kayınvalide ile bir yeme içmeden kurtulmak için tavsiye:)

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.079
4.167
Merhaba arkadaşlar, gene bi soru sorup tavsiye almak icin karşınızdayim :)

Şimdi biz evleneli 9 ay oldu.4 aylikta hamileyim. Severek evlendik. Kayinvalidelerle altlı üstlü oturuyoruz ama yeme içme bir sabah akşam ordayim. Akşam eşim geliyo yemek yiyip direk evimize geliyoruz.

Ben ne kadar iyi olursam kayınvalidemlerde okadar iyi . bi sorun yok şimdilik. Sadece iki görümcemle anlaşamıyorum pek. Esimde farkında.

Bundan 5-6 ay önce çok sorunlarımız da oldu boşanmaya kalktı eşim ailemi istemiyosun diyerek. :KK43:

Ya şimdi kızlar, eşim annesini çok seviyor. Onu hiç kırmak istemiyor. (Bazen bana gunduz ev isimi yaptigimda cok gec cikma yukari fln der ) Bense artık bu durumdan sıkıldm kendi evimde oturmak istiyorum. Ama bu çok zor. Cunku gerçekten esim çok bağlı.(Tabi yemek konusunda, bebek bakma konusunda hiç tecrübem yok ama hallederiz bi şekilde:) . eşime bi kere ağız ucuyla lafını ettim. Borçlarımizi bahane etti sonra gözünün içine bakınca 'geçim derdi felan da değil ben annemi kiramiyorum' dedi. Dediğim gibi bi defasında boşanmaya kalktik ailesini istemediğimi düşündüğü için. Ama benimde biraz hatam vardı orda. Saygısızlık söz konusu olmustu :s

Şimdi sormak istediğim ben eşime karşı nasıl bi yol izlemeliyim? Nasıl bi konuşma yapmalıyım. Kendi evimizde yiyip içmek için. Ağzım hiç laf yapmıyor maalesef. Sonu kavgayla bitiyor genelde. Bunu asla istemiyorum kavgayla biterse bidaha asla konusunu acamam, :KK43: genelde msjla yazarım birsey olduğu zaman çünkü yuzyuze direk tartisiyoruz yada ben konuya giremiyorumm bile :) ya yerimde olsanız ne yaparsınız? Acaba çocuğum doğup biraz büyüdükten sonra daha mı iyi olur. Yoksa geç kalmadan bu işi halletmeli miyim? Uzun oldu ama akıla ihtiyacım var:)

eşiniz iki görümcenle anlaşamadığı için ailemi istemiyosun diyerek mi boşanmaya kalkti????

bır kere erkek elıne bakmaz işe girer çalışırdım ki su an çalışmanızda bır sakınca yok,sadece gereklı prım gununuz dolmazsa sosyal haklarınızdan faydalanamayabılırsınız yada sızı ıse almak ıstemeyebılırler hamılesınız dıye...
ıkıncısı esıme acıkca artık evlı oldugumuzu, bekar hayatındakı gıbı her an ne onun ne de kendı aılemın yanında olabılecegımızı-dogrusunun herkesın kendı evınde takılması oldugunu soyler yemek ısını ve hergun gıt gelı ortadan kaldırırdım....
ucuncusu benen bosanmaya kalkan bır adamdan hemen kısa sure sonra cocuk yapmazdım..

Şimdi biz evleneli 9 ay oldu.4 aylikta hamileyim. Severek evlendik. Kayinvalidelerle altlı üstlü oturuyoruz ama yeme içme bir sabah akşam ordayim. Akşam eşim geliyo yemek yiyip direk evimize geliyoruz.

Ben ne kadar iyi olursam kayınvalidemlerde okadar iyi . bi sorun yok şimdilik. Sadece iki görümcemle anlaşamıyorum pek. Esimde farkında.

Bundan 5-6 ay önce çok sorunlarımız da oldu boşanmaya kalktı eşim ailemi istemiyosun diyerek. :KK43:

Ya şimdi kızlar, eşim annesini çok seviyor. Onu hiç kırmak istemiyor. (Bazen bana gunduz ev isimi yaptigimda cok gec cikma yukari fln der ) Bense artık bu durumdan sıkıldm kendi evimde oturmak istiyorum. Ama bu çok zor. Cunku gerçekten esim çok bağlı.(Tabi yemek konusunda, bebek bakma konusunda hiç tecrübem yok ama hallederiz bi şekilde:) . eşime bi kere ağız ucuyla lafını ettim. Borçlarımizi bahane etti sonra gözünün içine bakınca 'geçim derdi felan da değil ben annemi kiramiyorum' dedi. Dediğim gibi bi defasında boşanmaya kalktik ailesini istemediğimi düşündüğü için. Ama benimde biraz hatam vardı orda. Saygısızlık söz konusu olmustu :s

Şimdi sormak istediğim ben eşime karşı nasıl bi yol izlemeliyim? Nasıl bi konuşma yapmalıyım. Kendi evimizde yiyip içmek için. Ağzım hiç laf yapmıyor maalesef. Sonu kavgayla bitiyor genelde. Bunu asla istemiyorum kavgayla biterse bidaha asla konusunu acamam, :KK43: genelde msjla yazarım birsey olduğu zaman çünkü yuzyuze direk tartisiyoruz yada ben konuya giremiyorumm bile :) ya yerimde olsanız ne yaparsınız? Acaba çocuğum doğup biraz büyüdükten sonra daha mı iyi olur. Yoksa geç kalmadan bu işi halletmeli miyim? Uzun oldu ama akıla ihtiyacım var:)
Çocuğunuzu öne sürün yani çocuk doğunca her seferinde nasıl yukarıya çıkacam el kadar bebe hasta olur deyin bir yukarı bir aşağı küçük olduğu için iyileşmesi zor olur diye söyleyin,çocuk büyüdüğünde daha zor olur iki evimiz var diye düşünebilir.

bır kere erkek elıne bakmaz işe girer çalışırdım ki su an çalışmanızda bır sakınca yok,sadece gereklı prım gununuz dolmazsa sosyal haklarınızdan faydalanamayabılırsınız yada sızı ıse almak ıstemeyebılırler hamılesınız dıye...
ıkıncısı esıme acıkca artık evlı oldugumuzu, bekar hayatındakı gıbı her an ne onun ne de kendı aılemın yanında olabılecegımızı-dogrusunun herkesın kendı evınde takılması oldugunu soyler yemek ısını ve hergun gıt gelı ortadan kaldırırdım....
ucuncusu benen bosanmaya kalkan bır adamdan hemen kısa sure sonra cocuk yapmazdım..
+1

Baştan çok yanlış başlamışsınız evliliğe. Korkutup sindirmişler sizi lafını bile açamıyorsunuz istemiyorum diyemiyorsunuz. O zaman yemek yapma hevesim var çocuk doğana kadar karı-koca başbaşa yiyelim, sonra böyle bir imkanımız zaten olmayacak deyin. Romantik duygusal yaklaşın eşinize.

geceden geceye yatmak için mi evlendiniz siz? sabahtan akşama kadar kayınvalidenizin evinde oturuyorsanız bunun için maddi sebepleri bahane ediyorsa doğumdan sonra bir işe girin, kayınvalideniz çocuk baksın siz de kendi paranızı kazanıp kendi düzeninizi kurun. ondan sonra da boşarsa boşasın.
kusura bakmayın ama geçim zor, anamı kıramam gibi sebeplerle evli barklı adamların hala annesinin eteğinde yaşamasından tiksiniyorum. ev geçindiremiyorsa anasından ayrılamıyorsa evlenmeyecekti.

Baştan çok yanlış başlamışsınız evliliğe. Korkutup sindirmişler sizi lafını bile açamıyorsunuz istemiyorum diyemiyorsunuz. O zaman yemek yapma hevesim var çocuk doğana kadar karı-koca başbaşa yiyelim, sonra böyle bir imkanımız zaten olmayacak deyin. Romantik duygusal yaklaşın eşinize.

Bir süre sonra eşiniz de alışır zaten düzen öyle devam eder çocuk da olunca

Teşekkür ederim deniycem bakalım inşallah istediğim sonuca varabilirim:)

Bizim de yeme içme bir. Kv ön sokağindayiz. ama ben gitmiyorum:KK53: :KK47:kendi yuvamda eşimle beraber pijamalarımla kahvaltı yapamadıktan sonra beraber uzanıp keyif yapamadıktan sonra naapim öyle evliligi? hem madem öyleymiş evlenmeseymis canım aaaa. Ama duygusal yaklasmaniz lazim bence esinize.. rahat bıraksınlar şu evli çiftleri artık:sinirli:

Bizim de yeme içme bir. Kv ön sokağindayiz. ama ben gitmiyorum:KK53: :KK47:kendi yuvamda eşimle beraber pijamalarımla kahvaltı yapamadıktan sonra beraber uzanıp keyif yapamadıktan sonra naapim öyle evliligi? hem madem öyleymiş evlenmeseymis canım aaaa. Ama duygusal yaklasmaniz lazim bence esinize.. rahat bıraksınlar şu evli çiftleri artık:sinirli:
Haklisin canim, ama Allah var biz kahvaltimizi felan yaparız evimizde özellikle pazar günleri. Dokunmazlar öyle pek. Arada kendi evimizdede yediğimiz olur. Ama işte arada bir... Geneli kv de. Ben tam tersi genelde evde arada bi kayınvalide de olsun istiyorum:) onun dışında aksam 6-7 evimzdeyiz...

Bunlar baştan konuşulmuyo mu
Bi de bu anacı erkekler başta belli etmiyo mu kendini
Evli değilim tavsiye veremem merakımdan soruyorum
Koloni halinde yaşam olmaz ya çok zor

Olmuyor böyle kaldıramıyorum bu yoğunluğu hamilemi yim ayağımi uzatıp dinlenmeye ihtiyacım var hayatım , artık bebeğimiz de doğacak kendi düzenimizı kurmanızın vakti gelmedi mi sence ? ben artık annene çıkmak akşama kadar durmak istemiyorum saygısızlık olarak algılama ama kendimi ev hanımı gibi değil de hizmetçi gibi hissediyorum de. artık kendime evmze özen göstermek istiyorum çok özeniyorum de . bunda saygısızlık birşey yok canm

Sen esinin bosanmaya kalkmasinda bile icten ice kendini sucluyorsun. Saygisizlik yapmistim diyerek. Birlik olunca illa ki olur sen niye kendini ezdiriyorsun.

Once esinle konusmayi ogren msjla falan olmaz. Kac sorunu msjla cozeceksin ya da cozemeyecek.

Annemi kirmak istemiyorum dediginde tatlilikla artik cocugumuz olacak ayri bir hayat istiyorum bu benim ve cocugumuz ailemiz icin falan dersin.

Bir de su var senin bu olay tartismasiz cozulmez. Dik durup kararli olacaksin. Onlar senin dedigine gelecek.

Hii en uyuz olduğum konu..bizde bir seneye yakın kv de yedik.. senin için şuan ben ayrı yemek istiyorum demek ölümden beter olur bilirim..ama başka çaren yok.. sen hergun yemeğini yap.. eşin isterse anasinda yesin..sen gitme kavga çıkarırlarsa da ayil bayil..hamilesin bunu lehine çevir..bir iki aya alışırlar..

Geç bile kalmışsınız.
Eşiniz annesini kıramıyorsa kendi otursun anacığının dizinin dibinde.

"Herkes kendi düzenini ister, kimse evlenince bekar gibi sürekli aileyle ortak hareket etmek istemez, ben evimin tadını çıkarmak, yemek yapmak, sakin bi hayat sürmek istiyorum. Bunun ailenin istememekle hiç ilgisi yok, ben kendi hayatımı istiyorum ve buna yüzde yüz hakkım var." gibi bir şeyler söyleyeceksiniz, anlamasa da kavga etmeyecek bin kere aynı şeyleri tekrar edeceksiniz.

Ama yani siz anneme git dedi gittim diye hareket ederseniz zor.
Evde ne kadar kalacağınıza kim hangi cüretle karışır?
Çizgileriniz olsun ki insanlar aşmaya cesaret edemezsin.

Bir anda olmaz diyorsanız da kahvaltıyla başlayın.
Daha erken bi saatte kendi evinizde iki kişilik kahvaltı hazırlayın, kahvaltıyı bari evde yapalım deyin.
Sonra bi yemek denedim ama tutmaz diye çok yapamadım deyin, iki kişilik akşam yemeği hazırlayın.
Bu stratejilere de hiç gelemiyorum kestirip atmaktan yanayım ama işe yarar bence.

X