kayınvalide istemediğim, gereksiz şeyler alıp duruyor

Ben de kayınvaliden gibi bir kadınım canım. 1 milyoncudan pazardan devamlı bir şeyler alırım. Eve gelen arkadaşımı komşumu falan hiç boş göndermem. Kahve içmeye gelene bir çorap bir şey veririm. Annem bana böyle öğretti. birine oturmaya gittiğimde aaa çantamda buldum al senin kısmetinmiş diyip veririm o 1 milyonluk şeyleri. Yani her gittiğimde 50 100 liralık hediye alamam heralde ama boş çıkmayı sevmiyorum. Benim arkamdan da 3 kuruşluk şey getirmiş diyip atıyorlar mıdır üzüldüm şimdi.

Benden sana bir tavsiye gıcık da olsan bunu kayınvalidene söyleme. Çok kırıcı olur ya. Kendimi koydum da yerine şimdi.

Evlenirken yaptığıyla yapmadığıyla şimdiyi kıyaslamasan iyi edersin. Geçmiş gitmiş artık. Sen öyle kabullendin evlendin. Bunları kafaya takmak çok saçma geliyor bana..

ayıp ya yaptınız bi densizlik bari söylemeyin

ne ayıp anlamadım kullanılmış bir şeyi ,yeni aldık diye yutturmaları ve ben bunu sonradan öğrendiğimde incinmem mi ayıp ,kafanız ters mi basıyor neyi ayıp ?

Bu mantik herkeste var demekki. Benim kvde doldurmus eski bilmem hangi torunun kiyafetlerini kizima getirmisti. Allahim ya cok giydirdim sanki. Bide vok buyuk bisey yapmis gibi davraniuorlarya.
Hele esimin ablasi eski fincanlari kirilmis bir taneside kazaya kurban gitmis 5 adet fincan tabagini kahvalti tabagi diye taa turkiyeden buraya gondermisti. O an bisey diyemedim ama icime oyle bir oturduki. Dalga gecer gibi. Baska aciklamasi yok bence uyuzluk olsun diye yapiyorlar.

çok iyi anlıyorum. ayıp gerçekten böyle şeyler. kimsenin ihtiyacı yok böyle şeylere ama yapılmadığında da zoruna gidiyor. ben evlendiğimde 3,5 ay susuz oturduk onların yüzünden. gidip bizi tamamı bitmemiş evin içine soktular. su ha geldi gelecek dediler düğüne kadar düğün günü geldi su gelmedi. kendi kıyafetlerimi dayımlara götürüyordum yıkamak için annemin evi çok uzak. eşimin çamaşırlarını da annesine yolluyordum çoraplarını atletlerini ya geri göndermiyordu ya da eksik gönderiyordu. eşimin kıyafetleri evlendikten 1 ay sonra geldi. yıkamaya toplamaya üşendiler 1 kv 2 görümce yapamamışlar. eşimin hiç iç çamaşırı yoktu. gittim yeni yeni aldım çoraplarına kadar. bu seferde kadın çorapları vermedi. ay sinirim bozuldu gene.
bu devirde ne yaması ya pintiliğinde bu kadarına pes.. aynı şekilde bizde adettir bayram olsun normal zaman olsun gelin hediyesiz çıkmaz. ama bir çöp dahi görmedim. .

madem görümcenizindi söylemeselermiş, en büyük ayıp bu.

cnm benimde aynı böyle oldu istemedik yapmıcaz dedik biz yapmadık onlar yaptı tabi kendilerini yüksek gösterceklerya bizde sonradan yaptık :) bizim yaptığımıza ağzı düştü sonra bencede madem yapılmasın deniliyor yapma yani ne gereği var ordan burdan gelenleri alıp bohçaya koymaya yapcaksanda özen göster bari anladım ben seni sende diret istemiyorum de yada aldıklarını başkasına ver yani onun tanıdığına sorarsada anne ben kullanmıyodum takımıma uymuyodu falan dersin sanada bişe almayı bırakır yada onun aldıklarını sakla görümcen evleneceği zaman verirsin zorla :) bi daha aldığındada anne benimkiler bana yetiyo kalabalık istemiyorum diye söyle madem paracıklara kıyamıyo uğraşmasın korkmayın kaynanalarınızdan bu kdr ya istemediğin şeyi sırf saygısızlık olacak diye kullanmak zorunda değilsin beğenmediğinide istemediğinide söyle zaten çok meraklı olsaydı düzgün şeyler alırdı emin ol

Son düzenleme:

1 milyoncudan bende alışveriş yaparım asla küçümsemiyorum. ama anlatmak istediğim bana sürekli gereksiz ucuz şeyleri alıp getirmesi ve vitrinindeki eski fincanları vermek istemesi. hediyeleşmek tabi ki güzeldir bizde öyle gördük. fakat bunları yapmak yerine adam gibi bişey alır getirir az olur öz olur. benim huyumu da bilir ıvır zıvır sevmem sadeliği severim. niyete bağlı bu bilsem iyi niyetli uyanıklık yapmıyor ozaman hiç sesimi çıkarmam emin olun.

evet aynen öyle kendilerini yüksek göstermek için yapıyorlar. biz de geri dönüşümünü koyduk. annem el örgüsü yelekler yaptırdı koydu. hakettiler mi, utandılar mı tabi ki hayır..

ohhhhh çok iyi yapmışsın

ne ayıp anlamadım kullanılmış bir şeyi ,yeni aldık diye yutturmaları ve ben bunu sonradan öğrendiğimde incinmem mi ayıp ,kafanız ters mi basıyor neyi ayıp ?

arkadaş size değil görümcenize söylemiş :) bu arada konu sahibi arkadaşım dolap fikri güzel bence uygulamalısın. yada her gittiğinde sende onun getirdiklerinden bir kaç parça bişey götürki evi dolup taştıkça anlası yanlış yaptığını.

ben bana söylemiş burada bir de paylaşıyorsun anladım ,öyle ise yanlış anladım ,yanlış anladıysam sözüm geri ,özür dilerim .....

Katılıyorum. Benim anam da eşime birşeyler örer eder. eşim beğnmesede beğeniyorum der ki bana bile yansıtmaz.

Ya kusura bakma canım ben onların yaptığına demiştim. Yani hem kullanılmış şeyi sana veriyor sonrada o benim di bana yeni aldı k onu verdik diye söylüyor. Şenlik bişi yok sen haklısın

ya kusura bakma canım ben onların yaptığına demiştim. Yani hem kullanılmış şeyi sana veriyor sonrada o benim di bana yeni aldı k onu verdik diye söylüyor. şenlik bişi yok sen haklısın

yok hayır ben de yanlış anlamışım seni ,sonradan bir arkadaş dikkat edip msj da belirtince anladım ,galiba bu sefer benim kafa yanlış basmış ,sen kusura bakma ,sevgi ve selamlar.....

O zaman bi gün birlikte çıkın anne ben şunu beğendim filan deyip onu alın. Ya da bi yerde gördüğünüz şeyi anne geçenlerde şurda şunu gördüm hediye almak istediğinde alır mısın deyin.

Ben kayınvalidem o konularda çok anlayışlı biri sağolsun. Çeyiz yerleştirirken her şeyime baktı zevkimi anladı ( country seviyorum) bi şey alacak olsa madam coco englisf home dan filan alıyor. Ben de diyorum anne pazardan filan al oralara para verme diye

Bi de daha balayındayken onlara gitmiştik vitrininde kullanmadığı ve çok beğendiğim bi kaç parça gördüm eşime sordum bunları istesek ayıp olur mu diye. Eşim de annem çok mutlu olur dedi. KV ye sordum anne bunları kullanmıyorsan ben alabilir miyim diye nasıl mutlu oldu kadın, her şeyini çıkardı şunu da götür bunu da al diye. Beğendiğim ne varsa aldım. Bi abajurda gözüm kaldı ama başka şehirde oturduğumuz için götüremedim. Fırsatını bulunca onu da alıcam.

Onlar mutlu oluyorlar öyle şeylerden. Kullanılmış filan diye düşünme zahmet oldu sağolun de al koy bi yere. Zamanı gelir değerlendirirsin

sizinki kv sizi çözmüş ama. benimki hiç bana sormadan vermeye çalışıyor. allah aşkına kristal takımımı kaldı artık. al bunları diyo ben kullanmıyorum sevmiyorum, e bende sevmiyorum işte anlamıyor ki.
ben bu hırsla beğendiğim şey bile olsa almam herhalde

alsan ne olacak ki... benim k.valide de eskiden kalmış cam takımlardan vermişti. şekerliği olanlardan... eve getirdi bende almam demedim. aldım. bir süre mutfak dolabımda süs olarak durdu. sonra kaldırdım. aslında ne işçiliği vardı incecik cam... kırılmasın diye kaldırdım ben...

ilk önce sergile bir yerlerde sonra kaldır... hem gönlü olur...

benim ilk evlendiğimde getiriyordu. baktı ben süslüyüm zaten, şimdi özel günlerde para veriyor istediğimi alıyorum.

bu arada yeni evliymişsiniz daha alışırsınız birbirinize... eskiyi hatırladıkça sinirlerin artar. zamanla unut. unutmazsan sağlığından olan sen olursun. demedi deme...

Son düzenleme:

mesela burdaki yorumda beğenmiyorum diyormuş ya. "aa anne ikimizde ne çok benziyoruz bende beyenmiyorum" deyiverseydin ya... hem birbirinize benzediyini söylersen belki mutlu bile olurdu

Yorumlara baktim da benim de kv sunu vermisti, kv bunu vermisti diyor millet. Benim kv nisan bohcasina 70li 80li yillardan kalma seyler getirdi, bir yatak ortusu vardi, tam muzelik, ama gordugum gorebilecegim en buyuk comertlik o idi. Hayatta evinden birsey vermez, asla 1 tl lik de olsa hediye almaz. Almasin da, vermesin de zaten, kesinlikle kabul etmem, minnet altinda kalmak istemem. Zaten durumu yok, Ben ona vuruyorum birsey almamasini. Sen de oyle dusun, verdiklerini begenmiyorsan, Kabul etme, zorla veriyorsa, evinde bir dolapta biriktir.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…