Kayınvalide ile nasıl mesafeli olunur ?

papatya_sever

‍‍‍
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2011
899
650
303
8 yıllık evliyim !eşim babası ile beraber çalışıyor (hiç memnun değil işinden ) .kv ve görümcemle çok sıkıntılı süreçler atlattım görümcem boşandı babası ile oda çalışmak istedi eşim istemedi çok geçimsiz dik başlı ukala birazda kendini beğenmiş daha öncesinden eşimle sorunlu idi, eşime ağır hakaretler etmişti ,eşimde aynı ortamda çalışmanın sağlıklı olmayacağını söyledi !kv de kızım gelecek dükkana sen DEFOL dedi !olaylar böyle başladı .kv ile aynı apartmanda oturdum hayatımın en stresli üç yılı idi yapamayacağımızı anladık eşimin istediği ile başka semte taşındık. bundan ötürü kv bizimle tartıştı ağza alınmayacak bir kadına yakışmayacak küfürler etti görümce ile benimle alay ettiler ( cahil köylü diye ) saçlarından tutar seni sürüklerim şurda gibi iğrenç şeyler söyledi ..6 aylık hamile idim tüm bunlar yaşanırken .ve hepsi bana maaal edildi ! Oğlumu doldurduğun için kızımı istemiyor dükkanda sen aralarını bozdun evide sen baskı yaptığın için taşıyor ..sonuçta taşındık ve iki sene görüşmedik ,torununu ilk kez iki sene sonra tesadüfen bir düğünde gördü düşünün artık !!! Doğum yaptım ,oğlu ameliyat oldu ,çocuğum sünnet oldu ,kardeşim dediği babam vefat etti asla iletişime geçmedi gelmedi .herkese torunu benim göstermediğimi söyledi bu iki sene böyle devam etti !!şuan oğlumun kolu kırıldı pek tabi beklediğim gibi geldiler !evime ilk gelişi ve farkettim ki aynı apartmandan taşınmama neden olan huyları hiç değişmemiş .koyduğum mesafeyi asla görmek saymak istemiyor tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum istiyorum ki mesafeli gidip gelelim evet görüşelim ama bunaltmasın beni nasıl başarırım !!dün geldiklerinde asla kötü davranmadım hiçbirşey yok ,olmamış gibi davrandım!!ama bunun kıymetini bilmek yerine suistimal edeceğini düşünüyorum .ne yapmalıyım ?

Ah ah bu kaynanalar ! Kayınvalide lafı Pek uymuyor bildiğin kaynana!
Maalesef anlattığın insan pek mesafe koymaktan anlayacak birine benzemiyor. Mesafeyi senden çekinebilecek birine koyarsın ama siz yüzgöz olmuşsunuz artık. Bu saatten sonra görüşmemek en iyisi gibi geldi bana

Allah yardımciniz olsun. Insanlar la anlaşmak hele ki anlaşmak istemeyenlere.... insanların size nasıl davrandiklari onların tabiatın, sizin onlara verdiğiniz karşılık da sizin tabiatinizi gösterir bence.
Eşinizin ailesiyle olan ilişkisine karismadan size geldiğinde nötr olmayı bir deneyin nacizane fikrim bu....
Not: henüz evli değilim ama çok fazla insan tanıyıp zaman zaman birlikte yasamisligim var. Kendinizi yipratmayacak tek çözüm bu göründüğü için söyledim yukaridakileri....

Annem küs kalmamızı istemiyor baskı kuruyor ölümlü dünya küs kalmayın diye !bu iki sene içindeki çevreden yaşadığım baskıyı anlatamam herkes beni suçladı kaynanadan kaçtın dediler sıkıldığım için barıştım ama kv beni endişelendiriyor dünden beri beni arıyor annem annem kuzum canım sanki o küfürleri o etmemiş gibi yüzü kızarmıyor hiç belki
Pişmandır diye düşünmek istiyorum ama mesafemi yıkmasını istemiyorum .

KV Zaten size mesafeyi koymus ki
Sizin koymanıza gerek yok.
Eşiniz kız kardesını aynı babaya ait olan dükkanda neden ıstemedı
size gore gorumce dik baslı gecımsız olabilir

belki gorumce acısından bakınca da eşiniz oyledır.

Kadın hıcbırseyınıze gelmemiş etmemiş, mesafeyı koymus
sizin özel cabalamanıza gerek yok bence

Esinizin kardesini istememe gibi bir luksu yok orda hatali esiniz ama karsi tarafta orta yolu bulmaya calismamis.

Zaten mesafelisiniz yeterince her geldiklerinde kapiyi acmayin tlf lari acmayin yeterli ama cocugunuzuda gorsunler.
Tartışmalarının detayını vereyim belki fikrini değiştirir .normalde görümcemin geçimini babası sağlıyor maaş kartı onda bizde babası dedik hiç ses etmedik evlendiğimiz den beri hep yardımcı olduk geçimine de .arabasının lastiği kışlıktan yazlığa geçecekmiş kardeşi de şu gün uygunum abla gel değiştelim demiş oda o saatte gelmeyip 5-6 saat sonra aradı nerdesin sen dedi eşimde bekledim gelmedin bende çıktım ,yarın halledelim dedi ,bir daha sordu nerdesin çabuk gel dedi , oda dedi biz mesire alanına geldik şuan gelemem ,oda başladı Şeref.sz karının gönlünü mü yapmaya gittin lastiğimi değişsene bencil egoist hayvan gezmeye mi gittin diye !eşim aşırı sakin bir insandır haketmemişti bu hakaretleri oda küstü ablasına ve istemedi dükkanda zaten para veriyoruz her ay daha ne vereceğiz ki dedi onun amacı ailemizi bozmak dedi bozduda zaten

Açıkçası benimde rahatımı bozmak gibi niyetim hiç Yok ama herkes barışmamızı istiyor zaten dünden beri beş kere aradı meraklı olmasa aramazdı annem annem kuzum diye herhalde

Tüm bu yasananlardan sonra gerçekten görüşmek istiyor musunuz ? Bence en sağlıklısı görüşmemek. Yine sıkıntılı , mutsuz günler bekliyor olacak sizi eğer görüşmeye başlarsanız. Ben eşimin ailesiyle görüşmüyorum. Küs değiliz ama arayıp sormam eşim de aramaz , onlar da aramaz ne beni ne eşimi. 9 aylık bebeğim var , ilk torunları onu bile özleyip merak etmezler. Ve umrumda bile değil bu durum. Böyle gayet iyi. Siz bi olanlara rağmen görüşme işini oturup düşünün.

bu görüşmenın üstüne uzun bir süre evlerine gitme 5 tlf 1 ini aç , ve sana gelmeye kalktıklarında evde yokuz de ,
böylece yerini bilecek ona göre davranacak ,

tutmaz bunlar deme bende tuttuysa sendede tutar ama kocanın gözüne sokmadan yapacan ki sen kötü olma mesafenı koru

bence açma telefonunu. b..kunu çıkarmanın da alemi yok değil mi?
görüşmek ve mesafeli olmak istesem ben genel olarak şöyle yapardım;

her aradığında açmazdım,
her gelmek istediğinde kabul etmem, ben istediğimde gelirler ancak... (müsait değilim, başka planımız var, başka misafirimiz var vs... rahat rahat söylerdim),
ve her çağırdığında gitmezdim...

Bu olaylarin uzerine dukkana gelmek istediyse evet huzur bozmakmis amaci.

Simdi evinize iki ayda bir falan girip ciksinlar direk esinizde yaninizdayken biz huzuru bulduk kacirmaya niyetimiz yok mesafeyi bozmaya calismayin demelisin.

Açıkçası benimde rahatımı bozmak gibi niyetim hiç Yok ama herkes barışmamızı istiyor zaten dünden beri beş kere aradı meraklı olmasa aramazdı annem annem kuzum diye herhalde
yüzsüz işte
o kadar olaydan snr hala nasıl kuzum dıyor
benımkı de hep ban aannecim yawrum der
benı ıstemedıgını çokkkkk duydum eskıden kendı agzından eşime soylerken

eşim resti çekince annecım annecım dıye dolanmaya basladı
eşime yaranmaya calısıyor suanda ama ben asla yemıyorum bu oyunları
bır kere gercek yuzunu gormusum bırdaha ınanır mıyım , asla.

benı aradıgında acmıyorum ben
özel gun dısında da aslaaaa aramam sormam
gulumsemem pek, özelimi paylasmam
bir sıkıntıları olsa muhatap olmam

çnk onlar da benmım yanımda olmadı, bize cok sıkıntılar yasattı
snradan olma gereksız samımıyete ıhtoıyacım yok

siz de aradıgında acmayın , dönmeyın
geldıgınde ılgısız olun
koyarsınız mesafeyı

Tipik kızı için oğluna, gelinine cephe alan kaynana..
8 yıldır içlerinde olan sensin, bişekilde uzak durmayıda başarmışsın geçte olsa.
Bizim dememizle olmaz, tanıdığın bildiğin insanlara mesafe koyma şeklinede yine kendin bi metod bulup karar verceksin.
Çünkü bu Kv meselelerinde herkesin metodu birbirine uymayabilir..

Zaten sizinle mesafeliler ben öyle anladım. Torunlarını da arar sorarlar tabi, sizinle araları bozuk diye oğullarıyla ya da torunlarıyla da araları bozuk değil. Keza olmasını da isteyemezsiniz. Saygısızlık yapmışlar ama siz de onlarla çok zaruri durumlar dışında konuşmazsınız, torununu görmek istiyorsa görür gider, siz mesafeli davranırsınız yine. Bilgi almak için arıyorsa bilgi verir telefonu kapatırsınız, uzun muhabbetlere girmezsiniz falan filan.

Olmasını da istemem zaten torunu sonuçta öyle bir hakkım yok diye düşünüyorum heleki oğlu ile görüşmesine asla karışmadım karışmam da eşim istediği gibi görüşebilir kendisine de söyledim ,iki sene içinde görüşmüşlerde ama hep eşimden para istemiş vermeyince Yok deyince de bir daha aramadı oğlunu da .

Dün giderken oğluma diyor ki halanda (öteki görümcem bahsettiğim değil)seni görmeye gelecek ,halanla gelecez kuzum diyor ,halası pazar günü izinli muhtemelen bu pazar gelecekler evet halası tabiki gelecek görecek sağlık bu gelmeli de zaten !!ama eğer ki benim tanıdığım kaynana ise değişmedi ise pazar günü en az iki öğün üç çay 2- 12 arası bendeler şimdiden onun gerginliğine girdim !yapmak zoruma gitmez ama bizimkiler biraz farklılar direk eski muhabbete geri dönmek istiyorlar ,hiç olmamış gibi ,daha önce çok başıma geldiği için bu durum şimdiden pazarın nasıl geçeceğini düşünür oldum yani şuan nasıl tavır koyarsam öyle gidecek bende sakin biriyim içimden iyi olmak geliyor ama mesafeli şekilde kalalım istiyorum ..

Aradığı zaman fazla konuşmayın, sadece sorularına kısa cevaplar verin, muhabbete girmeyin.
Evinize geldikleri zaman fazla hazırlık yapmayın. Sürekli ikram halinde olmayın, yine muhabbete fazla girmeyin, tavırlı durun. Özel günler veya hastalık dışında aramayın.

Tam anlayamadım ama umarım eşiniz babasının işinden ayrılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…