• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile altlı üstlü oturmak

huzun58

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2021
178
172
23
31
Arkadaslar merhaba. Evleneli 5 ay oldu kayinvalidemlerle altli ustlu oturuyoruz evliligin ilk aylari gayet mutlu mesuttuk. Daha sonra evime evimin duzenine yaptigim yemege karismaya basladilar. surekli bir yiyelim diye tutturdular. Ama benim yaptigim yemekleri yemiyolar. Esim sagolsun ayirdi yemekleri. Arada bir gonulleri olsun diye iniyoruz. Ama benim yaptiklarimi yemiyolar esime de dedim olsun ben senin yaptiklarini yiyorum gerisi onemli degil diyor. esim babama söz vermis bir gun yatmaya gittik annemlere kayinpederim ve kayinvalidem surat yapti esimle 1 ay konusmadi sonra gelip ozur diledi evinizin suyumu cikti deyip yuzumuze kapiyi carpti kayinpederim biz annemlere giderken. kayinvalidemle bu konuyu konusunca kayinpederimi hakli buldu. Kayinvalidem esime cok duskun bundan muzdarip degilim ama. Surekli oglum beni birakmaz oglum ben ne dersem onu yapar bize ilerde bakmak zorundasiniz deyip oratada hic bir problem yokken mutsuzluk saciyor. Yemek yaparim sulu yemek yapmiyosun galiba oglum tuvaletten gec cikiyor. aksam ustunu ort usumesin vs vs. sanki ben cocuk yetistiriyorum gibi.Yoksa biz gayet iyiydik simdi 1 aylik hamileyim kayinvalidem yakinda asermelerin baslar oglum iste yoruluyor yorma onu dedi. ne diyecegimi bilemedim. Gene iyi davraniyorum ama evimden sogudum burda oturmak istemuyorum esim sabret diyor. icime ata ata sinir krizi gecirdim gecen gun uzak olsak daha kiymetli oluruz diye. esim o halimi gorunce uzuldu yakin zamanda aileme soyleyip tasinalim dedi bu arada cati katinda oturuyoruz ve evimiz isinmiyor buz gibi. Aile binasi degil kira oduyoruz ve isinamiyoruz cocugumuz oluncada isinmadan yana sıkinti olur diye cikacagiz insallah. suan kayinvalidemlerle iyiyiz bi kac gundur kisaca ama hala kirginim annemlere yatiya gidince bize kustukleri icin. Allah buyuktur. Esim sadece aileme saygini yitirme iyi ol guzellikle cikip gidelim dedi bende o kanattayim gene yakinlarina tasincaz uzaga degil ama en azindan hem isinan bir ev hemde bu kadar uzulmem kafama takmam olanlari. sizce tasinma mevzusunu nasil acalim cunku bizim gitmemizi istemicekler biliyorum

Iyiyken kötü olduk simdiki aklim olsa inanin asla tasinmazdim daha degerli olurduk ve esimle daha mutlu olurduk ailem bazen yuzumden ses tonumdan mutsuz oldugumu anliyor ama gene belli edemiyorum suan tek umudum tasinmak ona umuda sigindim Rabbim tez vakit kurtasin mutlu olmak istiyorum insan inanin altli ustlu olunca baski altinda hissediyor. Kv min bahceli cok guzel bir evi var kp tasinmak istiyor burdan esim de eger o evinize tasinmak isterseniz tasiyim sizi dedi kv dediki eger birlikte bizle oturursaniz oyle tasinirjm oraya dedi ben artik bu kadindan biktim benim yuvami yuva olarak gormuyor. kendi nereye giderse bizi pesinde suruklemek istiyor sadece kendi istekleri onemli. Tabi karsi ciktik biz buna kabul etmetik konuyu kapatti burda yasamaya devam ediyor.
Oha yaa. Bu kadının hıc hayatı yok mu. Nasıl rahat edıyor bu. Eşin nıye bu kadar pasif. Ben kız olarak bu kadar pasif degılım 😑😑😑

Oha yaa. Bu kadının hıc hayatı yok mu. Nasıl rahat edıyor bu. Eşin nıye bu kadar pasif. Ben kız olarak bu kadar pasif degılım 😑😑😑
Hayati sadece oglunu dizinin dibinden ayirmamak. Esim cok pasif kaliyor ben ona vur söv demiyorum ki guzelce kendini ifade et ailen seninde benimde sinirlarim oldugunu bilsin diyorum ama esimi degistiremiyorum esim degismeyince evimi degistirmek mecburiyetindeyim yoksa sonum husran. :(

Okudukça şok oluyorum ben bunları sadece lafta evlenmeden yaşadım siz evlenince birebir. Bana da tek oğlum var oğlum nereye ben oraya demişti annesi resmen aynısı. Allah yardımcın olsun . Eşin yine sana destek oluyor çok şükür. O da annesini tutsa kalalım diye diretse işin daha zor olurdu. Üzülmeni çok iyi anlıyorum. O evden taşınmadan gün yüzü yok gibi . Zamanla giyimine kuşamına evine gelen giden misafirlerine eşinle gezmeye gitsen ona hepsine karışacak gibi . Şimdi çok yeni daha bir yıl olmamış bile zaman geçtikçe eşin de durumdan sıkılıp ters psikoloji ile sana kötü olabilir annesine bir şey diyemeye de bilir. Bir an evvel çıkarsınız oradan inşallah. Eşinle birbirinize destek olun. Annen şöyle böyle diye konuşmadan ılımlı konuş ki eşin arada hissetmesin senin yanında olsun. Yoksa erkek işte devamlı anneme şunu bunu diyor deyip kavga edebilir. Sen doğru adımlar at canım .
Cok haklisiniz. Simdiden gezmelerimize karisiyorlar bile onlara haber vermeden disari cikamiyoruz haberimizjn olmasi gerekiyor diyor esimde biz cikiyoruz der haber ederiz haber etmedigimiz zaman ararlar arabayi goremedik disarda nere gittiniz nerdesiniz diye hesap sorarlar. Geliriz surat asarlar esimle cocuk gibiyiz bir yetiskin degilde esim ben den yana ama sinirlarini ailesine cizemiyor o yuzden bu haldeyim kendini ifade edemiyor. esimle konustum insallah tasinacagiz yoksa baski altinda hergun hesap vererek gecen evliligim hele bebek olunca kv yi dusunemiyorum.

Cok haklisiniz. Simdiden gezmelerimize karisiyorlar bile onlara haber vermeden disari cikamiyoruz haberimizjn olmasi gerekiyor diyor esimde biz cikiyoruz der haber ederiz haber etmedigimiz zaman ararlar arabayi goremedik disarda nere gittiniz nerdesiniz diye hesap sorarlar. Geliriz surat asarlar esimle cocuk gibiyiz bir yetiskin degilde esim ben den yana ama sinirlarini ailesine cizemiyor o yuzden bu haldeyim kendini ifade edemiyor. esimle konustum insallah tasinacagiz yoksa baski altinda hergun hesap vererek gecen evliligim hele bebek olunca kv yi dusunemiyorum.
Ben sizi çok iyi anlıyorum. Eşiniz sizi üzmek istemiyor ama ailesine de ses çıkaramıyor bu durum ilerde sadece sizi üzecek çocuğunuz olursa bir de ona karışacaklar eşiniz taşınma konusuna sıcak bakıyorken taşının . Sonradan fikri değişirse işler zorlaşır. Sevgi de bir yere kadar sonuçta. Dediğim gibi asla sinirinizi eşinize yansıtmayın seni ailen senin annen tarzında değil ılımlı konuşun çünkü öyle yapmayınca haklı bile olsanız o kendi annesini taraf seçer . Evlenmeden başıma geldi benim çünkü çok zor. Sonradan aranız açıldıkça annesini haklı görmeye falan başlar. En baştan konuya el atıp temkinli olun . Ben hata yaptım siz yapmayın .

Hayati sadece oglunu dizinin dibinden ayirmamak. Esim cok pasif kaliyor ben ona vur söv demiyorum ki guzelce kendini ifade et ailen seninde benimde sinirlarim oldugunu bilsin diyorum ama esimi degistiremiyorum esim degismeyince evimi degistirmek mecburiyetindeyim yoksa sonum husran. :KK43:
Sizin tek çareniz eşinize bu konuyu çok konuşmadan bir an önce ev değiştirmek . Başka yolu yok. Eşiniz zamanla tamamen susca patlarsa annesine değil size patlayacak. Sürekli annen diyorsun ne var ailemde oturalım burada falan diyecek . Lütfen ama lütfen ılımlı olun canımlı cicimli konuşup çıkarın o evden . Bakın başıma lafta da olsa geldi ve daha yaşamadan bunu kavgasını nasıl ettiysek aileler falan dahil oldu birbirimizden soğuduk oya yıllarca sevmiştik birbirimizi o yüzden lütfen dediklerimi ciddiye alın. Yuvanız dağılmasın . Allah korusun tabii ki ... Eşiniz benim sevgilimin huyuyla resmen aynı . Değişir konuşur eder diye beklemeyin. Tabiri caizse ana kuzusu olan değişmez . Tek oğlan mı bilmiyorum ama hele öyleyse hiç beklemeyin. Ilımlı olmaktan güzel sözle bir şeyleri yaptırmaktan başka çareniz yok .

Ben sizi çok iyi anlıyorum. Eşiniz sizi üzmek istemiyor ama ailesine de ses çıkaramıyor bu durum ilerde sadece sizi üzecek çocuğunuz olursa bir de ona karışacaklar eşiniz taşınma konusuna sıcak bakıyorken taşının . Sonradan fikri değişirse işler zorlaşır. Sevgi de bir yere kadar sonuçta. Dediğim gibi asla sinirinizi eşinize yansıtmayın seni ailen senin annen tarzında değil ılımlı konuşun çünkü öyle yapmayınca haklı bile olsanız o kendi annesini taraf seçer . Evlenmeden başıma geldi benim çünkü çok zor. Sonradan aranız açıldıkça annesini haklı görmeye falan başlar. En baştan konuya el atıp temkinli olun . Ben hata yaptım siz yapmayın .
Siz ne gibi hata yaptınız ?

Siz ne gibi hata yaptınız ?
Şöyle ben evin tek oğluyla evlenecektim . Onlar da oğluna düşkün bu da annesine çok düşkün olduğu için altlı üstlü oturacaktık müstakil evde. Ben istemedim . İnsan ailesini sever ama hiç evlenmemiş gibi olmaz sonuçta ama bu öyle değildi yeme içme bir olacak gezme tozma ara sıra olacak gerekirse benim işim var öğretmenim ama işi bırakıp çocuğuma kendim bakmalıymışım anne dediğin öyle olurmuş reçellerime kadar kendim yapmam lazımmış falan derken beni sinir ettiler. Ben devamlı aileye gel git istemiyordum zaten adamlar bir de resmen altlı üstlü çıkardılar başıma derken annesi devamlı benim çalışmamı istemediğinden bakıcının baktığı çocuklar şöyle oluyor böyle oluyor dedi sürekli aman oğlum canım oğlum yakışıklı oğlum diyerek kadın resmen evde kızlarının yapmadığı işleri buna yaptırıyordu saf gibiydi annesi öyle diye diye her işin yaptırırdı. Hal böyle olunca onlar da bir şey bilmeyen lafımıza gidecek bir gelin olunca oğlum gibi her lafımızı dinlesin karşı çıkmasınlar sıradan olsun her şey diye düşünüyorlardı. Sevgilimin de tek derdi ailem mutlu olsun annem babam tek kalmasın olduğu için kavgalarımız arttı ailelerimiz biliyordu yüz yüze geldi herkes konuştu ailem beni yalnız bırakması çok şükür benim kızım öyle alışmadı yapamaz biz de öyle bir ortama veremeyiz ayrıca emek emek okuttuk çalışmasın ne demek diye söylediler. Onların amacı beni ayaklarının üzerinde durursa her şeye karşı çıkar lafımıza gitmez oğlana her dediğini yaptırır korkusuydu. Gözü açık olsun istemediler. Daha anlatsam dram türünde bir roman olur . Ben de bıraktım . Çok seviyordum ama adam 5 6 yıllık ilişkiyi çöpe atabiliyorsa ben de attım . Kendini bile düşünmüyor onun da istediği hayat bana anlattığında bambaşkaydı ama ailesi ön plandaydı işte... Ben hep senin annen senin ailen diye diye haklıyken haksız oldum. O da ailesine gelince sakindi hiç laf edemezdi sanki ayıp gibi ben bunu istiyorum evlenince ayrı oturacağım diyemedi olmadı annesine ağzını hiç açamazdı büyülü gibi . O yüzden diyorum size lütfen ılımlı olun yoksa tamamen anneci oluyorlar. Siz evlisiniz kestirip atmak daha zor . O yüzden de canım cicim diye diye işinizi yaptıracaksınız dikkat edin annesini o yüzden severler hep öyle derler sen iyisin oğlum şöyle böyle diye aynısını siz de kocanıza yapın bakın farkı görün .

Şöyle ben evin tek oğluyla evlenecektim . Onlar da oğluna düşkün bu da annesine çok düşkün olduğu için altlı üstlü oturacaktık müstakil evde. Ben istemedim . İnsan ailesini sever ama hiç evlenmemiş gibi olmaz sonuçta ama bu öyle değildi yeme içme bir olacak gezme tozma ara sıra olacak gerekirse benim işim var öğretmenim ama işi bırakıp çocuğuma kendim bakmalıymışım anne dediğin öyle olurmuş reçellerime kadar kendim yapmam lazımmış falan derken beni sinir ettiler. Ben devamlı aileye gel git istemiyordum zaten adamlar bir de resmen altlı üstlü çıkardılar başıma derken annesi devamlı benim çalışmamı istemediğinden bakıcının baktığı çocuklar şöyle oluyor böyle oluyor dedi sürekli aman oğlum canım oğlum yakışıklı oğlum diyerek kadın resmen evde kızlarının yapmadığı işleri buna yaptırıyordu saf gibiydi annesi öyle diye diye her işin yaptırırdı. Hal böyle olunca onlar da bir şey bilmeyen lafımıza gidecek bir gelin olunca oğlum gibi her lafımızı dinlesin karşı çıkmasınlar sıradan olsun her şey diye düşünüyorlardı. Sevgilimin de tek derdi ailem mutlu olsun annem babam tek kalmasın olduğu için kavgalarımız arttı ailelerimiz biliyordu yüz yüze geldi herkes konuştu ailem beni yalnız bırakması çok şükür benim kızım öyle alışmadı yapamaz biz de öyle bir ortama veremeyiz ayrıca emek emek okuttuk çalışmasın ne demek diye söylediler. Onların amacı beni ayaklarının üzerinde durursa her şeye karşı çıkar lafımıza gitmez oğlana her dediğini yaptırır korkusuydu. Gözü açık olsun istemediler. Daha anlatsam dram türünde bir roman olur . Ben de bıraktım . Çok seviyordum ama adam 5 6 yıllık ilişkiyi çöpe atabiliyorsa ben de attım . Kendini bile düşünmüyor onun da istediği hayat bana anlattığında bambaşkaydı ama ailesi ön plandaydı işte... Ben hep senin annen senin ailen diye diye haklıyken haksız oldum. O da ailesine gelince sakindi hiç laf edemezdi sanki ayıp gibi ben bunu istiyorum evlenince ayrı oturacağım diyemedi olmadı annesine ağzını hiç açamazdı büyülü gibi . O yüzden diyorum size lütfen ılımlı olun yoksa tamamen anneci oluyorlar. Siz evlisiniz kestirip atmak daha zor . O yüzden de canım cicim diye diye işinizi yaptıracaksınız dikkat edin annesini o yüzden severler hep öyle derler sen iyisin oğlum şöyle böyle diye aynısını siz de kocanıza yapın bakın farkı görün .
O kadar haklısın ki. Bana özelden yazabilir misin rica etsem ?

Yasiniz cok mu kücük bilmiyorum ama.kimi insan kavgaya cekismeye gelemez.. vurun onu kendi silahiyla sizde onu tatli sert elestirin kisas yapin kayinvalidem birgun geldi ogun yemegim yokti bana dediki yemeksiz ev mi olur dedim bugun disardan soyledim nolmus veee birgun gittik onumuze hazir biskuvi koydu bendr dedimki hi kek cirpamadin mi bu ne anneeeee

Hersey cok dusunmemden ve kafama takmamdan oldu. Bir anne olarak misafilerin yaninda demesine bile gerek yoktu dediginiz gibi yeri geliyor hergun yaptigin bir yemegi bile misagir gelince ayni sekilde tutturamiyorsun. Uzulmem yapamadigima degilde kv min bir bayan olarak bana bu sekilde yuklenmesi

Yasiniz cok mu kücük bilmiyorum ama.kimi insan kavgaya cekismeye gelemez.. vurun onu kendi silahiyla sizde onu tatli sert elestirin kisas yapin kayinvalidem birgun geldi ogun yemegim yokti bana dediki yemeksiz ev mi olur dedim bugun disardan soyledim nolmus veee birgun gittik onumuze hazir biskuvi koydu bendr dedimki hi kek cirpamadin mi bu ne anneeeee
Haha

Back