Kayınvalide ile beraber yaşama tecrübesi olan var mı?

Gözlerim dolu dolu okudum yazınızı. Son cümleleriniz öyle dokundu ki, bir cümlesinde tartısma konusunu konuşurken söyle bir şey geçti yani biri eşim ama diğeri de 30 senelik annemmm yani dedi vurgulayarak.
Ben kalp konusunda çok yumuşak olduğunu düşünüyorum. Kendi babalığı söz konusu olduğunda babası gibi davranmaz.
Zaten ben bunu bu devirde kabul etmez dediğimde kuzeninden örnek vererek kabul eden var dedi. Bende böyle bir hayat standartını daha normal yaşayan birine verirsen eder ama benim gibi biri neden etsin dedim.

Ben zaten bu durumdan çok çekiniyorum. Tahammülüm yok böyle bir şeye yani. Yaşım daha çok genç o da aynı şekilde. Aynı evdesin gezsen dert gezmesen dert. Yemeğe çağırsan dert çağırmasan dert. Böyle şeyler yaşanırsa ben boşanırım ve olan bana olmuş olur.

İnanın bana da normal gelmiyor. Anneye tabiki sevgi ve saygı gösterilecek ama sınırı bilerek yaşanmalı her şey. Kesinlikle aynı fikirdeyim oğullarıyla aşk yaşıyorlar. Ve bu resmen duygusal ensest yani.

Evet ben zaten annesi için bu boşanma durumunda gitmesini öneriyorum fakat bilin bakalım kim gitmiyor.
Yani şöyle söyleyeyim maddi herhangi bir şeyden kaçmam annesine olacak yardımdan ama aynı ev falan kesinlikle karşıyım. Zaten bana söylediğinde annenin senin bu saçma fikrine olur mu öyle şey demesi gerekiyordu dedim.

İnanın bana da normal gelmiyor. Anneye tabiki sevgi ve saygı gösterilecek ama sınırı bilerek yaşanmalı her şey. Kesinlikle aynı fikirdeyim oğullarıyla aşk yaşıyorlar. Ve bu resmen duygusal ensest yani.
En büyük yalan anasını seven karısını da sever yalanı. Benim eşim dünyanın en annesine düşkün olmayan insanı olabilir, gayet de düşkün bana. Anacım diye gezinen adamı koynuma alacağıma oyuncak ayıya sarılır yatarım daha iyi. Bitmedi bu oğluşum da oğluşum tek aşkım toksikliği ya, biri bilmem ne köyünde biri bilmem ne villasında ama sonuç hep aynı.

On katlı villa da olsa tavsiye etmem.
Yemeği birlikte yiyeceksiniz, kahvaltıyı birlikte yapacaksınız.
Üç kişilik yaşayacaksınız hayatı.
En fazla yakın bi yerden villa alırsınız ayrı oturursunuz.
Bunu düşünmemiş. Ayrı mutfakları var diye ayrı yiyeceğimizi düşünmüş. Bende yani nasıl bir mantık bu dedim. Anneni çağırmasak senin için rahat etse benimki etmeyecek neticede. Bu arada gayet eder ama laf olur diye öyle söyledim. 8 saat calısmışım gelmişim kocamın yüzünü göreceğim o sırada konuşmam gereken şeyleri yatak odama mı bırakayım. Çok saçma ya tamamen. Bende aynı fikri söyledim. Yakın bir site içerisinden vs olabilir.

Severken ayrılmaya inanın cesaretim yok. İlişki içerisinde kafamda bitirip ayrılmak şuan için daha mantıklı geliyor. Ama en azından tarafımı belli ediyorum.

Sevgiliniz size hak vermiş , bu biraz konuşarak düzeltilebilir izlenimi verdi. Hemen nasıl annemi istemezsin moduna geçmemiş. Bu konuyu detaylıca tekrar konuşup netleştirin . Eğer evet haklısın derse bence diğer mevzularda da evlilikte sıkıntı çıkmaz. Ancak bakarız , kadın yazık tek mi kalsın gibi olmayan bir dramla anneyi evinize yerleştirme girişimi yaparsa bunun sonu gelmez. Maalesef o zaman bence de ayrılmak gerek.

O kadar şaşkınım ki birebir cümlesini söylediniz. Annem garibandır anam çok çekti bizi buraya zorlukla getirdi vs vs. Şöyle bir durum var kadın için kadın gerçekten yalnız yani ne kardeşi var ne eşi dostu var ne arkadaşı var. Kimsesi yok. Ama bu demek olmuyor ki ben sürekli annesi için çabalayayım. Ben birde öyle kolayca bastırabilecekleri biri değilim ki. Yani kayınvalide benimle kötü olmayı seçerse kendisine en büyük kötülüğü yapmış demektir.
Zaten bende aynı fikirdeyim daha 2 kişi aynı evde yaşamaya alışmaya çalışırken birde anne faktörü sıkıntılı ya. 3. herhangi bir kişiye ilişkilerde tahammülüm yok.

Ben de tam olarak bunun olacağını biliyorum ama işte.

Gerçekten insanı bunalıma sokar böyle durumlar. Kuzeniniz adına sevindim.
Öyle zaten sevgilim bana annesini melek gibi anlatıyor bende her defasında kendisine melek olduğunu hatırlatıyorum. Ben zaten normal hayatımda da baskın bir karakterim birde eşimi mi paylaşayım.

Burda kuzenimde suçlu bence. Herkes onu uyardı. o bile bile lades dedi

Kesinlikle yok. Sizde bir de kısa süreliğine sizin faydanıza olacak bir şekilde olacak. Ona bende kabulüm fakat ömrümün baharında niye böyle bir şey girişeyim. 6 senedir ailemden ayrı bir şehirde yaşıyorum bu saatten sonra niye bile bile aile evine döneyim birde yani. Zaten dönsem de kendi ailemle bile yapamam.

Tercihim eşiniz gibi düşünen biri olurdu benim içinde ama ne büyük konuştuysam hep başıma geldi. Tamamen ülke geleneklerinden kaynaklanıyor. Gerçekten bitmedi ve inanılmaz yordu. Bende ayıcık versiyonuna kayar gibiyim.

Açıkçası bu saatten sonra sevgilinin anne babasının ilişkisi sevgilini bile ilgilendirmez. Çünkü belli bir yaştan sonra herkes kendi hayatına bakmak zorunda.

Sevgilin bile kendi ana babasının ilişkisinin içinde bu kadar olmamalıyken sen o aile için dış kapının dış mandalı oluyorsun.

Tabii ki bir ayrılma olursa sevgilin annesiyle fazladan ilgilenilebilir ama bu dengeli olmalı. Anasıyla ilgilenirken seni ihmal etmemeli.

Kv ile aynı evde yaşamayı geç, ben altlı üstlü oturmayı bile istemezdim. Anladığım kadarıyla kv gayet sağlıklı biri.

Bu arada insanların neler yaşadığını, neler hissettiğini bilemem ama bence kv bu saatten sonra o kocadan ayrılmaz. Çünkü aldatıldığını öğrendiği zaman ayrılmamış, şimdi hiç ayrılmaz. Olur da ayrılırsa yukarıda yazdıklarım geçerli.

Bakın bir büyüğünüz olarak söyleyeyim size,37 yıllık evliyim k.validem bile hala yemek yerken bile oğlunu düşünüp ona ver yesin der.Hala çok ısrarcı olmamakla birlikte hafta sonları gitmemizi bekler yada aramıyorsunuz sormuyorsunuz diye sinir eder.Bunların en basiti sadece aynı evin içine girince dertler çoğalır olan size ve evliliğinize olur iyi düşünün derim.

Sizinle aynı fikirdeyim konuşarak halledebileceğimi düşünüyorum. Ama bir taraftan ya vakit kaybediyorsam böyle biriyle diye içim içimi kemiriyor. Normalde uyumluyuz gerçekten her şeyini didiklememe rağmen hiçbir yanlışını bulamadım. Gerekirse kendi evliliğimi kurtarmak için zaten paramparça bir evliliği harcayacağım. Annesini destekleyeceğim yani. Anne ile bağlarını biraz daha uzaklaştırmak adına babası eve dönerse evden ayrılması gerektiğini vs söyleyeceğim çünkü babasıyla çok kötü kavga etmişlerdi. Konuyu netleştirme adına 1 ay bekleyeceğim olaylar henüz çok taze. Ama inanılmaz canım sıkılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…