Kayınvalide sorunu

Afra1523

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2021
12
2
1
Merhaba arkadaşlar hemen konuya giriyorum geçen yıl kayınvalideme ziyarete gitmiştik sohbet ederken kayınvalidem oturmus olduğu sokakta bı evin satılık olduğunu ve fiyatının cok uygun olduğunu söylemişti tabi bende hemen atladım annem kira da oturduğu için anneme bakalım madem fiyatı da uygun gelsin baksın dedim çünkü gerçekten annem yıllardır kirada oturuyor ve belli bı bütçenin üzerinde ev alabilecek parası yok herhangi bir desteği de yok bu ev için çok heveslenmistim. Ertesi gün kayınvalidem ev satılık değilmiş sordum falan dedi öyle diyince bende kapattım konuyu ama aklıma zerre kötü birşey gelmedi insanlar satmaktan vazgeçmiştir diye düşündüm. Ama gel gelelim kayınvalidem o evi kendine almayi düşünüyormuş ondan satılık değilmiş dedi ama 1 yıldır alamadı ev bekliyor öyle ve hala satılık.
Kızdığım şey onun evi alacak olması değil sorun bana yalan söylenmesi. Kayınvalidem de kira da oturuyor. Kızım biz bu evi almayı düşünüyoruz böyle böyle diye anlatsaydi ben onlardan daha çok isterdim ev sahibi olmalarını ama hem bana yalan söyleniyor hem de yalan söyleyip almıyor evi bekletiyor belki öyle yapmsaydi annem şu an ev sahibiydi kıralarda tek başına sürünüyor olmucakti çok zoruma gitti. Ve asıl beni sinirlendiren konu şu o evi alabilmek için eşimden para istiyor bunu da eşim çitlatti bana yoksa hiç birşeyden haberim olmucakti. Nasıl davranmalıyım öfkemi nasıl kusmaliyim gerçekten terbiyesizlik yapmak istemiyorum ama icimd tutamam nasıl bir tavir sergilemem gerekiyor sizce öğrendiğimden haberleri yok bu arada..

yanlis yere konu acilms dert konusuna acsaydnz iyidi

Bencil kaynana ne olucak sende bosver bska ev bak utanmaz kadinn iste hem para istiyor hem kndne alacak

Sevgili kyınvalideciğim ben öğrendim durumu evi almak istemende bi sakınca yok ama yalan söylemen beni kırdı... Belki kırmamak için nasıl söyleyeceğini bilemediğin için yalan söylemiş olabilirsin ama sebep ne olursa olsun lütfen benden hiç bi gerçeği saklama beni en çok yalan söylemen üzer . Bu konuşma iyi bence

Görmezlikten gel niye yüz göz oluyorsun. Çok uyanık olsan orada anneme alalım demezsin. Kendisi almayacak olsa bile kıskanması çok büyük ihtimal

Annenize alabileceğiniz tek bir ev mi var dünya üzerinde? Bir senedir arasaydınız bütçenize uygun bir ev bulurdunuz, anneniz de kirada sürünmezdi onca süre.

Kayınvalidenin yalan söylemesini doğru bulduğum anlamına gelmesin bu. Sadece “annem onun yüzünden bir senedir kiralarda sürünüyor” kısmına takıldım. Çok saçma.

Tepkiniz bana biraz abartı geldi. Özellikle annem tek başına yıllardır kirada sürünüyor kısmında çok dramatik yaklaşmışsınız. Aynı mantıkla kayınvalideniz de yıllardır kirada sürünüyor. O ev gerçekten uygun fiyata ve güzel bir ev olsaydı zaten beklemezdi koskoca bir sene. Bu bir sene boyunca madem annenizin ev almak niyeti var başka hiç mi uyguna ev bulamadınız? Bunun faturasını kayınvalideye kesmeniz anlamsız olmuş o yüzden.

Kayınvalidenizin yalan söylemesi evet doğru değil o an belki ayıp olur diye düşünüp kendince böyle bir cümle kurmuştur. Zaten evi alsaydı evin hala satılık olduğunu öğrenecektiniz. Dünürüyle aynı sokakta oturmak istemiyor bile olabilir en doğal hakkıdır

Artı yalancı kayınvalide ile annenin aynı mahallede oturmasına ne gerek var?

Görmezlikten gel niye yüz göz oluyorsun. Çok uyanık olsan orada anneme alalım demezsin. Kendisi almayacak olsa bile kıskanması çok büyük ihtimal
Uyanık olup olmamakla bi ilgisi yok ki durumun alıcı gözüyle konuşmadığı için anneme alalım gizliden gidip aldık demekte beni kötü yapar eşimin annesi olarak bı nokta da samimiyetine güvenmek istiyor insan kaldı ki ev de gözü olmamasının sebebi benim haberim olmadan eşimden para isticekti durum bundan ibaret

1 yıldır o evin satışta oldugunu biliyorsanız gidip ev sahibi ile görüşebilirdiniz validenin alacağından yeni haberiniz olmuşken

Kayınvalideniz bu ev meselesini kendi için açtı muhtemelen. Kendi için bir destek beklerken sizin hemen annenizi ortaya sürmenize kırılmış anlaşılan ve size de bu evi ben istiyorum diyememiş. Sinirlenip köpürecek bir durum yok. O da bir yıldır kendi kırgınlığı içinde tutmuş , size bir şey yansıtmamış. Hep kendinize göre ölçüp tartmayın olayları. Karşınızdaki de insan.

Annem onun yüzünden kıralarda sürünüyor yazmadım zaten. Öyle uygun fiyatlara her yerde ev bulunmuyor kaldı ki
Annemin imkanı olan birşeyi o anda engellemesini ifade etmeye çalıştım.O anda imkanı vardı ve o fiyata o evi alabilirdi Kaldı ki bu zamanda ev bulmak öyle kolay değil pandemi girdi bir sürü şey oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…