Kayınvalide ile gerilen ipler...

Aa benim eşimde aynısını diyo he de geç :)

Biz kadınlar biraz detayciyiz sanırım hep ondan

Aynen ve beklenti içine giriyoruz.
Benim annemin eşime yaptıklarını görünce diyorum ki neden bana boyle davranılmıyor.

Beklenti gerceklesmeyince hayal kırıklığı :)
O yüzden sıfır beklenti çok mutluluk.
Gereksizliklerine de yav he he :)

Yok anacım ben 5 yaşımdan beri aynı bardağı kullanıyorum aslında da çaktırmıyorum. Pii gerçek yüzüm çıktı ortaya.

Kuzum yapma böyle şeyler insanlar yanlış tanıyor seni sonra.
Kısmet kapısı buralar.
Eskiden dutluktu ama şimdi değerlendi.
Kendi kısmetini kapatıyorsun söyleyeyim.:süslü:

Ben kayınvalidenizi haksiz bulmadim. 3 günlüğüne yanina gitmissiniz, icmeye gitmeyiverin, beraber gezin, dondurma evde var diye esim bile der bazen, oyle durumda degisiklik olsun anne dersin. Evde elinizi hicbir seye surmuyorsunuz belli ki. Misafir gibi de olsaniz o evin gelinisiniz, yardimci olmaniz lazim. Bardak meselesinde surekli yeni bardak almak cok gereksiz. Gelip su iciyor mesela 5 dk sonra yine su iccek baska bardak aliyor, makine bile olsa yazik gunah, ben misafirlikte bile kizima su verdiysem o bardagi bi yere koyar yine isterse onunla veririm. Ona ozensiz diyorsunuz ama siz de ozenli degilsiniz bana kalirsa. Tuvalet konusunda bile uyarma geregi duymus. Bazi seyler de yaslilarin özelliği, he de gec. Kiz arkadas meselesine de ben cok takilmazdim. Atandi atanmadi muhabbeti sonucta, sohbet olsun diye oyle atlamis. Yemek konusunda da tabi yapmali borek corek ama yapmaması da sizi secmedigini gostermez. Ben bu halimle useniyorum, kizina yapiyor cunku damat memnun kalsin kizima iyi davransin diye damada yaparlar. Mutfaga beraber girin.

acaba diyorum hesap sormak amaçlı değil de, meraktan mı soruyorlar? ben nişanlıyım, bu pazar evleniyorum. k.validemle şu an için maşallah iyi gidiyoruz. biz de nişanlımla gezip oraya gittiğimizde, gözleri parlayarak nerelere gittiniz, eğlendiniz mi falan soru yağmuruna tutuyor. ama belli ediyor fesatlıktan değil, biz anlattıkça hoşuna gidiyor. gençliğinizin kıymetini bilin, biz gençken paramız yoktu, şimdi paramız var halimiz yok diyor. çoooook nadiren biz çoooook ısrar edersek çay bahçesine falan gelir ama çok nadir.
Cnm benimki herseyi bilmek istiyor yönetme çabası evlenince deişmez umarım yasanmadan bilinmiyor. Kızına yapmaz ama bana yapıyor işte

Annem kus sutu eksik etmiyo diye kv'nin ozene bozene sofra hazirlamamasini sikayet etmeniz disinda haklisiniz da bazi konularda cok abartiyosunuz.

Iyide herkes bir olmazki.annen ayri o ayri.3 yillik evliyim.aklimdan hic kiyaslamak gecmez.her ikisi ayni dusunmek zorunda degil ki.cok takilip zehretmeyin hayatinizi.azcik alaya alin sizde yahu.

Ben kayınvalidenizi haksiz bulmadim. 3 günlüğüne yanina gitmissiniz, icmeye gitmeyiverin, beraber gezin, dondurma evde var diye esim bile der bazen, oyle durumda degisiklik olsun anne dersin. Evde elinizi hicbir seye surmuyorsunuz belli ki. Misafir gibi de olsaniz o evin gelinisiniz, yardimci olmaniz lazim. Bardak meselesinde surekli yeni bardak almak cok gereksiz. Gelip su iciyor mesela 5 dk sonra yine su iccek baska bardak aliyor, makine bile olsa yazik gunah, ben misafirlikte bile kizima su verdiysem o bardagi bi yere koyar yine isterse onunla veririm. Ona ozensiz diyorsunuz ama siz de ozenli degilsiniz bana kalirsa. Tuvalet konusunda bile uyarma geregi duymus. Bazi seyler de yaslilarin özelliği, he de gec. Kiz arkadas meselesine de ben cok takilmazdim. Atandi atanmadi muhabbeti sonucta, sohbet olsun diye oyle atlamis. Yemek konusunda da tabi yapmali borek corek ama yapmaması da sizi secmedigini gostermez. Ben bu halimle useniyorum, kizina yapiyor cunku damat memnun kalsin kizima iyi davransin diye damada yaparlar. Mutfaga beraber girin.

Yalnız sanırım bir beş defa falan yazdım. Bardak aynı gün içinde değişmedi bir önceki günün bardağıydı diye. Yatarken unutmuşum makineye koymayı. Evet ben mesafeliyim bu tespitiniz doğru ama karşımdaki sürekli eleştiren bir kadın bunun için kendimi çektim. Örneğin bir ara her yemek sonrası masayı toplar mıtfağa girip makineyi doldurur tezgahı düzenlerdim ama bir şeyler dedi beğenmedi yaptığım işi ben de çektim kendimi. Gönül hoş tutmayı bilmiyor maalesef. Yakınında istiyorsa oma göre davranması gerek.

bence bundan sonra dırek soyle
o an kalakalıyor ınsan veya durduk yere terslık olmasın dıye susuyor
ama degmıyor sinir oldugunla kalır aklına geldıkce kendını doldurursun
salıver cumlelerı gıtsın sen konus o dusunsun bosver

Bak işte doğru tespit yaşa ! Terslik olmasın ayıp olmasın diye susuyor insan.

Cnm benimki herseyi bilmek istiyor yönetme çabası evlenince deişmez umarım yasanmadan bilinmiyor. Kızına yapmaz ama bana yapıyor işte

o zaman şimdiden tedbirini alman lazım. hayatınızla ilgili çok fazla detay vermezseniz, içli dışlı olmazsanız bir yapar iki yapar zamanla bırakır diye düşünüyorum:KK56:k.validem anlayışlı bir insan ama ben yine de sırf k.valide olduğu için değil, insan ilişkilerinde temkinli olmak gerektiğini düşündüğümden her şeyi değil, bilmesi gerektiği kadarını anlatırım. o da şu zamana kadar sınırı hiç aşmadı. çünkü o da benim gibi. hakkımızda hayırlısı olsun.

Yalnız sanırım bir beş defa falan yazdım. Bardak aynı gün içinde değişmedi bir önceki günün bardağıydı diye. Yatarken unutmuşum makineye koymayı. Evet ben mesafeliyim bu tespitiniz doğru ama karşımdaki sürekli eleştiren bir kadın bunun için kendimi çektim. Örneğin bir ara her yemek sonrası masayı toplar mıtfağa girip makineyi doldurur tezgahı düzenlerdim ama bir şeyler dedi beğenmedi yaptığım işi ben de çektim kendimi. Gönül hoş tutmayı bilmiyor maalesef. Yakınında istiyorsa oma göre davranması gerek.
senin k.validen benim yengelerimden birine benziyor sanki. hiç kimsenin işini beğenmez, kimse mutfağına girsin istemez. hiç yardım talep etmez, kendisi de babannem dahil kimsenin mutfağına girmez. herkes onu öyle kabul etti. ama şu var kimseyi de eleştirmez. sadece kayın ailesine karşı değil, herkese karşı öyle.
ama senin k.validen yapsın beğenmeyim, yapmasın söyleneyim tarzında galiba. böyle olunca da sen hep diken üstünde durursun. madem öyle minumum iletişim, minumum görüşme. onu memnun etmek için fazladan çaba göstermeme, çok derin sohbetlere girmeme, kısa ziyaretler, eş söylemeden gitmeme vs gibi. yine söylenirse de salağa yatma, yok sayma.

Aynen is bekliyorsa azıcık tatlı dil lazım. Bak benim kv .dem tatlı diliyle üç gelini de şakır şakır çalıştırır. Birimiz yemeği birimiz pilavı birimiz salatayı yaparız tatilde yanına gittigimizde. Sevgili kv dem oturur bir güzel yer.cok beğenerek övgüler yagdirarak. Bulasiklari da biz yikar iz oh.o ortada gezer. Ona buna fikrini belirtir.soran olmasa da her şeye karışır o ara oğullarına akıl verir falan.

Bizimki de çok fazla hani.bize guzel is yaptirir.kadin iyi oldugu icin de seslenemiyorsun.misafir olduğumu bilmek isterim ben de.dolabi doldururlar. Kızım orda istediğinizi yapın derler. Ama bir günlüğüne de gitsem memlekete yemeği bana ya da eltilerime yaptırıyor. Ben de buna gıcık oluyorum açıkçası. Hadi yardım beklenir gelinden.zaten oturup hizmet beklemem 60 yaşındaki kadından. Ama yani bir haftasonu gitmisim, bir günlük kaldığımızda bile yemek, çay, meyve, bulasigi toparlarim; bitmiyor bitmiyor. ......
kv.dem çalışmış senelerce 8-5 .Bir kaç yemekten bir borek ten başka çeşit bilmez.pek beceremez. O yüzden biraz gelinlere bırakır.

Bence böyle daha iyi yapmayın . Hiç değilse bahanesi var.begenmiyor.....takmayın kafaniza.yazlik yerse sahil kenarında bir sürü yemek yiyecek yer vardır. Alın eşinizi gidin oralarda yeyin.neden yemedim derse iki günlük yemek midemi yakıyor deyin.esinize de öyle deyin yemeyin.esiniz zaten öyle olduğunu görünce uyaracaktir annesini. İki üç gün idare ediverin.

Back
X