyarım,hemde tek kelime etmeden :1closedeyes:huyumu biliyorum...onun yüzünden oğlumla ilişkilerim uzaklaşacaksa veya olması muhtemel torunlarımı benden uzak tutacaksa ona nasıl muhabbet besleyebilirimki:sm_confused:tarafsız olun siz sevebilirmisiniz böyle birini...çok sıcakkanlı bir kadınımdır...ama kırıldıysamda tüm sevgimi içime gömer buz gibi dururum...üstelik ben öyle sağımla,solumla eş dostla oturup gelinimi çekiştirip içimi boşaltacak yapıda biride değilim(belki kızkardeşimle dertleşirim oda belki...yani)çokda açık sözlüyümdür ...hatası varsa onu düzeltmesi için önce teşvik ederim,baktım anlamıyor açıkca söylerim karnımdan konuşamam ben...şimdi bunda ne var:sm_confused:bu beni kötü bir kayınvaldemi yapar......ama birde yüreğime yerleşti ise dünya önüme geçse kılına dokundurtmam..oğlumu bile kırabilirim (onun yanında değil,kocasınla arasında bir müdahil olduğumu düşünmesin diye veya arkalanıp kocasınla halledebileceği bir konu iken olayı büyütmesin diye...başabaş olunca oğlumun canını okurum o ayrı mesele)böylesine benimsediğim ve sevdiğim gelinimin benden çekeceği tek sıkıntı şu olur..onu annesinden bile kıskanabilirim:utangac:sevdiklerime çok bağlıyım..eğer hep annesi,hep annesi şeklinde giderse bozulabilirim...adil olacak...olamadıysada akıllılık yapıp bana hissettirmeyecek:roflol:(gerçi benden kaçmaz ama,el elden üstündür kim bilir:roflol:)yoksa biraz kapris yapabilirim.....diyeceğim kayınvaldelerinizi tanımaya çalışın...belki gözünüzden kaçan bir hassas noktaları vardır...ne yapalım şekerler oğlumuzu alıyorsunuz,torunlarımızı doğuruyorsunuz...e azıcık katlanacaksınız bizde onların yanında promosyonlarız...ay ben bu promosyonu beğenmedim başka verin diyebiliyormusunuz..kaydirigubbakcemile2.öptüm hepinizikaydirigubbakcemile3işin başında olanlara hayırlı kayınvaldeler...kayınvalde sahibi olupta,üzüntü yaşayanların kayınvaldelerinin yüreklerine Allah'tan hoşgörü ve merhamet vermesini temenni ederimkaydirigubbakcemile3

ahhh keşke herşey böyle tatlı tatlı atışmalarla surse...ne guzel olurdu...Allah benın gönlume göre kayınvalıde vermedı inşaallah sıze öyle gelınler verır. bazen sız ne kadar ıyı nıyetlı olsanız da karşınıza öyle ınsanlar cıkar, öyle durumlara sokar kı sızı...nerden duştum ben bu hallere dıye cıgerınız yanar.

ben kendı adıma söyleyım, kayınvalıdem konusunda agzımı açıp sensın dememişimdır. ama o bana küfür ettı, aileme,babama , ölmüşlerıme bıle kufur ettı. sızı boşatmadan ölmeyecegım dıye and içti .daha ne dıyım artık bu saatten sonra. sadece eşim için üzülüyorum,çunku o anne sevgisi olmadan buyumuş,hep ıtılmış,hep aşşagılanmış. benım eşim öss de ılk 5'e girmiş bir adamdır, kayınvalıdeme sorsanız adam olamamış der. aman neyse böyle işte. Allahından bulur dılerım.

Ah ahh bu dert bendede var ne yazik ki :utangac:
Cok severim kaynanami oda sagolsun beni cok sever diger gelinlerinden ayirmaz. Nikahimiz oldu bizim ve ben hala anne diyemiyorum kadincagiza, oysa ki gözüme bakar hep söylim diye 4 seneyi gecti askimla beraberligimiz cit yok bende nasil yapcam bilmiyorum kendi anneme cok bagliyim babam vefat ettikten sonra dahada büyük bir bag olustu aramizda, acaba bununda bi etkisi olabilir mi diye cok sordum kendime.. Bakalim dügünden sonra insallah derim, icimden geliyor gelmiyor degil ama dilim söylemiyor nedense :uhm:

ahhh keşke herşey böyle tatlı tatlı atışmalarla surse...ne guzel olurdu...Allah benın gönlume göre kayınvalıde vermedı inşaallah sıze öyle gelınler verır. bazen sız ne kadar ıyı nıyetlı olsanız da karşınıza öyle ınsanlar cıkar, öyle durumlara sokar kı sızı...nerden duştum ben bu hallere dıye cıgerınız yanar.

ben kendı adıma söyleyım, kayınvalıdem konusunda agzımı açıp sensın dememişimdır. ama o bana küfür ettı, aileme,babama , ölmüşlerıme bıle kufur ettı. sızı boşatmadan ölmeyecegım dıye and içti .daha ne dıyım artık bu saatten sonra. sadece eşim için üzülüyorum,çunku o anne sevgisi olmadan buyumuş,hep ıtılmış,hep aşşagılanmış. benım eşim öss de ılk 5'e girmiş bir adamdır, kayınvalıdeme sorsanız adam olamamış der. aman neyse böyle işte. Allahından bulur dılerım.

:1shok::1shok:yok yavrum seninki kayanana sınırlarını hayli aşmış:1shok:her ne olursa olsun büyük lafıma tövbeler olsun:Saruboceq:ben asla gelinime böyle şeyler diyemem:1no2:ay yok aklımı yemem lazım,mümkündeğil diyemem-tatlicadiarzu-Allah yardımcın olsun:Saruboceq:
tabii eşininde...ne büyük utanç onun için...insan evladını düşünürde demez:kızgın:densizmiş o densiz...

üzülme canım
inan zamanla diyorsun
zamanla öyle bir anne diyorsun ki sen bile şaşırısın
sırf laf olsun diye diyoruz işte
anneliğini gördüğümüzden değil yani.

zararını görmüosanız,icabeten de olsa anne demeye çalışın kızlar.ben çektiklerime ragmen,annecim dedim de ne oldu,kaldı ki kendi anneme bie anne deip cimi eklemezken.
ne oldu,o annecim dediğim kadın,1 aylık yuvamı yıktı.oglunu paylaşamadı. o annecim bildiğim,beni banyoya kilitledi,elinde terlik kendi evimde üstüme yürüdü,kapıyı geç açtım diye.bana hakaret etti diye agladım diye beni evimden kovdu 1 aylıkken.balayında aramamış oglu onu diye, ya karın ya ben diyerek tercih meselesi yaptı kocama!
bir kerecik kızım demedi bana,adım hep BU oldu.
şimdi düşünüyorum da yaptıklarını,annecim kelimesini o kadınla asla kirletmicem,insan bile değil beni gözümde.ifade edilecek her kelimeye yazık olur degmez.
o yüzden kıymet görüosanız deyin anne kızlar.haakedene hakkının verin.ama sakın kendinizi de ezdirmeyin.

Back