Kayınvalide evinde kavga

Offf ya çok üzüldüm koku olayında evet sana kokuyor rahatsız olabilirsin ama o evde insanlar yaşıyor brişeyler yemeleri lazım sen hamile ve miden bulandığı için sürekli kahvaltılkk yiyemezler ki insanlar kurban kesti o et ayrılıp dolaba girecek mecbur kokacak. Kv nin yapacaği birşey yok bu durumda pek . Ama eşin ahhhh tam tekme tokat dayaklık ne demek yaptığı hiç arama sorma eve dönmeye çalışma en iyisi yalvarıp yakarmasını bekle utanmaz adam anasının evinde havaya girmiş . Seni götürürken kv ne yaptı

Son düzenleme:

Erkek oldğu için eşiniz sizi anlamamış. Bende ilk haftalarda sabah çıkartırken çok afedersiniz içim çıkardı adeta. Artık her sabah olduğu için eşim alıştı yanıma bile gelmezdi (yanıma gelmesinden kastım kapıyı tıklayıp iyi misin diye sorması) ve ben çok gücendim. Günlerce ağladım. Annem de açıkladı sonra oğlum bu dönem hassas olur hamileler diye.

Ama sizinkiler cidden çok terbiyesizlik yapmış. Eşiniz en kötü topla valizini gidiyoruz eve bayram gezmesi bitti diyebilirdi. Hamile olsamda olmasam da ben eşya değilim beni kapı dışarı etsinler.

Çevresindeki dediğiniz kişi kocası. Bebeği birlikte yaptılar. Ve cidden o mide bulantısı insanı mahvediyor. Bazen zar zor ağzına alıp yuttuğun bir lokma bir koku yüzünden midede durmuyor. Halsizlik oluyor, uyku oluyor. Kimse rahatsızlık yaşamak istemez ama herkesin gebeliği birbirinden farklı. Ayrıca evet doğum çok normal. Normal olmasa onca memeli sınıfına giren canlılar doğuramaz.

Bu konuda eşine anlayışsızlık yapan bir koca var. Kadın hamile olmasa haksız bile olsa "topla valizi seni otogara bırakacağım" lafını asla haketmez. Eşya mı bu.

18. Haftaya kadar her gün kustum
Eşim sadece bi kere sen abartıyor olabilir misin dedi ona da kusarak cevabımı verdim. Asla ve asla böyle saçma sapan davranmadı. Bazen ne yaşadığımı anlayamadığı oluyordu ama böyle anlayışsız davranılır mı???
Siz de keşke sadece eşinize değil kayınvalidenize açıkça söyleseydiniz midem kaldırmıyor kokuları diye.
Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Ne güzel. Siz öyle yapın o zaman.

Söyledim kayınvalideme se söyledim. Söyledikten iki saat sonra kalktı kızartma yaptı. Ne yapacağımı bilmiyorum

Biraz araştırırsanız hamileliklerin sadece %25 inde bulantı kusmanın ağır şekilde seyredebildiğini siz de öğrenebilirsiniz. Yaşamayan bilmez gerçekten 7 gün 24 saat geçmeyen mide bulantısının ne olduğunu...
İlk 3 ayda 4 kilo verdim, sadece çubuk kraker ve kaşarlı tostla beslendim, yataktan neredeyse hiç çıkamadım, 3 kere hastanede tedavi aldım.
Kısacası beni bir daha hamile kalmamaya karar verdirecek kadar zorladı. Mecburen bir aile ziyareti yapmam gerekiyordu o dönemde ve gittiğim evlerde hep kustum yani herkes prensesçilik oynamıyor hamileliği iyi geçenler çok şanslı ama inanın bundan kat kat kötüsü de var, 5. Haftanın ortasından başlayan bu iğrenç durum 18. Haftamda birden mucizevi şekilde iyileşti. Sanki o dönemleri ben yaşamamış gibi oldum. Hatta geçen hafta kalkıp yaylaya çıktım, çadırda falan yattım 3 gece. Dağ tepe gezip ne bulduysam yedim. Ama o ilk aylar beni tüketti.
Bu kıza da 2 gün sabredip istemediği şeyi pişirmeseler kimse ölmezdi. Hele kocası karısını kollayacağına otogara gitmiş bırakmış. Bana hamile değilken bile böyle davranılmasını kaldıramazdım, çok üzücü gerçekten

Peki ne yapmalı konu sahibesi bu durumda?

Evet gerçekten üzücü...

Hayat arkadaşı böyle yapmamalı...
Adam taş,duvar...

Değiştirebilir mi peki kocasının bu hallerini?

M Minigimibeklerken merhaba..
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Hamileliğimin belli döneminde ben de yaşadım bu sorunu. Soğan, et, kıyma gibi yemek kokularından ne yemek yapabildim, ne de yemek kokusuna dayanabildim. Sağolsun eşim çok yardımcı oldu. O yemek yaparken ben salonda oturdum.

Yani siz de böyle yapabilirdiniz. Mutfakta yemek yapılırken kapı kapatılır aspiratör ve pencere açılır koku çıkar. Bu kadar basit aslında. Esinizin yaptığı hiç hoş bişey değil. Hamile halinizle otogara bırakmak nedir ya. Vicdan mı yani bu..

Umarım bu tür sorunları bir daha yaşamaz ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız .

Eşiniz çok büyük ayıp etmiş. Hamile hamile size karşı takındığı tavır kabul edilebilir değil. Mecbur annesinin eteğinin altından çıkıp gelecektir. O zaman süründürün kendisini, o da bebeğin hatrına. Ve ailenizden saklamayın her şeyi her cümlesini anlatın sizi sahipsiz sanmasınlar. Ayrıca herkesin hamileliği bir değil nir kadını en iyi kadının anlaması lâzım fakat yine suçlamayı seçmişiz.

Şu andaki durum nedir?

Eşiniz başta size hak veriyomuş koku konusunda ama sonradan darlamışsınız insanları. Bazıları hamile diye kendilerini farklı boyutta mı goruyolar artık ne oluyosa, kendi için fedakarlık yapılmasını isteyen sizin gibi nazı bitmeyen hamilelerden uzak dururum.

Peki ne yapmalı konu sahibesi bu durumda?

Evet gerçekten üzücü...

Hayat arkadaşı böyle yapmamalı...
Adam taş,duvar...

Değiştirebilir mi peki kocasının bu hallerini?

Çok üzüldüm valla ben
Eşi daha önce de böyle hareketler yapan biriyse düzelmesi zor tabi
Keşke beraber evlerine dönselermiş
Beni o halde otogara postalayan birinin ben uzun süre yüzüne bakmazdım sanırım

Arayıp sorma oturduğun yerde kal kayınvaliden iyi doldurmuş

Ben de bilirim ne zor dur o ilk 4 ay ben mutfağa girmedim 4 ay boyunca eşim çorba vs yapar getirirdi sizin eşiniz nasıl insan hamileliği kolay sanıyor eşiniz size çok saygısızlık etmiş .KV zaten bişey söylemek isyemiyorum bilerek yapar gibi ben olsam uyarirdim bak anne yapma çok kötü oluyorum ben gidince yapsan olmazmi diye hala devam ederse annemin evine giderdim gülerek vedalasirdim . Kv sanki bilmiyor nekadar zor olduğunu kendi yaşamadiysa bile etrafında görmüştür saygısız kadın..!

Sizi anlıyorum ben de bulantı çektim fakat biraz dişinizi sıksaydiniz.Sizin bulanıyor diye gittiğiniz her yerde insanları zor durumda bırakamazsınız. Ben midem bulana bulana eşime yemek yapardım biraz sabırla güzel bir bayram geçirebilirdiniz.

Kayinvalide kayinvalideligini yapmis oglunu doldurmus ama esinize söylicek hic birsey bulamiyorum.. Sizi hamile hamile tek basiniza otogara birakip gitmesi hic normal degil

Ayrica burda bazi hamileler abartiyor diyenleri de hic anlamiyorum. Bence hamile insan ne yaparsa yeridir, hormonlar hersey tavan yapiyor, etrafin, hele ki esinin altan almasi lagzim bu dönemde. Burda bazi baba adaylarinin davranisina gercekten sok oluyorum.

Aklıma alt komşumuz geldi midesi bulanıyormuş yemek yapamıyormuş ama herşeyi yiyor Allah Allah dedim geçen gün tantuni yiyecekmiş 2 tane sipariş vermişler tantunici 2 tane getiremem diyince kocası adamla kavga etti. Ben komşuma bir şey için yardıma girmiştim arkama bu aradı geldi oturmaya başladı yanında diğer kanka komşu. Kadın diyor ki hadi gidelim bulaşık makinan yıkandı temiz onu boşalt bari akşam kocan gelince bir sürü iş yaptıracaksın bari makina boşalmış olsun . Budar diyor ki yok hiç boşaltmam valla çok dolu makina hayır orada oturuyorsun başka bir komşuda otururken kalkıp diğer komşuya geldin ee demek iyisin onun geçmişini bilmesem inanacağım ama önceden de böyleydi bebekle alakası yok

Mide bulantisi berbat birsey hamilelikte kayinvalidenizin sizi bu konusa cok daha iyi anlamasi lazim sabahin korunde tavukmu haslanir hem ya hamile olmayani bile rahatsiz eder o koku ben olsam 2 gun hamile kadini idare ederim neticede hassas olan dikkat edilmesi gereken taraf o esinizin yaptigi agir terbiyesizlik ben olsam ne konusurum ne gorusurum cocuk mu ya bende senin ailene kotuluk yapacam ne demek onun cocugunu tasiyorsunuz ustelik baba adayi yarin oburgun bebek dogunca ailesinimi onceligine koyacak yine

Bence büyük konuşmayın. Çok yakın bir arkadaşım benden 2sene önce hamile kaldı. Kokudan, ağrıdan o kadar çok şikayet ediyordu ki, ben de o zaman yeni evliyim. Yakınımda daha önce hamile görmemişim. Dedim ne kadar abartıyor. Şu an sizin düşündüklerinizi bire bir düşündüm. Mızmızlık,nazlanma olarak gördüm.

Gelelim ondan 2 sene sonra hamile kaldım. Hayatım karardı bulantılardan. Üç ay bir elimde çubuk kraker, bir elimde kolanya gezdim. Her şey herkes midemi bulandırıyordu. Açım diye hüngür hüngür ağladığımı hatırlıyorum ki normal zamanda çok dirayetli bir insanımdır. Dedim büyük konuşmuşum. Hatta arkadaşıma da dedim sana inanmadım, beteri başıma geldi.

Ama çok şükür hamileliklerimdeki tek sıkıntım bulantıydı. Ama şunu da öğrendim herkesin bünyesi ve hamileliği aynı değil. Sonra çevremde bir çok hamile oldu, kimi bulantının b sini yaşamadı, kimi günlerce hastanede yattı. Kimi kramplardan yürüyemedi, kimi kanamadan yataktan kalkamadı. Hatta doğum da öyle. Kimi sancısı gelmeyle doğurdu, kimi saatlerce sancı çekti doğuramadan. Kimi sezaryenle hemen ayağa kalktı, kimi normal doğurdu haftalarca hastanede kaldı. Kimi çocuğunu şakır şakır emzirdi, kimi kırk takla attı emmemek için.

Çok uzattım ama şunu demek istiyorum, erkeklerin zaten bizi anlamasını beklemiyorum. Ama en azından hem cinslerimiz olarak birbirimize biraz destek olsak. Bir sorun yaşamadık diye kimse sorun yaşamayacak değil. Ha arada bunu kullanıp nazlanmak isteyen var mıdır, belki vardır ama o da bizi ilgilendirmez. Nazını çeken biri varsa, böyle iyiyseler bize laf düşmez.

Ama ne olursa olsun eşya gibi karısını(hamile olmasa bile) otogara bırakan insandan da adam olmaz.

Ben esin kadar anlayışsız bı adam gormedım tabi kendisi o hisleri yasamadıgı ıcın ona basit gelmiş. Bunu ceken bilir. Ayrıca annesi ozellıkle sormuş kokuyomu diye onunda basından gecmis hamilelik anlaması gerekirken sırf gıcıklığına ikisinide pısırmıs. Pesss.

Ama esıni anası doldurdu yoksa bı oncekı soylemınde ocagi kapattırmıs. Ayrıca seni tek basına gondermsıde ayrı bı gıcıklık. Sakın alttan alma burda senin hıc bı hatan yok kendisi rezil olur terbiyesiz. Bende 4.5 kustum esim cok anlayıslıydı sagolsun olması gereken buydu. Allah esine Allah akıl fikir versin anasının yanına gelınce garibin aklı bulanmıs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…