Kayınvalide sıkıntısı

Alices

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2021
59
68
38
29
Merhaba biraz fikir almak istiyorum. Herkeste olduğu gibi bende de kayınvalide derdi var.6 aylık evliyim 2 ay önce babamı kaybettim sonra da korona oldum. Eşim de de cilt hastalığı var biz evlendikten sonra tekrar oluştu strese bağlı ama kayınvalidem sanki ben yapmışım gibi evlendi oldu doktora gidin yeni evliyim diyin beni sinir etti. Benim bu kadar üzüntülü zamanım oldu lafın gelişi nasılsın diye sorar sonra hemen oğlunun cildinden doktora gitmekten konu açar.Bir de en sinir olduğum şey kendisi torun bakıyor ve bana haber vermeden Cat kapı gelir. Aynı sitede oturuyoruz. Bir kere söyledim anne ara misafirim vardır ya da müsait değilimdir ilgi gösteremem diye. Buna karşılık oğlumuzun evine gelirken izin mi alicaz dedi. Kendinden soğuttu beni daha bunu gibi bir sürü olay var eşim de gidip konuşuyor sen her geldiğinde biz kavga ediyoruz gelme karışma bize oğlumun evi deme bizim evimiz orası diye. Geçen gün yine geldi o günde misafirim var annem bir arkadaşıyla gelecek ama annemi kıskanıyor resmen annem gelince zirr kapı kaynana torunu almış gelmiş. Gittim dedim anne bak ilgi gosteremedim ara gel dedim ayy ne olacak girdim çıktım işte dedi haber ver daha iyi olur dedim yok nolcsk diyor hala peki sen bilirsin dedim. Ama o kadar sinir oldum ki her misafir geldiğinde Cat kapı geliyor torun da yaramaz her yeri karıştırmak istiyor ve ben çok sabırlı çocuk seven biri de değilim. Biraz dertleşmek istedim. Okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Ahh kayınvalide... Canım sen en başta aynı sitede oturarak hata etmişsin gibi duruyor tabi senin insiyatifine kalmış bir durum olmayabilir aynı yerde yaşamak... Eşin de uyarmış sende bir kulağından girmeden laflarınız havada uçuyor belli ki sende o geldiğinde hiç ilgilenme umursama ne yapabilir en fazla oğluşkoşuna şikayet eder sende “ben demiştim misafirim varken gelmese daha iyi olur bak görüyor musun hiç farkında değildim böyle yaptığımın tühhhhh ya” dersin 1-2 derken o da anlar zaten istenmediğini gelmez diye düşünüyorum ha bide evin sağında solunda dolaplarında hiçbirşey bırakma torun da gelsin karıştırsın heryeri hiiiç umursama yokmuş gibi davran sinir olmadığını anlayınca vazgeçer 🤔

Tam bir hadsiz. Sizin yerinizde olsam kapıyı açmazdım. O kadar uyardığınız halde devam ediyorsa tek çözümü bu bence
Bende öyle düşündüm ama hep bir misafir geleceği zaman geliyor açmak zorunda kalıyorum eğer istediği ilgiyi görmezse e oğlunu arar şikayet eder.

Ahh kayınvalide... Canım sen en başta aynı sitede oturarak hata etmişsin gibi duruyor tabi senin insiyatifine kalmış bir durum olmayabilir aynı yerde yaşamak... Eşin de uyarmış sende bir kulağından girmeden laflarınız havada uçuyor belli ki sende o geldiğinde hiç ilgilenme umursama ne yapabilir en fazla oğluşkoşuna şikayet eder sende “ben demiştim misafirim varken gelmese daha iyi olur bak görüyor musun hiç farkında değildim böyle yaptığımın tühhhhh ya” dersin 1-2 derken o da anlar zaten istenmediğini gelmez diye düşünüyorum ha bide evin sağında solunda dolaplarında hiçbirşey bırakma torun da gelsin karıştırsın heryeri hiiiç umursama yokmuş gibi davran sinir olmadığını anlayınca vazgeçer 🤔
Nerdee habersiz olunca ilgi göstermiyorum ama umrunda değil hiç torun gelince de onlar bakmıyor mecbur ben koşturuyorum peşinden aman birşey olmasın diye

Valla sadece bu da değil inan o kadar çok olay oldu ki sanarsin 10 yıllık evliyim.
Yalnız değilsin canım merak etme benimki tüm kardeşlerinin içinde rezil etti bayramı mı zehir etti sonra hicbisey olmamış gibi evime çıktı geldi işte sırf eşimin hatrına idare ediyorum

Yalnız değilsin canım merak etme benimki tüm kardeşlerinin içinde rezil etti bayramı mı zehir etti sonra hicbisey olmamış gibi evime çıktı geldi işte sırf eşimin hatrına idare ediyorum
Eşime de dedim ben işe girer girmez tasinicaz burdan diye şu an iş arıyorum ama dönüş yok malesef

Nerdee habersiz olunca ilgi göstermiyorum ama umrunda değil hiç torun gelince de onlar bakmıyor mecbur ben koşturuyorum peşinden aman birşey olmasın diye
Bunu bildiği için geliyordur zaten hiç takma devirsin ortalığı sinirlenmiş gibi yapar kayınvalidene atarsın topuu anne durmuyor biliyorsun niye bakmadın diye ya da kimin çocuğuysa annesine söylersin annem lafa dalmış bugün bende görmedim şöyle böyle yapmış diye belki çocuğun annesi de ilgilenmediğini görünce bir iki bişey söyler

Bende öyle düşündüm ama hep bir misafir geleceği zaman geliyor açmak zorunda kalıyorum eğer istediği ilgiyi görmezse e oğlunu arar şikayet eder.
Göstermeyin sizde ilgi falan. Şikayet ederse etsin ne yapacak kocanız sanki gelip hesap mı soracak. Sorarsa da defaten söyledim çat kapı gelme diye mecbur bıraktı beni bundan sonra böyle öğrensin dersiniz. İlgi gösterip yüz verdikçe daha da arsızlaşacak laftan anlamaz böyle insanlar farklı şekilde tepki göstermek gerekiyor. Ben olsam misafir olsa bile kapıyı açmazdım bu raddeden sonra

Canım böyle insanlardan olabildiğince uzak olmak gerekiyor eğer elindeyse uzağa taşın ve arana mesafe koy. Eşinin uyarılarına rağmen böyle yapıyorsa vazgeçirmek çok zor. Bu kayınvalideleri gerçekten anlayamıyorum gelinin sabrını zorluyorlar, bunaltıyolar sonra ay gelin bana şunu dedi bunu dedi.

Bunu bildiği için geliyordur zaten hiç takma devirsin ortalığı sinirlenmiş gibi yapar kayınvalidene atarsın topuu anne durmuyor biliyorsun niye bakmadın diye ya da kimin çocuğuysa annesine söylersin annem lafa dalmış bugün bende görmedim şöyle böyle yapmış diye belki çocuğun annesi de ilgilenmediğini görünce bir iki bişey söyler
Çocuğun annesi de çok ilgili değil ki çalışıyor annesine baktırıyor bekliyor ki çocuk çok bilgili laftan anlayan biri olsun ama kendi eğitim vermeden

Canım böyle insanlardan olabildiğince uzak olmak gerekiyor eğer elindeyse uzağa taşın ve arana mesafe koy. Eşinin uyarılarına rağmen böyle yapıyorsa vazgeçirmek çok zor. Bu kayınvalideleri gerçekten anlayamıyorum gelinin sabrını zorluyorlar, bunaltıyolar sonra ay gelin bana şunu dedi bunu dedi.
Aynen öyle ben kötü gelin oluyorum bı de gelip alices ben sana kaynanalik mi yapıyorum kızım gibisin demiyor mu 🙄🙄

Okurken sinir oldum valla. Allah hayırlı insanlarla karşılatırsın hepimizi🙄 karlısın ki kocan senin tarafında. Seni anlıyor en azından. Ne yap et taşın ordan.

Etsin. Sizin evliliğiniz kayınvalidenizin mutluluğuna, iyi ağırlanmasına mı bağlı? Sizin yerinizde olsam ya kapıyı açmam ya açarım müsait değilim haber verseydiniz keşke gelmeden der çat kapatırım kapıyı ki yapmışlığım var. Herkese anladığı dilden konuşmak gerek

Etsin. Sizin evliliğiniz kayınvalidenizin mutluluğuna, iyi ağırlanmasına mı bağlı? Sizin yerinizde olsam ya kapıyı açmam ya açarım müsait değilim haber verseydiniz keşke gelmeden der çat kapatırım kapıyı ki yapmışlığım var. Herkese anladığı dilden konuşmak gerek
Açtım arkadaşlar gelecek 1.30 da dedim saat 12.55 olsun onlar gelene kadar ben kalkarım diyor

Eşim de başta benim yanımda duruyor sonra konuşurken beni sen mi annem mi konumuna getirdi annemi silemem diyor

Back