Kayınvalide sorunu

Annesine uğramasına takılmayacaksın .İnsan bunlar yaşanınca sinir oluyor haklısın.Bir süre sessiz kal bu duruma , umursamıyormuş gibi davran.Ama konu açılırsa aslında yorgun eve geliyorsun sabah görsen kendisini vs . Gibi çıtlat mesela.Onun annesine ayırdığı vakitlerde sen de kendini başka bir şeye ver.Sen de yolun başındasın daha az takılacaksın belki sonrasında.Mesela şu an eşim ayda iki gece annesinde kalıyor çünkü annesinin yanındaki kadın izne çıkıyor ve annesi yalnız kalamadığını söylüyor halbuki hiçbir fiziksel sorunu yok.Başlarda o gece bize geliyordu falan ama birkaç hafta sonra böyle olmaz kardeşinle dönüşümlü kalın annende o geceler ben her hafta misafir edemem dedim.nerdeyse 1 yıldır eşim ayda 2 gece cumartesileri annesinde kalıyor.Ben de o geceler evde çocuklarımla kız gecesi falan yapıyorum.Takıldığını anlarsa inadına yapar senin kv ; o yüzden hiç takılmıyormuş gibi yap.Onlar da sıkılacaktır bir yerde .Ama bu tip kv gerçekten çok çok çok zor. Durumlar bir tık düzelir ama ne kadar düzelir .Annesi sonuçta atsa atılmaz satsa satılmaz .Sen çok güzel gözlem yap ; sonra da düşün deve mi güdeceksin , diyardan mı gideceksin.Doğru olanı yapabilmemiz ve yanlışla doğruyu ayırt edebilmemiz için ikimize de güç diliyorum

içinde fesatlık sezdiğimde zaten ben mesafeli olmaya başlamıştım kv karşı. Mesela diyorum ya eşim vardiyalı çalışıyor 4/12 olduğunda kaynanamda kahvaltı yapıyordu. kadın yumurtasına kadar hazırlıyordu ben işte oluyorum ya. İşte o zamanlar bana derdiki x gündüzleri benim geceleri senin. Bunu gülerek söylüyor evet ama o ne demek? Çok sinirlenmiştim. Bende en iyisi işten çıkayımda kahvaltılarınıda hazırlamış olurum demiştim gülerek. Oda işte bende gelirim o zaman size dedi, bende kapıyı kitlerim giremezsin dedim. Gülerek tabi. Aaa yaparmısın falan yapmıştı. EE dedim gündüz benim diye laf sokarsan yaparım tabi dedim. Aslında espiri yapmaya çalışmıştı ama her şakada %10 gerçeklik payı vardır. Hem onla bana öyle şakalar yapacağı kadar samimiyetim olmasın.
O kadar istiyordu oğlunun evlenmesini, şimdi eşi ile rahat bırakmıyorsun yani. Gerçekten bu erkek annelerini anlamak çok zor. Şuan çok şükür gelmiyor, çağırsam da gelmiyor. İlk zamanlar takardım kafama ama yavaş yavaş takmamayı öğreniyorum sanırım. Dün mesela tenceremi vermeye geldi. 'kv meselesi 3' te anlattığım olaydan dolayı annem için dedikoducu dedi. Yutkundum. Bir şey söyleyemedim. İkiniz aranızdaki problem beni katmayın dedim sadece. Savunsam anlamayacak insan, ama bir oldu bu. İkincide laf söylettirmem.
Amin Allah yardımcımız olsun.
Ay benim eşim ayda 2 kere annesinde kalsa kriz geçirirdim heralde. Kv kötüler beni çünkü. Seninki kötülemiyormu? Etkilenmiyordur inşallah eşin.

Kocanla vakit geçir, keyfine bak. Evin anahtarı kaynanada kesinlikle olmasın.

her şeyde vardır hayır o yüzden bu mesafenin olması gayet iyi oldu bence yüz göz olmaya gerek yok kendinizi üzmeyin.

Hem nasıl kötülüyor.Benim eşimi aileme karşı doldurdu hep minik minik.Eşim de saçma sapan şeylerden benim aileme taktı onun yüzünden.Gerçekten hangisini anlatsam bilemedim.Benim annem şimdi laf söz olur diye bana gelmek istemiyor açık açık da söyleyemiyor doldurmamak için .Eşim ben rest de çekince benim aileme her fırsatta laf söylüyor şimdi.Ve genelde haksız yere ben de bunları hazmedemiyorum.Bu arada gerçekten dışardan bak bize bunları bilmeyen imrenir .Eşimle birbirimizi seviyoruz, çok şükür aldatma , aldatılma vs hiç yaşamadık öyle bir şey, gayet sağlıklı bir cinsel hayatımız var. Binlerce şükürler olsun…Ama sın yaşananlar hep artık senin ailen benim ailem sorunu .Üstelik çocuklar da farkında yaşananların.Aile terapisi ile toparlamaya çalışacağım.

Yeter ki sevgi olsun. Ben her şeyin düzeleceğini düşünüyorum. Kapıyı kapattığınızda herkes geride kalıyor siz eşinizle kalıyorsunuz. Önemli olanda o.

Bu tavrinizi surdurun. Annenize anlatmayin. Herkes kendi evinde yasasin ne sacma ya. Sonradan bisi deseler bile dik durun. Alisirlar

Iyi de kayınvalideniz melek değil ki.
Evinize basbaya açık aramaya gelen bir kadın yani.
Ne demek kirli donlarin yerlerde,pissin pasaklısın.
Demekki içten içe her geldiğinde biriktirmiş bunları,sonrada çekinmeden çat çat yüzünüze söylemiş.
Ben olsam anahtarı bile aldırmıştım eşime annen ben evde yokken ev dağınıkken görüp sonra bana laf sokuyor diyerek.
Madem pissiniz otursun evinde.
Gelmesin.
Ayıp yani bu nedir ?
İyilik yapmış onu da yine kafanıza kakmak icin yapmış(yemek konusu)kakmışta bir güzel.
Boşverin,mesafe iyidir zaten çalışiyorsunuz. Eşiniz gitsin görsün,bir eksiği,ihtiyacı varsa yardım etsin,annesi sonuçta ama siz mesafenizi koruyun.

Bu tavrinizi surdurun. Annenize anlatmayin. Herkes kendi evinde yasasin ne sacma ya. Sonradan bisi deseler bile dik durun. Alisirlar
evet aslında normal olması gerekn şey herkesin kendi evinde yaşaması. Ben bunun çabasını verdim resmen. Evlenmeden önce kafasında öylemi kurmuş napmış.

evet daha ne laflar işittim. ben onun evini temizlemiyormuşum bulaşık yıkamıyormuşum yemekten sonra götümü dönüp yukarı çıkıyormuşum. neler neler. ama yüzleştim kendisi ilei seni ilgilendirmez pissem gelme evime özleyip duruyosun benim ailem napsın bende insan evladıyım. daha kocama alısamadım sana mı alısıcam hemen. bu tarz seyleri hep söyledim esimindedetegi ile. diğer açtığım konuda bahsettim ordan bakabilirsiniz

Hic alttan almayın.
Ağzına geleni dan dun söylemesin o zaman, bu ne fütursuzluk. Sanki kendine hizmetci almis. Karşılık bekliyorsa yemekte yapmasın zaten size.

evet aslında normal olması gerekn şey herkesin kendi evinde yaşaması. Ben bunun çabasını verdim resmen. Evlenmeden önce kafasında öylemi kurmuş napmış.
Onun ne kurdugunun ne onemi var bu kadar icli disli olmak isteseniz ayni evde yasardiniz zaten. Eltimlr ayni binada kv ile capraz binadayiz. Ne benim anahtarim onlarda var ne onlarinki bende. Birbirimize catkapi bile gitmeyiz. Ama bunu oturtmak icin de bazi bedeller idendi tabi ki. Hazir bu konuda yuzgoz olunmusken geri adim atmayin. Inanin zamanla biradetben de boyle deyip alisacak hem esiniz hem annesi

Eşinizi karşınıza alıp konuşun güzelce. Olayı hiç kişiselleştirmeyin konuşurken. Üstünüze de almayın bu kadar. Kayınvalidenizin kendi gelgitleri bu durum belli ki. Eşinize de olanların sizi çok üzdüğünü çok fazla düşündüğünüzü ve bir çözüm bulmak istediğinizi söyleyin. Haftanın günlerini belirleyin, mesela iki gün, o akşam ona gidin. Bu şekilde bir düzene oturtursanız kimse alınmaz. Belki çözülür. Annesinin vızıltılarını ise hiç ciddiye almayın. Geçiştirin anne olur öyle ben de çok yoruluyorum deyin. Yumuşak biçimde geçiştirin yani kişisel algılamayın söylediklerini. Ne şeytanlar var sizinki yine iyi.

Kv.dende gelgitler yok canım o bir Narsist hayatını karartır uzaklara kaç şehir bile değiştir eşinin yanında olması bile sökmez çünkü narsist yani kişilik bozukluğu var kendisinde

Benim kaynanamda farklı şehirde yaşıyoruz ve ben çalışıyorum !!! Ona rağmen oraya gittiğimde dip köşe temizlik yapmamı beklerdi.

Düğünüme misafir gibi gelmiş gitmiş etliye sütlüye karışmamış bana zerre değer vermemiş iş yapmamı beklerdi.

Şimdi bir dediğini iki etmediği evini verip altına arabasına kadar çektiği bir gelini var. Şuan istediği kadar beklentiye girebilir yeni gelininden.
Bana uzak cehenneme direk olsun o kadar nefret ediyorum.

Hiç yüz verme hazır ortalık karışmışken koy mesafeni hatta mümkünse ayrıl o apartmandan.

inanın içimden artık hiç bir şey gelmiyor ona karşı. sevgim yok, saygımı korumaya calısıyorum. suan esimle gayet iyi olmasını bile kaldıramıyorum. eşimde farkında ve oklar bana dönüyor. annem düzeldi sen neden düzelmiyorsun diyor. ben yaşananları hemen unutamam ki .

Kv.dende gelgitler yok canım o bir Narsist hayatını karartır uzaklara kaç şehir bile değiştir eşinin yanında olması bile sökmez çünkü narsist yani kişilik bozukluğu var kendisinde
keşke.. o kadar yoruldum ki dayanamıyorum artık. eşimde artık ben karısmıyorum ne yapıyosanız yapın diyor. sanki beni suçlar gibi. evet hep savundu annesine karsı yanımda şahidim. ama içinde bi yerde acaba bu kızda da suc var mı diye düşünüyorsa bne bunu kaldıramam ki öyle hissediyorum..

Bu konu üzerine tekrar tekrar konuşmayın diye uyarmıştık sizi, sessiz ve mesafeli durmanız gerekiyor, mesafeli ve şikayet eden taraf olursanız sorunlar büyüyecek.

Benim kaynanam da birebir aynı hareketleri yaptı. Bizim evimiz ayrıydı su boruları payladı iki ay onda kalmak zorundaydık. Mahvetti hepimizi. Kocam onun bu saçmalıklarını sakin karşılamadı. O da oğlunu tamamen kaybetmemek için kuyruğunu kıstırdı oturdu yerine. Eşiniz sakın prensiplerini yumuşatmasın tam tersine sorun çıkardığı her zaman sorun çıkardığına onu pişman etsin. Sonrasında oh be diyeceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…