Kayınvalide yüzünden düğün üstü nişan atmak üzereyiz

Merhaba,
Uzatmadan direk konuya gitmek istiyorum. Kayınvalidemi tanıdım tanıyalı bir türlü sevemedim ama bunu belli edip yansıtmadım. Hani derler ya insanın yüzünden belli olur tamda öyle kötülüğü yüzünden okunuyor. Düğünümüze 2 ay kaldı ve takıları alcağını söyledi. Ağzı çok pis hakaretler edip aşaladı sanki oğlummu gidip takıları taktı sanki o mu kazandı 1 lira bile verdiği yok herşeyi biz yapıyoruz adetimiz bu diyerekten bana çıkıştı. Bi akşam bize geldi kayınvalidem ve kayınpederim babam sakince neden bu konu açıldı böyle birşeyi neden kızıma söylediniz diye sordu ve sonra kıyamet koptu. Kayınvalidem birden bağırmaya ve hakaret etmeye başladı size ne böyle bişeye karışamazsınız ne biçim kızın var nasıl kız yetiştirmişsin deyip bana döndü sen benim ağzıma ettin gibi bir sürü hakaretler etti babama annene inşallah seninde karşına allah beter dünürler çıkarır seninde oğulların var dedi. Ve biz duyduklarımız karşısında şok olduk. İnanılır gibi değil böyle bişey ne gördük ne duyduk daha neler neler anlatırım o akşamla ve sonrasıyla ilgili ama uzatmak iatemiyorum. Bu olayın üstünden 1 ay geçti ne ses ne seda arama aramıyolar o ara cenazeleride oldu hiç bir şekilde adım dahi atmadılar atmıyolar ve kayınvalidem beni kötülüyomuş haksız beni buluyomuş. Sırf benim hakkım tabiki bende durucak hem evimiz yok eve vericem bende bunları yicem demiyorum dediğim için kafayı taktı. Ben size güvenmiyorum yersiniz edersiniz dedi herkese bizede. Ben soğudum aileme yapılanlar yüzünden nişanlım bana inanıyo güveniyo seviyo ve olanlar karşısında kala kaldı ailesiyle konuştu etti ama nafile açık açık bitircemi söyledim duydular ona rağmen umursamadılar. Kendimden çok aileme yapılan saygısızlığı terbiyesizliği kabullenemiyorum. Aynı durumu yaşayan yada bana akıl vermek isteyen varsa lütfen yazar mısınız
aslında sizin hatanız takıları vermem demeniz olmuş sanırım...aslında takı, örf adet lerin uygulanması gibi konuları, aile büyüklerinin konuşmaları gerekir aralarında...gençler bu konulara fazla karışmamalı, çünkü gençler acemi olduğundan, yanlış şeyler söyleyebilir...

Ben asla sizin anlattığınız kadarıyla olayin büyüdüğünü düşünmüyorum. Ailenizin sakın sakın sordgunu falan. Bir yerde yanlışlık yapıyorsunuz gibi geliyor. Oturup iyice düşünün bence.

Durduk yere olmaz bu tür şeyler. Dediklerine bakılırsa, kayınvalide bir şeye patlamış. Neye doldu da taştı bu kadın, onu yazsaydınız keşke. Siz bu insanlardan neler istediniz, ne yaptınız ki? Bazen öyle istekler duyuyorum ki, ben olsam ben de cinnet geçiririm. Olayı bir de karşı taraftan dinlemek lazım.

Konu sadece takı bende durcak bizde adet kızda durur bu kızın hakkıdır dedim o kadar başka hiç bişey istemedik abartmadık hep onlar abarttı el var alem var diyerek herşeyi pahalısından aldılar hep karşı çıktık. Mantıken o harcanan para dursaydı ev almamız daha kolay olurdu

Ben asla sizin anlattığınız kadarıyla olayin büyüdüğünü düşünmüyorum. Ailenizin sakın sakın sordgunu falan. Bir yerde yanlışlık yapıyorsunuz gibi geliyor. Oturup iyice düşünün bence.

Olay aynen böyle eksik yada yanlış bişey yok gerçektende sakin kalan benim ailem oldu. Kadın aynı anlattığım gibi parladı

İşte bi çirkef kadın yüzünden birbirini seven 2 insanın kavuşması yalan oluyor.
Aslında "takıları alıcam" diyen insana "hımm doğru sizde çok harcandınız ama öncesinde tüm takıları ben alayım çünkü bizim tanıdıklar hep altına isim yazarlar bi onları not alayım ona göre sonrasında o insanlara ne takacağımızı bileyim. Sonrasında getirip veririm sana." Diyip altınlar alındığı gibi bankaya kasaya konmalı. "Yaa biz hesap yaptık da aşırı borç yapmışız onlara yatırcaz yoksa haciz gelecek" diyip verilmemeli.
En azından kına düğün zamanları kavgasız geçmeli sonrasında kv kendini duvarlara mı vurmuş hakaretler mi yağdırmış ayılıp bayılmış mı ilgilendirmemeli.
Sonrasında bu hakaretleri bahane edilip hiç görüşülmemeli.
Tabi eş olacak kişinin destek olacağına güveniliyorsa.

(Bu plan "kızım çok sıkıştık düğün sonrası takılardan uygun gördüğün kadar destek olabilir misin" diyen kv için değil çirkef ağzı bozuk kv için geçerlidir.)

Terbiyesizliğe bak. Düğünde takılanlar gelin ve damada kalır. Madem ben taktım deyip geri alacak neden takıyor o zaman. Millete gösteriş yapmak için mi? Ben şu kadar bilezik taktım diye hava atıcak ama sonra geri alıcak.
Durumu yoktur yapamaz takamaz veya az takar onu anlarım ama yaptığı terbiyesizliklerin açıklaması yok.
Arkadaşlar da demiş bu fragman.
Kaç kurtar kendini.

Allah maalesef gokten inip de bize uyarilar vermez. Diger kullarini kullanarak bize yol gosterir. Size de cirkef kayinvalide gondermis mesaji aldiniz aldiniz yoksa bir sonra ki konunuz "kayinvalidem yuzunden bosaniyorum 2 cocugumla birlikte" diye konu acarsiniz.

Edepsiz, cirkef insanlarla yola cikilmaz. Nisanliniz da burda etkisiz eleman sakin akliniza "ilerde etkili eleman olur" dusuncesi gelmesin.

Kacin hatta arkanuza bakmadan ve sadaka verin. Evlenicek adammi kalmadi? Hiiic dusunmeyin bile. Deniz de balik cok.

cok sanslıymıssın gercek yuzunu gostermıs, ıyı dusun babanın evınde sana bu sekılde cıkısan terbıyesızce davranan ınsan evlendıkten sonra neler yapar .

Evlenirsen kv ile ilgili çok konu açarsın buraya

Bende aileme saygısızlık yapan insanlara gelin gittiğim için pişman olanlardanım. eşimle mutlumuyum evet mutluyum ama ailesi hala bana laf sokmaktan geri durmaz, eşimde yeterli konuşmayı yapamıyor ki devam ediyorlar.
bi başkasını daha sevebilirdim.. keşke saygılı insanlar olsaydı hayatımda.

karar verirken iyi düşün, boşanmak nişan atmaktan daha zor..

Hayat zaten yeterince zor ve bu durum evlendikten sonra katlanarak artacak. Hele birde çocuk olursa düşün sen terbiyesiz kv ile nasıl yaşanır. Ben aile o kadar önemli değil ya derdim ama aile dehşet önemli. Hele ki sen ne diyorsun anne, sanane, sus diyemiyen bir adamla olunca. Şimdi tabi düğün hazırlıkları nişan falan duyuldu. Ayrılırsam insanlar sorar eder diye düşünüyor olabilirsin. Sorarlarsa aileme ve bana terbiyesizlik yaptılar dersin herkeste takdir eder seni nişan atmış diye arkandan konuşmaz, merak etme.
Aşkımdan geberiyorum, onun için her türlü davranışa muameleye razıyım, susar otururum, ailemide susturur sineye çekerim diyorsan evlen. Yok ben ezilmeye dayanamam diyorsan aslaaaa evlenme.

Nişanlın da zamanla ailesini annesini savunmaya başlar. Hele de evlenirsen hiç senin tarafını tutmaz. Bence bitir. Hiç bulaşma. Anne baban bunları mı çekecek sen bunları mı çekeceksin daha evlenmeden bir sürü tantana.

Merhaba,
Uzatmadan direk konuya gitmek istiyorum. Kayınvalidemi tanıdım tanıyalı bir türlü sevemedim ama bunu belli edip yansıtmadım. Hani derler ya insanın yüzünden belli olur tamda öyle kötülüğü yüzünden okunuyor. Düğünümüze 2 ay kaldı ve takıları alcağını söyledi. Ağzı çok pis hakaretler edip aşaladı sanki oğlummu gidip takıları taktı sanki o mu kazandı 1 lira bile verdiği yok herşeyi biz yapıyoruz adetimiz bu diyerekten bana çıkıştı. Bi akşam bize geldi kayınvalidem ve kayınpederim babam sakince neden bu konu açıldı böyle birşeyi neden kızıma söylediniz diye sordu ve sonra kıyamet koptu. Kayınvalidem birden bağırmaya ve hakaret etmeye başladı size ne böyle bişeye karışamazsınız ne biçim kızın var nasıl kız yetiştirmişsin deyip bana döndü sen benim ağzıma ettin gibi bir sürü hakaretler etti babama annene inşallah seninde karşına allah beter dünürler çıkarır seninde oğulların var dedi. Ve biz duyduklarımız karşısında şok olduk. İnanılır gibi değil böyle bişey ne gördük ne duyduk daha neler neler anlatırım o akşamla ve sonrasıyla ilgili ama uzatmak iatemiyorum. Bu olayın üstünden 1 ay geçti ne ses ne seda arama aramıyolar o ara cenazeleride oldu hiç bir şekilde adım dahi atmadılar atmıyolar ve kayınvalidem beni kötülüyomuş haksız beni buluyomuş. Sırf benim hakkım tabiki bende durucak hem evimiz yok eve vericem bende bunları yicem demiyorum dediğim için kafayı taktı. Ben size güvenmiyorum yersiniz edersiniz dedi herkese bizede. Ben soğudum aileme yapılanlar yüzünden nişanlım bana inanıyo güveniyo seviyo ve olanlar karşısında kala kaldı ailesiyle konuştu etti ama nafile açık açık bitircemi söyledim duydular ona rağmen umursamadılar. Kendimden çok aileme yapılan saygısızlığı terbiyesizliği kabullenemiyorum. Aynı durumu yaşayan yada bana akıl vermek isteyen varsa lütfen yazar mısınız
İki ailede ilerde çok yıpranır. Ayrılın bitsin gitsin. Zaten sizi arayıp sormamaları onların da bu işi istemediği anlamına geliyor. Siz bi adım atın da nişanı bozun herkes kendi yoluna baksın.

Siz kadının size söylediğini ailenize mi söylediniz, babanız da herkesin içinde kv adayınıza hesap mı sordu.
Eğer böyleyse siz de kv kadar hatalısınız
Katılmıyorum, neden daha kv bile olmamış kişinin söylediği kendi anne babamıza söylenmezmiş. Bence babası çok da iyi yapmış, sahipsiz kız arıyor demek bunlar. Bence bu evliliğin ilerisi pek iyi bir yere çıkmıyor konu sahibi.

O kadının aklında oğluna yakıştırdığı başka bi kız vardır. Benzer şeyleri yaşadım bitti. Düşündükçe mantıklı bi şekilde olmaz diyorum o kadına katlanamazdım küçümsemesine, hakaretlerine, kibrine. Ama duygusal olarak kötü durumdayım. Allah hepimizi iyi insan etsin, iyi insanlarla karşılaştırsın..

X