çok iyi anlıyorum. ayıp gerçekten böyle şeyler. kimsenin ihtiyacı yok böyle şeylere ama yapılmadığında da zoruna gidiyor. ben evlendiğimde 3,5 ay susuz oturduk onların yüzünden. gidip bizi tamamı bitmemiş evin içine soktular. su ha geldi gelecek dediler düğüne kadar düğün günü geldi su gelmedi. kendi kıyafetlerimi dayımlara götürüyordum yıkamak için annemin evi çok uzak. eşimin çamaşırlarını da annesine yolluyordum çoraplarını atletlerini ya geri göndermiyordu ya da eksik gönderiyordu. eşimin kıyafetleri evlendikten 1 ay sonra geldi. yıkamaya toplamaya üşendiler 1 kv 2 görümce yapamamışlar. eşimin hiç iç çamaşırı yoktu. gittim yeni yeni aldım çoraplarına kadar. bu seferde kadın çorapları vermedi. ay sinirim bozuldu gene.
bu devirde ne yaması ya pintiliğinde bu kadarına pes.. aynı şekilde bizde adettir bayram olsun normal zaman olsun gelin hediyesiz çıkmaz. ama bir çöp dahi görmedim. .
Aslında bunların hepsi bizim iyi niyetimizden kaynaklanıyor. Ben şimdiye düğüne kadar hiç ağzımı açıp şunu isterim demedim. Onlarda sormadı zaten. Ama böyle eski püskü şeyleri getirip bak ben getirdim havalarına deli oluyorum. Bizde evlendiğimizde eşimin kıyafetleri diğer odada bekar dolabındaydı. Evlenmeden aylar önce eşim o eve taşınmıştı zaten. Yatak odası takımımız geldi, annesi düğünden önce 10 gün kaldı evde, yerleştirmemiş. Ben balayından sonra yerleştirdim. Bir gün 2 tane cam tereyağlık verdi, o sıra ben yoktum şehir dışındaydım. Döndüğümde eşim gösterdi annem hediye etti diyeç Bende ilk defa evimize bişey aldığı için şaşırmıştım. Eşim 1 ay annemin tereyağlıkları, çok güzellermiş diye gezdi. Halbuki mutfak ağzına kadar benim annemin ve ablamın aldıklarıyla dolu. Ben doğru dürüst bişe almadım, annemle ablam herşeyi düşünüüp almoşlardı çeyizime. Ama niyeyse bu 2 tereyaplık kıymete bindi. SOnradan öğrendimki o tereyaplıkları benim ananem hediye etmiş kvdeme, o da bizim eve bırakmış. Yani yine düşünüp aldığı bişey değil. Nişanlıykende, evlendikten sonraki ilk bayram el öpmeye tam 20 saat gittiğim halde,, hiçbir hediye görmedim. İLk bayram el öpmeye kalkıp evlerine gidiyorum. yada nişanlıyım bayram geçiriyorum. hiç umrunda olmadı. Sonra doğum yapacağım zaman kendi ağzımla doğum hediyesi istedim. Eşime söyledim, adettir doğum hediyesi anneye bilezik takılır, annenlere söyle dedim. bizimkilerde takacak, annenlerinde takması lazım dedim. düğünde yapmadığımı doğumda yaptım. kendime zorlada olsa bilezik taktırdım. gerçi bilezik değil, bileklikti, içi boştu, bozdurdum 6 gr etti, ama olsun aldırdım ya içimde kalmadı.
bu örneğin birini geçen yaptımbana nişan bohçasında eşimin ablasının 13 yıl sandığında kokmuş ara takımını getirdiler. yeni ve düzgün olsa sesimi çıkarmıycam. ama koydukları ara takımı hani eskiden uzunca yastıklar olurdu ona uygun. ne çift kişilik ne çift kişilk. kaldı ki sandık lekesi olmuş kokmuş artık. bir de kalmadı artık öyle dantel falan. neyse ben bunu geçen götürdüm bunu kullanmıyorum yatağıma uymuyor dedim hemde sevmiyorum böyle şeyleri dedim. ee ben bunu ne yapcam dedi dedimki x in (torunu yani, eşimin ablasının kızı) çeyizine koyarsınızbiraz yüzü kızardı açıkcası. ama ses çıkarmadığımda daha fena oluyorlar.
ya ama şöyle düşünün. bir kişi beğenmeyip giymediği veya kullanmadığı şeyleri size layık görüyorsa bu demek? doğru mu yani? aman yaptı aldı deyip kıymet mi bilmek gerekir sineye mi çekmek lazım..
Aslında bunların hepsi bizim iyi niyetimizden kaynaklanıyor. Ben şimdiye düğüne kadar hiç ağzımı açıp şunu isterim demedim. Onlarda sormadı zaten. Ama böyle eski püskü şeyleri getirip bak ben getirdim havalarına deli oluyorum. Bizde evlendiğimizde eşimin kıyafetleri diğer odada bekar dolabındaydı. Evlenmeden aylar önce eşim o eve taşınmıştı zaten. Yatak odası takımımız geldi, annesi düğünden önce 10 gün kaldı evde, yerleştirmemiş. Ben balayından sonra yerleştirdim. Bir gün 2 tane cam tereyağlık verdi, o sıra ben yoktum şehir dışındaydım. Döndüğümde eşim gösterdi annem hediye etti diyeç Bende ilk defa evimize bişey aldığı için şaşırmıştım. Eşim 1 ay annemin tereyağlıkları, çok güzellermiş diye gezdi. Halbuki mutfak ağzına kadar benim annemin ve ablamın aldıklarıyla dolu. Ben doğru dürüst bişe almadım, annemle ablam herşeyi düşünüüp almoşlardı çeyizime. Ama niyeyse bu 2 tereyaplık kıymete bindi. SOnradan öğrendimki o tereyaplıkları benim ananem hediye etmiş kvdeme, o da bizim eve bırakmış. Yani yine düşünüp aldığı bişey değil. Nişanlıykende, evlendikten sonraki ilk bayram el öpmeye tam 20 saat gittiğim halde,, hiçbir hediye görmedim. İLk bayram el öpmeye kalkıp evlerine gidiyorum. yada nişanlıyım bayram geçiriyorum. hiç umrunda olmadı. Sonra doğum yapacağım zaman kendi ağzımla doğum hediyesi istedim. Eşime söyledim, adettir doğum hediyesi anneye bilezik takılır, annenlere söyle dedim. bizimkilerde takacak, annenlerinde takması lazım dedim. düğünde yapmadığımı doğumda yaptım. kendime zorlada olsa bilezik taktırdım. gerçi bilezik değil, bileklikti, içi boştu, bozdurdum 6 gr etti, ama olsun aldırdım ya içimde kalmadı.
Ben de kayınvaliden gibi bir kadınım canım. 1 milyoncudan pazardan devamlı bir şeyler alırım. Eve gelen arkadaşımı komşumu falan hiç boş göndermem. Kahve içmeye gelene bir çorap bir şey veririm. Annem bana böyle öğretti. birine oturmaya gittiğimde aaa çantamda buldum al senin kısmetinmiş diyip veririm o 1 milyonluk şeyleri. Yani her gittiğimde 50 100 liralık hediye alamam heralde ama boş çıkmayı sevmiyorum. Benim arkamdan da 3 kuruşluk şey getirmiş diyip atıyorlar mıdır üzüldüm şimdi.
Benden sana bir tavsiye gıcık da olsan bunu kayınvalidene söyleme. Çok kırıcı olur ya. Kendimi koydum da yerine şimdi.
Evlenirken yaptığıyla yapmadığıyla şimdiyi kıyaslamasan iyi edersin. Geçmiş gitmiş artık. Sen öyle kabullendin evlendin. Bunları kafaya takmak çok saçma geliyor bana..
farklı farklı yorumlar yapılmış, bazı arkadaşlar demiş ki kırma kadını verdiklerini al filan demişler tamam iyi güzel amaaa sizin o yastığı geri verdiğiniz zaman '' e ben bunu napıcam'' demesi herşeyi açıklıyor...kv tamamen uyanık davranmaya çalışıyor, aklısıra bi taşla iki kuş.... nerde beğenmediği sevmediği işine yaramayacak eşya varsa elden çıkarmaya çalışıyor hem de adı geline hediye verdi olacak bak seennnnn.... veya kullanılmamış bişey alacaksa da gidip ucuzculardan basit bi iki şey toplayıp geliyor. anahtar söz ''ben bunu napıcam'' bu lafı etmemiş olsa art niyet aramazdım ama kendini ele vermiş bu lafıyla... ayıp yaaa insan kendinin beğenmediği ben bunu napıcam dediği şeyi başkasına hangi yüzle hediye adı altında verir.
o eski ara takımı bana nişan bohçasında gelmişti. hemde bütün akrabalrımın ailemin içinde açıp gösterdiler. yerin dibine girdik rezil olduk. herkes anladı eski olduğunu.. kızının sandığında 13 yıl kalmış, sandık lekesi olmuş artık belli ki kullanılmıştı da.. bende torunun çeyizine koyarsın dedim çekinmeden hiç. çünkü onlar için kıymetli gibi görünüyor bu tarz şeyler.
Bana da kaynanam ugur bocekli dolap susu yaptirmis, hatta 5 tl imis de 3 tl ye dusurmus, bir de anlatiyor. Ama o benim icin comertlikte uzay noktadir. Cimriligin cizgi grafigini cizsek kv m tepe noktasinda olurdu, 3 tl ye nasil kiymis da onu yaptirmis valla hala inanamiyorum. Hemen de yaptirdim dolabima. Kendi Annem som altindan yaptirsa bile begenmezdim, kv nin 3 tl ye kiymasi buyuk comertlik ornegi.
Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü
:)))) o derece mi pinti
Inanmasi guc ama o derece cimri. Evinde yemek yiyemiyorum, biraz istahliyim Ben, yemegi de ekmeksiz yiyorum, cani gidiyor yediklerime. Ekmekle ye, ekmekle ye diye kac defa soylenmistir, Kirk kere Aciklama yaptim Ben ekmegi pek yemem diye, o zaman tostu, doneri nasil yiyorsun, guya ekmek yemiyorsun diye soyleniyor.
Konuyu baştan beri okuyorum, buna yorum yapmadan geçemeyeceğim.. Ay ne ayıp şey ya aaaa yemeğede mi laf yok artık! Böyle bir yerde olsam su içmem. Çok üzüldüm adınıza
Yani cimriliginden dolayi ekmeksiz yememden rahatsiz oluyor. Biraz da cok yiyen biriyim, ayiptir soylemesi, ekmeksiz bol bol yedikce cani gidiyor. Farkli sehirlerdeyiz, gittigimizde yatili kaliyoruz, mecbur yiyorum, ne yapayim, ac kalamam ya. Esime soyledigimde sen onu umursama diyor, yedigimizin parasini odeyelim diyorum, kiziyor, anneme yediklerimin parasini mi verecegim diyor.
Inanmasi guc ama o derece cimri. Evinde yemek yiyemiyorum, biraz istahliyim Ben, yemegi de ekmeksiz yiyorum, cani gidiyor yediklerime. Ekmekle ye, ekmekle ye diye kac defa soylenmistir, Kirk kere Aciklama yaptim Ben ekmegi pek yemem diye, o zaman tostu, doneri nasil yiyorsun, guya ekmek yemiyorsun diye soyleniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?