Kayınvalidede anahtar sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizi anlıyorum bazı konularda haklı da buldum ama küslük olmadan o evden çıkmadan da konunuzun bir çözümü yok maalesef kızmaya devam edersiniz böyle. Desem ki size evlerini verdiler orası sizin yuvanız oldu anlarım ama maalesef kv kendi atını koşturuyor sizden çok. Evden çıkarsak da üzülürler diyorsunuz o zaman üzgünüm bi çözümü yok

Peki nasıl bi çözüm bekliyorsunuz bizden? Tek çözümü reddediyorsunuz.

+10000…

kesinlikle ben böyle kendi başına buyruk edeceklerini bilemedim bilsem kabul eder miydim bekarken kışın geliyolardı eşimde bir ay kalıyolardı sonrası yok evlendikten sonra böyle oldular tabi önlerinde hizmet eden var ve eşimi kıskanıyolar şuanda tamamen ipleri bana vermek istemiyolar sadece kışın bir ay dediler hele ilk senem biri gidiyor biri geliyor kimse bunlarda yeni evliler demedi kendi menfaatini düşündü odası eski sadece evlenirken yataklarını değiştirdiler. Kendi geliyor anahtarı da var planlar yapıyor milleti gönderiyor kızı mesela demiş ki kocamla istanbula gitmek istiyoruz ama ev yok orda kayınvalidem de eliflere gidin demiş o da eşim orda rahat edemiyor artık gelin de var ya demiş kayınvalidemde olur mu kızım orası senin de evin deyip herkesi poh pohlama derdi dolap desen eski püskü eşyalarla dolabı kapağı açsam yere düşüyor her şey evlenirken de hiçbir şeyi götürmeye atmayı kıyamadı kendi gelinken eşyaları ya antika tarzı şunu da al deyince morali bozuluyor zaten kendi evi çör çöp ne varsa dolu atmaya kıyamıyor bir ton gereksiz eşyala dolu o yüzden odasındakileri de götürmüyor yer yok diye atmaya da kıyamıyor geçen dedim aradım anne sen bu eşyalarını al götür benim yorganlarım var koyacak yerim yok istersen bodruma koyayım dedim yok orda küflenir bazanın altına koysan deedi yok anne dedim oaralarda dolu iyi ben geldikçe alırım falan dedi gönülsüz çünkü diyorum ya benim düzenimi kurmam evi sahiplenmem rahatsız ediyor

Evde kendilerine ait bir oda olmasini nasil kabul ettiniz? Yoksa fikriniz sorulmadi mi? O odayi onlar yokken kullanabiliyor musunuz?
Flört ederken söylemişler. Daha doğrusu "annem bişey istedi söyledi ama ne olduğunu sana şimdi söyleyemem" demiş kocası. Sıkıştırınca söylemiş annem kışın gelip 1 ay kalacak diye. Konu sahibi de ses etmemiş, üstüne ailesi evdeki yataklarını değiştirmişler daha sonra da anahtar istemişler. Bu aşamaya kadar kimse bir şeye itiraz etmemiş.
Bu koca için bana aşırı düşkün diyor konu sahibi. Annesinin her dediğini kabul etmiş yapmış, hatta bir kere yarım ağız gelmeyin etmeyin deyince annesi küsmüş, adam da çok üzülmüş. Düşkün evet ama konu sahibine değil, annesine.

kışın bir aya geleceklerini söyledi ayda bir gelip yan gelip yatacağını benim de herşeye koşturacağımı hizmet edeceğimi ve misafir kabul edeceğini biz yokkende geleceklerini söylemedi

Kayın ailenin evinde oturanı duydum da böyle odası olanı duymamıştım.
Bu düzeniniz baştan saçma.
Şile'deki evi yazlık, sizinkini kışlık kullanıyor olabilirler mi? 2 evde yaşıyor gibi davranıyorlar.

Eşinizle konuşun.
Odalarını bozma ihtimaliniz mümkün değilse evden çıkın.
Kirada oturun.
Maddi manevi durumlarınızı bilemem, kiralar uçtu falan ama makul de olsa kira veremeyecek insan da evlenmesin bir zahmet.
Huzurunuz özgürlüğünüze bağlı.

kışın bir aya geleceklerini söyledi ayda bir gelip yan gelip yatacağını benim de herşeye koşturacağımı hizmet edeceğimi ve misafir kabul edeceğini biz yokkende geleceklerini söylemedi

Siz ne bekliyordunuz ki? Özellikle söylemesi mi lazımdı anlamanız için? Kadın kendi evine geliyor misafir de kabul eder yan gelir yatar da.

Siz ne bekliyordunuz ki? Özellikle söylemesi mi lazımdı anlamanız için? Kadın kendi evine geliyor misafir de kabul eder yan gelir yatar da.
Yok artık daha neler… kız nerden bilsin böyle görgüsüz olduklarını. Evimizde oturun, bir odası bize kalsın arasıra geliriz demek bu değil ki. Ev hibe ettiler diye canlarını alacak halleri yok, oğlana ev vermek gençleri pişman etmeyi gerektirmiyor. Konu sahibi hemen o evden çıkmalısın. ya da eşine söyle bunların ayağını kestin kestin, kesmedin ben kışa çıkıyorum de

Son düzenleme:
Mesele anahtar değil ki canısı benim de yedek anahtarin biri kayınvalidemde ama bizzat ben verdim aramız berbat ama daha bir kez evime izinsiz girmemiştir giremez de.Sizin kendiniz kurduğunuz ev olmadiğı icin kendi evim mantığında rahatla girip çıkabiliyor neden o eve gitmeyi kabul ettiniz ki dagdan gelmis bagdakini kovuyor konumuna bile bile düştün ?

Kış aylarında 1 ay kalacaklarını söylediğinde itiraz etmemişsiniz, o da bunu kabul eden diğerlerini de kabul eder demiş, zira kayınvalideniz ve eşinizin bakış açısına göre yazıyorum, siz onlara gelin gittiniz, kayınvalide geline hizmet etmez gelin kayınvalideye hizmet eder, 1 ay kalınmasına ses etmeyen sıkıldım bunaldım özledim diye gelinen 3-5 günlük misafirliklere niye ses etsine ev bizim anahtar da var evde oturan da oğlum, ben kalmayacağım da kim kalacak diye düşünüyor, eşiniz de bu düşünceyi destekliyor.

Üstelik kayınvalideniz anne babamı da alır gelir kalırım demiş ona da bir şey dememişsiniz.

Baştan sınır çizmemekle hata etmişsiniz, kışın 1 ay kalacaklar dediğinde olmaz öyle şey, ben kendi annemi dahi hastalık olmadıktan sonra evimde 1 ay ağırlayamam kimseye hizmet edemem diyecektiniz eskiden eşinizin ailesiyle iyi anlaşıyormuşsunuz o yüzden bazı şeylere itiraz etmemiş sessiz kalmışsınız bence.

Dediğim gibi erkekler daha flört ederken bazı istekleri ortaya atar çekilir, size teferruatlı o da olacak bu da olacak demezler, erkeklerin ipucu verdiği şeylerden çıkarım yapıp net tavır koyması gereken kadınlardır.

O küser bu üzülür diye tavrınızda net olmazsanız bir dahaki kışa kayınvalideniz anne babasını da alır gelir yaza kadar da kimse onları evinizden çıkaramaz.

O evde yatak degistirilip kayinaile odasi duzulurken 'Ne oluyor yani, hani ev bizimdi, ne odasi?' diye tepki gostermeyeni bu saatten sonra kimse ciddiye almaz. Boyle gider.

Kadın kesinlikle çekilmez.
Ama parayı veren düdüğü çalar.
Ya bütçenize uygun ev bulun, eve çıkın. Kadın kendi evine girsin çıksın gönlünce.
Ya da 'aylik on bin masraftan bizi azad ediyor,varsın girsin,çay börek yapayım' diyin,kabullenin.
Madem "Karakter olarakta bir yanlış gördüm mü kendi anneme babama bile hayır diye bilen bi insanım" diyorsun o zaman elin evinde bedava yaşanan da yanlış. Sen olmasan kadına aylık belki on bin lira gelir olacaktı, belki o parayı kocasıyla lokantalarda , gezmelerde yiyecekti. İnsanları hem zarara sokup hem onların evinde yaşayıp hem de onların ev sahibi gibi davranmasını eleştirmen saçma.
Ev onların evi. Şükret komple tasinmamislar.
Beğenmiyorsan da çik kendi evine, sorun çözülsün.
Bu kadar basit aslında. Ama siz hem pastam dursun hem karnım doysun istiyorsanız,bilemeyecegim.
Ayrıca noktalama işareti diye bir şey var. Virgül var, tırnak çizgisi var, paragraf var. Arasıra kullansanız bir zararını gormezsiniz

Siz ayni konuyu daha oncede mi acmistiniz cunku hatirliyorum ben. Orada da mesele ayniydi yorumlar ayniydi siz yorumlardan ders cikarmicaksaniz okuyup gececekseniz niye konu aciyorsunuz ki?

Okurken ben bile mutsuz oldumm.. bu kadar kopamayacaklarsa çocuklarını evlendirmeseler keşke. Ev onlara ait olabilir ama şuan siz cekirdek aile olarak yaşıyorsunuz oda yapmaları anahtar almaları aşırı saçma kaldı ki siz yeni evlisiniz çalışıyorsunuz sürekli dip dibe değilsiniz. Valla bizde eşimin ailesine ait bı evde oturuyoruz anahtarimızı almak için çok direndiler hatta ben anneme gidince eşimden almışlar ben dönünce geri aldım anahtari..

Daha şimdiden bize bakarsın falan olaylarına girmeleri de tuhaf Dünya hali onlar iyiyse sizlerde merhametliyseniz zaten vicdanınız elvermez illaki göz kulak olursunuz.

Yemek olayı içinde ayağının kesilecegini sanmıyorum kılıfına uydurup devam eder müdahale etmeyi seven tiplere çoğu taktik işlemez

Evde kızının da hakkı var. Sizin özelliğiniz ne ki evi bir tek sizin hizmetinize sunacak.

Evi bize verdiler demeyin çünkü ilk başta kendilerine oda yaparken öyle olmadığını görmüşsünüz.

Ev bu, durum bu, beğenmiyorsanız başka eve çıkacaksınız.

E çıkmalı zaten o konuda hepimiz hemfikiriz. Canlarını almak ne alaka? Kayınvalidenin şahsını hiç görmesem bile biri bana gelip dese kayınvalidem diyor ki evimde oturun bir odası bize kalsın ara sıra geliriz bunların başına geleceğini anlar bak bunlar bunlar olur diye ikaz ederim. Evimizde oturun bir odası bize kalsın ara sıra geliriz demek tam da bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…