Kayınvalide stresi

gamenn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
348
95
118
Öncelikle merhaba.. Gerçekten çok doldum ve burdan başka yazacak ya da anlatacak yer bulamadım.. Benim derdim kayınvalidemi kaprisleri.. Konu şöyle başladı bu arada nişanlıyım ve 1 sene sonra düğümüz olcak.. Neyse konu şöyle:

Geçtiğimiz ramazan bayramının ilk günü ben nişanlımın ailesiyle birlikte olmadım diye yani onların akrabalarını gezmedim diye bi ton dedikodu oldu. efendim ben niye gitmemişim falan filan. Gelmek zorunda değilim benimde bir ailem var.. Her bayram gelinin evine boş gelinmez takı takamıyosan bile al bi çikolata gel dimi. AMA neymiş ben gitmedim diye beni cezalandırmış o yüzden almamış.. tabi ben bunu nişanlıma söyledim kırıldığımı ve annesi ile eskisi gibi aramızda sevgi bağının olmadığını da söyledim.. Bu arada benim ailemle daha düğün ile ilgilide birşey konuşmadılar sadece bayramlarda seyranlarda gelip 5 dakika oturup gittiler.. Ben nişanlımn teyzesi ile bu durumu konuştum tabi nişanlımda yanımdaydı konuyu o açtı çünkü o da artık çok doldu.. teyzesi kayınvalidemin yaptıklaırnın yanlış olduğunu söyledi. neyse konuşmuş kayınvalidemle bugün de geldiler.. bu seferde olmamış çocuğumun ismini koymaya çalışıyor. bende kızımın ve oğlumunisminin belli olduğunu söyledim.. İster kırılsın ister kırılmasın.. bugüne kadar hep sustum sustum ama ben de çok doldum öyle böyle değil... sürekli bi laf çakmalar falan artık yeter ya. onun yüzünden nişanlımla hep kavga ediyorum. nasıl bi yol izlemem gerek lütfen yardım edin :(

en sinir olduğum şey milletin doğmamış çocuğa isim koyması. ne diye burunlarını sokarlar ki. zaten sürekli hep kendi istekleri olsun hep biz yönlendirelim derler. sonuçta kayınvalideniz yani kırmayın hep iyi olun ama SUSMAYIN. sustukça tepene çıkıyorlar.dişli olun. yoksa ilerde zor oluyor. etrafımda örneği çok

Bu ne simariklik ya gercrkten..
Ben bayram olayina takildim..
Zaten evleniceksin ,ailen dururken nediye onun ailesiyle gezecekmissin ne sacma bisey!
Canim tecrubelerime dayanarak soyluyorum;bunlar ilerde senin evini de yonetmeye ,misafirine gelenine gidenine, evine aldigina falan filan da karismaya calisir o hakki gorurler...
Nisanlini bastan ayarla olmuyorsa ayril.
insan ailesi yuzunden sevdigi adamdan bile soguyabilir cunku dikkat et canim..

hiç taviz verme tavrını şimdiden al yılanın başını küçükken ezmek lazım yoksa ilerde hiç önünü kesemezsin

olmuyor zaten. nişanlım beni haklı görüyor.. ama inanın ki stresten zayıftım daha da zayıfladım piskolojim çok bozuldu.. ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum. bugün geldiler haliyle kırgınım yüzümden de belli oluyor zaten. bu da dedikodu olur şimdi :(

en sinir olduğum şey milletin doğmamış çocuğa isim koyması. ne diye burunlarını sokarlar ki. zaten sürekli hep kendi istekleri olsun hep biz yönlendirelim derler. sonuçta kayınvalideniz yani kırmayın hep iyi olun ama SUSMAYIN. sustukça tepene çıkıyorlar.dişli olun. yoksa ilerde zor oluyor. etrafımda örneği çok

önceden hep susardım ama başladım konuşmaya sustuğun zaman gerçekten tepene biniyorlar :(

Bu ne simariklik ya gercrkten..
Ben bayram olayina takildim..
Zaten evleniceksin ,ailen dururken nediye onun ailesiyle gezecekmissin ne sacma bisey!
Canim tecrubelerime dayanarak soyluyorum;bunlar ilerde senin evini de yonetmeye ,misafirine gelenine gidenine, evine aldigina falan filan da karismaya calisir o hakki gorurler...
Nisanlini bastan ayarla olmuyorsa ayril.
insan ailesi yuzunden sevdigi adamdan bile soguyabilir cunku dikkat et canim..

olmuyor zaten. nişanlım beni haklı görüyor.. ama inanın ki stresten zayıftım daha da zayıfladım piskolojim çok bozuldu.. ne yapacağımı nasıl davranacağımı bilmiyorum. bugün geldiler haliyle kırgınım yüzümden de belli oluyor zaten. bu da dedikodu olur şimdi :(

Sen niye çikolata olayına takıldın ki.
İsteyen alır, istemeyen almaz.
Zorunluluk yok ya.​
Tıpkı senin bayramın ilk günü onlara gitmeme zorunluluğun olmadığı gibi.

Birtek ortada birşey yokken olmamış bebeklere isim bulmaları saçma komik ve sinir bozucu , diğerleri kafaya takılacak şeyler değil..

Bence üzerinde durma..

Dünya döndükçe gelin-kayınvalide sorunları devam edecek , sen ilk ve son olmayacaksın..Bu yüzden geç derim..çikolataymış, gezmeymiş bunlar ufak şeyler..sorun edileck şeyler değil.

Birtek ortada birşey yokken olmamış bebeklere isim bulmaları saçma komik ve sinir bozucu , diğerleri kafaya takılacak şeyler değil..

Bence üzerinde durma..

Dünya döndükçe gelin-kayınvalide sorunları devam edecek , sen ilk ve son olmayacaksın..Bu yüzden geç derim..çikolataymış, gezmeymiş bunlar ufak şeyler..sorun edileck şeyler değil.

Bence tam da sorun edilecek sey..
Kiz daha bekarken ailesule gezdi bunlarla gezmedi diye maraz cikaran insan, evlenince bu kizin ailesine ziyaretlerine de karisir...
Gidis gelis kalma surelerine de takar...
O kadar basite alinmamali bu mudahaleler...

Back
X