Pardon bana sordunuz sandımSizin orası tam olarak neresi ? Evlenen çocuğuna: ev alıp, verebilen insanlar ne işle meşguller ?
Bursa'da oturuyoruz kayınvalidem ve kayınpederim de zamanında çok çalışmışlar kayınpederim tekstil patronuydu oğullarına yapmış ev annem babam da öyle oğlan kardeşim evlenecek kira versin istemiyorlar ev olsun diye çabalayıp duruyorlarSizin orası tam olarak neresi ? Evlenen çocuğuna: ev alıp, verebilen insanlar ne işle meşguller ?
Ya gerçekten insanlara eğlence çıktı ya. Ben bütün hayatımın en ince ayrıntılarından tek tek bahsetmedim diye şu konuşulanlara bak. Bu siteye insanlar fikir edinmek için yazıyor. Evet ailesinin evinde oturduk. Ağızlarına geleni konuştular. Evi dayayıp döşedi beyaz eşyasına kadar doğru. Yatağı bazayı değil sadece yatağı kendim getirdim. Eşimin annesi de koltuklarda oturmayın televizyonu yatak odasına takın orda oturun diyen biri. Ama bunu evlendikten ben eve geldikten sonra söyledi. Nişanlılıkta normal gelin kaynana ilişkisindeydik. Bu şehirde bir evleri daha var o kirada. Burayı oturayım diye döşedi. Gittiği şehirde kiraya çıktı orayı da döşedi. Paraya ihtiyaç durumunda olsalar ben neden böyle konuşayım, herkes kendi penceresinden bakıyor. Keza daha fazla para istiyor olabilir o zaman sizinde dedğiniz gibi arar der ki oğlum bize biraz kira verin ya da oraya kiracı alıcaz der konu biter. Ama pasif agresif laf sokuyor imada bulunuyor. Ayrıntılara uzun uzun girmedim. Toki de 2 ay önce çıktı daha ödemeleri başlamadı. Depremden dolayı ne zaman başlayacağı belli değil. Tahmini 100000 bin peşinat olacak diye düşündüğümüz için annemler 50 bin verdiler. Geri kalanını da bileziklerden ödeyeceğiz. Bende toki ayrıntısını vermedim çünkü toki yapılana kadar belki 5 yıl geçecek 2-3 diyorlar ama bunun güvencesi mi var. Bende aman 2 yıl dayanıp sonra kendi evime geçerim diye emin olamadığım için bahsetmedim. Bileziklerimin yarısını da evlenirken annemler taktı. Ama erkek tarafının taktığını eşim kendi yaptı. Ben hiç yapma dedim hatta o birikim olsun diye yaptı. Kimsenin evine malına muhtaç olmak tabi ki istemem ama olan oldu. Konuşulanlarda çok zoruma gitti. Duyduğum laflar. Ben 1 buçuk yıldır zaten evinde oturmuşum saygıda kusur etmemişim. Evet kendisini sevmiyorum ama yüzüne de asla kötü konuşmadım. Keza sevmek zorunda da değilim ki. İyi niyetli biri değil ama oğluyla arasını bozan kişi olmak istemiyorum. Böyle davranıyor bana böyle laflar ediyor. Oğlu evle ilgili bir şey diyince olur mu öyle şey burası senin evin biz senin için yaptık diyor. Ben bunlara kızıyorum bana dediklerini söylesin ona da çıkıp gidelim evden. Kocam defalarca anne niye böyle dedin diyor demedim diyor. Ağlıyor bağırıyor. Annesi sonuçta benden nasıl etkileniyorsa ondan da etkileniyor. Bu yaşına kadar o bakmış anneni at beni dinle desem daha mı hoş olacak ben anlamıyorum. Buraya sorduğum şey şuydu tamam laf etsinler diyip kulak arkası edip bu evde yine de oturayım mı yoksa eve mi çıkayım siz olsanız napardınız soru bu. Yani o kadar ayrıntılara giriyorsunuz bir insanın hayatını tam olarak nasıl bilebilirsiniz. Annemle babam o evde niye oturuyorsun demiyorlar mı sanıyorsunuz defalarca dediler ben memnunum dedim. Ben bunları babama anlatsam gelir beni alır. İstemiyorum beni almasını seviyorum kocamı. Geri dönülmez şeyler yaşamak istemiyorum. Ben benim hatam yoktur demiyorum illa ki vardır da bu dedikleriniz o kadar üstten konuşmalar ki. Bir insan sizden tavsiye isteyince böyle mi davranıyorsunuz siz. Geceleri uyumadan nasıl kpss çalıştığımı nasıl gayret ettiğimi benden başka kim bilir. Kpss çalışırken yeni aldığı koltuk gibi sandaleyeler varya onlara oturuyorum diye plastik sandalye alıp getirdi ona oturup yıpratmıyım diye. O kadar çok ayrıntı var ki. Çıkıp gidebilsem çoktan gitmiştim. Bazı şeyler bazı insaların elinde değil. Sadece suçlayıcısınız ben sanki bilmiyorum pasif kaldığımı ses çıkaramadığımı ama bende böyle biriyim belli ki. Buna göre yorum yapsanız öleceksiniz gibi davranıyorsunuz
O zaman bildiğini okuyacaksın evde de oturacaksın. Ben eşin ses çıkarmıyor sandım. Piyasa düzelirse ayrı ev düşünülebilir ama şu an zamanı değil. Eşin ses çıkarmıyorsa annesine ait eşyaları hurçlayıp koy kanepe altına. Kendin tablo as, dekorasyon eşyaları al ne bilim benimsemeye çalış evi. Bir şey diyen olursa da sen muhattap olma eşin tatlı dille cevap veriyormuş zaten.Bunları eşimin annesi dedi ama eşim bunların hepsine sesini çıkarmadan karşı çıktı. Yani plastik sandalyeyi mesela onlara giderken götürdük. Anne balkonda oturursunuz biz bunu kullanmıyoruz dedi. Ya da salona taktı tvyi gelince gördüler. Ona bir şey demiyorlar. Oda tatlı tatlı konuşuyor sert çıkmıyor
Annemlerde envai çeşit sandalye var gidip balkondan plastik tabureleri getiriyorlarArkanda dağ gibi ailen var, kocan düğün vs yapıyor ama evde plastik sandalyede oturdunuz karı koca?
Hadi kaynanan kötü, seni plastik sandalyede oturtan beceriksiz kocanla ev almak ne alaka?
Bursa'da oturuyoruz kayınvalidem ve kayınpederim de zamanında çok çalışmışlar kayınpederim tekstil patronuydu oğullarına yapmış ev annem babam da öyle oğlan kardeşim evlenecek kira versin istemiyorlar ev olsun diye çabalayıp duruyorlar
Şimdiki plastikler konforlu ama kız plastik sandalye kaç para olmuş habarın var mı seninArkanda dağ gibi ailen var, kocan düğün vs yapıyor ama evde plastik sandalyede oturdunuz karı koca?
Hadi kaynanan kötü, seni plastik sandalyede oturtan beceriksiz kocanla ev almak ne alaka?
kv ile birlikte mi gurbete mi gidip çalışmışYıllardır almanya da çalışmış babası.
Depremden sonra yaklaşık 1 ay iki kediyle eşimin halasının evinde kaldık ama ne kadar iyi olurlarsa olsunlar olmuyor. Sonra ev bulup kendi eşyalarımzı getirip kendi düzenimizi kurunca bi oh çektik.. kendi evinde bi eşyaya zarar versen önemsemezsin ama başkasının evinde ufacık bir şey kırsan çok tedirgin olursun.Merhaba herkese kısaca anlatmaya çalışacağım. Biz eşimle 1 buçuk yıl önce evlendik ve herşeyi ama her şeyi kendimiz yaptık. Ben o dönem çalışmıyordum hatta eşim kendisi yaptı bileziklerden bir çöpe kadar tutun her şeyi. Ama biz ev eşyası almadık çünkü kayınvalidemin oturacağımız şehirde evi vardı içide dayalı döşeliydi. Kendi oturmak için döşemiş doğru düzgün oturamadan başka şehire taşınmışlar. Biz de eşimle ben işe girene kadar orada oturma kararı aldık. Ama kayınvalide de bu duruma çok bayılmıyor bana sorsanız ben de bugün çıkarım normal şartlarda ama oturduğum şehirde en kötü evlerin kirası bile 10bin oldu. Depremden sonra kiralar iki katına çıktı. Ben işe gireli de henüz 1 ay oldu.
Neyse sonuç olarak ben evde oturmak istemiyorum zaten çok çok eşya var kendi kıyafetlerimi koymaya bile dolabım yok. Yani kadın kendi eşyalarını bile dolaptan boşaltmıyor. Ama eşim araba alalım öncelik olarak burada ev hazır boş gidip başka yere oturmak saçmalık olur diyor. Sonuçta birlikte oturmuyoruz ayrıyız diyor. Baktığınızda çok haklı ama şunu düşünüyorum bize düğün zamanı hiç yardım etmemelerine rağmen sırf bu evde oturduk diye ara ara sayemizde kira vermiyorsunuz sayemizde para biriktiriyorsunuz falan diyorlar. İmalı bir şekilde para istiyorlar aslında. Yani ilerde kayınpederim araba yenilerse diye bize duyuruyorlar arabası için kredi çekme gibi. Buna bana dokunuyor. Ama düşüncem mantıklı mı? Yoksa çok mu ince düşünüyorum. Ne derlerse desinler kafasında mı olmalıyım, Yoksa kiraya çıkma konusunda ısrarcı mı olmalıyım. Yerimde olsanız ne yapardınız. Kayınvalidem de oğluna aşırı düşkün bana da çokta iyi davranmayan bir kadın bu arada. (ayrıntı olarak biz olmasakta evi kiraya vermeyeceklerdi. İçini yeni döşediği için kimseyi oturtmam diyordu zaten.
Ben eşyalarını bir kere kaldırdım zate. Eşimin desteğiyle zaten o bana destek olmasa ben nasıl yaşıyım böyle. Takma diyor. Annesinin iyi niyetli olduğuna düşünüyor ama bana bir şey yapınca da ezdirmiyor. Neyse eşyalarını kaldırmıştım sonra geldi tekrar geri çıkardı. Bende uğraşmadım bir dahaO zaman bildiğini okuyacaksın evde de oturacaksın. Ben eşin ses çıkarmıyor sandım. Piyasa düzelirse ayrı ev düşünülebilir ama şu an zamanı değil. Eşin ses çıkarmıyorsa annesine ait eşyaları hurçlayıp koy kanepe altına. Kendin tablo as, dekorasyon eşyaları al ne bilim benimsemeye çalış evi. Bir şey diyen olursa da sen muhattap olma eşin tatlı dille cevap veriyormuş zaten.
Annem babam kendi hayatlarından kısmıyorlar ama bize de o şekilde geldi anne babama da annesinden babasından belli miras kaldı tamamen sıfırdan değil bizde öyle herkes evladına bir şeyler bırakmaya çalışırAnne babanız, mantıksız bir çaba içine girmişler. Kalan hayatlarından ve yaşam kalitelerinden kısıp; erkek kardeşinize ev almak için çabalamak yerine, kendi kanatlarıyla uçmasına izin vermeliler. Herşeyi bu kadar hazır sunmak, çok sağlıklı değil.
Anne babanız; Türkiye'yi gezdi mi mesela, bir otelde tatil yaptılar mı ? Çocuklarını büyütüp, okutmuşlar. Anne babanızın sağlıkları el veriyorsa; umarım kendileri içinde bir şeyler yaparlar artık.
kv ile birlikte mi gurbete mi gidip çalışmış
Bu kadın sizi evinde oturtmuş ama kesinlikle oturmanızı istemiyor bence.Ben eşyalarını bir kere kaldırdım zate. Eşimin desteğiyle zaten o bana destek olmasa ben nasıl yaşıyım böyle. Takma diyor. Annesinin iyi niyetli olduğuna düşünüyor ama bana bir şey yapınca da ezdirmiyor. Neyse eşyalarını kaldırmıştım sonra geldi tekrar geri çıkardı. Bende uğraşmadım bir daha
İlk yazdığın konu ve yorumlarla şu an yazdığın mesaj çok çelişkili eğer ki sen konuyu yanlış anlatıyorsan burada yorum yapanlara kızma hakkın yok. Bir önceki mesajımda sana çok mantıklı bir soru sordum, bunlar ileride dert olacaksa neden eşinle evlenmeden önce ikinizinde evi yokken acele ettiniz? birikimse birikim. Evlenmeden de yapılır? Ama sen bunu kabul etmişsin başta koyacaktın tavrını.Ya gerçekten insanlara eğlence çıktı ya. Ben bütün hayatımın en ince ayrıntılarından tek tek bahsetmedim diye şu konuşulanlara bak. Bu siteye insanlar fikir edinmek için yazıyor. Evet ailesinin evinde oturduk. Ağızlarına geleni konuştular. Evi dayayıp döşedi beyaz eşyasına kadar doğru. Yatağı bazayı değil sadece yatağı kendim getirdim. Eşimin annesi de koltuklarda oturmayın televizyonu yatak odasına takın orda oturun diyen biri. Ama bunu evlendikten ben eve geldikten sonra söyledi. Nişanlılıkta normal gelin kaynana ilişkisindeydik. Bu şehirde bir evleri daha var o kirada. Burayı oturayım diye döşedi. Gittiği şehirde kiraya çıktı orayı da döşedi. Paraya ihtiyaç durumunda olsalar ben neden böyle konuşayım, herkes kendi penceresinden bakıyor. Keza daha fazla para istiyor olabilir o zaman sizinde dedğiniz gibi arar der ki oğlum bize biraz kira verin ya da oraya kiracı alıcaz der konu biter. Ama pasif agresif laf sokuyor imada bulunuyor. Ayrıntılara uzun uzun girmedim. Toki de 2 ay önce çıktı daha ödemeleri başlamadı. Depremden dolayı ne zaman başlayacağı belli değil. Tahmini 100000 bin peşinat olacak diye düşündüğümüz için annemler 50 bin verdiler. Geri kalanını da bileziklerden ödeyeceğiz. Bende toki ayrıntısını vermedim çünkü toki yapılana kadar belki 5 yıl geçecek 2-3 diyorlar ama bunun güvencesi mi var. Bende aman 2 yıl dayanıp sonra kendi evime geçerim diye emin olamadığım için bahsetmedim. Bileziklerimin yarısını da evlenirken annemler taktı. Ama erkek tarafının taktığını eşim kendi yaptı. Ben hiç yapma dedim hatta o birikim olsun diye yaptı. Kimsenin evine malına muhtaç olmak tabi ki istemem ama olan oldu. Konuşulanlarda çok zoruma gitti. Duyduğum laflar. Ben 1 buçuk yıldır zaten evinde oturmuşum saygıda kusur etmemişim. Evet kendisini sevmiyorum ama yüzüne de asla kötü konuşmadım. Keza sevmek zorunda da değilim ki. İyi niyetli biri değil ama oğluyla arasını bozan kişi olmak istemiyorum. Böyle davranıyor bana böyle laflar ediyor. Oğlu evle ilgili bir şey diyince olur mu öyle şey burası senin evin biz senin için yaptık diyor. Ben bunlara kızıyorum bana dediklerini söylesin ona da çıkıp gidelim evden. Kocam defalarca anne niye böyle dedin diyor demedim diyor. Ağlıyor bağırıyor. Annesi sonuçta benden nasıl etkileniyorsa ondan da etkileniyor. Bu yaşına kadar o bakmış anneni at beni dinle desem daha mı hoş olacak ben anlamıyorum. Buraya sorduğum şey şuydu tamam laf etsinler diyip kulak arkası edip bu evde yine de oturayım mı yoksa eve mi çıkayım siz olsanız napardınız soru bu. Yani o kadar ayrıntılara giriyorsunuz bir insanın hayatını tam olarak nasıl bilebilirsiniz. Annemle babam o evde niye oturuyorsun demiyorlar mı sanıyorsunuz defalarca dediler ben memnunum dedim. Ben bunları babama anlatsam gelir beni alır. İstemiyorum beni almasını seviyorum kocamı. Geri dönülmez şeyler yaşamak istemiyorum. Ben benim hatam yoktur demiyorum illa ki vardır da bu dedikleriniz o kadar üstten konuşmalar ki. Bir insan sizden tavsiye isteyince böyle mi davranıyorsunuz siz. Geceleri uyumadan nasıl kpss çalıştığımı nasıl gayret ettiğimi benden başka kim bilir. Kpss çalışırken yeni aldığı koltuk gibi sandaleyeler varya onlara oturuyorum diye plastik sandalye alıp getirdi ona oturup yıpratmıyım diye. O kadar çok ayrıntı var ki. Çıkıp gidebilsem çoktan gitmiştim. Bazı şeyler bazı insaların elinde değil. Sadece suçlayıcısınız ben sanki bilmiyorum pasif kaldığımı ses çıkaramadığımı ama bende böyle biriyim belli ki. Buna göre yorum yapsanız öleceksiniz gibi davranıyorsunuz
Sizin orası tam olarak neresi ? Evlenen çocuğuna: ev alıp, verebilen insanlar ne işle meşguller ?
Yıllardır almanya da çalışmış babası.
Pardon bana sordunuz sandım
Annem babam kendi hayatlarından kısmıyorlar ama bize de o şekilde geldi anne babama da annesinden babasından belli miras kaldı tamamen sıfırdan değil bizde öyle herkes evladına bir şeyler bırakmaya çalışır
Annem babam istedikleri gibi de geziyorlar ama çok çabaladılar çok tasarruf ettiler ben burada görünce çok şaşırıyorum yapmak zorunda değiller gibi bir şey bizde yok mesela babam kardeşim çok geziyor diye destek olmayacağım ona dedi kızdım dedim yok öyle bir şey yardım edeceksin düğününü yapacaksın bu devirde tek başına düğün yapmak kolay mı
Kardeşim kendi ayakları üzerinde duruyor zaten belli bir birikimi de var ama yine de düğün ve ev kurma için yardım etmeli maalesef devir öyle kenara çekilme devri değil üstsoydan da öyle çok bi miras gelmedi babama 1 tane babadan kalma evi babam kardeşlerine payını verip kendi üzerine aldı babam da onu yenilediÜstsoydan gelen miras olmasa: dediklerinizi yapabilirler miydi ? Babanıza müdahale etmeniz yanlış olmuş. Kardeşinize karşı olan otoritesini sarsmış; kardeşinizin daha da rahat davranmasına imkan tanımışsınız.
Bıraksaydınız da; kardeşiniz: kendi ayaklarının üstünde durmak için, bir çaba sarf etseydi.
İlk yazdığın konu ve yorumlarla şu an yazdığın mesaj çok çelişkili eğer ki sen konuyu yanlış anlatıyorsan burada yorum yapanlara kızma hakkın yok. Bir önceki mesajımda sana çok mantıklı bir soru sordum, bunlar ileride dert olacaksa neden eşinle evlenmeden önce ikinizinde evi yokken acele ettiniz? birikimse birikim. Evlenmeden de yapılır? Ama sen bunu kabul etmişsin başta koyacaktın tavrını.
Sadece erkek çocuğa bırakılıyor anladığım kadarıyla. Benim kabul edemeyeceğim bir düzen mesela.Annem babam kendi hayatlarından kısmıyorlar ama bize de o şekilde geldi anne babama da annesinden babasından belli miras kaldı tamamen sıfırdan değil bizde öyle herkes evladına bir şeyler bırakmaya çalışır
Annem babam istedikleri gibi de geziyorlar ama çok çabaladılar çok tasarruf ettiler ben burada görünce çok şaşırıyorum yapmak zorunda değiller gibi bir şey bizde yok mesela babam kardeşim çok geziyor diye destek olmayacağım ona dedi kızdım dedim yok öyle bir şey yardım edeceksin düğününü yapacaksın bu devirde tek başına düğün yapmak kolay mı
Hayır sadece erkeklere değil kız çocuklarına da belli bir mal bırakıyor eşitSadece erkek çocuğa bırakılıyor anladığım kadarıyla. Benim kabul edemeyeceğim bir düzen mesela.
Bu düzende ebeveynlerinin erkek kardeşine mal mülk bıraktığını gören ancak kendi kayın ailesinden benzer yardımı alamayan kadınlar kabullenmekte güçlük çekiyor ve gelip konu açıyorlar burada işte.
Çok görüyoruz eşin ailesi yardım etmiyor diye şikayet eden ya da eş ailesinin kız evlatlarına yaptıklarına karışmaya çalışan üyeleri.