• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidecigim Tektasimi Takmak Istemis! :)

Son iki yorumcuya:

Kendisini ben tanidigim icin, maddiyata bakis acisini bildigim icin ve en önemlisi 2.5 senedir ne kadar sömürüldügümüzü bildigim icin ne yazdigimdan eminim... Ki malesef bir kac cümle ile bir kisinin kisiligi anlatilamiyor. Belki burda "nisanlim beni annesine ezdirdi" gibi bir cirkinlik yasasaydim bu sekilde yorumlar okumayacaktim. Ama cok acik yüreklilikle ve vicdanim rahat sekilde yaziyorum, nasil maddiyat icin etrafini kiran döken bir insan oldugunu yasayarak sahsen gördüm. Belki sizler anne oldugunuz icin empati yaptiniz, bilemiyorum. Ama herkes bir kefeye konmamali!
Yüzük konusunda ise ufak bir aciklik getirmeliyim: Kendisinin bir kez bile taki takmis oldugunu görmedim, kuyumcunun cok yakin arkadasi oldugunu da yazmamisim sanirim konularda, ve kendisini tanidigim kadari ile o yüzügü satmak icin istediginden cok eminim. Burda baska örnekler de verip cirkin durumlari yazmak istemiyorum ama en azindan su kadarini söyleyeyim. 2.5 sene icinde nisandan önce ve sonrasi olmak üzere bir kez ama bir kez evinde yemek dahi yenmedi kayinvalide hanimin. Ziyaret günlerinde ise "ben misafir icin para harcayamam, gelirken yemek istediklerinizi getirin" seklinde son cümlesini tamamlayan birisi ayrica. Hem bunlarin hepsini bir kenara birakalim, bir kisiye evlenme teklifi icin alinmis özelligi olan bir yüzügü kendisinin istemesi kadar büyük bir saygisizlik olamaz diye düsünüyordum ki; hayir bundan büyük bir saygisizlik daha varmis, o da "aaa ben olsam hediye ederdim" seklindeki bakis acisiymis. Eger derdi yüzük olsaydi, emin olun Nisanlim o gün o kuyumcu da bana aldigindan daha pahalisini alirdi ona ki maddi ve manevi anlamda ona istedigi herseyi vermistir kendisi.
Evlatlar annelerine yada ailelerine maddi yardimda bulunurlar mi? Evet bulunurlar! Haklarini ödemis olurlar mi? "Allah misin? Sanane!" derler adama. Ailesine bakmaya mecbur mudur insanlar? Herkesin kendi bakis acisi.

Yazinin normasi:
-Cimri insanlar tiksinctir. Özellikle ihtiyaci olmadigi halde cimrilik yapan insanlar tiksinctir.
-Kiskanc insanlar zavallilardir.
-At gözlügü ile gezen insanlar ise bakis acilari olmadigindan farkli düsüncelere saygi gösteremezler.
-Ben diyorum köprü agzi,... Konu neydi burda, nereye kaydirmak istenildi.

konu bi yere kaydırılmaya falan çalışılmıyo. yazınızda hoş bulmadığımız kısımları yazdık. çok büyük bi eleştiri bile yok ortada.. olumsuz yorum duymak istemiyorum yazsaydınız ya konunun başına. olumlu yorum yapanlara sevgilerinizi saçarken, ufak bi eleştiriye bu kadar hazmedememezlik neden? anne değilim ben, evli bile değilim buarada...

Bir ömür " Siz" diye hitap etmenizi, uzaktan bir ahbap ile konuşuyormuşçasına yüzeysel konuşmanızı tavsiye ederim şiddetle...
Saygılı ama hep serin ve gerektiği kadar konuşmak her türlü kaba konuşmayı, seviyesiz soruları önlüyor genelde.
Mutlulukla tamamına erdirsin Rabbim inşallah...

Evet böyle bir durumda mesafenin önemine bende gercekten inaniyorum sizin gibi. Diger yorumlardada gözüktügü gibi bir cok yorumcu arkadasta mesafenin önemine deginmisler. Simdiye kadar ki maddiyat isteginden dolayi yaptigi kabaliklara karsi kesinlikle karsilik vermedim ve saygisizlik yapmadim. Umarim böyle bir durum ile de karsilasmayiz. Ama ne de olsa tatsizlik can slklyor.
Nazik ve güzel yorumunuz icin tesekürlerimi yolluyorum... :)
Sevgiler...

Sizi bu kadar ezdirmeyen ve arkanızda olan bir adama bence bu fedakarlığı yapın derim ben :)

ben konuyu okur okumaz aramanız gerektiğini ama bu aramayı nişanlınızın yanında yapmanız gerektiğini düşündüm kesinlikle nişanlınızı kırmayın derim çünkü o sizi kırmamak ezdirmemek için bu kadar uğraşmışken bu isteğini geri çevirmemelisiniz sakın ama sakın yalnızken aramayın konuşmaları ve cevapları nişanlınızın duymasını sağlayın ki sonra bu konuşma aleyhinize çevrilmesin..yüzük vs. konularına değinmek istemiyorum her kayınvalide de olduğu gibi kıskançlık krizlerine girilmiş bunları da siz takmayın nasıl olsa nişanlınız en güzel şekilde hallediyor ömür boyu mutlu olmanız dileğiyle...

Nazik cümleniz ve yorumunuz icin tesekür ediyorum... :)
Sevgilerimle...

Öyle ama :)

Ne erkekler görüyoruz bu forumda nasıl ezdiriyorlar eşlerini. Ki nişanlınız nasıl güzel davranmış, ezdirmemiş. Daha ne :) Valla birtane de ben istiyorum bu modelden :9: Hem nişanlınız için yapın canım. Boşverin kendi kendine fotosentez yapa yapa yaşasın kadın sizin huzurunuz bozulmasın sonuçta :34: Tek derdiniz böyle küçük şeyler olsun :16:

bence kesinlikle nişanlınızın hatırı için bile olsa aramalısınız ama bu arama mutlaka onun yanında ve konuşmaları onun duyabileceği şekilde olmalı. bende nişanlıyım Allah razı olsun hiçbir kötülüğünü görmedim kayınvalidemin ama bunları yaşamış olsam benimde tavrım aynı olurdu galiba

Arkadaslar, saygi cercevesi icinde yorum yazan herkese tesekür ediyorum...

["Kadinlar Kulubu Hakaret Ekibi" diye cahil bir kadin toplulugu varmis buralarda, her topicte bir ego tatminligi yaparlarmis (saka degil, böyle bir durum okumustum konulardan birinde); onlarla da tanismis olduk bugün, ben yeni üye oldugum icin bugüneymis tanisma... :)

Merhabalar arkadaslar...

Konumu bir kac örnek vererek yorumlariniza sunuyorum...
2.5 yillik bir beraberligim var, 6 aydir nisanliyiz. Hem rüya gibi cok güzel günlerimiz oldu nisanlimda, hem de her iliskide oldugu gibi tartismali günlerimiz. Iliskimizin 2. ayinda nisanlim beni ve annesini tanismamiz icin yemege cikardi. Nisanlimin annesi bana inanilmaz bir yakinlik göstererek sürekli sorularina tatli diliyle cevaplar almaya calisiyordu. :)
Tüm soy kütügümü sorup sorusturduktan sonra ici rahat etmis olucak ki, iliskimiz süresince bizi üzecek cok cok büyük bir sorun cikarmadi ta ki biz nisanlanana kadar. Ama sorun su ki arkadaslar, Nisanlimin annesi hayatimda gördügüm en egoist insanlardan biri. 2.5 sene icerisinde yeterince maddi anlamda kullanildik, sömürüldük. Biz nisanlandiktan sonra ise tavirlari iyice cirkinlesti.
Evlenme teklifi icin Nisanlim bana tektas almak istemis ve annesini de yanina alarak kuyumcuya gitmisler. Kayinvalie bir yüzük begenmis, onu almislar. Beklemedigim bir dönemde hos bir sekilde evlenme teklifimi ve yüzügümü aldim. :) Nisanlimin böyle düsünmüs olmasi büyük incelikti, tabi ki cok mutlu oldum. Ama yüzük tam emekli - yasi kemale ermis - yasli bayanlar icin bir yüzüktü. :) Annesinin zevki oldugu anlasiliyordu. Nisanlimi kirmadan ona anlatmaya calistim yüzügün zevkime pek hitap etmedigini, anlayis gösterdi, alinan yüzügün hatira kalmasi gerektigini ama yenisini alabilecegimizi söyledi. :) Yeni bir tektas aldik. Buraya kadar hersey tamam, ta ki kayinvalide bunu duyana kadar. :) Nisanlima; ilk alinan yüzügü kendine vermesini, kendinin takmak istedigini söylemis. :) Bunu duydugumda nasil sok oldugumu varin siz düsünün. :) Nisanlim sagolsun hic bir sekilde agzina almadi, beni kiracak sekilde bir davranista bulunmadi yada yüzügün konusunu birdaha acmadi. Annesine de benim ikisini birden taktigimi söylemis. [Laf aramizda, oh iyi etmis... ] :)
Biz nisanmadan önce Nisanlim annesine her ay farkli miktarlarda maddi yardimda bulunurdu, biz nisanlandiktan sonra ise hesabina koymaya basladi birikimini, dügünümüz icin biriktirme asamasindayiz cünkü. Nisanlandigimiz dönemden beri kayinvalide maddi birseyler koparamadigi icin günden güne hircinlasmaya, kibarligini kaybetmeye basladi. Igneli ve imali sözler gibi... :)
Bundan bir süre önce, bir bayramda Nisanlimin ailesinin toplanacagi bir gün Nisanlimla aramizda bir tartisma gecti. O gün aslinda bende onunla gidecektim ve ailesinden tanismadigim kisilerle de tanismis olucaktim. Ama tartismamizdan dolayi bana moralinin cok bozuk oldugunu ve gitmek istemedigini söyledi. Bir kac kez israrda bulundum, bizim aramizdaki konuyu ailesine bu sekilde yansitmamamiz gerektigini, ben gitmesem bile kendisinin muhakkak gitmesi gerektigini söyledim ama Nisanlim daha cok sinirlendi ve gitmedi. Sadece telefon acip isten izin alamadigini, calismasi gerektigini, gelemeyecegimizi söyledi. Ama Kayinvalide durumdan süphelenmis olacak ki, hemen yalniz kaldigi bir anda hem beni hem Nisanlimi cep telefonlarimizdan aradi ve kabaliklarina, imalarina, azarlarina o gün de devam etti. Aradan iki gün sonra ise beni aradi ve tüm 2.5 senenin patlamasini o telefon görüsmesinde yapti, icindeki herseyi kustu. Benim ogluyla olamayacagimi, birbirimize uygun olmadigimizi, bu iliskinin sonunun simsiyah oldugunu,... Ve buna benzer bircok sey... Sadece dinledim ve kapattim... Bir kac gün boyunca Nisanlim durgunlugumu fakretti, anlatmami istedi. Biraz bahsetmeye basladigimda ise sonuna kadar beni dinlemeden susturdu. "Ben bu cümleleri bayramdan beri hergün duyuyorum, yeter artik!" dedi ve sinirden patlama noktasina geldi. Megersem annesi hergün arayip bana söyledigi seyleri Ninsanlimada söylemis, bakmis ki cözüm degil ayrilmiyoruz, demek ki en son umut beni aradi icindeki hersei disari vurmak icin. :) Nisanlim daha sonra annesine telefon acti [yine laf aramizda; ben baska odadaydim, ama kulak misafiri oldum:)]. Annesine beni sevdigini, ayriligin söz konusu olmadigini, iyi günlerimiz gibi kötü günlerimizin de olacagini, kendi fikrini kendine saklamasi gerektigini... vs. anlatti (bagirdi) durdu. Annesiyle bizim iliskimiz yüzünden sorun yasamasi hos degildi ama iliskimizi savunmasi beni Nisanlima bir kez daha bagladi (Allah´a sükrettim, anakuzusu biriyle beraber olmadigim icin). ;)
O olaydan beri ben Kayinvalideyi hic aramadim, kendiside beni hic aramadi. Ama isin ilginc yani Nisanlimi hergün defalarca ariyordu, gece gündüz demeden. Cok kez biz beraberken bir cok kez sahit oldum. Nisanlim telefonlara cikmiyordu. Annesinin önce hatasini görmesi gerektigini, eger hatasini görmezse ve hicbirsey olmamis gibi davranirsak bu sekilde iliskimize yine burnunu sokabilecegini söyledi. Hakliydi da... Ölye böyle derken biz yaklasik 3 ay annesi ile görüsmedik. Ve nihayetinde Nisanlim ile annesi konusmuslar. Telefonda saatlerce aglamis, özürler dilemis, hata yaptigini belirtmis... Nisanlim daha sonra beni aradi ve konustuklarini anlatti... "Herkes hata yapar, özür diledi, artik normal dialoga gecebiliriz" gibi bir konusma yapti benimle. Ama isin garip yani; kayinvalide beni de sürekli aradigini ama telefonlara cikmadigimi (ki aramiyor ve aramadi beni), beni coook sevdigini (ki 2.5 sene icinde sadece maddi olarak kullanildim, sevgi denen bir kavramin olmadigini hissediyorum-biliyorum), sadece bizim icin endiselendigini ve benzeri seyler anlatmis. Yani oglunu kaybetmemek icin cesit cesit yalanlara basvurmus.
Arkadaslar; icimden kesinlikle kayinvalideyi aramak gelmiyor... Ama Nisanlimin beni kayinvalideye karsi ezdirmemesini ve yaptigi güzel seyleri düsündükce üzülmesini de istemiyorum. Arasam; yine igneli cümlelerine, imalarina magruz kalacagim gibi. Aramasam, özür diledigi halde(ki benden özür dilemedi) suclu ve inatci keci durumuna düsecegim.
Simdi ne yapmali? Ne yapmali? Ne yapmali?
Ne dersiniz? Fikri olanlar?
Okudugunuz icin ve fikirleriniz icin simdiden tesekkür ederim.
Sevgiler... ;)

canim bence de ara bircok arkadasin dedigi gibi.. icli disli olmak durumunda degilsin sabirla mesafeyi koruyarak saygili bir sekilde konus ve davran, saygindan odun verme ignelese bile ileride sana karsi kullanabilecegi kozlar asla verme eline, bence bu bir duraklama sureci kayinvalide adayinin.. ileride saniyorumki tekrardan rahatsizlik vermeye calisacaktir, sen uslubunu ve saygini koru, koru ki ileride nisanlina anlatip onu senden uzaklastirip kendine cekmeye calisacagi sozler ve davranislarin olmasin. nisanlinin davranisi cok guzel ana kuzusu degilmis sanslisin. sen saygini koru dedigim gibi yapar yapar durur yapar yapar durur bakti ki bas edemeyecek seni de kendine benzetemeyecek eminim yaptiklarindan pisman olup o da iliskinizi ve ileride olacak evliliginizi destekleyecektir. kendini ne maddi ne manevi acidan kullandirma tavirlarini serin kanli ve duzgun saygili ifadelerde koy ortaya. nosanlina da anlatmamazli, etme yasadigin olumsuzluklari emin ol ki kayinvalide adayin bire bin katarak anlatmaya calisacaktir bir sorun oldugunda..

umarim guzellikle asarsiniz olan veya olacak sorunlari. buyuk is sana dusuyor burada ince cizgiyi korumaya calis sinirlensen de ters cevap verme bir bahaneyle kapat telefonu tatli tatli. zor ama sabrin sonu selamettir ;)

cadicanin dedigi gibi konusmalarinizi mumkunse nisanlinin oldugu ortamda senin dediklerini duyabilecegi yakinlikta yap ki sonradan iftiraya ugramayasin..

yuzuk konusunu da unutmusum... kayinvalide adayinin yaptigi gercekten ayip ama istersen buyukluk sende kalsin nasil olsa nisanlin sana yenisini senin zevkin olani almis, kendi zevki olani ona ver belki de yasli kadin hevesi kursaginda kalmistir kendinin yok diye tatli tatli git nisanlinla kendin ver eskiyi hatta tali tatli laf dokundur annecim bu size daha cok yakisir ileride kizimiz ya da gelinimiz olursa bizim de bunu ona evlenirken takarsiniz hatirasi olur de :)))

Son düzenleme:
canim bence de ara bircok arkadasin dedigi gibi.. icli disli olmak durumunda degilsin sabirla mesafeyi koruyarak saygili bir sekilde konus ve davran, saygindan odun verme ignelese bile ileride sana karsi kullanabilecegi kozlar asla verme eline, bence bu bir duraklama sureci kayinvalide adayinin.. ileride saniyorumki tekrardan rahatsizlik vermeye calisacaktir, sen uslubunu ve saygini koru, koru ki ileride nisanlina anlatip onu senden uzaklastirip kendine cekmeye calisacagi sozler ve davranislarin olmasin. nisanlinin davranisi cok guzel ana kuzusu degilmis sanslisin. sen saygini koru dedigim gibi yapar yapar durur yapar yapar durur bakti ki bas edemeyecek seni de kendine benzetemeyecek eminim yaptiklarindan pisman olup o da iliskinizi ve ileride olacak evliliginizi destekleyecektir. kendini ne maddi ne manevi acidan kullandirma tavirlarini serin kanli ve duzgun saygili ifadelerde koy ortaya. nosanlina da anlatmamazli, etme yasadigin olumsuzluklari emin ol ki kayinvalide adayin bire bin katarak anlatmaya calisacaktir bir sorun oldugunda..

umarim guzellikle asarsiniz olan veya olacak sorunlari. buyuk is sana dusuyor burada ince cizgiyi korumaya calis sinirlensen de ters cevap verme bir bahaneyle kapat telefonu tatli tatli. zor ama sabrin sonu selamettir ;)

Iste böyle mantik cercevesinde yol gösterici akilci yorumlara ihtiyacim vardi, siz de sagolun, saglikli karar vermemde ve dogru düsünmemde sizin de yorumunuzun büyük yardimi oldu.
Sevgiler...

Öyle ama :)

Ne erkekler görüyoruz bu forumda nasıl ezdiriyorlar eşlerini. Ki nişanlınız nasıl güzel davranmış, ezdirmemiş. Daha ne :) Valla birtane de ben istiyorum bu modelden :9: Hem nişanlınız için yapın canım. Boşverin kendi kendine fotosentez yapa yapa yaşasın kadın sizin huzurunuz bozulmasın sonuçta :34: Tek derdiniz böyle küçük şeyler olsun :16:

Hehehe... :) Süpersin...
Dogru söze ne hacet.... :)

tabirim için beni hoş görün lütfen...

bir laf vardır "itin hatırı yoksa sahibinin vardır" diye.. (tekrar özür diliyorum tabirim için.. ama bundan daha iyi anlatan bir söz bulamadım)

yani aramak durumundasın sanırım..

ama tabi ki son derece mesafeli sizli-bizli olmak işini kolaylaştırabilir.

Iste böyle mantik cercevesinde yol gösterici akilci yorumlara ihtiyacim vardi, siz de sagolun, saglikli karar vermemde ve dogru düsünmemde sizin de yorumunuzun büyük yardimi oldu.
Sevgiler...

estagfrullah, birakin iyilik guzellik sizde kalsin ardinizdan laf ettirmeyin. herkes kabaligiyla yaptigi dusundugu kotuluklerle bas basa kalir bi zaman gelir. umarim kazanan tek tarafli siz degil hepiniz olursunuz. insan icten annecim diyemedikten sonra da pek bi anlami olmaz esinin annesi olmasinin.. bunun icin cabalayin..

yazarsiniz yine bir durum yasanirsa, o zaman farkli goruslerimizi de bildirir ve kendimizce aklimizin yettigince duzgun yollar oneririz. siz siz olun her zaman ciddi ciddi 'sutten cikma ak kasik' kalin kayinvalide ile ilgili durumlarda, hatali oldugunda kayinvalidenize hatasi soylendiginde 'o sutten cikma ak kasik mi o da bana boyle boyle dedi boyle boyle yapti...' dedirtmeyin ;)

guzel haberlerinizi duymak isterim insallah ileride.

cadicanin dedigi gibi konusmalarinizi mumkunse nisanlinin oldugu ortamda senin dediklerini duyabilecegi yakinlikta yap ki sonradan iftiraya ugramayasin..

yuzuk konusunu da unutmusum... kayinvalide adayinin yaptigi gercekten ayip ama istersen buyukluk sende kalsin nasil olsa nisanlin sana yenisini senin zevkin olani almis, kendi zevki olani ona ver belki de yasli kadin hevesi kursaginda kalmistir kendinin yok diye tatli tatli git nisanlinla kendin ver eskiyi hatta tali tatli laf dokundur annecim bu size daha cok yakisir ileride kizimiz ya da gelinimiz olursa bizim de bunu ona evlenirken takarsiniz hatirasi olur de :)))

Yorumunuz icin sagolu, fakat ufak bir düzeltme yapmam gerekli; sanirim konumu yazarken ilk alinan tektasi kendisine vermek istemedigim felan anlasildi galiba... :) Sorun burda yüzükten ziyade kendisinin tavriydi, biz kendisinden böyle bir sey duydugumuzda asil tepkiyi gösteren Nisanlim oldu ve ayipladi, biraz da mahcup oldu acikcasi annesinin böyle bir durumda bir yüzük pesine düsmüs olmasina, cünkü gercekten ne ihtiyaci var nede takar... Ben ver yada verme demedim sadece cok sasirdim... :) Sonucta daha sonra Nisanlimla gidip hosuma giden bisey aldik, ilk alinani kullanmiyorum dahi, ama tavrinin cirkinligini anlatmaya calismistim konumda... Ve konuma baslarken de örnekler vererek durumu izah etmek istemistim, yani bu yüzük meselesi sadece onca maddiyat arayisindan sadece birtanesi... Kedisinin cis kumundan tutunda icilen Cappucinoya kadar ödeten bir kisilik, ama hepsini yazilmiyor malesef... :) Yani uzun lafin kisasi, Nisanlim yüzügü kendisine verse tek kelime etmem bile, ama tavri cok cirkin demek istedigim, tek derdi maddiyat hemde ihtiyaci yokken... Sürekli bizi sömürdügü icin kendisinden soguttu malesef... :) Cimri insanlari sevmiyorum arkadasim... :)
Saygilar... :)

Arkadaslar, saygi cercevesi icinde yorum yazan herkese tesekür ediyorum...

["Kadinlar Kulubu Hakaret Ekibi" diye cahil bir kadin toplulugu varmis buralarda, her topicte bir ego tatminligi yaparlarmis (saka degil, böyle bir durum okumustum konulardan birinde); onlarla da tanismis olduk bugün, ben yeni üye oldugum icin bugüneymis tanisma... :)

Eee biz de tanışalım o zaman. Rahatsız olduğunuz, hakaret içerdiğini düşündüğünüz bir mesaj var ise kötüiçerik butonu ile bildirirsiniz ki mesajların altında duran üçgen şeklindeki işarettir. Ayrıca buraya konu açtığınızda olumlu, olumsuz her türlü yoruma hazır olmanız gerekir. Herkes sizinle aynı fikre sahip olmayabilir. Diğer fikirleri de saygı çerçevesinde karşılarsınız cevap verirsiniz ya da vermezsiniz sizin bileceğiniz iş. Yapmanız gereken o üçgen butonu kullanmak. Kimseyi de burada hakaret ekibi varmış tanıştık vs diye zan altında bırakmazsınız.

Son düzenleme:
tabirim için beni hoş görün lütfen...

bir laf vardır "itin hatırı yoksa sahibinin vardır" diye.. (tekrar özür diliyorum tabirim için.. ama bundan daha iyi anlatan bir söz bulamadım)

yani aramak durumundasın sanırım..

ama tabi ki son derece mesafeli sizli-bizli olmak işini kolaylaştırabilir.

Dogru söze ne denir... :)
Kac bayan sevdiginin hatirina kayinvalidelerinin kahirlarini cekiyorlar sonucta, kadin olmak zor zanaat... Haklisiniz hatir var ortada...
Selamlar...

nişanlınızın hatırına belli mesafede konuşabilirsiniz.
Ama sizin bir hayatınızın olduğunu ona unutturmadan.. İnsanlar birbirlerini sevmek zorunda değiller ama bu onların saygısızca müdahale etmesini gerektirmez..Nişanlınızı taktir ettim açıkçası nerde durması gerektiğini iyi bilmiş. Yeni bir hayatının olduğunu bilmesi ve bu hayatı şimdiden uygulamaay geçirmiş olması tam taktirlik bir durum.Umarım mutluluğunuz daim olur..

Açıkçası bir tek şey noktası beni düşündürdü.. Ana kuzusu :)) benim eşimde anakuzusu gerçi bende gelin kuzusuyum :))) .. Şaka bir yana gönlümüze göre versin herşeyi Allahım..

ha bu arada sizi de tebrik ederim :)))) ikinci tektaşı aldırmayı başarmanız ayrı bir durumdur.. Bunu güzelce işlemek kolay bişi değildir..

Eee biz de tanışalım o zaman. Rahatsız olduğunuz, hakaret içerdiğini düşündüğünüz bir mesaj var ise kötüiçerik butonu ile bildirirsiniz ki mesajların altında duran üçgen şeklindeki işarettir. Ayrıca buraya konu açtığınızda olumlu, olumsuz her türlü yoruma hazır olmanız gerekir. Herkes sizinle aynı fikre sahip olmayabilir. Diğer fikirleri de saygı çerçevesinde karşılarsınız cevap verirsiniz ya da vermezsiniz sizin bileceğiniz iş. Yapmanız gereken o üçgen butonu kullanmak. Kimseyi de burada hakaret ekibi varmış tanıştık vs diye zan altında bırakmazsınız.

Evet ben de tam o saygi cercevesinde yazamayan kisilerden bahsediyordum, kendilerini derhal bloke ettim dahi, sitenin sikayet bölümünü de kullanacagimdan emin olabilirsiniz... Cümlelerime göz atma vaktiniz olmadi sanirim, eger okumus olsaydiniz görebilirdiniz ki ayni cümleyi yazdim, "herkes ayni düsünceye sahip olmak zorunda degil" seklinde, baskalarinin düsüncelerine saygi gösteremeyen at gözlüklü kisiler hakkinda... Ama saygi ve nezaket kurallarini kullanmayi bilmeyip hakaret iceren elestirilere de kapaliyim... Buna da sayfamda müsade edemem...
PS: Zan altinda birakilan kimse yok burda, isim vererek kullanmis oldugum bir cümle olsaydi anlayabilirdim ama suan zan kelimenizi kabul etmiyorum...

Nişanlınız zaten olması gerektiği gb. dengeyı kurmayı başarmış ve ortamı olması gereken duruma getırmış..
Bu saatten sonra sizin eski hataları kurcalayıp '' kayınvalıdenızı aramamazlık '' yapmanız hem nısanlınza hemde annesıne karşı saygısızlık olur .
Siz sadece nişanlınızla evlenmıyceksınız kı bır ömür boyu kayınvalıde'de ıster ıstemez hayatınızın ıcınde olucak , daha yolun başında gereksız gergınlıkler bunlar ..
Unutun ve hoşgorulu olun ..

Üstelik yüzük konusunda ben kadını haklı buldum : Begenmış ıcınde kalmıs yuzuk ıstemıs oglundan ne var kı bunda ? parmağınızdakını ıstememıs ki ..
Aslında o yuzugu ona hedıye edıp nısanlınızın da gonlunu oksayabılırdınız ..
Kotulukten bısey elde edılmedıgını kayınvalıdenızede gostermıs olurdunuz..

nişanlınızın hatırına belli mesafede konuşabilirsiniz.
Ama sizin bir hayatınızın olduğunu ona unutturmadan.. İnsanlar birbirlerini sevmek zorunda değiller ama bu onların saygısızca müdahale etmesini gerektirmez..Nişanlınızı taktir ettim açıkçası nerde durması gerektiğini iyi bilmiş. Yeni bir hayatının olduğunu bilmesi ve bu hayatı şimdiden uygulamaay geçirmiş olması tam taktirlik bir durum.Umarım mutluluğunuz daim olur..

Açıkçası bir tek şey noktası beni düşündürdü.. Ana kuzusu :)) benim eşimde anakuzusu gerçi bende gelin kuzusuyum :))) .. Şaka bir yana gönlümüze göre versin herşeyi Allahım..

ha bu arada sizi de tebrik ederim :)))) ikinci tektaşı aldırmayı başarmanız ayrı bir durumdur.. Bunu güzelce işlemek kolay bişi değildir..

Iyi dilekleriniz icin sagolun, bilmukabele efendim.. :) "Anakuzusu" tabiri espiriye binayen idi... :) Hatta cok eskilerden nostalji bir de film vardi, Anakuzusu adinda, yazarken bana o filmi hatirlatti, gülümsetti... :) Ama insanlar; karakteri oturmus, kendi kararlarini verebilen bir kisiyi anakuzularina tercih ederler sanirim... :)
Selamlar...

Back