vitrinimde 2 güzel fincan takımım duruyor,gayet zarif ve şıklar.gelinlerime vereyim diyordum.bu konudan sonra vaz geçtim.kızım yok en iyisi yeğenlerime saklayayım
kız yine iyi bak değerini bil bi milyoncudan da olsa sana biseyler alıyolarmıs
ben evlenirken kv ne bana ne aileme tekk bir çöp almadı ne bohca ne bisey
geçen doğum günümde evde pas tutmuş demir bi yüzüğü ve bi milyoncudan alınıp
çoluk çocuk oynasın diye evin kenarına atılmış 1tL lik oyuncak bi kolyeyi verdi
hem de öyle paket fln da değil yani biz otururken dur sana bi hediye veriyim diye
içerden alıp gelmişti
ayyyyyyyy gülsem mi ağlasam mı bilememiştim valaa
Canım bu tarz şeyler görgü meselesi..
Sen al birşey deme bence kullanmasan da arkadaşların dediği gibi bir dolaba kaldır.
Kötü niyetle yapıldığını düşünüyorsan aynısını sende yap uyduruk şeyler al, aklı başına gelsin.
ya ama şöyle düşünün. bir kişi beğenmeyip giymediği veya kullanmadığı şeyleri size layık görüyorsa bu demek? doğru mu yani? aman yaptı aldı deyip kıymet mi bilmek gerekir sineye mi çekmek lazım..
aaaa herkes mi aynı olur? bizimki de aynı. bohça yaptılar ama içimde hep ukte kaldı bir sürü şey. istediklerim olmadı. of kendi annem de söylenip duruyor hala senden şunu bile esirgediler diye. yani ben bunu duyunca üzülüyorum eşime de sinir oluyorum. eşime şuan 1,5 yıllık evliyiz, "bana bohça yap" desem espirisine kıyar paraya her şeyi alır ama o zaman kendi durumu iyi değildi ailesi de önemsemedi.
evlendik bana kırlent göndermiş kullanayım diye. kendi kullanmadığı kırlentler. böyle dışı dantel içi saten oluyor küçük olanlardan 20 yıllık kırlentler. eşime dedim kusura bakma hayatım ama yeni mobilyalarımıza yakışmaz dedim. o da haklı buldu gönderdik. meğer benden önce evlenen görümceme de göndermiş o da beğenmemiş.
erkek kardeşim nişanlancak bohça yapıyoruz. annemle telefonda konuşmuşlar "benim bohçaya koyduklarımdan ver işte" demiş. ay o kadar sinir oldum ki. dedim demek ki kızının bohçasından arta kalanları bana da koymuş olabilir. eşime söylemedim ama gıcık oldum.
neyse kv ye karşı çok fazla hoşnutsuzluğum yok ama böyle ayrıntılar bana da dokunuyor.
herkes aynı değil bence.. bu da görgü meselesi. benim kına gecemde eşimin halası ve annesi kına ve kuruyemişi bacaklarının arasında saklayıp azıcık azıcık vermişler arkadasım sahit. ailemde aynı şekilde. siz dağıtın yetmezse yine veririz demişler. annemde düğünden sonra getirdi hepsini eşime dedi ki al bunu halana verirsin kızına kına gecesi yapsıneşim öğrendi bunları şok oldu tabi.
kız yine iyi bak değerini bil bi milyoncudan da olsa sana biseyler alıyolarmıs
ben evlenirken kv ne bana ne aileme tekk bir çöp almadı ne bohca ne bisey
geçen doğum günümde evde pas tutmuş demir bi yüzüğü ve bi milyoncudan alınıp
çoluk çocuk oynasın diye evin kenarına atılmış 1tL lik oyuncak bi kolyeyi verdi
hem de öyle paket fln da değil yani biz otururken dur sana bi hediye veriyim diye
içerden alıp gelmişti
ayyyyyyyy gülsem mi ağlasam mı bilememiştim valaa
teşekkür et al.. kırma kadını.. burda kaynanasından bir iğne görmemiş insanlar var seninki düşünüp alıyo gene.. kullanmak istemezsen kullanmaz arkadaşların dediği gibi biyere istiflersin.. sonra da gösterirsin..
2. el bişey verdiğinde de "saol anne yeni gelinim evimde 2. el istemiyorum şimdilik" diyebilirsin :)
sizin durumda pek vahim cidden offf. peki maddi durumu nasıl kv nizin?
işine gelene parası var
herkes aynı değil bence.. bu da görgü meselesi. benim kına gecemde eşimin halası ve annesi kına ve kuruyemişi bacaklarının arasında saklayıp azıcık azıcık vermişler arkadasım sahit. ailemde aynı şekilde. siz dağıtın yetmezse yine veririz demişler. annemde düğünden sonra getirdi hepsini eşime dedi ki al bunu halana verirsin kızına kına gecesi yapsıneşim öğrendi bunları şok oldu tabi.
Ben eski gelinlerdenim evleneli neredeyse 20 yıl oluyor güzel konuymuş okuyorum bende ,benim yazsan yazsan bitmez bu tarz yaşadıklarım ama bir tanesini paylaşmak istedim ,eşim annesi ,görümcelerim beraber yaşıyorlar dı ben evlenmeden , o zamanlar evlendikten sonra yüz görümlüğü olayı vardır ,eşim annem güzel bir yüzgörümlüğü aldı ben düğünden sonra takacam dedi ,neyse taktı ince bir kolçaktı ama benim için manası çok büyüktü severek taktım ,bir gün bir meclisteyiz görümcemde var bir akraba aa aynı kolçaktan benimde vardı severek kullanmıştım dedi ,görümcem demesinmi zaten benimdi hediye ettik biz bana yenisi alındı ben şokkkk olmuştum ,bi dahada o kolçağı takmadım ve bozdurdum ,benim için değerini yitirmişti ,eşime bahsettiğimde benim haberim bile yok ,ben anlamam altın işlerinden dedi onlar aldılar dedi .......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?