• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide sorunsalı

Suç kimde

• Kayınvalide

• Gelin

• Oğul

• Kayınpeder

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bak benim kv annemi böyle kullanıp sonra aradan çıkarmak için bir ton hakaret etti ne biçim kız yetiştirmişsinden tut nelere kadar bir de üstüne çok kırıldım, ben onlara ev verdim sen hala beğenmiyorsun ev alın istiyorsun deyip küstü (annem hem uzaklaşmamız hem de daha iyi büyük evde oturayım diye ev alın dedi ama kv ye asla ev hakkında bir şey demedi, biz kv nin tadilat yaptırdığı evde oturuyoruz o da kv çok istiyor kırmayayım diye oturmuştuk ) ve yıllardır konuşmuyor, üstelik babam kanser hastası ve sormuyor bile. Normalde kv akraba olmayan hastalarla bile ilgilenir hastaneye götürür doktor bulur vs düşün baban nasıl diye bile sormuyor.
Ne kadar ayıp yaptıkları. Banada kv ben çalışmayan gelin istiyordum dedi. Bir oğlu daha var. Ona çalışmayan istiyormuş. Kendine hizmet ettirecek. Ama babanı da arayıp sormaması tamamen onun kalitesizliği. Ne tarafından tutarsan tut izi kalıyor. Kp ne yapsın mecbur onunla geçincem diye susuyor. Bu arada kv kendi evi var şuan kirada bize vermedi :) siz o konuda şanslısınız

Ne kadar ayıp yaptıkları. Banada kv ben çalışmayan gelin istiyordum dedi. Bir oğlu daha var. Ona çalışmayan istiyormuş. Kendine hizmet ettirecek. Ama babanı da arayıp sormaması tamamen onun kalitesizliği. Ne tarafından tutarsan tut izi kalıyor. Kp ne yapsın mecbur onunla geçincem diye susuyor. Bu arada kv kendi evi var şuan kirada bize vermedi :) siz o konuda şanslısınız

Bana da söyledi ki, hatta duyurdu "eeee oğlum çalışan kadın alırsan olacağı buuuu" oysa deli gibi kıskanıyor maaşım yok maaşım yok bilmem ne diye. Çalışmayan olunca bahane kalmıyor ya yönetmek için ondan istiyorlar.
Ev konusunda da keşke vermeseydi diyorum inan çok pişmanım.

Bırak gitmiyosa gitmesin.illa gidecem diyosan kendin git .oglun gelmiyo vs gibi de hiç muhabbete girme babaya anneye .ben olsam böle yapardım.
Sonra tam tersi olunca bu seferde annesi şöle yaptı eşimde böle davranıyo muhabbetleri oluyo .ben ısrar ettim de götürdüm zamanında vs.
Onun için bişey ögrendiysem şu evlilikte hiç aile arasına girmiyecen bide canın neye sıkılıyosa anında muhatabına diyecen.aman aram bozulmasın yüzyüze bakıyoz felan anca kendini üzüyosun.çünkü karşındaki senin gibi düşünmüyo.son olarak bırak napıyolarsa yapsın.

Çocuga oda alıncaksada daha zaman var.ya siz alırsınız yada onlar .şimdiden aldın almadın boşuna yorar sizi.
Daha önce de benzer durum yaşandı. Bana ben çalışmayan gelin istiyordum dedi. Bende o zaman ben istenmeyen gelin mi oluyorum dedim. Neymiş yaşadığım şehirde boşanmalar çokmuş falan. Bende o zaman alınmıştım. Oda bana alınmış sebebi neyse çözemedim. Kp farklı kpnusmıs. Hasta olmus uyuyamamamış. Neyse bi gün gittin kendimi anlattım da kp şok oldu. Sen nasıl böyle söyledin diye kv ye biraz çıkıştı. İşine geldiği gibi insanlara aktarıyor. Bilmeyen de inanıyor hasta ayaklarına yatıyor sen suclu gibi gösteriyor

Bana da söyledi ki, hatta duyurdu "eeee oğlum çalışan kadın alırsan olacağı buuuu" oysa deli gibi kıskanıyor maaşım yok maaşım yok bilmem ne diye. Çalışmayan olunca bahane kalmıyor ya yönetmek için ondan istiyorlar.
Ev konusunda da keşke vermeseydi diyorum inan çok pişmanım.
Valla hiç pişman olma. Ben eşime dedim o evde senin de hakkın var. Havadan mı geldi para. Kp çalıştı gerekirse ailesinden cocuklarından masraflarından kıstı öyle alındı o ev. Neden pişman olasın. Bende oturalım demediğime pişmanım inan kiralar pahalı ay dediğin geliyor. Hiç öyle düşünme.

Nerden başlasam bilemedim. Eşimle 2 yıllık evliyiz. Sevgili kayınvalidem ile pek anlaştığımız söylenemez ama kavgamızda olmamıstır. Hep idare ederiz alttan alırız iğneleyici laflarına, dan dan diye konuşmasına hep susmusuzdur. En son yaşanan sıkıntımız ise, hamileyim 5 aylık. Kayınvalidemle kayınpeder bebek odasını biz alalım dediler. Ama ne zaman kafası bir seye atsa. Almıyoruz vazgeçtik. En basiti kurban kesemedik diye bize kızmış, beni kızdırdınız kurban kesmediniz. Biz bebek odası almaktan vazgeçtik. Birde hamile haberi verirsek annen halı alsın bende mikrodalga alıcam demişti. İşte kızınca almıyoruz diyor. Hayır kendin ne alacaksan al annemi niye karıstırıyorsun orası da ayrı konu ya neyse. Annecim de aldı yazık halımızı. Geçen aradı beni kayınvalidem. 1 hafta orda kalmıştım. Kayınpederim de cok iyidir bu arada ilgilidir hamileyim diye daha bi üstüme düştü. Bende baba cok ilgili demiştim telefonda. Sonra içine yer etti sanırım tekrar aradı beni. Sen hep kayınpederini övüyorsun. Ben iyi değilmiyim beni hiç övmüyorsun dedi. Bende sende iyisin ikinizde iyisiniz dedim. Ne diyim.ama baban daha iyi demi dedi. Sonra konu yine bebek odasına geldi. Bende anne alınıyorum. Almaktan vazgeçtik deyip duruyorsun. İstemiyorsan alma ama anma bari dedim. Sonucta o senin torunun her kızdığında böyle almam demek ayıp oluyor dedim. İşte bu sebepten 20 gündür beni aramıyor. Bende aramadım. Oğlu bir kaç kere aradı acmıyormus telefonları. Kayınpeder ile görüştüm hasta oldu annen ilaç alıyor uyuyamıyor gelin diyor. Eşim benim telefonlarımı açmayan anneye gitmem diyor. Birde hep kayınpederime işine geldiği gibi anlatıyor olayları. Daha detay var ama uzatmak istemiyorum. Çoğu şeyi baba duymadım Benin haberim yok dedi. Her neyse eşime yine de ısrar ettim gidelim diye. Ama oda cok kızmış telefonları acmamasına. Benim anneme de demiş beni niye arıyor çıkıp gelsinler. Birsey de demedim aman aman ama kendi kendine küstü işte. Şimdi babayı arayıp desem mi annesi telefonlarını açmıyor diye gelmek istemiyor Oğlun. Çünkü bugünden ötürü illaki gelin demişti baba. Aramasam beni mi suçlarlar. Ya millet ne sıkıntılar yaşıyor bunlar konu bile değil farkındayım. Neden büyütülür büyür. Buraya kadar okuyanlara teşekkür ederim
Almasın. Almak istemiyorda bahane arıyor gibi.

Daha önce de benzer durum yaşandı. Bana ben çalışmayan gelin istiyordum dedi. Bende o zaman ben istenmeyen gelin mi oluyorum dedim. Neymiş yaşadığım şehirde boşanmalar çokmuş falan. Bende o zaman alınmıştım. Oda bana alınmış sebebi neyse çözemedim. Kp farklı kpnusmıs. Hasta olmus uyuyamamamış. Neyse bi gün gittin kendimi anlattım da kp şok oldu. Sen nasıl böyle söyledin diye kv ye biraz çıkıştı. İşine geldiği gibi insanlara aktarıyor. Bilmeyen de inanıyor hasta ayaklarına yatıyor sen suclu gibi gösteriyor

Aynısı benimkinin. Ama benim kp sizinki gibi değil o da onun gibi.

K Karabiberim123 benim kv bana görümcem damat kp eşim herkesin içinde durup dururken; oğlummm sen bu ara hiç mutlu değilsin sana yeni gelin alayım bari mutlu ol dedi :)

Geçen bir şey anlatacak, benim de bildiğim bir konu zaten gizli falan da değil, ay neyseee greegirll yabancı değil onun yanında anlatayım demez mi:) Daha neler neler...

Bende yeni hamileyim. Evimiz çok şükür büyük. Kvalidemide çok severim. Olaya bak ki. Eşimle tatlış tatlış oda alırız şu renge boyarız hayali kurarken kvalidem “ne gerek var bi tane şifonyer alıp koridora koyarsın” “sepet beşik alırız onda büyür” dedi.
Zaten fol yok yumurta yok. Böyle bi laf etmesi beni çok kırdı.
Ki kendisinden bunu beklemediğim için çok kırıldım.
Şimdide görümcemin(19 yaşında) bebek arabası duruyormuş onu bana vermeye çalışıyor.
Belki iyi niyet ama bazen saçmalıyorlar.
Onu çok sevdiğim için ve bana karşı her zaman iyi niyetli olduğu için yani elide açıktır maddi olarak sıkıntı etmez böyle şeyleri. Bu da bana çok garip geldi.
K Karabiberim123 benim kv bana görümcem damat kp eşim herkesin içinde durup dururken; oğlummm sen bu ara hiç mutlu değilsin sana yeni gelin alayım bari mutlu ol dedi :)

Geçen bir şey anlatacak, benim de bildiğim bir konu zaten gizli falan da değil, ay neyseee greegirll yabancı değil onun yanında anlatayım demez mi:) Daha neler neler...
:KK70: cinnet sebebi

Yerinizde olsam eşinizin annesiyle olan ilişkisine müdahale etmezdim, kayınpederi arayıp oğlun annesine bundan bundan küsmüş gibi şeyler demezdim. Bırakın kendi aralarında çözsünler. Ayrıca sizi bununla tehdit eden kayınvalideden gelecek bebek odasını ben asla kabul etmezdim, durumum yoksa bebek odası almam sadece beşik alırım kimseye minnet etmem. Birde alıp gelecek, yarın öbür gün ufak bir şey bebeğinizin odasını bile ben aldım diye başınızı yiyecek.

Bende yeni hamileyim. Evimiz çok şükür büyük. Kvalidemide çok severim. Olaya bak ki. Eşimle tatlış tatlış oda alırız şu renge boyarız hayali kurarken kvalidem “ne gerek var bi tane şifonyer alıp koridora koyarsın” “sepet beşik alırız onda büyür” dedi.
Şimdide görümcemin(19 yaşında) bebek arabası duruyormuş onu bana vermeye çalışıyor.
Onu çok sevdiğim için ve bana karşı her zaman iyi niyetli olduğu için yani elide açıktır maddi olarak sıkıntı etmez böyle şeyleri. Bu da bana çok garip geldi.

Ya işte konu açınca herkes bıktık diyor da anlatsam neler var ben bu kadına 6 senedir katlanıyorum napim bir tek burda rahatlıyorum :D

Allah sabır versin

Yuh 19 yasında ki görümcenin bebek arabasını mı size layık görüyor. Anne bu kadar gönlünün fakir oldugunu bilmezdim derdim. O araba müzelik olmustur.

Yuh 19 yasında ki görümcenin bebek arabasını mı size layık görüyor. Anne bu kadar gönlünün fakir oldugunu bilmezdim derdim. O araba müzelik olmustur.

Benim kv bana belki 20 yıllık çarşaf, lekeli örtü falan verdi. Evinde kullanmadığı pis ve eski eşyaların hepsini getirdi, o kadar ki eşim artık yeter anne tüm evini buraya doldurdun dedi kızdı. Ben teker teker hepsini çöpe attım. Ama salak kafam işte o zamandan cazgır olacakmışsın.

Benim kv bana belki 20 yıllık çarşaf, lekeli örtü falan verdi. Evinde kullanmadığı pis ve eski eşyaların hepsini getirdi, o kadar ki eşim artık yeter anne tüm evini buraya doldurdun dedi kızdı. Ben teker teker hepsini çöpe attım. Ama salak kafam işte o zamandan cazgır olacakmışsın.
Daha anlatacak cok sey var desene

Aman , bakmasın ; bakıcılar ,kresler bunun için var . Ne o öyle küçük çocuk gibi tripler ? Sen de madem zor hamile kaldın ,neden uzak durmuyorsun bu kadından ? Ben hamileyken kaşımın üstündeki gözüm için bile ağlıyordum. Herşey batıyorDu çünkü hiç bana göre birşey değildi hamilelik .birde senin gibi kayınvalidem olsa ,alır başımı giderdim bilmediğim yollardan :)
Resmen algıda seçicilik yapıyorum şu an ama yapıcam. Oha ağlanır ki zaten buna oldum okurken. Kaşımın üstünde gözüm olursa aynaya bakar bakar ağlarım :KK48::KK48:

Benim hayat felsefem bu konuda "kendi küsen kendi barışır" annem de arada kusecegi tutar. Özellikle aramam. Birkaç gün geçer ara sogur öyle arar konuşurum. Artık küsüp trip atmıyor. Eşim de bir konuda trip atarsa kendi gelip benimle konuşmak isteyene kadar her şey normalmiş gibi davranirim. Sonunda sıkılıp hadi konuşalım der. Küsen insanın üstüne düşmek arayıp sormak sadece küsme davranışını pekiştirir. Bu davranışın sönmesi için yapmanız gereken şey görmezden gelmedir. Ayrıca bu kadar başa kakinc yapan insanların tek iğnesini bile evimde istemem. Bebek odasını aldırmayın. Hem ne bebek odası ay. Bir beşik ufacık bebeğe fazla fazla yeter. Yavaş yavaş tamamlarsiniz.

Benim hayat felsefem bu konuda "kendi küsen kendi barışır" annem de arada kusecegi tutar. Özellikle aramam. Birkaç gün geçer ara sogur öyle arar konuşurum. Artık küsüp trip atmıyor. Eşim de bir konuda trip atarsa kendi gelip benimle konuşmak isteyene kadar her şey normalmiş gibi davranirim. Sonunda sıkılıp hadi konuşalım der. Küsen insanın üstüne düşmek arayıp sormak sadece küsme davranışını pekiştirir. Bu davranışın sönmesi için yapmanız gereken şey görmezden gelmedir. Ayrıca bu kadar başa kakinc yapan insanların tek iğnesini bile evimde istemem. Bebek odasını aldırmayın. Hem ne bebek odası ay. Bir beşik ufacık bebeğe fazla fazla yeter. Yavaş yavaş tamamlarsiniz.
Size katılıyorum. Bizde arayıp sormamaya karar verdik eşimle. Bebek odası için de acele etmiycez. Beşik alıcaz anne yanı şimdilik. Odada zamanla olur acil değil. Biz doğduğumuz da neyimiz vardı. Ne oda ne yatak yıllarca yer yatağında kanepelerde uyuduk.

Back