Kayınvalide Terörü

Siz daha kendinizi savunamıyorsunuz. Çocuk olunca hiç savunamayacaksınız. Aynı apartmanda imişsiniz KV evinize gelip durur hatta hiç çıkmaz çocuk olunca. Kafayı yersiniz siz orada. Sorun anneliği yakıştırmamak falan değil. Bırakın gereksiz duygusallığı gerçek dünyaya dönün.

Size bunları yazanların içinden, bu duyguları bilenler olmadığını nerden biliyorsunuz? Çocuk duygusallıkla düşünülecek bişey değil. En büyük dert de çocuksuzluk değil.ne büyük imtihanlardan geçen çiftler var. Hastane bahçeleri şahit.yıllarca yatalak eşini elleriyle besleyen, altından alan insanlar var.
Çocuk sahibi olmak en büyük hayalimdi diyorsunuz, bu hayalinizden eşinize hiç bahsetmiş miydiniz?niye çocuk sahibi olmayacağı belli olan bir insanla bu hayaliniz rağmen evlenip, bunu drama çeviriyorsunuz o zaman. Madem biliyordunuz, çocuk hiç olmayacakmış gibi birbirinizi mutlu edip, saygıyı sevgiyi yıpratmadan evlilik yürütmüyorsununuz da böyle çirkin kavgalara izin veriyorsunuz. Size insanlar çocuk yapın diye baskı niye yapabiliyor mesela. Vs vs. Konuda o kadar çok sakatlık var ki... Kimse siz rkötğ olun demez kaynanız gibi. Keşke uyarıları dikkate alsanız.
size sadece eşinizden emin olmadan çocuk için uğraşmayın, evliliğini yola koyun, şahsiyetinize sahip çıkın deniyor. Çocuksuzlukla bunların ne alakası var. Bu evlilikte sorun (!) sizde olsaydı emin olun 4 yıl sürmezdi bile. Kimse sizinle dalga geçmiyor, kayınvalideniz gibi beddua etmiyor. Burda sizin kötülüğünüzü isteyen kimse yokken hayırlı zamanda en hayırlı şekilde çocuk sahibi de olun madem bu kadar istiyorsunuz ama kusura bakmayın da biraz da kişiliğinizi güçlendirin. Kendinizi kimseye adamayın. Sonra çocuğunu dert yastığı yapan toksik annelerden olursunuz.

Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın nedir ya. Nasıl bir mantık bu. Allah güzel yetiştirebilecek olana ve isteyene versin denir. sizde de yaş 25 ama kafanız ananeminkinden geri. Kim size anneliği haketmiyorsunuz dedi bu arada, ben tüm yorumları okudum göremedim o kişiyi

3 gun sonra bebegi oldugunda, ne beslenmesine, ne uykusuna, ne emzirmesine, ne gunluk rutinine soz soyleme hakki tanimadiginda kaynanasi, gene gelip ben acizim, ben Allaha sigindim dememesi icin, azicik dik durmayi ögren, o kocan da yalan dolan dedik diye, siz benim anne olmami istemiyosunuz, halbusu ben anne olunca hepsi yazilim program olarak bellege yuklenecekti diyo.

Bak güzel kardeşim. Sürekli iyi niyetli olmaya çalışmak seni iyi yapmaz. Yeri geldiğinde hakkını Savunamıyorsun, kapıyı carpamiyorsun, sen kimsin bana o... Diyorsun demiyorsun, kocan pasif zaten, anasına sen kimsin benim karıma böyle dersin demiyor. Bunlar sizin iyi niyetli olduğunuzu göstermez. Kırıcı olabilir ama bunlar ikinizin pasif, saf, sesi çıkmaz ve ezik olduğunu gösterir. Ve kendini korumayan insan ne annesi, ne kocasını, ne evladını koruyamaz, hakkını savunamaz. O çocuk doğsun bakın burda yazdıklarım çıkmıyorsa bende mistik değilim. Biz bunları yüzlerce kez gördük,bir kısmını da yaşadık. Gelip bana merhametliyiz, iyi insanlarız, saf insanlarız onlar kötü demeyin.

Kızdıgım sey anne olmayı haketmiyormusun bu yorumlara uzuluyorum. Merhametli insanlar hic birsey haketmezler cunku.
Burda sana anne olmayi haketmiyorsun diye itham yapmadi onlar esine haketmiyor dedi simdi sen su yazdi yazdiklarini baskasi yazmis gibi oku oyle anla bizi
Ne alakasi var merhametli insanlar haketmez felan evlilikde kavga olabilir ama sizinki kavga degil esin de terslik var goruyormusun seni savunmuyor biz sana onu gostermeye calisiyoruz

Anlatamıyoruz. Senden anne olmaz demiyoruz ki. O çocuğa şu an sağlıklı bir annebaba, sağlıklı ev şartları, sağlıklı ilişkileri sağlayamazsınız. Önce onları düzeltin, ilişkinizi, evinizi evliliğinizi düzeltin. Sonra hâla istiyorsanız çocuk tabiki yapın diyorum. Kafasi çocuğa o kadar odaklanmış ki, ne olursa olsun çocuk olsun diyor. Lütfen siz söyleyin şu an öncelikli problem çocuk mu?

Kendi adıma konuşuyorum. Mükemmel olamayabilirim ama iyi bir anne olup çocuğumu, evimi, eşimi savunamaz, koruyamaz, susup kalan, ezik, pasif bir anne olacaksam, çocuklarım keşke başka ailede dogsaydik diyeceklerse kucağım boş kalsa da olur.

Kızdıgım sey anne olmayı haketmiyormusun bu yorumlara uzuluyorum. Merhametli insanlar hic birsey haketmezler cunku.
Sen merhametli olduğun için mi kv sana küfür kıyamet ederken kocan susuyor?
Hayal dünyasında yaşıyorsun. Bir an önce gerçek dünyaya dönmen dileğiyle

25 yasinda bir insan nasil bu kadar cocuk odakliolur, her seyi yanlis anlar sirf bu sevdasi yuzunden anlamiyorum. 21 yasinda baslamak cocuk mucadelesine.. 20li yaslarimi, universite hayatimi paralel bir dunyada yasadim sanirim. Bu evlilikte en son dusunulecek sey cocuk. Daha kayinvalideye soz geciremiyorsunuz. kendini savunamiyorsun bile. Cocuga surekli alttan almayi kendini ezdirmeyi mi ogreteceksin. Yeni nesil firlama, onun zamaninda cocuklar seytan olur.

Annelik sihirli degnek degil. Ama huzurlu ortam yaratmak sizin elinizde. Esiniz buna destek olmuyorsa maalesef onu da üzeceksiniz. Tamam anneler bas taci, ama toksik insanin kapimdan gecmesine izin vermem. Kayinvalideniz mesela evime asla ayak basamazdi sizin yerinizde olsam.

İnsanlara kızmışsın ama doğruyu söylemişler.

Bak arkadaşım, 17 aylık bir bebeğim ve seninki gibi cadı bir kaynanam var ama ben dişimi çıkardığım için pek görüşmeyiz. Neyse geçenlerde bize gelmişti kendi memleketinden, benim ekran yüzü göstermediğim çocuğuma gelir gelmez telefon açmaya çalıştı. Ben naptım biliyor musun? Kaplan gibi atladım mevzuya korudum çocuğumu, biz çocuğa ekran izletmiyoruz dedim bitti. Hatta kavga ettik öyle gitti evine ben her şeye karışıyormuşum kuralcıymışım, e bebeğim o benim tabiki karışıcam neyse bu örneği niye anlattım biliyor musun? Sen böyle bir olayda bunu yapamazsın mesela, halbuki çoğu kadın yapabilir. Sen "şu anda" çok pasifsin, kocan da öyle. Peki bu çocuğu hak etmediğiniz anlamına mı geliyor? Kesinlikle hayır kimse sana böyle bir şey yazmamış ama "şu andaki" mevcut ortam sakat, ilişkiniz sakat önce onları düzeltin diyorlar ve haklılar. Kocan seni, sen kendini, ikiniz de çocuğunuzu koruyabilmelisiniz ki şu anda o yeteneğe sahip değilsiniz işte bunu düzeltin diyoruz.

Ayrıca şunu da eklemek isterim. Çocuğu saplantı haline getirmişsin gencecik yaşında. Bu şekilde bu kadar stresle ve kafaya takarak zaten olmaz. Çocuk dışında hayatın binbir türlü rengi var biraz çocuk mevzusunu bırakıp bunlara odaklanmalısın. Kolay gelsin.

Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla örülüdür demiş efendimiz. Insan bir başkasına bu kadar iyi niyetli ve merhametli olurken kendini niye görmez gözetmez? Evet biz iyi insan olmaya çalışan kişiler olarak kimseye kötülük yapmayacağız ama kimsenin de bize kötülük yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Kul hakkına girmeyeceğiz ama kendi hakkımızı da yedirmeyeceğiz. Aksi halde kendimize kötülük etmiş olur, kendimizin hakkına girmiş oluruz. Sanmıyorum ki bu Allah katında makbul olsun. Siz Allahın diğer kullarından daha mı kıymetsizsiniz? Yada Allah sizi bu dünyaya başkaları size istediği gibi hakaret etsin diye mi gönderdi?
Ben de inançlı bir insanım ama iyi insan olmak adına bu kadar kendimizi yerlere sermeyi anlayamıyorum. Iyilik bu değil. Ve bu kutsanacak bir şey değil tam aksine insanın kendine zulmü.
Lütfen çocuk meselesine bu kadar takılmayın. Olur gider, olmazsa da olmaz. Her şey Allahtan. Bizim elimizden gelen bir şey yok maalesef. Can veren O. Yapabileceğiniz tek şey dua etmek.
Size söylemeye çalıştıkları siz önce kendiniz büyüyün, kendi hakkınıza sahip çıkmayı öğrenin. Eşiniz de aynı şekilde. Kendine, karısına sahip çıkamayan adam çocuğuna nasıl sahip çıkacak?
Bir arkadaşım şu an babaannesinin kendine ettiği zulümler yüzünden sosyalfobi yaşıyor ve psikoterapi alıyor. 2 Insanla konuşmaya çekiniyor. Neden? egoist babaannesine babası "anne sen karışma " diyemediği için. Güya babası hayırlı evlat oluyor anasına söz söyletmiyor ama ne çocuğuna iyi baba olabilmiş ne de karısına iyi bir koca. Size de anlatmaya çalıştıkları bu. Ileride çocuğunuzun binbir psikolojik rahatsızlık ve kişilik bozukluğuyla cebelleşmesini istemiyorsanız, siz de eşiniz de haklarınızı savunmayı ve kendinizi korumayı öğrenmelisiniz.
Son olarak, benim de eşim dünyalar iyisi bir insan. Hiç kimseye zerre kötülüğünü görmedim ammaaaa ailesinin bize yaptığı kötülükleri görmediği için 33 yaşında olmama rağmen o adamdan çocuk yapmak istemiyorum. Daha bana sahip çıkamayan kendine saygısızlık edildiğini anlayamayan adam nasıl baba olur? Benim bunu yavruma yapmaya hakkım var mı diyorum. Ona da diyorum ki sen bana ve ailemize sahip çıktığını gösterene kadar ben senden çocuk yapmam.
Kadın size neler demiş, adam kulağının üstüne yatmış. Siz hala eşim iyi insan diyorsunuz. Karısına o... dedirten adam iyi olsa noluuuurrr olmasa nolur!

Ee degdimi peki eşin için bunu yapmana :/ annesi sana inşallah çocuğunuz olmaz o.pu dedi ..eşin sana ne dedi sinirden yapmistir dedi

Sen kendi kıymetini bilmezsen kimse bilmez .başkası için sorun bende diye millete duyuruyorsun inanılır gibi degil

Kiyamazsan ne değişecek? Annelik ile yeni karakter yüklenmiyor. Şimdiye kadar sesini çikartmadiysan, ondan sonrada çikartmazsin. Şimdi gezmeye bile paran yokken, çocuk ile hiç olmaz. Bez, mama,.. bunlarin hepsi para.

O hakaret eden kv'de daha kötü olacak. Her yaptiğini eliştirecek. Ve kendi bildiğini okuyacak. Atiyorum çocuga gizli su/yemek vererek, aşiri sicak giydirerek, sütün olduğu halde mama vererek,..

Ve bunlarin hiçbirine gikin çikmaz. Eşinde "ee annem tecrübeli, sen ondan dahami iyi bileceksin? " der.

Gikin çiksa, iş ya huzursuz sürekli tartişmali ev ortamiba gider, ya boşanma. Diyorsun ya hiç tartişma etmiyoruz diye. Bu marifet değil. Sana hakaret edilen bir ortamda alttan almak marifet değil.

Cocuk ile beraber tahamülün iyice dibe batacak. Aslinda yillar önce olmasi gerekenler, o zaman ortaya çikar. Çocuk niye mutsuz yada boşanmiş bir ortamda dursun? Minicik bir bebekten çok şey bekliyorsun. Senin yada eşinin karakterini değiştirmez. Eve huzur getirmez.

Size çocuğunuz olsun diye dua değil, size Allah akıl fikir versin inşallah diye dua etmek lazım. Eşiniz size o laflar edilirken kıyabiliyor. Bağırsakları rahatsızmış da ondan hastaymış da. Siz onun annesine o..pu diye laf etseydiniz on kaplan gücünde saldırdi size. Hem neden saklıyorsunuz ki , sonuçta kimse gidip ona sen erkek değilmişsin falan demicem nasıl olsa. Şimdi herkes sorun sizde diye sürekli su doktora git , şu tedaviyi uygula falan diye darlıyordur sizi. Sizin eşinizin annesi değilsiniz , onun zaten annesi var. Onu kötülüklerden , üzüntülerden korumanıza gerek yok. Bu yaşına kadar zaten zaten başka başka üzüntüler yaşamıştır kocanız, korkmayın üzülmekle insan ölmüyor. Ama onu sanki o çocuk siz de annesiymis gibi kötülüklerden korumaya devam ederseniz, sümsük, ezik kocanız size o...pu denirken bağırsakları ağrıdığı için hiç bir şey diyemez.

Ayyy bekar ınsanım kınamıorum .Allah yardımcın olsun bacım .Neyse bebegıne kocana odaklan .Evıne gelmez ıste hemde ıyı oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…