kayınvalide istemediğim, gereksiz şeyler alıp duruyor

nomadd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
995
234
133
İstanbul
selamlar,
kızlar 5 aylık evliyim. söz, nişan ve düğün süreçlerimiz çok zor geçti. hep tartışmalar yaşandı aileler arasında. eşimin ailesi çok sorumsuz özellikle kv ve kp. aynı şekilde görümcelerde öyledir. tabiri caizse masraf çıkmasın diye hep ilgisiz davrandılar bu süreçlerde benim ailem çok sinirlendi ve adeta sabır taşına döndüler. sorun şu çeyizimde kv ve görümceler bana hiçbir şey getirmediler hediye olarak ki beklentim yoktu maddiyat olarak, tamamen ilgi bekledim ailem için en azından ilgilendiklerini görsünler istedim ama olmadı. eşimin annesi sürekli bir milyoncularda satılan şeyleri evime alıp duruyor açıkcası tarzım olmayan ve beğenmediğim şeyler.. bir sey diyemiyorum. bize her geldiğinde 'elim boş geldim ama şunu aldım' diyip duruyor. ben bişey beklemiyorum ondan gerçekten almaması daha iyi olur. ama alıyorsa madem düzgün bişey alsın isterim. en son yapışkanlı uğur böceği alıp göndermiş eşimle. neyse hafta sonu onlara gittik, bana vitrinindeki eski fincanları bardakları zorla vermeye çalışıyor. istemediğimi söylüyorum anlamıyor. hani o eskiden kristal takımları vardıya onları vermeye çalışıyor ısrarla bende almadım. bana yeni bi kahve takımı alıp gelse inanın hoşuma gider. ama kullanılmış şeyleri istemiyorum ama anlamıyor kadın. ne yapmam lazım anlaması için

Her verdiğni al. Evde bi dolap rafını ayır her verdiğni oraya koy. Benim aldıklarımı napıyosun derse ay annecim hepsini şu dolaba kaldırdım daha kullanmama gerek olmadı öylece duruyolar de. Hatta aç dolqbı göster aldıklarını oraya istiflediğni görsün belki o zmn aklı basına gelir.

bırak alsınlarda öyle alsınlar
kırma itiraz etme.dünya malı değil mi yaa modern olsa nolur canını sıktıgını deger mi
ayrı o ugur böceklerini aldıysa sempatık biridir
kaba saba değildir
ben ilk evlendiğimde evimde bi deve yoktu
hörgüç kuran kabı seccade kilim bunların hepsi örgü işlemeli felan
hatta sürahiye bile bişeyler öreceklerdi o derece :)
inanılmaz dercede köy işi şeylerim var
ama seve seve serdim bi mutlu oldu kaynana
sende mutlu et boşver sonuçta kocişlerimizin anneleri

Son düzenleme:

2-3 ay sonra
ay anneee içim el vermedi siz bunda yıllarınızı gecirdiniz de geri götür
güzel bide paket yap yeni almış gibi

boşverin ya kırmayın kendisini. eşinizin annesi. mutfagınızda bi dolap ayırın. hepsini orda muhafaze edin

:) çok güldürdünüz beni. ah anlasa işte anlamıyor. en son saat almış saat küçücük bunu salona taksana dedi yer bulamadı. sonra salondaki tablonun üstünü kestirdi, tablonun üstüne asalım dedi o derece yani

dediğiniz doğru ama inanın yaptıklarından dolayı içimde o kadar kin var ki.. anlatamam.. beni böyle şeylerle kandırmaya çalışıyor yapılanlar karşısında. benim evimde zaten var yeterince biblo süs püs..

teşekkür et al.. kırma kadını.. burda kaynanasından bir iğne görmemiş insanlar var seninki düşünüp alıyo gene.. kullanmak istemezsen kullanmaz arkadaşların dediği gibi biyere istiflersin.. sonra da gösterirsin..
2. el bişey verdiğinde de "saol anne yeni gelinim evimde 2. el istemiyorum şimdilik" diyebilirsin :)

Ayyyy derler anacım. Koycak yer yok de al dolaba koy. Canını sıktıgna değmez :)

bu örneğin birini geçen yaptım bana nişan bohçasında eşimin ablasının 13 yıl sandığında kokmuş ara takımını getirdiler. yeni ve düzgün olsa sesimi çıkarmıycam. ama koydukları ara takımı hani eskiden uzunca yastıklar olurdu ona uygun. ne çift kişilik ne çift kişilk. kaldı ki sandık lekesi olmuş kokmuş artık. bir de kalmadı artık öyle dantel falan. neyse ben bunu geçen götürdüm bunu kullanmıyorum yatağıma uymuyor dedim hemde sevmiyorum böyle şeyleri dedim. ee ben bunu ne yapcam dedi dedimki x in (torunu yani, eşimin ablasının kızı) çeyizine koyarsınızbiraz yüzü kızardı açıkcası. ama ses çıkarmadığımda daha fena oluyorlar.

cnm kv ler kızlarına saklar gelinden kısar klasik yani. aynı şeyler işte. kızımın 2 şer 2şer olsun geline gelince a benim de yoktu zaten zamanla olur der. kalmış şeyleri çıkarır veriri kendi çeyizinden kalan... çok büyük bişey bağışlarcasına... sonra kızında söz nişan işlerinde olması geren bu der. abarttırır... sana da en kıytırığına layık görür... herkesin yasadıgı seyler. takma tepkini göster cnm hafiften . gerei yok lazım değil de. aynı şekilde bana verdiği ıvır zıvır eskilerini napcamı bilmiyorum kırılmasın diye aldım bi kaç şey. simdide nasıl versem geri diye düşünüyorum bende... aynı şeyleri yasadım bende yani.

ya ne biliyim kv kötü niyetli değil de yokluktan yapıyormuş gibi geldi bana
ama sende haklısın bende istemezdim gereksiz ıvır zıvır yada beğenmediğim asla kullanmayacağım şeyleri vitrinimde sergilemek
bu dujrumda yapacak çok da bir şey yok
sadece sadelikten hoşlandığını söyleyebilirsin
az olsun öz olsun istiyorum
diyebilrsin

vitrinimde 2 güzel fincan takımım duruyor,gayet zarif ve şıklar.gelinlerime vereyim diyordum.bu konudan sonra vaz geçtim.kızım yok en iyisi yeğenlerime saklayayım

Canım bu tarz şeyler görgü meselesi..
Sen al birşey deme bence kullanmasan da arkadaşların dediği gibi bir dolaba kaldır.
Kötü niyetle yapıldığını düşünüyorsan aynısını sende yap uyduruk şeyler al, aklı başına gelsin.

senin kırk yıllık eşyanamı kaldım ben...
anlamıyorum ya. bu ne cekememezlik... bu ne ya...
ölümlü dünyada gül gibi gecinmek varken.. bugün varsak yarının garantisi yok.
ogluna güzel bi eş. yada kızına iyi bi eş bulmuşun... sacmalamak niye....

bana eski şeyleri getireceğine hiç getirmesin daha iyi olur. ben ne yapcam eski şeyleri ona mı layıgım işte kime anlatıcan.

hahaha ay cok hossun hic gülesim yoktu
ev çöplük olur ya napcak

ya diyorumya içimde onlara karşı kin ve nefret var. eşimin hatrına katlanıyorum. eşim sağolsun hep arkamda. iyi niyetli bile yapılsa anlamı yok benim için artık. siz bir de aileme koyduğu şeyleri görmelisiniz. annem baştan söyledi bohça konusu açıldığında x hanım ben aileye bohça vs istemiyorum artık eskide kaldı böyle şeyler ne siz bana, ne de ben size bohça getireyim dedi. tabi kızıma getirin adet yerini bulsun dedi. buna rağmen hazırlamışlar ve koydukları şeyler tam bir fiyasko. eminim kendileri giymez. babam için pembe ve çimen yeşili baklava desenli kazaklar koymuşlardı. hadi kalitesini geçtim pembe ve çimen yeşili 57 yaşındaki insanın giyeceği renklermi inanın bana pazardan alınan en fazla 5 liralık kazaklardı. hala duruyorlar bende annem kabul etmedi bana getirdi al götürürsün dedi bunları sahiplerine. benimde bir gururum var yani. bana gelince yine aynı şekilde hiç bir el emeği yok havlular 3 liralık yer bezi bile olmazdı. insan bişey yapıyosa oğlunu, gelinini düşünür herkesin bi onuru var. yapmasalar daha iyiydi. anlatmadığım daha çok seyler var. neden kin duyduğumu anlatmak için yazdım bunları.

ah be güzelim seninkiler gene az bişey de olsa alıp getirmişler. benim kayınvalide oğul mu evlendirdi yoksa kız mı çıkardı ben anlamadım. insan oğluna hiçmi yastık yorgan bişey yapmaz yaptırmaz hiçbirşey yapmadılar. bir yastıkları yok evimde inanın. bide yüzsüz yüzsüz gelir yatar kalkarlar. eşime de bazen kızdığımda yorganı çektiğinde diyorum ananın evinden mi getirdin yorganı yorgan benim diyorum bozuluyor ama bişey diyemiyor. bizim tarafta erkeğin yatağına varıncaya kadar yapılır. battaniyesi yorganı yastığı herşeyi ama bunlar yapmadılar. ahh ah ne yaptılar ki zaten herşeyi biz yaptık. aman boşver al hepsini topla koy biyere vakit geçince onun evine giderken ay elim boş gelmiyim dedim der geri verirsin. belki o zaman anlar yaptığı hatayı.

aynen canım bana da yatak falan vermediler. hepsini annem yaptırdı. ne bir yastık ne bir battaniye.. bizde de öyledir. erkek tarafı hazırlar yatağı birde biz aynı memleketteniz düşünün artık.. işlerine gelince biz bilmiyoruz dediler.

kız yine iyi bak değerini bil bi milyoncudan da olsa sana biseyler alıyolarmıs
ben evlenirken kv ne bana ne aileme tekk bir çöp almadı ne bohca ne bisey
geçen doğum günümde evde pas tutmuş demir bi yüzüğü ve bi milyoncudan alınıp
çoluk çocuk oynasın diye evin kenarına atılmış 1tL lik oyuncak bi kolyeyi verdi
hem de öyle paket fln da değil yani biz otururken dur sana bi hediye veriyim diye
içerden alıp gelmişti
ayyyyyyyy gülsem mi ağlasam mı bilememiştim valaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…