Kayınvalide yüzünden düğün üstü nişan atmak üzereyiz

satkas

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
21
3
29
Merhaba,
Uzatmadan direk konuya gitmek istiyorum. Kayınvalidemi tanıdım tanıyalı bir türlü sevemedim ama bunu belli edip yansıtmadım. Hani derler ya insanın yüzünden belli olur tamda öyle kötülüğü yüzünden okunuyor. Düğünümüze 2 ay kaldı ve takıları alcağını söyledi. Ağzı çok pis hakaretler edip aşaladı sanki oğlummu gidip takıları taktı sanki o mu kazandı 1 lira bile verdiği yok herşeyi biz yapıyoruz adetimiz bu diyerekten bana çıkıştı. Bi akşam bize geldi kayınvalidem ve kayınpederim babam sakince neden bu konu açıldı böyle birşeyi neden kızıma söylediniz diye sordu ve sonra kıyamet koptu. Kayınvalidem birden bağırmaya ve hakaret etmeye başladı size ne böyle bişeye karışamazsınız ne biçim kızın var nasıl kız yetiştirmişsin deyip bana döndü sen benim ağzıma ettin gibi bir sürü hakaretler etti babama annene inşallah seninde karşına allah beter dünürler çıkarır seninde oğulların var dedi. Ve biz duyduklarımız karşısında şok olduk. İnanılır gibi değil böyle bişey ne gördük ne duyduk daha neler neler anlatırım o akşamla ve sonrasıyla ilgili ama uzatmak iatemiyorum. Bu olayın üstünden 1 ay geçti ne ses ne seda arama aramıyolar o ara cenazeleride oldu hiç bir şekilde adım dahi atmadılar atmıyolar ve kayınvalidem beni kötülüyomuş haksız beni buluyomuş. Sırf benim hakkım tabiki bende durucak hem evimiz yok eve vericem bende bunları yicem demiyorum dediğim için kafayı taktı. Ben size güvenmiyorum yersiniz edersiniz dedi herkese bizede. Ben soğudum aileme yapılanlar yüzünden nişanlım bana inanıyo güveniyo seviyo ve olanlar karşısında kala kaldı ailesiyle konuştu etti ama nafile açık açık bitircemi söyledim duydular ona rağmen umursamadılar. Kendimden çok aileme yapılan saygısızlığı terbiyesizliği kabullenemiyorum. Aynı durumu yaşayan yada bana akıl vermek isteyen varsa lütfen yazar mısınız

Nişanlın annesiyle senin aranda dengeyi sağlayabilmeliydi ve orta yolu bulmalıydı.
Anladıgım kadarıyla nişanlın pasif kalmış.

Bu ilerdeki evliligindede aynı olacaktır.
Bence ilerde ömür boyu kaynananızın dırdırı ve orta yolu bulamayan eşle yaşayabilirmiyim diye iyi düşün. Nişanlılık dönemi bunları düşenmek için iyi bir fırsat...

Sadece bi kaç cümle yazayım dedim ama kendimi tutamayıp uzun uzun yazmak istiyorum. Kendimden örmek veriyorum, evlatlığım ve ailemin maddi durumu çok iyi değil asgari diye eşimin ailesi tarafından aşırı küçümsendim. (Büyüttüler ettiler demedi de nankör pislikler) Ama Rabbime havale ettim. Ki bu ailem de hiç üvey duygusu yaşamadım 15 yaşında öğrendim ama inanılmaz mutlu bir çocukluk geçirdim. Sonra sözde sevgi deryasıyla evlendim. Biriyle evlenirsen ailesiyle de evlenirsin. Ve ailesinden nefret edersen eşin de sustuğu zamanlarda ona da soğukluk hissetmeye başlarsın. Şimdiki aklım olsa 30umdan önce evlenmezdim. Aileme saygısızlık yapan bir aileyle asla olmazdım. Çünkü o aile öyle kıymetli ki senin iyi kötü her kahrını çekmiş insanlar. Onları perişan etme. Onları bu aileye verdik kızımızı dedirtme. Aile kötüyse, o evlilikte kötü değilse ilerde kötü olur. Pişman olan bi kardeşinden örnek yaşam olsun bu da.. İlle de ailem, ille de. O sevgiler , erkek tarafının kız tarafına duyduğu saygı eskidenmiş. Kız tarafına gidildiğinde, tir tir titrenirdi. Utanmadan bağırmış ahlaksız düzenbaz.

ayrıca nişanlınız olacak adam sevgisinin arkasında durmalı. öyle çirkef kavınvalide mi olur yahu ? karşısındakileri kölesi sanmış herhalde, ya da oğlu bulunmaz hint kumaşı sanki. neyse sakinim.

Canım benim, gerçekten böyle bir kv istiyormuşum?
Başta eşin seni destekler , gitmeyelim der, sonra sen istersen gelme ama ben giderim der, sonra mecbur geleceksin der, sonrada gelmezsen boşarım der. Ne eşinle ağzının tadı olur ne ailesiyle.
Kendimden örnek vereyim, benim kp de bir çene var evlerden ırak, karışmadığı konu konuşmadığı söz kalmıyor tüm gün, senede 3 hafta gidiyoruz yanlarına kv zaten ayrı olay, ne yanlarında rahat ediyorum nede evime döndüğümde kolay kolay kendime gelebiliyorum. Allah’a şükür eşim Harika bir insan ama çoğu kez demişimdir ailen yüzünden keşke seninle evlenmeseydim diye. Lütfen hayatını kimlerle geçirmek istediğini iyi düşün

Ben eşimle nişanlıyken ailesi de böyle yaptı. Bu kadar hakarete maruz kalmadık ama benzer şeyleri daha saygıyla söylediler. Ona rağmen nişanlım bu ilişki biterse beni silin ded ailesine, 3 ay görüşmedi onlarla. Sonra süt dökmüş kediye döndüler ama halen tiksiniyorum hepsinden. Eşim böyle yapmasaydı ben atmıştım nişanı. O kadar hakareti ailene yakıştırma bence, ben bile keşke ayrılsaydım o zaman diyorum. Ailem ne düğün sevinci ne nişan sevinci yaşayabildi iğrenç para mevzuları yüzünden. Bulunmayan bir şey değil erkekler. Aileme değişmem bile. Eşim ikna etmese, ailesini de ağlatmasa, pişman etmeseydi çoktan kafasına atmıştım yüzüğü.

Sunu unutmayın evlendıkten sonra hıcbırsey degısmedıgı gıbı zamanla esınız de aılesını tutmaya baslayacak.Sızı bınbır emekle buyuten aılenıze karsı nısanlınızı tercıh etmeyın,ask da bır yere kadar.Tecrube etmıs,yasamıs bırı olarak soyluyorum.Ask sevgı bır yere kadar devam edıyor,zamanla bıkmalar,aynı seylerı duymak ıstememeler baslıyor erkekler tarafından.Ayrıca benım aıleme bunları yapacak ınsanı ben orada fena yapar,kovmakla kalmayıp nısanı atardım.Bu olayların uzerıne mutlu bır yuva kurmayı hayal etmeyın.Hersey gonlunuzce olsun

bi abla ben nisanliyken demisti ki; simdi sen uzaktasin sen tatlisin yarin evlenince ailesi uzak olcak ailesi tatli olcak dikkat et

aynen de dedigi gibi oldu guya gozu benden baskasini görmeyen bana kurban olan dünyayı yakan adam ana kuzusu kesildi, onlar yanlis yaptikca adamin gozune perde inmis gibi beni sucladi. ha sonunda herseyi gordu ama yasattiklarina degdi mi degmedi, cok pisman ama ne o gunler gelir ne de ben omrumce unuturum...

ailesine rest cekmeyip cekinik duruyosa bi dusunun derim, benim esim rest cekerdi öyle bi durumda sessiz kalmazdi

Valideye bir teşekkür mesajı atın.
Buralar dugune kadar sabredip sonra çirkefe donen kayınvalidelerin magdur ettiği gelinlerle dolu :)
Görmüşsünüz, öğrenmişsiniz ne olduklarını.
Nişan süreci bunun için var. Bundan sonrası size kalmış. Yapılacak olan belli ..

Ailem dahil bütün sülaleme saygısızlık yapıldı ama düğüne kadardı.Değil ailem akrabam sevdiğim herhangi birine en ufak birşey denirse artık susmam(konum var abimle ilgili lüzumsuzca konuştu kaynanam ve cevabını verdim kısa süre önce)sevmediğini belli etmeyip şikayet etmeyeceksen takıntı yapmayacaksan evlen derim ama bu kadına güvenilmez düğünde her türlü rezilliği çıkarır

Hazır nişan bozulmuşken kurtulduğunuza şükredin hatta bir fakiri sevindirin.
Böyle çirkef bir aileye gelin olmak için niye ısrar ettiğinizi anlayamadım.
Sevgi tek başına karın doyurmuyor saygının olmadığı evlilik de yürümüyor.
Ayrıca iki kişi değil aileler evleniyor.

aynen vallah kurtuldugunuza sükredin bu ne böyle ya kadinin agzina cakacan bitane terbiyesiz ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…