Kayınvalide evi, cevaplarınızı merak ediyorum.

Cordeliia

Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2019
69
29
Merhaba herkese kısaca anlatmaya çalışacağım. Biz eşimle 1 buçuk yıl önce evlendik ve herşeyi ama her şeyi kendimiz yaptık. Ben o dönem çalışmıyordum hatta eşim kendisi yaptı bileziklerden bir çöpe kadar tutun her şeyi. Ama biz ev eşyası almadık çünkü kayınvalidemin oturacağımız şehirde evi vardı içide dayalı döşeliydi. Kendi oturmak için döşemiş doğru düzgün oturamadan başka şehire taşınmışlar. Biz de eşimle ben işe girene kadar orada oturma kararı aldık. Ama kayınvalide de bu duruma çok bayılmıyor bana sorsanız ben de bugün çıkarım normal şartlarda ama oturduğum şehirde en kötü evlerin kirası bile 10bin oldu. Depremden sonra kiralar iki katına çıktı. Ben işe gireli de henüz 1 ay oldu.
Neyse sonuç olarak ben evde oturmak istemiyorum zaten çok çok eşya var kendi kıyafetlerimi koymaya bile dolabım yok. Yani kadın kendi eşyalarını bile dolaptan boşaltmıyor. Ama eşim araba alalım öncelik olarak burada ev hazır boş gidip başka yere oturmak saçmalık olur diyor. Sonuçta birlikte oturmuyoruz ayrıyız diyor. Baktığınızda çok haklı ama şunu düşünüyorum bize düğün zamanı hiç yardım etmemelerine rağmen sırf bu evde oturduk diye ara ara sayemizde kira vermiyorsunuz sayemizde para biriktiriyorsunuz falan diyorlar. İmalı bir şekilde para istiyorlar aslında. Yani ilerde kayınpederim araba yenilerse diye bize duyuruyorlar arabası için kredi çekme gibi. Buna bana dokunuyor. Ama düşüncem mantıklı mı? Yoksa çok mu ince düşünüyorum. Ne derlerse desinler kafasında mı olmalıyım, Yoksa kiraya çıkma konusunda ısrarcı mı olmalıyım. Yerimde olsanız ne yapardınız. Kayınvalidem de oğluna aşırı düşkün bana da çokta iyi davranmayan bir kadın bu arada. (ayrıntı olarak biz olmasakta evi kiraya vermeyeceklerdi. İçini yeni döşediği için kimseyi oturtmam diyordu zaten.)

Azıcık aşım, ağrısız başım.
Herşey dört dörtlük olmasa bile kendi düzeninizin olmasını öneririm. Ben olsam ev için bastırırdım. Baktığınız zaman onlarında şöyle bir haklılığı var evet kira vermiyorsunuz her ay 10 bin cebinizde kalıyor. Hiç bu konularla uğraşmamak için ve kendi düzenimin olması için ben olsam kesinlikle bastırır ve eve çıkardım. Ama şuan erken. 1 ay erken. Biraz daha netleşsin garanti hale gelsin öyle bence.

Herşeyden önce siz o evi benimseyememişsiniz. Başkasının mobilyaları, dolapta başkasının kıyafetleri... Evlilikte evini benimsemek çok önemli diye düşünüyorum. Erkeklerin evlenir evlenmez bu araba alma sevdasını da hiç anlayamıyorum. Eşiniz önce karısının oturduğu evde huzurlu yaşaması için uğraşsın

1+1 de soğan ekmek yer yaşarım yine de bunu kabul etmem
Evlerini kullandığınız için beklentileri her zaman olacaktır
Kendi yağında kavrulmak en iyisidir

Evlilik masraflarınızı onlar karşılamak zorunda değillerdi zaten. Ve evet dayalı döşeli evlerini size açarak sizi kiradan kurtarmış ve size fayda sağlamış oluyorlar.

Hem insanların evinde oturup hem böyle yorumlar yapmanız hoş değil.

Ben kimseye minnet etmeyi sevmediğim için en başından kabul etmez, kirada otururdum. Buna gücüm yetmeyecekse çalışır para biriktirir, öyle evlenirdim.

İlk olarak şunu söyleyeceğim, eşinizin ailesi aslına bakarsak maddi açıdan size destek olmuşlar. Evlenirken destek olmadı diye söylenmeniz çok yanlış. Ev eşya masrafı,emlakçı masrafı depozito, boya badana, vs v2 yaklaşık 18 aylık kira bedelinden sizi kurtarmışlar. Bu baya destek. Tüm düğün masrafını da eşiniz yapmış. Eşinizin ailesinin size karşı ön yargılı ya da benimseyememiş olması normal bu yüzden.

Kendi eşyanızı koyacak dolabı bile almadınız mı bunca zaman? Kayınvalidenin eşyalarını bir odaya kaldırırdınız, en azından bir tane odaya yatak odası takımı alabilirsiniz. Eşyalarını koyacak dolabı bile olmadan evlenmek aşırı garip geldi bana.

Sıfırdan ev tutup, tüm bu masrafları karşılayacak gücünüz varsa çıkın evden. Yoksa kayınvalideye arada hediye vs alın.

Ben senin yerinde olsam bu halde asla evlenmezdim. Bu evlilik değil zaten.

"Bu arada bize maddi ve manevi hiçbir katkıları olmadı 1 lira bile yani. Ama bu sorun değil zaten bizde böyle bir beklenti yoktu. Sadece boş boşuna kendilerini övdüklerini söylemek için bu ayrıntıyı veriyorum.)"

Eski konuna da bunu yazmışsın. Ama eşinin ailesine karşı olan nefretin, kinin çok yersiz ve haksız.

Kusura bakmayin ancak anlayamadim her seyi esim yapti diyorsunuz sonrasinda kv‘ nin evinde onun esyalariyla yasadiginizi söylüyorsunuz. Her seyden kastiniz dügün, takilarsa eger evlilik sorumlulugunu alan insanlarin bir zahmet her seyi de kendisi yapmasi gerekmez mi?

Icini dösedigi, kiraya vermeye kiyamadigi evine oglunu-gelinini bedelsiz oturtan aile bulmussunuz bu kira kosullarinda sükür sebebi.

Icinize sinmeyen noktalar olabilir aman bi zarar veririm endisesi, kendi maliniz olmadigi icin tedirginlik, benimseyememe vs bu noktada esle uzlasip tasinmak gerekir. O da rahatliga alismasin arabadan daha öncelikli ihtiyaciniz var kirada da olsa size ait ev gibi.

Sizin gibi 6 sene önce bir çöpten gelinlik damatlığa kadar düğünümüzün salonundan tutun kına kıyafetime kuaföre düğünde verilecek yemekten evdeki tüm eşyayı biz kendimiz eşimle yaptık ben o dönem iş yerimden ayrılmak istiyordum zaten dava açmıştım eşimle evlenme kararı alınca davayı geri çektim nikah yapıp tazminat aldım birazda eşim ekledi borç harç derken inanın aynı sizin gibi bir iğne bile almadık onlardan kendimiz yaptık

Ama eşyam çok iyisi olmadı beyaz eşyam da öylesine oldu açıkçası hatta mutfaktaki yemek masam2. Eldi kimse de sana şunu aldım yaptım diyemedi söz hakkı olmadı şuan onun söz hakkı var evinde olduğunuz için bu fırsatı vermeyin.

Sonra sonra düzeldik eşyalarımızı yeniledik evimizi bile aldık ama ilk zamanlar herşeyin iyisine bakmadan kendi başımızı soktuk.

Maddi olarak daha nasıl katkı sağlasınlar, evi üstünüze mi yapsınlar?
Hiç eşya almadan evlenmeniz tuhaf geldi, demek ki eş ailesine güvenip evlenmişsiniz ama kadın yinede yaranamıyor. Evet sayelerinde kira ödemiyorsunuz.
Buarada evlenirken herşeyi eşim yaptı demissiniz ya ne yaptı? Eşya yok, ev yok, araba yok. Sadece düğün yapmıştır e bi zahmet o kadarda yapsın

ne güzel hem destek olup hem kafanıza kakmışlar...bişi demek istemiyorum ama hazır çocuk hamilelik de yokken kendinize başka yer bakın. aile büyüdükçe taşınmalar zor oluyor. şimdi biraz sıkarsınız kendinizi ama düzen kurarsınız. çocuk olduğunda onu zora sokarak birşeyler yapmak istemeyeceksiniz. daha zor olacak. bence bu kadar ima edeceklerine başta hayır deseymiş eşinizin ailesi... çok siniroluyorum böyle şeylere... durumun uygunsa ailesin işte yardım edersin. yok uygun değilse baştan söyle. çocuk oyuncağı gibi hem kalın hem laf sokalım...

Sanki biraz eş kişisi de yapışık davranıyor ve anne baba kırmak istemiyor gibi. Eşi çıkalım dediğinde ne gerek var diyen bir yapıda.

Ya taşınırdım, yada dolapları boşaltır kendi kıyafetlerimi yerleştirirdim
Bu ne saçmalık evin içinde kıyafet bırakması kv denin
Tamam ev sizin değil, onun ama kullanın diye verdiyse alsın eşyalarını yada evin bir odasını onun eşyalarını depolayın ve kitleyin
Geri kalanında istediğiniz gibi yaşayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…