Kayinvalidecigim Tektasimi Takmak Istemis! :)

Germania

EU Academy of Engineering
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
25
0
36
- Yurtdışı
Merhabalar arkadaslar...

Konumu bir kac örnek vererek yorumlariniza sunuyorum...
2.5 yillik bir beraberligim var, 6 aydir nisanliyiz. Hem rüya gibi cok güzel günlerimiz oldu nisanlimda, hem de her iliskide oldugu gibi tartismali günlerimiz. Iliskimizin 2. ayinda nisanlim beni ve annesini tanismamiz icin yemege cikardi. Nisanlimin annesi bana inanilmaz bir yakinlik göstererek sürekli sorularina tatli diliyle cevaplar almaya calisiyordu. :)
Tüm soy kütügümü sorup sorusturduktan sonra ici rahat etmis olucak ki, iliskimiz süresince bizi üzecek cok cok büyük bir sorun cikarmadi ta ki biz nisanlanana kadar. Ama sorun su ki arkadaslar, Nisanlimin annesi hayatimda gördügüm en egoist insanlardan biri. 2.5 sene icerisinde yeterince maddi anlamda kullanildik, sömürüldük. Biz nisanlandiktan sonra ise tavirlari iyice cirkinlesti.
Evlenme teklifi icin Nisanlim bana tektas almak istemis ve annesini de yanina alarak kuyumcuya gitmisler. Kayinvalie bir yüzük begenmis, onu almislar. Beklemedigim bir dönemde hos bir sekilde evlenme teklifimi ve yüzügümü aldim. :) Nisanlimin böyle düsünmüs olmasi büyük incelikti, tabi ki cok mutlu oldum. Ama yüzük tam emekli - yasi kemale ermis - yasli bayanlar icin bir yüzüktü. :) Annesinin zevki oldugu anlasiliyordu. Nisanlimi kirmadan ona anlatmaya calistim yüzügün zevkime pek hitap etmedigini, anlayis gösterdi, alinan yüzügün hatira kalmasi gerektigini ama yenisini alabilecegimizi söyledi. :) Yeni bir tektas aldik. Buraya kadar hersey tamam, ta ki kayinvalide bunu duyana kadar. :) Nisanlima; ilk alinan yüzügü kendine vermesini, kendinin takmak istedigini söylemis. :) Bunu duydugumda nasil sok oldugumu varin siz düsünün. :) Nisanlim sagolsun hic bir sekilde agzina almadi, beni kiracak sekilde bir davranista bulunmadi yada yüzügün konusunu birdaha acmadi. Annesine de benim ikisini birden taktigimi söylemis. [Laf aramizda, oh iyi etmis... ] :)
Biz nisanmadan önce Nisanlim annesine her ay farkli miktarlarda maddi yardimda bulunurdu, biz nisanlandiktan sonra ise hesabina koymaya basladi birikimini, dügünümüz icin biriktirme asamasindayiz cünkü. Nisanlandigimiz dönemden beri kayinvalide maddi birseyler koparamadigi icin günden güne hircinlasmaya, kibarligini kaybetmeye basladi. Igneli ve imali sözler gibi... :)
Bundan bir süre önce, bir bayramda Nisanlimin ailesinin toplanacagi bir gün Nisanlimla aramizda bir tartisma gecti. O gün aslinda bende onunla gidecektim ve ailesinden tanismadigim kisilerle de tanismis olucaktim. Ama tartismamizdan dolayi bana moralinin cok bozuk oldugunu ve gitmek istemedigini söyledi. Bir kac kez israrda bulundum, bizim aramizdaki konuyu ailesine bu sekilde yansitmamamiz gerektigini, ben gitmesem bile kendisinin muhakkak gitmesi gerektigini söyledim ama Nisanlim daha cok sinirlendi ve gitmedi. Sadece telefon acip isten izin alamadigini, calismasi gerektigini, gelemeyecegimizi söyledi. Ama Kayinvalide durumdan süphelenmis olacak ki, hemen yalniz kaldigi bir anda hem beni hem Nisanlimi cep telefonlarimizdan aradi ve kabaliklarina, imalarina, azarlarina o gün de devam etti. Aradan iki gün sonra ise beni aradi ve tüm 2.5 senenin patlamasini o telefon görüsmesinde yapti, icindeki herseyi kustu. Benim ogluyla olamayacagimi, birbirimize uygun olmadigimizi, bu iliskinin sonunun simsiyah oldugunu,... Ve buna benzer bircok sey... Sadece dinledim ve kapattim... Bir kac gün boyunca Nisanlim durgunlugumu fakretti, anlatmami istedi. Biraz bahsetmeye basladigimda ise sonuna kadar beni dinlemeden susturdu. "Ben bu cümleleri bayramdan beri hergün duyuyorum, yeter artik!" dedi ve sinirden patlama noktasina geldi. Megersem annesi hergün arayip bana söyledigi seyleri Ninsanlimada söylemis, bakmis ki cözüm degil ayrilmiyoruz, demek ki en son umut beni aradi icindeki hersei disari vurmak icin. :) Nisanlim daha sonra annesine telefon acti [yine laf aramizda; ben baska odadaydim, ama kulak misafiri oldum:)]. Annesine beni sevdigini, ayriligin söz konusu olmadigini, iyi günlerimiz gibi kötü günlerimizin de olacagini, kendi fikrini kendine saklamasi gerektigini... vs. anlatti (bagirdi) durdu. Annesiyle bizim iliskimiz yüzünden sorun yasamasi hos degildi ama iliskimizi savunmasi beni Nisanlima bir kez daha bagladi (Allah´a sükrettim, anakuzusu biriyle beraber olmadigim icin).
O olaydan beri ben Kayinvalideyi hic aramadim, kendiside beni hic aramadi. Ama isin ilginc yani Nisanlimi hergün defalarca ariyordu, gece gündüz demeden. Cok kez biz beraberken bir cok kez sahit oldum. Nisanlim telefonlara cikmiyordu. Annesinin önce hatasini görmesi gerektigini, eger hatasini görmezse ve hicbirsey olmamis gibi davranirsak bu sekilde iliskimize yine burnunu sokabilecegini söyledi. Hakliydi da... Ölye böyle derken biz yaklasik 3 ay annesi ile görüsmedik. Ve nihayetinde Nisanlim ile annesi konusmuslar. Telefonda saatlerce aglamis, özürler dilemis, hata yaptigini belirtmis... Nisanlim daha sonra beni aradi ve konustuklarini anlatti... "Herkes hata yapar, özür diledi, artik normal dialoga gecebiliriz" gibi bir konusma yapti benimle. Ama isin garip yani; kayinvalide beni de sürekli aradigini ama telefonlara cikmadigimi (ki aramiyor ve aramadi beni), beni coook sevdigini (ki 2.5 sene icinde sadece maddi olarak kullanildim, sevgi denen bir kavramin olmadigini hissediyorum-biliyorum), sadece bizim icin endiselendigini ve benzeri seyler anlatmis. Yani oglunu kaybetmemek icin cesit cesit yalanlara basvurmus.
Arkadaslar; icimden kesinlikle kayinvalideyi aramak gelmiyor... Ama Nisanlimin beni kayinvalideye karsi ezdirmemesini ve yaptigi güzel seyleri düsündükce üzülmesini de istemiyorum. Arasam; yine igneli cümlelerine, imalarina magruz kalacagim gibi. Aramasam, özür diledigi halde(ki benden özür dilemedi) suclu ve inatci keci durumuna düsecegim.
Simdi ne yapmali? Ne yapmali? Ne yapmali?
Ne dersiniz? Fikri olanlar?
Okudugunuz icin ve fikirleriniz icin simdiden tesekkür ederim.
Sevgiler...

Yüzük konusunda anormal bir şey göremedm ben canım. Kayınvalidene gelince oğlunu paylaşmada zorlanıyo olabilir çoğu kayınvalide gibi.Oğlunu kaybetmemek için davranışlarını değiştirmiş senin de araman gerek arana mesafe koyarsın ama hiç aramadan da olmaz. Sen suçlu olursun.Bir de nişanlını düşün arada kalıyo bir tarafta annesi bir tarafta nişanlısı.Bence onun üzülmemesi adına da arayıp buzların biraz erimesi gerek

çok ayıp gerçekten insanlar ilişkilere neden müdehale ederler anlamıyorum..
eğer ilişkinin devamını düşünüyorsan mutlaka ki düğün vs derken yüz yüze geleceksin mesafeni koruyarak konuşsan iyi olur derim..
gayet ciddi bir diyalog kurmalısın bence...

Ay be canimm seni zorlu bir surec bekliyor. Anlasilan kvaliden kiskanclik surecine coktaan girmis.

Nisanlini cook tebrik ettim bugun annem hatali diyerek tavrini koyuyorsa yarin da seni ezdirmeyecektir. Gonlun ferah olsun.

Haklisin esin icin annesiyle konusmak zorunda kalacaksin. Gayet resmi ve guclu tonda hal hatir sorar kapatirsin. Hani o seni hep aradigini seni sevdigini soyluyormus ya. Sende oyle davranirsin esine karsi. koz vermezsin ona.

Esinin sevgisi ve gercekleri gorup, inkar etmemesi seni daima guclu ve sevilen kadin yapacaktir. Bu da seni hep guclu bir gelin kilacaktir. Ne mutlu sana. Mutluluklar...

Kesinlikle aramalısın,çok uzun konuşmak zorunda değilsin,kelimelerini dikkatle seçersin,nazik ama mesafeli olursun.Eğer aramazsan kaynvalidenin eline koz vermiş olursun.Ama bu konuşmayı bence nişanlının yanında yap.Ya hadi arayalım anneni de bi gün,konuş sonrada baktın konuşma sarmıyo telefonu oğluna veririsin,hatta ve hatta oğlunun yanında olduğunu söylersen zaten dıkkatle konusur.Yapki iyiniyetini görsün nişanlın.akıllı ol,eline koz verme kayınvalidenin.

ben olsaydım

benden özür dilemediği için aramazdım...ama nişanlıma da birşey demezdim aradım ya da aramayacağım diye..

sorarsa söylerdim.

senden özür dilemiş beni 1 kere bile aramadı ama aradım diyor kırgınım kusura bakma annendir saygı duyarım ama gerekmedikçe iletişim kurmak istemiyorum derdim.

Sanirim mesafeli dialog konusunda haklisin, düsünüyorum fakat benim de aklima gelen tek cözüm simdilik bu.
(Yorumun icin tesekürler...)

yani nişanlın olması gerekeni yapmış seni korumak değil mesele..sen değilde başkası olsada annesi oğluna öyle davranacaktı..

burada olan anne oğul arasında özerklik kanıtlama olayı olmuş..oğul annesine benim işlerime burnunu sokma mesajını vermiş...

senin için ayrıca birşey yapmamış... onun için nişanlına ekstra üzülmesin diye birşey kanıtlamak zorunda değilsin..

Bunu ben de düsündüm, dün aramami rica etmisti nisanlim, ama ben aramadim. :) Bugün de elim telefona gitmedi, nisanlim da henüz sormadi zaten. Ama sorarsa arayip aramadigimi üzülsün de istemiyorum. Ah kararsizlik... :)
Sagol yorumun icin.. :)

Evet, nisanlimin tavri oldukca güclüydü. "Isleime burnunu sokma" diye bir ders verdi annesine, ama tabi tatsiz bir durum oldu bu bizim icin.
Güzel yorumun icin yürekten tesekürler...
Sevgiler... :)

Hehehe, haklisin oglunun yaninda kesin cok tatli bir dille konusur... :) Ben de bu yüzden tedirgindim; durduk yere suclu durumuna düsecegim sanki aramazsam, eline koz gececek o zaman annesinin, haklisin.
Yorumun cok zekice, takdir ettim... :)
Sevgiler...

balık baştan kokar bence pek muhattap olmayın ne söylerse takıyormus gibi görünün ama takmayın
o bişey dediğinde tamam deyim ama siz yine bildiğinizi yapın bence bundan baska kaçarımız yok

Nişanlında sende bazı şeyleri aşmışsınız bence
Mesafeli olarak arayabilirsin.
Baktın laf sokmaya başlıcak neyse görüşürüz kapamam lazım der kestirip atarsın
Baktın yine olmayacak bunu nişanlınla tekrar konuşabilirsin
Buzları eritmek için mesafeli ama konuşmakta fayda var bence..

Kötü şeyler yaşamışsınız ama nişanlınız durumu harika idare etmiş. Sizi asla ezdirmemiş.

Kayınvalide de hala çakallık peşinde :)

Kesinlikle arayın, siz 1-0 öndesiniz bunu unutmayın, üzerinize düşeni yapıp mesafenizi ayarlayın. Eğer aramazsanız nişanlınıza "bak ben hatamı anladım ama X beni hala aramıyor, onu istememekle haklıydım vs" deyip, kafasını karıştırabilir. Nişanlınız bugün sizin yanınızda olabilir fakat bir süre sonra o da sıkılacak.

Nisanlimda aynisini söyledi, "baktin ki telefonda yine sacmaliyor sitemler felan yapmaya kalkisiyor, isim var diyip kapat ve bir daha aramazsin, kendisi bizi kaybeder ve üzülür." dedi. :) Bu konuyu birdaha konusmak nasip olmaz umarim, cünkü annesi benim oglundan ayrilmami cok istiyordu ama basaramadi, umarim daha fazla cirkinlesmez.
Yorumun icin tesekür ediyorum, sevgiler... :)

Öncelikle, evlatlar ailesine özellikle annesine maddi yardımda bulunmazlar.Bunun adı bu değil.

Yıllarca annesine ödeme yapsa bir gece uykusundan feragat edip onu emzirmesinin hakkını ödeyemez.

Anneler maddi olarak evlatlarını sömürmezler.

İhtiyaçları vardır ve alırlar, yoktur yine alırlar.Bu sorgulanmamalı.

.....

Ben olsam iki yüzük alınıyorsa, kayınvalideminde o yüzüğü istediğini duysam hediye ederdim.

Madem hatırası var, çok önemli; ikinci yüzüğe ne gerek var..

Ee madem zevkiniz dışında hiç takmayacaksınız, neden dursun orada.

Değmez maddi nedenlerden dolayı kalp kırmaya.

...

Aramalısınız tabiiki..

Evet belkide sınırlı ama sert olmayan bir konuşma geçmeli aranızda ama bu küslük devam etmemeli.

EVET NİŞANLINIZ sizi şimdilik koruyor ama evlendikten sonra bu hayattan bıkan, annesiyle eşi arasında kalmaktan yorulan onlarca erkek gördüm.

Zamanla taraf değiştirmeye başlıyorlar.

Her zaman diyorum ; bir erkek annesi ile eşi arasında denge sağlamaya çalışmamalı.

Ayrı kulvarlarda olduğunu idrak etmeli.

Sizi koruması güzel ama annesine sizin kulak misafiri olabileceğiniz bir yerde bağırması hoş değil.

Bugun annesine bunu yapan yarın size ne yapar hiç düşündünüz mü ?

Sevgi baki değil..

İnşaallah çok mutlu olursunuz ama şimdiki heyecanla hareket etmeyin olur mu ?

Akıllı davranmaya çalışın ve ne olursa olsun kalbinizi bozmamaya çalışın.

Boşverin bunları değmez kalbe fesatlık sokmaya.

Allah mutlu ve huzurlu kılsın evliliğinizi.

katılıyorum. hatta konu sahibi, bi yerde kayınvalideniz için para koparamadığı için... lafını kullanmışsınız. hoş olmamış.

diğer konularda arkadaşlar gibi düşünüyorum ben de...

Son iki yorumcuya:

Kendisini ben tanidigim icin, maddiyata bakis acisini bildigim icin ve en önemlisi 2.5 senedir ne kadar sömürüldügümüzü bildigim icin ne yazdigimdan eminim... Ki malesef bir kac cümle ile bir kisinin kisiligi anlatilamiyor. Belki burda "nisanlim beni annesine ezdirdi" gibi bir cirkinlik yasasaydim bu sekilde yorumlar okumayacaktim. Ama cok acik yüreklilikle ve vicdanim rahat sekilde yaziyorum, nasil maddiyat icin etrafini kiran döken bir insan oldugunu yasayarak sahsen gördüm. Belki sizler anne oldugunuz icin empati yaptiniz, bilemiyorum. Ama herkes bir kefeye konmamali!
Yüzük konusunda ise ufak bir aciklik getirmeliyim: Kendisinin bir kez bile taki takmis oldugunu görmedim, kuyumcunun cok yakin arkadasi oldugunu da yazmamisim sanirim konularda, ve kendisini tanidigim kadari ile o yüzügü satmak icin istediginden cok eminim. Burda baska örnekler de verip cirkin durumlari yazmak istemiyorum ama en azindan su kadarini söyleyeyim. 2.5 sene icinde nisandan önce ve sonrasi olmak üzere bir kez ama bir kez evinde yemek dahi yenmedi kayinvalide hanimin. Ziyaret günlerinde ise "ben misafir icin para harcayamam, gelirken yemek istediklerinizi getirin" seklinde son cümlesini tamamlayan birisi ayrica. Hem bunlarin hepsini bir kenara birakalim, bir kisiye evlenme teklifi icin alinmis özelligi olan bir yüzügü kendisinin istemesi kadar büyük bir saygisizlik olamaz diye düsünüyordum ki; hayir bundan büyük bir saygisizlik daha varmis, o da "aaa ben olsam hediye ederdim" seklindeki bakis acisiymis. Eger derdi yüzük olsaydi, emin olun Nisanlim o gün o kuyumcu da bana aldigindan daha pahalisini alirdi ona ki maddi ve manevi anlamda ona istedigi herseyi vermistir kendisi.
Evlatlar annelerine yada ailelerine maddi yardimda bulunurlar mi? Evet bulunurlar! Haklarini ödemis olurlar mi? "Allah misin? Sanane!" derler adama. Ailesine bakmaya mecbur mudur insanlar? Herkesin kendi bakis acisi.

Yazinin normasi:
-Cimri insanlar tiksinctir. Özellikle ihtiyaci olmadigi halde cimrilik yapan insanlar tiksinctir.
-Kiskanc insanlar zavallilardir.
-At gözlügü ile gezen insanlar ise bakis acilari olmadigindan farkli düsüncelere saygi gösteremezler.
-Ben diyorum köprü agzi,... Konu neydi burda, nereye kaydirmak istenildi.

Bir ömür " Siz" diye hitap etmenizi, uzaktan bir ahbap ile konuşuyormuşçasına yüzeysel konuşmanızı tavsiye ederim şiddetle...
Saygılı ama hep serin ve gerektiği kadar konuşmak her türlü kaba konuşmayı, seviyesiz soruları önlüyor genelde.
Mutlulukla tamamına erdirsin Rabbim inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…