- 28 Kasım 2010
- 41.700
- 138.206
- 798
- Konu Sahibi papatya_sever
Esiniz kardesini dukkanda ne hakla istemiyor? Kendi dukkani degil ki? Baba istedikten sonra konu kapanmistir bence. Esiniz haksiz. Mesafesini de ayarlayamamis. Sizlik bir sey yok bence
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Fazla konusmazsin, yapilmasi gerekeni yaparsin, sizli bizli konusursun,hitap ederken herhangi bir sifat kullanmazsin anne gibi, bence tamam olur. Oyle deli gibi yemekler sofralar hazirlama. Aperatif seyler olsun koy hazirla tabaklara geldikleri gibi ver ellerine yesin gitsinlerDün giderken oğluma diyor ki halanda (öteki görümcem bahsettiğim değil)seni görmeye gelecek ,halanla gelecez kuzum diyor ,halası pazar günü izinli muhtemelen bu pazar gelecekler evet halası tabiki gelecek görecek sağlık bu gelmeli de zaten !!ama eğer ki benim tanıdığım kaynana ise değişmedi ise pazar günü en az iki öğün üç çay 2- 12 arası bendeler şimdiden onun gerginliğine girdim !yapmak zoruma gitmez ama bizimkiler biraz farklılar direk eski muhabbete geri dönmek istiyorlar ,hiç olmamış gibi ,daha önce çok başıma geldiği için bu durum şimdiden pazarın nasıl geçeceğini düşünür oldum yani şuan nasıl tavır koyarsam öyle gidecek bende sakin biriyim içimden iyi olmak geliyor ama mesafeli şekilde kalalım istiyorum ..
Evet malesef yaptiklarini unutup bisey yokmus gibi davranmaya calisan bir kv de bende var.Mesafeyi koymak zor oluyor ama ben asla siniri gecmesine musade etmiyorum.Ararsa cogu zaman dönmem.Geldiginde cok guleryuz goremez benden.Genellikle cocugu sever ben de baska odada is yapar olurum sohbet etmem ikram vs kesinlikle sormuyorum artik.Cocugu sevsin gitsin modundayim.Beni bu hale o getirdi inan eve gelsin istemiyorum.Dün giderken oğluma diyor ki halanda (öteki görümcem bahsettiğim değil)seni görmeye gelecek ,halanla gelecez kuzum diyor ,halası pazar günü izinli muhtemelen bu pazar gelecekler evet halası tabiki gelecek görecek sağlık bu gelmeli de zaten !!ama eğer ki benim tanıdığım kaynana ise değişmedi ise pazar günü en az iki öğün üç çay 2- 12 arası bendeler şimdiden onun gerginliğine girdim !yapmak zoruma gitmez ama bizimkiler biraz farklılar direk eski muhabbete geri dönmek istiyorlar ,hiç olmamış gibi ,daha önce çok başıma geldiği için bu durum şimdiden pazarın nasıl geçeceğini düşünür oldum yani şuan nasıl tavır koyarsam öyle gidecek bende sakin biriyim içimden iyi olmak geliyor ama mesafeli şekilde kalalım istiyorum ..
Hayır hala devam ediyorAradığı zaman fazla konuşmayın, sadece sorularına kısa cevaplar verin, muhabbete girmeyin.
Evinize geldikleri zaman fazla hazırlık yapmayın. Sürekli ikram halinde olmayın, yine muhabbete fazla girmeyin, tavırlı durun. Özel günler veya hastalık dışında aramayın.
Tam anlayamadım ama umarım eşiniz babasının işinden ayrılmıştır.
Hah şöyle sarsın beni ben herkese bunu anlatmaya çalıştım ama çevremdeki hala kaynana kahrı çeken şahıslar buna ikna olmak istemiyor!! en yakın arkadaşım bile diyor ki aman torunu izin ver barış gelsinler diyorum gelmek istemiyorlar ki gelecek insana gelin kim ki engel mi ?oğlu kaza yaptı ona bile gelmedi !!ama kimse onun sevmediğini düşünmüyor herkes kafaya yazmış sen gelinsin oğlunu dolduruyorsun aralarına girme bırak görüşsünler halbuki girmiyorum ben offf offf bıktım artıkBen babam öldüğünde dahi aramayan sormayan birisine aslaaaa anne demem mümkün değil, kin tutarim. Ne olursa olsun sen canından can gittiğinde olsun acini dusunup herşeyi unutup yanında olmalıydı, hiç olmazsa oğlunun hatırına torununun hatirina.
Sakın daha ilk günden cumbur cemaat gelip o kadar saat oturmalarına izin verme. Gerekirse akşam çağır, kocan arasın bi bahane uydurup akşam gelmelerini söylesin.oyle kocaman mutlu aile pozu verip bütün günü birlikte geçirmenin anlamı yok. Sanıyorum ki kavga çıkaran gorumceden hariç diğer gorumce de hic görmemiş daha cocugu... Allah Allah noluyo ya 2 sene arama sorma sonra canın isteyince can ciğer ol. Ben senin yerinde olsam gelmek istedikleri gün kesinlikle kabul etmedim, taa 1 ay sonra falan akşam çayına cagirirdim sadece.
Sakın onlarin da torunu, yeğeni sevsinler tabi ne olacak cocugum büyükanne dede hala sevgisinden mahrum olmasın deme... Sevmiyorlar çocuğunu... Emin ol içinde biraz aile sevgisi, ailesine tutkunluk olan birisi gözü bisey gormez gelirlerdi çocuk için. Benim kardeşimin çocuğu olacak ben aynı sehirde 2 sene gormuycem ha... Bunlar aile falan değil, hiçbir beklentiye girme ve hiçbir şey verme onlara... El gibi gelip el gibi gitsinler.
Ve canm dediğin gibi bu görümcemle sorun yaşamamıştık eve değilse bile hastaneye gelebilirdi dimi birçok kez kötü badire atlattıkBen babam öldüğünde dahi aramayan sormayan birisine aslaaaa anne demem mümkün değil, kin tutarim. Ne olursa olsun sen canından can gittiğinde olsun acini dusunup herşeyi unutup yanında olmalıydı, hiç olmazsa oğlunun hatırına torununun hatirina.
Sakın daha ilk günden cumbur cemaat gelip o kadar saat oturmalarına izin verme. Gerekirse akşam çağır, kocan arasın bi bahane uydurup akşam gelmelerini söylesin.oyle kocaman mutlu aile pozu verip bütün günü birlikte geçirmenin anlamı yok. Sanıyorum ki kavga çıkaran gorumceden hariç diğer gorumce de hic görmemiş daha cocugu... Allah Allah noluyo ya 2 sene arama sorma sonra canın isteyince can ciğer ol. Ben senin yerinde olsam gelmek istedikleri gün kesinlikle kabul etmedim, taa 1 ay sonra falan akşam çayına cagirirdim sadece.
Sakın onlarin da torunu, yeğeni sevsinler tabi ne olacak cocugum büyükanne dede hala sevgisinden mahrum olmasın deme... Sevmiyorlar çocuğunu... Emin ol içinde biraz aile sevgisi, ailesine tutkunluk olan birisi gözü bisey gormez gelirlerdi çocuk için. Benim kardeşimin çocuğu olacak ben aynı sehirde 2 sene gormuycem ha... Bunlar aile falan değil, hiçbir beklentiye girme ve hiçbir şey verme onlara... El gibi gelip el gibi gitsinler.
Hah şöyle sarsın beni ben herkese bunu anlatmaya çalıştım ama çevremdeki hala kaynana kahrı çeken şahıslar buna ikna olmak istemiyor!! en yakın arkadaşım bile diyor ki aman torunu izin ver barış gelsinler diyorum gelmek istemiyorlar ki gelecek insana gelin kim ki engel mi ?oğlu kaza yaptı ona bile gelmedi !!ama kimse onun sevmediğini düşünmüyor herkes kafaya yazmış sen gelinsin oğlunu dolduruyorsun aralarına girme bırak görüşsünler halbuki girmiyorum ben offf offf bıktım artık
O kadar çok bekledim ki bunu demesini pişman olmasını ama demedi demedi !eşimin kırgınlığıda bu yüzden zaten ,babası Bile demedi oğlum bu durumlar nedir neden bu durumda ailemiz gel bunları barıştıralım ben torunlarımı evimde görmek istiyorum demedi geldi ara sıra benim çağrımla gördü gitti !çok garip geliyor küfür eden o üste çıkan o şimdide iyi olmam mümkün değilYa bırak tatlım milletin ne dediğini onlara göre hareket edersen baştan yaşarsınız aynı şeyleri çılgın olma :) ben çocuğu çok fazla kucaktan kucağa alıp şapur şupur opmelerine falan da izin vermezdim ayrıca da laf sokardim. " Alışık değil bi kadar yabancıya, sıkılıyor huzursuz oluyor" falan derdim yani.
Annemin bi sözü vardır insanları bi dugunde bi de cenazede tanirsin. Yani en mutlu ve en acı günlerde insanlar gerçek yüzlerini iyi gösterirler... En acı günümde yanımda olmayacak ne münasebet ben onu biricik annemle bir tutucam anne diycem ona...
Ve sen başka türlü konuşanları da salla, çocuğu hiç görmemişler 2 yıldır oğulları da beraber calisiomus babasıyla ona da mı demediler hiç barisalim, çocuğun oldu gidelim, ya ille de seni hiç görmek istemiyorlarsa getir torunumu seveyim diyemez miydi oğluna...
Geleceklerdi geri çevirdim kardeşim ile gelinimiz gelecek başka zaman gelin dedik gelmediler bir daha .şimdi ısrarla çocuklara Doğum günü partisi yapmamı istiyorlar tabiki yapmayacağım onlarla !Geldiler mi pazar günü nasıl geçti?
Küs görümcedemi gelecek partiye sen dikkat et anlattığına göre ne yspacakları belli olmazGeleceklerdi geri çevirdim kardeşim ile gelinimiz gelecek başka zaman gelin dedik gelmediler bir daha .şimdi ısrarla çocuklara Doğum günü partisi yapmamı istiyorlar tabiki yapmayacağım onlarla !
Valla kimler gelecek bilmiyorum onu getirmek için mi ısrarla parti istiyorlar anlam veremedim !cumartesi Doğum günü ak kara çıkacak bakalım ama asla onlar için parti düzenlemem benim ailem burda değil zaten onlarda ilk Doğum günlerini zehir ettiler çocuğumun daha da göremezlerKüs görümcedemi gelecek partiye sen dikkat et anlattığına göre ne yspacakları belli olmaz