kayınvalide istemediğim, gereksiz şeyler alıp duruyor

vitrinimde 2 güzel fincan takımım duruyor,gayet zarif ve şıklar.gelinlerime vereyim diyordum.bu konudan sonra vaz geçtim.kızım yok en iyisi yeğenlerime saklayayım

bu sizin karakterinizle ve yaklaşımınızla alakalı bence.. eğer yapmanız gereken şeyleri yaptı iseniz ve sorumluluklarınızı biliyorsanız hiçbir sakınca yok. ama sorumsuz aile olursanız işinize geleni yaparsanız ve sıfır bir hediye hiç almayıpta vitrininizdeki kullanılmış şeyleri verirseniz bu tabi yanlış olur.

ya ama şöyle düşünün. bir kişi beğenmeyip giymediği veya kullanmadığı şeyleri size layık görüyorsa bu demek? doğru mu yani? aman yaptı aldı deyip kıymet mi bilmek gerekir sineye mi çekmek lazım..

aynen öyle yapıcam

ben halimizle dalga geciyorum cnm
tabi ki haklısın
kabul etmemekle en iyisini yapmssn

aaaa herkes mi aynı olur? bizimki de aynı. bohça yaptılar ama içimde hep ukte kaldı bir sürü şey. istediklerim olmadı. of kendi annem de söylenip duruyor hala senden şunu bile esirgediler diye. yani ben bunu duyunca üzülüyorum eşime de sinir oluyorum. eşime şuan 1,5 yıllık evliyiz, "bana bohça yap" desem espirisine kıyar paraya her şeyi alır ama o zaman kendi durumu iyi değildi ailesi de önemsemedi.
evlendik bana kırlent göndermiş kullanayım diye. kendi kullanmadığı kırlentler. böyle dışı dantel içi saten oluyor küçük olanlardan 20 yıllık kırlentler. eşime dedim kusura bakma hayatım ama yeni mobilyalarımıza yakışmaz dedim. o da haklı buldu gönderdik. meğer benden önce evlenen görümceme de göndermiş o da beğenmemiş.
erkek kardeşim nişanlancak bohça yapıyoruz. annemle telefonda konuşmuşlar "benim bohçaya koyduklarımdan ver işte" demiş. ay o kadar sinir oldum ki. dedim demek ki kızının bohçasından arta kalanları bana da koymuş olabilir. eşime söylemedim ama gıcık oldum.

neyse kv ye karşı çok fazla hoşnutsuzluğum yok ama böyle ayrıntılar bana da dokunuyor.

herkes aynı değil bence.. bu da görgü meselesi. benim kına gecemde eşimin halası ve annesi kına ve kuruyemişi bacaklarının arasında saklayıp azıcık azıcık vermişler arkadasım sahit. ailemde aynı şekilde. siz dağıtın yetmezse yine veririz demişler. annemde düğünden sonra getirdi hepsini eşime dedi ki al bunu halana verirsin kızına kına gecesi yapsın eşim öğrendi bunları şok oldu tabi.

ehehehe annen çok güzel demiş canım. üç kuruşluk kuru yemişe tenezzül etmişler saklayıp ay ne ayıp. yaşları büyüor böylelerinin ama görgüsü karakteri büyümüyor ne yazık ki :)))

sizin durumda pek vahim cidden offf. peki maddi durumu nasıl kv nizin?

taktiğiniz güzel evet bunu uygulayabilirim. bana vermek istediği kristal takımı kaçan görümcemin çeyizinden... ve ben o görümceyle görüşmüyorum bi o bana alışamadı ailede hayatımıza müdahale etmek istediği için en son rest çektim görüşmüyoruz. düşünün ona ait şeyi asla evimde istemem bende.

bu tarz sorunlar hemen hemen her evlilikte görülüyor. o yüzden takma bence. istemediğini açıkça belirt. kocana da söyle. o da seni desteklesin kvnin yanında.

benım kaynanamda pıntının önde gıdenı,ödu patlıyor parası gıtcek dıye..

maşallah parasıda o bıcım ama sorsan hıc parası yoktur..

banada yenı evlendıgımde kaynımın eskı nısanlısına alınan gecelik,pıjama takımını ve cıkolata gondolunu vermıstı..

dıger eltımede elde kalan parçalardan verdı..

çöpe atsan olmaaaz..duruyorlar öyle 3 buçuk senedır dolabın kösesınde:S

kendı yazıma ılaveten sunuda yazım..

tenceremın dıbı tutmuştu,aldı benden onu,benım tanıdığım kalaycı var yaptırım ben bunu dedı..

ben sasırdım,kaynanamdan beklenmeyen hareketler bunlar:)

1 hafta sonra kocama tencereyı bırakmış,20 lırada kalay parasını almış..bu ne yaaaa!

Benim kvdede evindeki eski yastık kılıflarını kesip biçip bana kurulama bezi dikmişti. Bide fikrimi sormadan getirdi bulaşıkları kuruladı, fırınada astı. güle güle kullan dedi.Evimize evlenirken hiçbirşey almadığını söylememe gerek yok heralde. Ama biz evlenirken sözde bizim için çektiği krediyle kendi evine birşeyler yaptı. Bizede elimde yok biz birşey yapamayacağız dedi. Bu arada o kurulama bezleride eşim tarafından bir kıymete bindiki sormayın. Ben çöpe attım tabi onları, gelip gidip soruyor eşim onlar nerede diye. Çeyizimde bir sürü tupperwarin açılmamış kurulama bezleri vardı, onları açtım. Eşimede çöpe attım, bunları açtım, onlar eski nevresim kumaşlarıydı dedim. Sustu yorum bile yapmadı. Bide her gelişinde eşimin çorap çekmecesini açar,, yırtılmış çoraplarını bulup yama yapar. Eşimde arkasından görünce çöpe atar. Dedim uğraşma boşuna oğlun çöpe atıyor:) İnanmadı bana.
Bu devirde yamalı çorap muhabbeti hala varmı, benmi farklı boyuttayım omu bilemiyorum.
Evlenirkende evinde kullanmadığı yestık yorgan battaniye ne varsa toplayıp getirmişti 10 saatlik yoldan. Eski kirli ve yırtıkta bir yorgan hurcuna doldurmuştu. Çeyiz diye verdi bana. Ben gerçekten hediyesinde falan değilim. Ama bu saygısızlığa değer vermeyişe kızıyorum. Nişandan bir hafta sonra anneler günüydü, çarşıya götürüp çok şık bir çanta almıştım. Beğendiği olsun diye ona seçtirmiştim. O günden 2 ay sonra bayramdı ve nişanlı gelinine bir şal dahi hediye almadı. Değer vermemesi, umursamamasına üzülüyorum, yoksa dolabımda bi milyon tane şal var...

ben sizin yerinizde olsaydım anneme çok kızardım kesin böyle bir şey söyledi diye. damadın ne suçu var ki. böyle utandırmaya hiç gerek yok.

Ben eski gelinlerdenim evleneli neredeyse 20 yıl oluyor güzel konuymuş okuyorum bende ,benim yazsan yazsan bitmez bu tarz yaşadıklarım ama bir tanesini paylaşmak istedim ,eşim annesi ,görümcelerim beraber yaşıyorlar dı ben evlenmeden , o zamanlar evlendikten sonra yüz görümlüğü olayı vardır ,eşim annem güzel bir yüzgörümlüğü aldı ben düğünden sonra takacam dedi ,neyse taktı ince bir kolçaktı ama benim için manası çok büyüktü severek taktım ,bir gün bir meclisteyiz görümcemde var bir akraba aa aynı kolçaktan benimde vardı severek kullanmıştım dedi ,görümcem demesinmi zaten benimdi hediye ettik biz bana yenisi alındı ben şokkkk olmuştum ,bi dahada o kolçağı takmadım ve bozdurdum ,benim için değerini yitirmişti ,eşime bahsettiğimde benim haberim bile yok ,ben anlamam altın işlerinden dedi onlar aldılar dedi .......

e adın gelin işte bir de çirkin olsan dersin buna layıgım diye kıymet bilmez el. kimse kimsenin evladı olamaz. gelinsin işte gelin... aynı seyler cnm yanlız değilsin.

elbette hediyesini al .. koy bi köseye ..
ilerde sende birilerine hediye götürürsün..
kırılmaya,kırmaya ne gerek var cnm ..

Ayıp ya yaptınız bi Densizlik bari söylemeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…