kayinvalide ve misafirlarini nasil agirlayabilirim

Ben de bunun okulundan mezunum ama evde tembellikten tencerede pişirir kapağında yerim😅
Okulunu okumadım alaylıyız biz ceycey hanımcım 🤣Bizimkiler sağ olsun pek severlerdi davetleri, evlendim saldık çayıra, ne sunumu ekmek arası yesem yetiyor, yemek yapmaya bile üşeniyorum 🤣

Şirket değil. Bende Ankara 'da yaşıyordum. Ablalar vardı. Aldigin hizmete gore fiyat değisiyordu. 5 6 yil öncesindevarsa simdi kesin kez vardır.
Pasta börek bilmem ne isteyebiliyordun, yada bunlarla artı bunlari sunmasını isteyebiliyordun gibi gibi... mutfakta o hazirliyirdu, bende tabakları alip geliyordum salona. Sonra caylara falan o bakiyordu.
Sunum tabaklarini onlar getiriyordu bende. 🙃🙃 sonra goturuyorlardi.

Sana tavsiyem kesinlikle bu ise kendin girme. 38 yaşındayım. Yasadigim sehirde boyle bir hizmete henüz ulasadim. Cok zorlaniyorum.

Dipnot: bulursan mutlaka numune birşeyleri onceden denemelisin bazıları bizden kotu pasta börek işinde . Son dakika sinir krizi geçirme.
bu ablalari nerede bulabilirim😅

Konuyla alakalı raporlara bakacağım ama öncelikle hayırlı uğurlu olsun sassyassyy.
Liste yapmanızda fayda var, direkt şu markalar olsun diyemeyeceğim ama Karaca ve Kütahya porselen markalarına bakabilirsiniz.
Öncelikle 6 tane porselen supla, suplalara uygun 6 adet servis tabağı ve 6 adet pasta tabağı alın, takım olarak bulamayabilirsiniz, takımlarda yemek takımı olarak satıldığından fuzuli olabilir, aynı serinin parça parça satılanlarından takım yaparsınız, servis tabağı altında tabak dediğiniz supla tabağıdır, sunuma çok önem veren kadınlar kullanır genelde:)
6 adet sunumlu kahve fincanı alın, şöyle bir tarz olabilir:
Eki Görüntüle 2866455
Kahve yanına kullanılan su bardakları ayrı satılıyordur, shot bardaklardan biraz büyük bardaklar işinizi görür.

Çay bardağı olarak da karacanın şu modelleri belki kayınvalidenizin dikkatini çeker:
Eki Görüntüle 2866458

Mutlaka spatula, servis kaşığı ve servis maşaları olsun, minik bir set bulursanız sadece pasta seti olarak var mı bilmiyorum pasta çatal kaşık bıçak seti bakın ve desenli şık peçetelerde önemli bir detay.
Kahve ve çay servisi için tepsiniz varsa almayın ama yoksa tepsi bakın ve maşalı şekerlik de sunumların olmazsa olmazı.
Kahve yanına biraz çikolata iyi gidebilir.

İkramlıklarda ev yapımı çay saati ikramlığı hazırlayan biriyle anlaşabilirsiniz.
Zeytinyağlı yaprak sarma/z.yağlı biber dolması
Çiğ köfte
Amerikan salatası
Patates köftesi ya da kroket olabilir kroket olursa patates köftesini listeden çıkarırsınız.
Su böreği, ıspanaklı börek, tuzlu kurabiye veya otlu poğaça da listenizde olabilir.

Tatlı olarak ıslak kek, meyveli yaş pasta, turta, ekler pasta düşünebilirsiniz.

Bunların hepsini hazır bulursunuz yeter ki hepsini iyi yapan yerlerden temin edin, bir de sunumda göz doldursun görselliği olsun isterseniz tost ekmeğiyle salam, dilim kaşar, çeri domates ve çekirdeksiz zeytinlerle yapılmış atıştırmalık kanepeler olabilir, bunu evde kendiniz çok rahat yapabilirsiniz, tek yapmanız gereken kanepede kullanacağınız malzemeleri almak, çelik kurabiye kalıplarından bulmak ve atıştırmalık kanepelerde kullanılan çubuklardan almak, ki nette var hepsi.
Birkaç kanepe tarifine de netten bakıp fikir edinebilirsiniz.

Her şeyi önceden hazırlatıp misafirler gelmeden mutfakta masanız varsa güzel bir masa örtüsü serip servis edeceğiniz her şeyi ve servis gereçlerini masaya koyun.
Çay için porselen semaverler şık oluyor ama onun yerine kullanışlı şık bir çaydanlık da olabilir, kahve için de kahve pişiremem köpüğü tutturamam diyorsanız tefal gibi markaların kahve makinelerine bakarsınız.
Mune Mune ben bunları yapsam . Misafirin yaninda ağlarım yorgunluktan. 😂😂

Mune Mune ben bunları yapsam . Misafirin yaninda ağlarım yorgunluktan. 😂😂
Valla yapanlar var pembiş gelin sunumları yapılıyor, öyle abartılı ki misafiri de paketleyecekler sanıyorum her yer tül, kurdele, tatlılar tuzlular havada uçuyor 🤣he bana sorsanız çok fazla ama kayınvalide dendi, kendisi sunum gurusu dendi o yüzden kayınvalide menüsü yaptım 🤣
Hazırları var ama, hazır alınır alınacak doğru yeri bulmak kafi, her yerden almayın kayınvalideyi ağırlayayım derken zehirlemek de var😬

Bence eviniz tertemiz olsun evin pislik durumuna göre 1 gün veya 2 gün önceden belki 3 🤣🤣 başlayın temizliğe en önemlisi bu..

Tabak çanak konusunda ben olsam çok kasmazdım.. Onlar sunum perisi olabilir bu onların tarzı.. Sizinde serseri serbest bir tarzınız var ne olmuş yeaniii🤣 herkes aynı olacak diye bir kaide yok ne varsa onu kullanın bence..

İkramlıklar konusunda özenin.. Kuruyemiş, meyve, lokum, kahve çekirdekli çikolata mesela kahvenin yanında ben bayılırım, börek olabilir, salata olabilir, yani bilemedim çay ile herşey yeniyor.. Dışarıdan özenip alın.. Ben olsam öyle yapardım bildiğim bir pastaneden veya tanıdığım ev yemeği yapan birinden börek kurabiye falan alırdım.. Sonuçta satın almış bile olsanız özenmiş olacaksınız.. Bunları da masanın üzerine koyun kim ne isterse alsın yesin bu kadar basit..

Haaa bi de biliyorsunuz biz Türk insanıyız arada tabaklarını doldurmaya çalışacaksınız "aaaa bak bundan yemediniz çok özendim sizin için, al bunun da tadına bak, dur dur sen buna uzanamadın ben koyayım şunu tabağına, niye yemiyorsunız yaaa tok mu geldiniz çok ayıp" falan deyip misafirleri darlayacaksınız 🤣🤣😝😝😝

Sassy son olarak katlı servis tabağı gibi olan şey için öneri vereyim dedim ama bu fiyat ne 😢

Eklentiler

• Capture+_2021-06-08-03-35-17-1.png
    Capture+_2021-06-08-03-35-17-1.png
    536,2 KB · Görüntüleme: 93
oturduğunuz apartmana gelen kadınlar yok mu? Apartman temizliği vb için veya komşularınızdan samimi olduğunuz birilerine yardıma gelen bir kadın?
oturdugum apartmanda 100 daire var kim neci bilmiyorum ki🙈 temizlik gorevlisini de gormedim hic. zaten yilda uc ay geliyorum ya oyle isim olmuyor yani. bana gelen abla vardi da pandemiden dolayi birakmis. birinden yardim istedim eger onun tanidigi varsa yonlendirecek insallah vardir.

ama sunu da soracagim sizce egreti durur mu? yani mesela onlarin evinde yardimci 7/24 var. babamin evine geldiler babamda da var. garip olmadi. ama bende normalde olmadigini biliyorlar. hani sizin icin tuttum bu kisiyi bakin falan gibi olur mu?

Sunum: bütçenize göre değişir, porland ve paşabahçeye bakabilirsiniz. Daha uygun seçenekler için Mudo’ya bakın, mudo home neredeyse her avm’de oluyor. Daha da uygun olsun derseniz madam coco english home gibi seçenekler var..

ikram: eğer yeteneğim yok diyorsanız kaliteli ev yemeği yapan bir yerler anlaşın. İlk aşamada ana tabağı ikram edersiniz: börek, mini poğaçalar, kurabiye, sarma ve salata tarzı seyler olabilir (ana yemek salatası değil tabi :KK70:).

Bu tabaktan sonra tatlıyı ikram edersiniz, onun için de hiç uğraşmayın homemade kaliteli pasta-tart gibi birşey yaptırın. Eğer düzgün bir yer bulamam derseniz Divan’dan sipariş verin direk İstanbul’un her yerine getiriyorlar.

Kahvenin yanına ikram için çikolatalı lokum alın. Bir de arzumun kahve makineleri falan 100 tl civarı cezveyle çok uğraşırsınız onlardan alın çok pratik. Sunum delisi kayınvalideniz için türk kahvesinin yanında suyu vermek için minik su bardakları oluyor onlardan alabilirsiniz.

ama çok da gerilmeyin, siz hayatı böyle yaşıyorsunuz önemli olan misafirlere değer verdiğinizi gösterebilmek onların kriterlerine göre hizmet etmek zorunda değilsiniz :)

oturdugum apartmanda 100 daire var kim neci bilmiyorum ki🙈 temizlik gorevlisini de gormedim hic. zaten yilda uc ay geliyorum ya oyle isim olmuyor yani. bana gelen abla vardi da pandemiden dolayi birakmis. birinden yardim istedim eger onun tanidigi varsa yonlendirecek insallah vardir.

ama sunu da soracagim sizce egreti durur mu? yani mesela onlarin evinde yardimci 7/24 var. babamin evine geldiler babamda da var. garip olmadi. ama bende normalde olmadigini biliyorlar. hani sizin icin tuttum bu kisiyi bakin falan gibi olur mu?
Laf arasında sizinle daha çok vakit geçirmek için yardım alıyorum deyip tatlı bir tebessüm sonrası eğreti olmaz bence, kayınvalide önemsendiğini düşünür, ki klasik kayınvalidesiyle dört köşe olur:))

X