- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
ayıp ya yaptınız bi densizlik bari söylemeyin
ben sizin yerinizde olsaydım anneme çok kızardım kesin böyle bir şey söyledi diye. damadın ne suçu var ki. böyle utandırmaya hiç gerek yok.
Benim kvdede evindeki eski yastık kılıflarını kesip biçip bana kurulama bezi dikmişti. Bide fikrimi sormadan getirdi bulaşıkları kuruladı, fırınada astı. güle güle kullan dedi.Evimize evlenirken hiçbirşey almadığını söylememe gerek yok heralde. Ama biz evlenirken sözde bizim için çektiği krediyle kendi evine birşeyler yaptı. Bizede elimde yok biz birşey yapamayacağız dedi. Bu arada o kurulama bezleride eşim tarafından bir kıymete bindiki sormayın. Ben çöpe attım tabi onları, gelip gidip soruyor eşim onlar nerede diye. Çeyizimde bir sürü tupperwarin açılmamış kurulama bezleri vardı, onları açtım. Eşimede çöpe attım, bunları açtım, onlar eski nevresim kumaşlarıydı dedim. Sustu yorum bile yapmadı. Bide her gelişinde eşimin çorap çekmecesini açar,, yırtılmış çoraplarını bulup yama yapar. Eşimde arkasından görünce çöpe atar. Dedim uğraşma boşuna oğlun çöpe atıyor:) İnanmadı bana.
Bu devirde yamalı çorap muhabbeti hala varmı, benmi farklı boyuttayım omu bilemiyorum.
Evlenirkende evinde kullanmadığı yestık yorgan battaniye ne varsa toplayıp getirmişti 10 saatlik yoldan. Eski kirli ve yırtıkta bir yorgan hurcuna doldurmuştu. Çeyiz diye verdi bana. Ben gerçekten hediyesinde falan değilim. Ama bu saygısızlığa değer vermeyişe kızıyorum. Nişandan bir hafta sonra anneler günüydü, çarşıya götürüp çok şık bir çanta almıştım. Beğendiği olsun diye ona seçtirmiştim. O günden 2 ay sonra bayramdı ve nişanlı gelinine bir şal dahi hediye almadı. Değer vermemesi, umursamamasına üzülüyorum, yoksa dolabımda bi milyon tane şal var...
Ben eski gelinlerdenim evleneli neredeyse 20 yıl oluyor güzel konuymuş okuyorum bende ,benim yazsan yazsan bitmez bu tarz yaşadıklarım ama bir tanesini paylaşmak istedim ,eşim annesi ,görümcelerim beraber yaşıyorlar dı ben evlenmeden , o zamanlar evlendikten sonra yüz görümlüğü olayı vardır ,eşim annem güzel bir yüzgörümlüğü aldı ben düğünden sonra takacam dedi ,neyse taktı ince bir kolçaktı ama benim için manası çok büyüktü severek taktım ,bir gün bir meclisteyiz görümcemde var bir akraba aa aynı kolçaktan benimde vardı severek kullanmıştım dedi ,görümcem demesinmi zaten benimdi hediye ettik biz bana yenisi alındı ben şokkkk olmuştum ,bi dahada o kolçağı takmadım ve bozdurdum ,benim için değerini yitirmişti ,eşime bahsettiğimde benim haberim bile yok ,ben anlamam altın işlerinden dedi onlar aldılar dedi .......
ya diyorumya içimde onlara karşı kin ve nefret var. eşimin hatrına katlanıyorum. eşim sağolsun hep arkamda. iyi niyetli bile yapılsa anlamı yok benim için artık. siz bir de aileme koyduğu şeyleri görmelisiniz. annem baştan söyledi bohça konusu açıldığında x hanım ben aileye bohça vs istemiyorum artık eskide kaldı böyle şeyler ne siz bana, ne de ben size bohça getireyim dedi. tabi kızıma getirin adet yerini bulsun dedi. buna rağmen hazırlamışlar ve koydukları şeyler tam bir fiyasko. eminim kendileri giymez. babam için pembe ve çimen yeşili baklava desenli kazaklar koymuşlardı. hadi kalitesini geçtim pembe ve çimen yeşili 57 yaşındaki insanın giyeceği renklermiinanın bana pazardan alınan en fazla 5 liralık kazaklardı. hala duruyorlar bende annem kabul etmedi bana getirdi al götürürsün dedi bunları sahiplerine. benimde bir gururum var yani. bana gelince yine aynı şekilde hiç bir el emeği yok havlular 3 liralık yer bezi bile olmazdı. insan bişey yapıyosa oğlunu, gelinini düşünür herkesin bi onuru var. yapmasalar daha iyiydi. anlatmadığım daha çok seyler var. neden kin duyduğumu anlatmak için yazdım bunları.
Ben de kayınvaliden gibi bir kadınım canım. 1 milyoncudan pazardan devamlı bir şeyler alırım. Eve gelen arkadaşımı komşumu falan hiç boş göndermem. Kahve içmeye gelene bir çorap bir şey veririm. Annem bana böyle öğretti. birine oturmaya gittiğimde aaa çantamda buldum al senin kısmetinmiş diyip veririm o 1 milyonluk şeyleri. Yani her gittiğimde 50 100 liralık hediye alamam heralde ama boş çıkmayı sevmiyorum. Benim arkamdan da 3 kuruşluk şey getirmiş diyip atıyorlar mıdır üzüldüm şimdi.
Benden sana bir tavsiye gıcık da olsan bunu kayınvalidene söyleme. Çok kırıcı olur ya. Kendimi koydum da yerine şimdi.
Evlenirken yaptığıyla yapmadığıyla şimdiyi kıyaslamasan iyi edersin. Geçmiş gitmiş artık. Sen öyle kabullendin evlendin. Bunları kafaya takmak çok saçma geliyor bana..
cnm benimde aynı böyle oldu istemedik yapmıcaz dedik biz yapmadık onlar yaptı tabi kendilerini yüksek gösterceklerya bizde sonradan yaptık :) bizim yaptığımıza ağzı düştü sonra bencede madem yapılmasın deniliyor yapma yani ne gereği var ordan burdan gelenleri alıp bohçaya koymaya yapcaksanda özen göster bari anladım ben seni sende diret istemiyorum de yada aldıklarını başkasına ver yani onun tanıdığına sorarsada anne ben kullanmıyodum takımıma uymuyodu falan dersin sanada bişe almayı bırakır yada onun aldıklarını sakla görümcen evleneceği zaman verirsin zorla :) bi daha aldığındada anne benimkiler bana yetiyo kalabalık istemiyorum diye söyle madem paracıklara kıyamıyo uğraşmasın korkmayın kaynanalarınızdan bu kdr ya istemediğin şeyi sırf saygısızlık olacak diye kullanmak zorunda değilsin beğenmediğinide istemediğinide söyle zaten çok meraklı olsaydı düzgün şeyler alırdı emin ol
bu örneğin birini geçen yaptımbana nişan bohçasında eşimin ablasının 13 yıl sandığında kokmuş ara takımını getirdiler. yeni ve düzgün olsa sesimi çıkarmıycam. ama koydukları ara takımı hani eskiden uzunca yastıklar olurdu ona uygun. ne çift kişilik ne çift kişilk. kaldı ki sandık lekesi olmuş kokmuş artık. bir de kalmadı artık öyle dantel falan. neyse ben bunu geçen götürdüm bunu kullanmıyorum yatağıma uymuyor dedim hemde sevmiyorum böyle şeyleri dedim. ee ben bunu ne yapcam dedi dedimki x in (torunu yani, eşimin ablasının kızı) çeyizine koyarsınızbiraz yüzü kızardı açıkcası. ama ses çıkarmadığımda daha fena oluyorlar.
ne ayıp anlamadım kullanılmış bir şeyi ,yeni aldık diye yutturmaları ve ben bunu sonradan öğrendiğimde incinmem mi ayıp ,kafanız ters mi basıyor neyi ayıp ?
arkadaş size değil görümcenize söylemiş :) bu arada konu sahibi arkadaşım dolap fikri güzel bence uygulamalısın. yada her gittiğinde sende onun getirdiklerinden bir kaç parça bişey götürki evi dolup taştıkça anlası yanlış yaptığını.
bırak alsınlarda öyle alsınlar
kırma itiraz etme.dünya malı değil mi yaa modern olsa nolur canını sıktıgını deger mi
ayrı o ugur böceklerini aldıysa sempatık biridir
kaba saba değildir
ben ilk evlendiğimde evimde bi deve yoktu
hörgüç kuran kabı seccade kilim bunların hepsi örgü işlemeli felan
hatta sürahiye bile bişeyler öreceklerdi o derece :)
inanılmaz dercede köy işi şeylerim var
ama seve seve serdim bi mutlu oldu kaynana
sende mutlu et boşver sonuçta kocişlerimizin anneleri
ne ayıp anlamadım kullanılmış bir şeyi ,yeni aldık diye yutturmaları ve ben bunu sonradan öğrendiğimde incinmem mi ayıp ,kafanız ters mi basıyor neyi ayıp ?
ya kusura bakma canım ben onların yaptığına demiştim. Yani hem kullanılmış şeyi sana veriyor sonrada o benim di bana yeni aldı k onu verdik diye söylüyor. şenlik bişi yok sen haklısın
O zaman bi gün birlikte çıkın anne ben şunu beğendim filan deyip onu alın. Ya da bi yerde gördüğünüz şeyi anne geçenlerde şurda şunu gördüm hediye almak istediğinde alır mısın deyin.
Ben kayınvalidem o konularda çok anlayışlı biri sağolsun. Çeyiz yerleştirirken her şeyime baktı zevkimi anladı ( country seviyorum) bi şey alacak olsa madam coco englisf home dan filan alıyor. Ben de diyorum anne pazardan filan al oralara para verme diye
Bi de daha balayındayken onlara gitmiştik vitrininde kullanmadığı ve çok beğendiğim bi kaç parça gördüm eşime sordum bunları istesek ayıp olur mu diye. Eşim de annem çok mutlu olur dedi. KV ye sordum anne bunları kullanmıyorsan ben alabilir miyim diye nasıl mutlu oldu kadın, her şeyini çıkardı şunu da götür bunu da al diye. Beğendiğim ne varsa aldım. Bi abajurda gözüm kaldı ama başka şehirde oturduğumuz için götüremedim. Fırsatını bulunca onu da alıcam.
Onlar mutlu oluyorlar öyle şeylerden. Kullanılmış filan diye düşünme zahmet oldu sağolun de al koy bi yere. Zamanı gelir değerlendirirsin
sizinki kv sizi çözmüş ama. benimki hiç bana sormadan vermeye çalışıyor. allah aşkına kristal takımımı kaldı artık.al bunları diyo ben kullanmıyorum sevmiyorum, e bende sevmiyorum işte anlamıyor ki.
ben bu hırsla beğendiğim şey bile olsa almam herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?