Kayınvalide yüzünden düğün üstü nişan atmak üzereyiz

Balık baştan kokar, verilmiş sadakanız varmış.

Diye bütün atasözlerini saydırırım.

Hiç uzatma ailene yapılanlar için bile bir daha insanlarla muhattap olma. Seviyor olabilirsin ama emin ol ileride birşey olduğunda ailene mahcup olursun. Yaşın kaç bilmiyorum ama öyle nişanlandım duyuldu vs diye düşünmeyin. Şimdiden böyle yapan insanlar ilerdd beler yapar çocuk da pasif biri belli çok uğraşırsın. Boşver. Hakkında hayırlısı.

Nişanlınız neden bu kadar pasif??? Esas burada gizli sanırım, yanılıyormuyum.
Resmen olayların tamamında halka dışında kalmış!

Yerinde olsam bir an dahi dusunmem atarim o nişanı.o arkanda duran nişanlın evlendiginizde değişecek emin ol.kadin şimdiden başlamış.ben evlendim ilk iki yil gayet iyiydi kv cocuk doğdu kadın meğer tam canavarmış içinde biriktirmiş biriktirmiş hepsini kustu bana aileme olmadık hakaretler etti beni hiç istemediğini oğlu çok ısrar ettiği için aldığını neler neler sonuç görüşmüyorum.deger mi bunları tekrar yaşamaya iyi düşünün ipler bir kere gerilmiş atin gitsin derim.

Herseyi kendime reva gorurumde baska bir ailenin benim yuzumden aileme laf etmesine kiyametleri kopartitim. Surda anneniz babaniz o laflari yemis buna uzuluceginize nisanim atiliyor diye uzuluyorrsnuz. Yahu davul tutun zurna caldirin boyle bir kadinin gelini olmayacaginiz icin. Yazik degilmi babaciginiza aneciginize be.

Klasik kk, kvleri alaşağı etme konusu olmuş :)

Bir kere hikayede gizli nesneler var. Kusura bakmayın ama babanız misafirliğe gelmiş insanlardan hesap soruyor, hem de sizin tüm yaşananları paylaşmanızdan ötürü. Yani KV'niz size iyi ya da kötü bir şey söylemiş ve bunu babanızdan duyuyor, haklıyken haksız duruma geçilen nokta burası.

Öncelikle buradaki tüm kadınlar unutmasın ki yarın sayıp sövdükleri kvler kendileri olacaklar. Konuyu baştan okursanız, kv durup dururken bu kadar hakareti ediyormuş hissiyatına kavuşursunuz, böyle bir şey mümkün mü? Ortada karşılıklı anlaşmazlıklar mevcut.

Belli ki eş adayınızın ailesi düğün masraflarını kendi karşılıyor, bu tür durumlarda eş adayınızın maddi söz sahipliği yoksa, ailesinin söz sahipliği artıyor. Düğün masrafı yapmak istemiyorlarsa, düğün istemeyebilirdiniz. Bana karşı tarafın maddi olarak yıpratılmış hissiyatı oluştu. Herkesin bütçesi her şeyi yapmaya yetmiyor maalesef.

Ortada maddi olarak sıkıntılı süreç var, kimse kusura bakmasın, adettir belki tamam ama Türkiye eski Türkiye değil. Bugün her bireyin borcu var ve düğün borcuna girmek istemiyorlar. Bu her aileyi yıkabilir. O yüzden bu tür tartışmalar yaşamamak için, gelin adaylarının anlayışlı olmaları gerekiyor.

Ailem hesap sormadı sadece sakince neden bu takıları alıcaksın çocuklardan dedi ve kadın koptu. Maddi durumları gayet iyi kendini övme konusunda çok üstündür. Adet diye herşeyi yaptı biz karşı çıktık gereksiz bir sürü para harcandı çünkü eskide kaldı ve gerek yok bizim için. Düğün yerime nikah bile daha tercihimdir ailem bunu kendilerinede beyan etti zorlamayın dediler.
Nişanlım pasif kalmıyo annesiyle babasıyla konuşuyo onlar sürekli ters konuşup azarlayan insanlar ve oda mesafe koydu şuan hiç konuşmuyo diğer akrabalarından yardım istiyor uğraşıyo üzülüyo ama asıl olay onların gelip gönül alması hatalarını telafi etmesi gerek.
He şu konuda herkes haklı atmak taraftarıyım ama nişanlım perişan halde benim kendi babam dahi oğlanın ne günahı var günaha giricez yazık telefonda ve gelip sürekli yanıma konuşuyo ediyo uğraşıyo.
Ben kayınvalidemi arayıp gel al malzemeni dedim kızdım kapadım zerre geri dönüş sağlamadı tüm sülalesini ayağa kaldırdı herkes aradı ağlıyo yalvarıyo haklısınız atmayın siz bir olun onları görmeyin diyolar ama ben bunu yapsam bile aileme yapılanı kabullenemiyorum

Ne yazıkki türkiye standartları kocalarda eşini sahiplenip ailesine ezdirmeyen ,aradaki dengeyi kurabilen ,yada söyle söyleyeyim eşini o ağızlarına çiklet ettikleri namusu gibi savunan koca çok az , elhamdülillah ben öyle bir eşe sahibim . Ileride yaşayacağınız sıkıntıların baslangicini cadaloz kv başlatmış . Ne yazıkki turkiyeye özgü bisey bu kız anneleri daha ezik ,erkek anneleri daha cazgır. Kendi annemde dahil, kızımın yuvası bozulmasın huzuru kaçmasın adı altında eziliyorlar. Bundan sonra herşey düzelir diye birşey yok , daha çok bu tarz şeyleri yaşayacaksınız. Yumruğunu masaya vurup söz geçirebilen biriyse nisanliniz düğün tarihini uzatıp gozlemyapin , değil sakin arada kaldım diyen biriyse koşarak uzaklasin hepsinden .

Şöyle söyliyim ben tanıdım tanıyalı zaten kadının fenalığını anladım bildim gördüm ama ben kendimi ezdirmedim hep dik durdum nişanlımda bende çalışıyorum biz dimdik duruyoruz hattaki nikah yapalım masrafımızıda biz yapalım bu kadar sizin için sıkıntıysa biz yaparız dedik ve dedikleri şey aynen şu şekilde . Bizden aşağı olanlar yaptıda bizmi yapamıcaz biz kimseye laf verdirmeyiz dediler. Erkek tarafı eskiden çekinirdi kız tarafı daha naza çekerdi. Şuan tam tersi ben babama hatta kızdım bitirmek istiyorum baba seviyo olabiliriz ama olmıcak ben size yapılanı kabullenmicem dedim. Babam bana dur kızım sakin ol buraya kadar geldik günahtır elbet gelicekler konuşucaklar düğüne az kaldı yine aynı yaparsalar zaten ben dicemi biliyorum sen sakin ol ben ayakkabı vermiyorum onlara. Açıkcası asla babamdan böyle şeyler beklemezdim ben o akşam kovdum benim babam bana kızdı ayıp kızım evden misafir kovulmaz biz konuşuyoruz dedi ama konuşturmadı kadın hep bağırdı hakaret etti. Yani benim ailem ful destek nişanlımla bana ama olanlara dehşet üzgünler sessiz sakin kalıp beklemeyi tercih ediyolar. Bende dayanamayıp kadını aradım al malzemeni gidin hayatımdan dedim bana aaa suçlu benmi oldum kızım allah seni bildiği gibi yapsın dedi kapadı

Şimdi erkek tarafı ev aldı mı eşyaları vs. ne kadarını onlar verdi yazarsanız ona göre yorumlayacağım. Çünkü diyelim ki erkek tarafı ev aldı dayadı döşedi düğünü de yapıyo, o zaman kusura bakmayın da takıları da (hediyelik gelenleri) alır buna kimse bir şey diyemez.

Tam olarak demek istediğim bu ,babanız ne kadar naif ince yaklaşıyor. Ailenizin iyi niyetleri karşısında, maruz kaldıkları seya bakın cadaloz kadın ! Düğün için acele etmeden gözlemleyin burada melekten şeytana dönen örnekleri çok okuyoruz . Allah hayırlısını versin hakkınızda

Babam beyaz eşyalarımın hepsini aldı bende tabak çanak neyim varsa eksiksiz fazlasıyla aldım birde son olarak yatak odası ve mutfağın perde ve halılarını babam alıcak başka birşey almıcaz. Onlarda mobilya alıcak bir oturma odası bir yatak odası birde yemek masası oturma odası ve salon olursa onun halı ve perdesi. Ev kira olcağı için ekstra bi salon takımı almıcam bir oturma odası olcak. Ev konusunda babam baştan söyledi altınla kaplama eşyaya boğma ev al. Onlarda şuan alamayız ama kiralarını biz vericez sen bu konuda yeterki bizi sıkıştırma onlara biz yardım edicez dediler. 2 3 yıl kirada otursunlar bi hayatı görsünler para biriktirsinler sonra eve giricez kredi ödersek beraber ödücez yapıcaz dediler kabul ettik. Ama takı olayı açıldı aynen şöyle söyledi kiranızıda vermiyorum evde almıyorum kredide vermiyorum takınızı alır gider kendiniz alırısnız dediler

şuan nikah kıyıcaktık dediğiniz gibi bıraktık gün almayı bekleyelim dedik. Evet ailem iyilik peşinde sanki kız vermiyolarda alıyolar gibi ama onlarda kötülük peşinde bir takı nelere sebep oldu para için kadın rezil etti kendini

Nişanlınla konuş mutlaka orta yolu bulmaya çalışın. Şimdi bu şekilde davranırsa kv'de ilerde daha beter olur. Ailene ve sana yaptığı tamamen haksızlık ve saygısızlık altında kalıp sessiz durmayın

Zaten ben sessiz kalmıyorum nişanlımda elinden geleni yapıyo gerekiyosa biz yapalım edelim siz yeterki bu kadar sıkıntı çıkarmayın diyo karşı koyuyo ama müsade etmiyolar. Hem kendileri yapcak hem yaptık ettik diye konuşuyo kadın hemde takıyı alma derdinde. Takı yoksa herşeyi kısıtlıyo tehdit ediyo yapmam etmem vermem diyo

Takı bir kere kadının hakkı derler, ayrıca siz ev kuruyorsunuz o ne hakla takınıza göz dikiyor. Nişanlın ailesine karşı rest çeksin belki o zaman durulurlar. Senin ailen ne diyor onlara yapılan bu hakarete karşıi?

Onlarda adet buymuş bende dedimki madem harcamıcanı saklıcanı söylüyosun bende saklıcamı söylüyorum evim alınırken ona vericem diyorum. Hayır sanane sen buna nasıl yorum yapıp karışabilirsin utanmıyo musun dedi. Ailem şok oldu zaten sakinleştiren babam oldu sonra gittiler bizimkilerde hala bi adım bekliyolar tatlıya bağlanır yada bitirmek istiyosalarda onlar adım atsın dedi ve sakin kalıyo ailem ben kalamıyorum

Durduk yere olmaz bu tür şeyler. Dediklerine bakılırsa, kayınvalide bir şeye patlamış. Neye doldu da taştı bu kadın, onu yazsaydınız keşke. Siz bu insanlardan neler istediniz, ne yaptınız ki? Bazen öyle istekler duyuyorum ki, ben olsam ben de cinnet geçiririm. Olayı bir de karşı taraftan dinlemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…