İyi insanlar çıkacak karşınıza İnan, ben kendimden biliyorum. Böyle bir adamla evliydim, o pislşkle ailesi hayatı bana zindan etmişti, ama çok şükür şimdiki eşim cenneti yaşatıyor dünyada...O kadının aklında oğluna yakıştırdığı başka bi kız vardır. Benzer şeyleri yaşadım bitti. Düşündükçe mantıklı bi şekilde olmaz diyorum o kadına katlanamazdım küçümsemesine, hakaretlerine, kibrine. Ama duygusal olarak kötü durumdayım. Allah hepimizi iyi insan etsin, iyi insanlarla karşılaştırsın..
nişanlın tüm ailesi ile bağlarını koparırsa evlen diğer türlü asla evlenme. annene babana yaptıkları çok aşağılık şeyler.nişanlım bana inanıyo güveniyo seviyo ve olanlar karşısında kala kaldı ailesiyle konuştu etti
Hemen o nişanı at...şimdi sana inanan nisanlın evlenince ailesine dönüverir .ne oldugunu şaşırırsın...Merhaba,
Uzatmadan direk konuya gitmek istiyorum. Kayınvalidemi tanıdım tanıyalı bir türlü sevemedim ama bunu belli edip yansıtmadım. Hani derler ya insanın yüzünden belli olur tamda öyle kötülüğü yüzünden okunuyor. Düğünümüze 2 ay kaldı ve takıları alcağını söyledi. Ağzı çok pis hakaretler edip aşaladı sanki oğlummu gidip takıları taktı sanki o mu kazandı 1 lira bile verdiği yok herşeyi biz yapıyoruz adetimiz bu diyerekten bana çıkıştı. Bi akşam bize geldi kayınvalidem ve kayınpederim babam sakince neden bu konu açıldı böyle birşeyi neden kızıma söylediniz diye sordu ve sonra kıyamet koptu. Kayınvalidem birden bağırmaya ve hakaret etmeye başladı size ne böyle bişeye karışamazsınız ne biçim kızın var nasıl kız yetiştirmişsin deyip bana döndü sen benim ağzıma ettin gibi bir sürü hakaretler etti babama annene inşallah seninde karşına allah beter dünürler çıkarır seninde oğulların var dedi. Ve biz duyduklarımız karşısında şok olduk. İnanılır gibi değil böyle bişey ne gördük ne duyduk daha neler neler anlatırım o akşamla ve sonrasıyla ilgili ama uzatmak iatemiyorum. Bu olayın üstünden 1 ay geçti ne ses ne seda arama aramıyolar o ara cenazeleride oldu hiç bir şekilde adım dahi atmadılar atmıyolar ve kayınvalidem beni kötülüyomuş haksız beni buluyomuş. Sırf benim hakkım tabiki bende durucak hem evimiz yok eve vericem bende bunları yicem demiyorum dediğim için kafayı taktı. Ben size güvenmiyorum yersiniz edersiniz dedi herkese bizede. Ben soğudum aileme yapılanlar yüzünden nişanlım bana inanıyo güveniyo seviyo ve olanlar karşısında kala kaldı ailesiyle konuştu etti ama nafile açık açık bitircemi söyledim duydular ona rağmen umursamadılar. Kendimden çok aileme yapılan saygısızlığı terbiyesizliği kabullenemiyorum. Aynı durumu yaşayan yada bana akıl vermek isteyen varsa lütfen yazar mısınız
Katılıyorum başta uzuleceksin illaki...ama evlenirsen kocan giderek kendi annesini haklı bulacaktır ki burda çok örnek gorduko kayınvalide ile ömrünüzden ömür gider vallahi, terbiyesize bak sen. nişanlın olacak adamda süt dökmüş kedi misali.
En zor ama en dogru karari vermissiniz sizi tebrik ediyorum. Emin olun boyle bir ailenin icine girmediginiz icin her gun sukredeceksiniz. Maalesef ki sevginin gucu herseye yetmiyor. Insallah zamani gelince karsiniza hem karakteri hem de ailesi dort dortluk gonlunuzce bi insan cikar, sevgilerNişanları attık. Devam edemiyorum seviyorum ama aileme yapılanı hiç bir şekilde telafi etmediler ve daha kötü şeyler sözlerde duyduk bende karşılığını verdim çünkü tepemize çıkıyolar. Şuanda suçlanıyoruz ben yapmışım kadını ben çıldırtmışım ben kötüymüşüm iftira atmışım yalan söylemişim bir sürü yeminler ediyo ama gözümde boş doğrular gerçekler ortada kadın zıvanadan çıktı durdurulmuyo ve bugün dursa yarın durmıcak eminimki dediğiniz gibi daha kötü şeyler olcak belkide nişanlımda onlara taraf çıkıcak benimle kötü olucak herşey olabilir bunları göre göre gidemiceme karar verdim ve bitirdim. Nişanlım şuan perişan ama günah almadığıma vicdanen rahatım çünkü ben çok uğraştım oda uğraştı ailemde uğraştı ama ailesi sadece sustu kaldı sadece suçlamalı konuştular. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim yorumlarınız için destek iyi geldi
Merhaba,
Uzatmadan direk konuya gitmek istiyorum. Kayınvalidemi tanıdım tanıyalı bir türlü sevemedim ama bunu belli edip yansıtmadım. Hani derler ya insanın yüzünden belli olur tamda öyle kötülüğü yüzünden okunuyor. Düğünümüze 2 ay kaldı ve takıları alcağını söyledi. Ağzı çok pis hakaretler edip aşaladı sanki oğlummu gidip takıları taktı sanki o mu kazandı 1 lira bile verdiği yok herşeyi biz yapıyoruz adetimiz bu diyerekten bana çıkıştı. Bi akşam bize geldi kayınvalidem ve kayınpederim babam sakince neden bu konu açıldı böyle birşeyi neden kızıma söylediniz diye sordu ve sonra kıyamet koptu. Kayınvalidem birden bağırmaya ve hakaret etmeye başladı size ne böyle bişeye karışamazsınız ne biçim kızın var nasıl kız yetiştirmişsin deyip bana döndü sen benim ağzıma ettin gibi bir sürü hakaretler etti babama annene inşallah seninde karşına allah beter dünürler çıkarır seninde oğulların var dedi. Ve biz duyduklarımız karşısında şok olduk. İnanılır gibi değil böyle bişey ne gördük ne duyduk daha neler neler anlatırım o akşamla ve sonrasıyla ilgili ama uzatmak iatemiyorum. Bu olayın üstünden 1 ay geçti ne ses ne seda arama aramıyolar o ara cenazeleride oldu hiç bir şekilde adım dahi atmadılar atmıyolar ve kayınvalidem beni kötülüyomuş haksız beni buluyomuş. Sırf benim hakkım tabiki bende durucak hem evimiz yok eve vericem bende bunları yicem demiyorum dediğim için kafayı taktı. Ben size güvenmiyorum yersiniz edersiniz dedi herkese bizede. Ben soğudum aileme yapılanlar yüzünden nişanlım bana inanıyo güveniyo seviyo ve olanlar karşısında kala kaldı ailesiyle konuştu etti ama nafile açık açık bitircemi söyledim duydular ona rağmen umursamadılar. Kendimden çok aileme yapılan saygısızlığı terbiyesizliği kabullenemiyorum. Aynı durumu yaşayan yada bana akıl vermek isteyen varsa lütfen yazar mısınız
Benim x kaynanam da aileme haksız yere bir sürü laf etti. O gün eşim çok pasifti. Ama ben onun annesi icin çocuk gibi davranıyor dediğimde bile kolumu tutup güçlü olduğunu göstermek isterdi. Ben hiçbirşey diyemezdim korkudan.Merhaba,