aslında sizin hatanız takıları vermem demeniz olmuş sanırım...aslında takı, örf adet lerin uygulanması gibi konuları, aile büyüklerinin konuşmaları gerekir aralarında...gençler bu konulara fazla karışmamalı, çünkü gençler acemi olduğundan, yanlış şeyler söyleyebilir...Merhaba,
Uzatmadan direk konuya gitmek istiyorum. Kayınvalidemi tanıdım tanıyalı bir türlü sevemedim ama bunu belli edip yansıtmadım. Hani derler ya insanın yüzünden belli olur tamda öyle kötülüğü yüzünden okunuyor. Düğünümüze 2 ay kaldı ve takıları alcağını söyledi. Ağzı çok pis hakaretler edip aşaladı sanki oğlummu gidip takıları taktı sanki o mu kazandı 1 lira bile verdiği yok herşeyi biz yapıyoruz adetimiz bu diyerekten bana çıkıştı. Bi akşam bize geldi kayınvalidem ve kayınpederim babam sakince neden bu konu açıldı böyle birşeyi neden kızıma söylediniz diye sordu ve sonra kıyamet koptu. Kayınvalidem birden bağırmaya ve hakaret etmeye başladı size ne böyle bişeye karışamazsınız ne biçim kızın var nasıl kız yetiştirmişsin deyip bana döndü sen benim ağzıma ettin gibi bir sürü hakaretler etti babama annene inşallah seninde karşına allah beter dünürler çıkarır seninde oğulların var dedi. Ve biz duyduklarımız karşısında şok olduk. İnanılır gibi değil böyle bişey ne gördük ne duyduk daha neler neler anlatırım o akşamla ve sonrasıyla ilgili ama uzatmak iatemiyorum. Bu olayın üstünden 1 ay geçti ne ses ne seda arama aramıyolar o ara cenazeleride oldu hiç bir şekilde adım dahi atmadılar atmıyolar ve kayınvalidem beni kötülüyomuş haksız beni buluyomuş. Sırf benim hakkım tabiki bende durucak hem evimiz yok eve vericem bende bunları yicem demiyorum dediğim için kafayı taktı. Ben size güvenmiyorum yersiniz edersiniz dedi herkese bizede. Ben soğudum aileme yapılanlar yüzünden nişanlım bana inanıyo güveniyo seviyo ve olanlar karşısında kala kaldı ailesiyle konuştu etti ama nafile açık açık bitircemi söyledim duydular ona rağmen umursamadılar. Kendimden çok aileme yapılan saygısızlığı terbiyesizliği kabullenemiyorum. Aynı durumu yaşayan yada bana akıl vermek isteyen varsa lütfen yazar mısınız