Kayınvalide Terörü

Yıllar o kadar çabuk geçiyor ki. Çocuk evlilikte olması gereken değildir. Olması gereken saygı sevgidir. Aile olmaktır. Eşiniz ve ailesi size saygı duymuyor. Uğraştığınız sağlık sorunlarını öyle dramatize etmişsiniz ki, herkese sorunun kendinizde olduğunu bile söylemişsiniz. Ne gerek var böyle yeşilçam tadında evliliğe. Ve sadece 24 yaşındasınız. Geriye dönüp baktığınızda yaşanmamış koca bir hayat görüceksiniz üzgünüm. Boşanmaktan bahsetmiyorum illa ki. Hayatınızın iplerini kendi elinize almaktan, saygı duyulan bir birey olmaktan söz ediyorum. Anneme o laflar sayılırken bakan bir babam olsun istemezdim. Anneye gelmiyorum bile. Hiçbir bebek bunu haketmez. Ve inanın 20 li yaşlarımda keşke daha farklı amaçların, uğraşları olsun diyeceksiniz

Benim için bu boşanma sebebi olurdu. Annem bize kötü laf etti diye herkesin korktuğu, çekindiği kv sini sildi attı. Bir daha konuşmadı. Hele ki o adam sizin kocanız. Bahanelerin arkasına sığınmasın.

Evet kolay. Karısına or... diyen annesini sinirle söyledi diye aklamaya çalışan adama tekmeyi basmak çok kolay.
Katılıyorum. Kolay çünkü benim gözüm görmez. Ne kadar zaman,emek harcamış, harcamışım umrumda olmaz. Bana saygı göstermeyen, beni korumayan insanla işim olmaz.

Yemin ederim sizinle dalga gecmemistim. Gercekten yazdiklarinizdan etkilendiğimi soyledim ama yanlis anlamissiniz

Hanımefendi olayı hiç dramatize etmeyin. Kadın size demediğini bırakmamış 25 yaşınızda 4 yıldır çocuğu takıntı halne getirmiş bekliyorsunuz. İşe girin öncelikle bi ayaklarınız yere bi bassın. 21 yaşında gencecik bu psikolojiyle uğraşırken edepsiz bır kadını çekmez zorunda değilsiniz. Ayrıca benim çocuğumun da zor olacağını duydum belki olmayacak bunu kimselere anlatmama gerek yok. Birisi çocuk derse düşünmüyoruz deyip kestirip atıyorum. Niye sizin çocuğunuz olmuyor diye söyleyip konuşarak olayları iyice arabesk hala getiriyorsunuz? Dünya mı yıkılaacak evlat edinirsiniz.Ama lütfen şöyle bir aileye edinip çocuğun başını yakmayın. Bir işe girin , ayaklarınızın üzerinde durun silkelenin .Biri bana şunları söylese yaşına başına bakmam soluğu hastanede alır. Eşiniz size azıcık değer veriyorsa o an bağırsağı kopsa o annesine bunları söyletmezdi.

Benim tek takıldığım nokta kayınvaliden kimden cesaret buluyor da bunları söylüyor yada o bunları soylerken sen ne yapıyorsun eşinle öyleeece bakıyomusunuz ???

Bu hanım o kadar Drama Quenn ki o zaman da pişman olmaz. Küçük Emrah gibi etrafta dolaşır. İnsanlar kendini ezdirmeyi, yok saydırmayı ,aşağılanmayı erdem sanıyor. Aynı anlattığınız gibi bir hayat bekliyor bu hanımı..

Calismak istiyorum. Ben iki yillik universite mezunuyum. Dikey gecis ile aciktan 4 yilliga tamamlamaya calisiyorum. Sırf diplomam olsun ayaklarimin ustunde durabileyim diye. Ama esim ve ailesi calismama izin vermiyor. Kadın kısmı calismaz diyor. Ikinci konu ise Evlat edinmek cok istiyorum çocuğum olsada olmasada bunu istiyorum. Bir cocugun kalbine hayatina dokunmak kadar güzeli yok. Umarım bu hayalimde gerceklesir. Esim evlat edinme konusuna karsı degil

Yok severek evlendim aramizda 10 yaş var
Oyyyy.. Yavrum bu adam seni çiğ çiğ yer..

Bak sen daha yaşının verdiği toylukla seviyorum fedakarlık yapıyorum zannedersin ama yaptığın o değil.

Yarın bir gün başka şey olur sen ama ben senin için fedakarlık yaptım dersin geçer karşına yapmasaydın zorla mı yaptırdım der gözüne far tutulmuş tavşan gibi kalakalırsın.

35 yaşında aklı başında eşine değer veren bir adam anasının o laflarına küçük çocuk gibi sessiz kalıp da sonra sinirle söyledi demez.

Seni çok güzel manipüle ediyor hastalığı sebebiyle ona kıyamadığını biliyor ve bunu kullanıyor. Aç gözünü.

Bu yorumunuza cok üzüldüm. Gercekten anne olabilmek hep hayalimdi. Kötü bor hayal degil ki. Neden kınadınız 4 senedir bunun sancısını cekiyorum ben. Gercekten üzdünüz
Ya bakın hanımefendi sorun sizin anne olmak istemeniz değil, sorun yaşadığınız olaylar ve gördüğünüz muamele. Daha bunlar çözülmeden ne anne ne baba olması. Çocuk evliliğin sürmesini garantilemez, size iyi olacaklarını, prenses olacağınızı garantilemez. Hatta daha kötü olacak. Kv denen cadı çocuk üzerinde de hak sahibi olmak isteyecek. Siz daha kendinizi savunamiyorsunuz, çocuğu nasıl savunacaksiniz? Allah aşkına ya hâla çocuk istiyorum diyorsunuz

Siz hala fikir sunabiliyorsunuz yani? Şu iki kalınlaştırdığım yere iyice bakın. Size hiç üzülemedim. Herkes kendi seçtiği hayatı yaşar. 35 yaşında koca adam anasının söylediğine ağzını açmamış. Kadın size demediğini bırakmıyor. Hizmetçilik kariyerinizde başarılarrrrr.

Şu kafada bir aileden kaçıp kurtulacağınıza onlara çocuk vermek için deli gibi çırpınıyorsunuz. Gözünüz kör olmuş yazık size.

Son mesajımdır. Siz buradaki mesajlardan ders çıkarıp da akıllanmazsınız. Kendimizi boşa yoruyoruz.

Savunamıyorum ne yapayım hanimefendi bende böyle aciz biriyim. Allahıma sığınıyorum hep.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…