Kayınvalide ile gerilen ipler...

Aynen is bekliyorsa azıcık tatlı dil lazım. Bak benim kv .dem tatlı diliyle üç gelini de şakır şakır çalıştırır. Birimiz yemeği birimiz pilavı birimiz salatayı yaparız tatilde yanına gittigimizde. Sevgili kv dem oturur bir güzel yer.cok beğenerek övgüler yagdirarak. Bulasiklari da biz yikar iz oh.o ortada gezer. Ona buna fikrini belirtir.soran olmasa da her şeye karışır o ara oğullarına akıl verir falan.

Bizimki de çok fazla hani.bize guzel is yaptirir.kadin iyi oldugu icin de seslenemiyorsun.misafir olduğumu bilmek isterim ben de.dolabi doldururlar. Kızım orda istediğinizi yapın derler. Ama bir günlüğüne de gitsem memlekete yemeği bana ya da eltilerime yaptırıyor. Ben de buna gıcık oluyorum açıkçası. Hadi yardım beklenir gelinden.zaten oturup hizmet beklemem 60 yaşındaki kadından. Ama yani bir haftasonu gitmisim, bir günlük kaldığımızda bile yemek, çay, meyve, bulasigi toparlarim; bitmiyor bitmiyor. ......
kv.dem çalışmış senelerce 8-5 .Bir kaç yemekten bir borek ten başka çeşit bilmez.pek beceremez. O yüzden biraz gelinlere bırakır.

Bence böyle daha iyi yapmayın . Hiç değilse bahanesi var.begenmiyor.....takmayın kafaniza.yazlik yerse sahil kenarında bir sürü yemek yiyecek yer vardır. Alın eşinizi gidin oralarda yeyin.neden yemedim derse iki günlük yemek midemi yakıyor deyin.esinize de öyle deyin yemeyin.esiniz zaten öyle olduğunu görünce uyaracaktir annesini. İki üç gün idare ediverin.

Seneye gitmeyi düşünmüyorum zaten. İnanılmaz sıkılıyorum yılda bir kere tatile çıkmışım burnumdan geliyor. Sizin kaynana benim kaynananın kardeşine benziyor ama onda iki gelin var. Çok tatlı dilli bir kadın ve işler sürekli iki gelinde. Gerçi kadıncağızda kemik erimesi var, romatizma var hasta da yani. Ama gelinlerine toz kondurmuyor ne güzel. Ben bizimkinden bir iyi söz duymadım daha.

Seneye gitmeyi düşünmüyorum zaten. İnanılmaz sıkılıyorum yılda bir kere tatile çıkmışım burnumdan geliyor. Sizin kaynana benim kaynananın kardeşine benziyor ama onda iki gelin var. Çok tatlı dilli bir kadın ve işler sürekli iki gelinde. Gerçi kadıncağızda kemik erimesi var, romatizma var hasta da yani. Ama gelinlerine toz kondurmuyor ne güzel. Ben bizimkinden bir iyi söz duymadım daha.
Bizimki de hasta biraz canım. Sırtında sıkıntı var.allah var kesinlikle torunundan çocuğundan esirgemez. Zaten onlara yedirir icirir ne var ne yoksa.Ama işte bazen duyuyorum arkadaşlardan kv.dem bir şey yaptırmıyor. Gidiyorum ben hiç mutfaga girmiyorum diye....özeniyorum işte bazen.dedigim gibi gitseniz de azıcık politik davranın.ay kalmış yemek midemi ağrıtir, yok barbunya gaz yapar,ay şu başımı ağrıtiyor falan, buzluktaki dondurmaya buzluk kokusu sinmistir midem bulanır gibi gibi... :))))

Valla bu politikligi akli eltilerimden öğrendim.daha ne akıllar ne akıllar...... Gitmemek en iyisi ama inan seneye gidersin esin ister çünkü onun hatırına gitmek zorundasın. Gidince de bu akılları unutma tatlım. ...

Ay gitmeyin bence bir daha.
Sevmiyor demekki.
Yaş farkı çok mu ki nesini sorun etti oğlu evlenmiş işte

o zaman şimdiden tedbirini alman lazım. hayatınızla ilgili çok fazla detay vermezseniz, içli dışlı olmazsanız bir yapar iki yapar zamanla bırakır diye düşünüyorum:KK56:k.validem anlayışlı bir insan ama ben yine de sırf k.valide olduğu için değil, insan ilişkilerinde temkinli olmak gerektiğini düşündüğümden her şeyi değil, bilmesi gerektiği kadarını anlatırım. o da şu zamana kadar sınırı hiç aşmadı. çünkü o da benim gibi. hakkımızda hayırlısı olsun.
Ben 5yıl birlkte oturduğumdan o meydanı vermiş bulundum artık çabalasamda hııkk olmuyor

Şu kayinvalidenin hayalindeki gelin (:KK45:) olayi nasıl bi sacmalik anlayamıyorum yahu. Kv ye noluyor ki. Arada saygı olsun, kimse kimseye karismasin yeter. Dahası ne

Madem siyaset bölümüne giremiyoruz ben de kaynanamı çekiştiririm :KK53: Şaka bir yana tatilde son üç günü yazlığa yanına giderek geçirdik ve beni artık rahatsız eden davranışları oldu.

Aslında ilk darılma, sürtüşmede ne eşim ne de ailesi hakkında bir anlık sinirle buraya yazmak taraftarı değilim. Sinirler geçince insan kendini kötü hissediyor ama bu kez bozuldum eşimin annesine yalan yok.

Dediğim gibi tatilin son üç günü yanına gittik kendisinin yazlığı Datça' da. İki sene önce de gitmiştik ve çok sıkılmıştım neden sıkıldığımı bir kez daha hatırladım.

Giriş pek uzun oldu konuya geçeyim :olamaz: Akşam dört civarı eve vardık eşim araba kullanmaktan yoruldu hemen uyudu. Ben acıktım çünkü kahvaltı ile duruyorduk ama kayınvalidem hiç bir hazırlık yapmamış. Hani oğlum geliyor bir kek börek yapayım yok. Bana dedi ki "çorba ısıtayım ya da barbunya var ama şimdi yersen yemekte yemezsin" yahu hava zaten 39 derece ne çorbası ? Bir de o saatte hakikaten barbunya yenmez. Yolluk kuruyemişimiz vardı ondan yedim biraz.

Eşime sormuş ne yapayım diye o da söylemiş sevdiği yemeği, bana sormadı. Ben de şaka yollu "valla kocam ne şanslı annem de hep ona soruyor her yerde iyi ağırlanıyor" dedim. Neyse bu geçti. Akşama eşimle sahile inip içeriz demiştik, kayınvalidem ben de geleyim dedi. O zaman dondurma mı yesek'e döndü olay ama bana dediği şu " evde var dondurma ne dışarıda yemesi!"

Burada şalterler attı bende, yahu otuzumuzu geçtik ayıp çocuk mu kandırıyorsun. Yol boyu surat yaptım eşim anladı kahve içelim gel dedi " aman masraf olmasın evde içeriz" dedim yol boyu da söylendim. Annesi arkamızdan geliyordu bilmiyorum belki duymuştur bir kısmını.

Bu arada iki gidişimizde de mangal yakalım diyoruz "yemek yaptım ben kalacak mı onlar ?" diye engel oluyor ama eşimin ablası gittiğinde resmen parti havası yaşanıyor. Dışarıda yemeler, gezmeler, içmeler.

Annem biz gittiğimizde çok ama çok özenir kuş sütü eksik etmez kek ayrı börek ayrı yapar esirgemez o yüzden garip geliyor bana. Hiç özenmiyor hadi özenmiyor ama ne demek evde dondurma var!

Sana sarma yapacağım dedi zeytinyağlı sarma delisiyim burada habire konu açan bir kız gibiyim ben de. Meğer evde zeytinyağlı var diye etli yapmış falan. Biliyorum kulağa çok çirkin geliyor olabilir onu yaptı bunu yapmadı yemek düşkünü gibi ama değil mesele ağırlanmak. Misafiriz biz orada sonuçta. Neyse geldiğimiz son günde kahvaltıda " insan her zaman sevdiği şeyi bulamaz " dedi. Lafını soktu gönderdi yani.

Bu varan -1. Bir de varan-2 var. Komşular hoşgeldinize geldiler kpss atama derken kayınvalidem - bizim oğlanın da bir arkadaşı var Van'daydı ama buraya dönmek istiyordu demesin mi ? Bahsettiği de eşimin benden önceki kız arkadaşı ! Hatları karıştırdı zaar ama sinir oldum. Kız zaten İstanbul'a geri döndü biliyorum keşke "anneciğim Didem' i diyorsunuz sanırım o çoktan geri döndü" deseydim!

Bilemiyorum anlaşamıyorum. Anlaşmak zorunda değilim onu da biliyorum. Acaba ben mi geçimsizim diye düşünüyorum ama hayır kadın pasif agresif hafif hafif bir laf sokma, bir memnuniyetsizliğini dile getirme durumu var. Ki bence eşimden büyüğüm diye hiç hayalindeki gelin değilim. Neyse:KK14:
Valla sizi çok iyi anlıyorum.Ayni kayınvalide tipi bende de var Ustelik kayınpeder de aynı.Surekli x şunu sever götür yesin,x hadi oğlum yoruldun sen yat.Ama bana gelince yok.Ben neyi seversem seveyim.Benim kayınvalidem de geçen arkadaş muhabbeti yaptı.Hatta eşimin erkek kardeşine o kızı kastederek yengen dedi.Ben şok oldum.Bi de eşime diyo.Sacmalama dedi o da.Kayinvalide bi de diyo ki power sen üzülme oğluma da sıkıntı yapma biz seni seçtik.Sinir etti valla beni.Ben de kusura bakmayın da ben senin oğlunu seçtim dedim.Sonucta ben niye secileyim dimi ama :) küçük şeyler gibi ama çok sinir bozuyor.Buyuk bisey olsa en azından bağırıp çağırıp sinirini boşaltır insan

Back
X